Vier redenen waarom jij slecht slaapt: zo los je dat op
30 augustus 2024 

Vier redenen waarom jij slecht slaapt: zo los je dat op

Betaald partnerschap met HEMA

Wanneer heb jij voor de laatste keer echt goed geslapen? Sommige mensen zijn professionele slapers. Elke nacht halen zij zonder moeite de nodige acht uur slaap. Anderen hebben daar wat meer moeite mee. Slaap is juist erg belangrijk. Er zijn allerlei redenen waarom je een slechte nachtrust hebt. Denk aan te veel stress of een oncomfortabele omgeving. Wij bespreken een aantal veel voorkomende redenen voor een slechte nachtrust. Na het lezen van dit artikel trek jij je pyjama  aan en slaap je als een roosje!

Tip: Als je online zoekt naar 'pyjama dames', vind je talloze zachte en warme opties voor dames, die je kunnen helpen om beter te slapen en een goede nachtrust te krijgen.

Onregelmatig slaapschema

Ga jij ook op verschillende tijden naar bed? Staat jouw wekker elke dag op een compleet andere tijd? Een van de meest voorkomende redenen voor een slechte nacht is een onregelmatig slaapschema. Het kan je biologische klok namelijk flink verstoren. Zo kom je een stuk moeilijker in slaap en slaap je vrijwel niet door. Stel een vast slaapschema in om dit op te lossen, ook in het weekend. Spreek tijden met jezelf af waarop je gaat slapen en weer opstaat. Je zult zien dat het behoorlijk helpt met je slaapritme!

Oncomfortabele slaapomgeving

Je kunt begrijpen dat een oncomfortabele slaapomgeving ook niet veel goeds doet voor je slaap. Met een lawaaierige kamer of een slecht matras kom je de nacht vaak niet lekker door. Dat pak je dus zo snel mogelijk aan. Kun je je kamer niet geluidsdicht of donker genoeg maken? Met goede oordopjes en een slaapmasker ben je van dat probleem af. Ga daarnaast niet voor het eerste de beste matras die je tegenkomt. Neem de tijd om deze te testen. Koop er meteen een dekbedovertrek Lits Jumeaux bij. Je gebruikt je bed elke dag. Bespaar hier dus niet op.

Te laat eten of drinken

Een lichte late night snack kan niet veel kwaad. Toch moet je niet net voor het slapen een hele maaltijd bereiden. Je lichaam werkt namelijk hard om al het voedsel te verteren. Dit kan je wakker houden. Eet je laatste grote maaltijd dus twee tot drie uur voordat je gaat slapen. Maak eventueel een korte wandeling om te helpen met het verteringsproces. Stop daarnaast op tijd met het drinken van koffie. Ze zeggen vaak dat je vóór drie uur in de middag je laatste kop drinkt. Zo is de cafeïne op tijd uit je bloed en jij op tijd in slaap.

Stress en emoties

Heb jij last van stress en zit je vol met negatieve emoties? Ze zeggen vaak dat je dan even een goede nacht moet slapen. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. Vervelende gedachten kunnen je juist midden in de nacht wakker houden. Zo ben je totaal niet ontspannen en lijkt het onmogelijk om in slaap te vallen. Probeer daarom wat ontspanningstechnieken zoals meditatie. Word je daar niet rustig van? Zet een rustgevende podcast op. Dit drukt die vervelende gedachten weg. Uiteindelijk weet je niet eens meer waar de podcast over ging.

Wil jij je slaap verbeteren? Bedenk dan eerst waar dat aan ligt. Heb je een onregelmatig slaapschema of lig je gewoon niet comfortabel? Wellicht komt het door die zware maaltijd laat op de avond. Ook stress en emoties bepalen de kwaliteit van je slaap. Pak dit dan zo snel mogelijk aan. Het heeft misschien wat tijd nodig. Gelukkig is het resultaat het helemaal waard!


Over de schrijver
-
Reactie plaatsen