Ontdek 4 geheimen om beter te slapen
20 september 2022 

Ontdek 4 geheimen om beter te slapen

Langzaam maar zeker komen wetenschappers steeds meer te weten over hoe het menselijke lichaam werkt, en dit geldt ook op het gebied van slaap. Doordat de mens inmiddels de beschikking heeft over uitvindingen zoals gordijnen en rolluiken, is onze manier van slapen niet meer zo natuurlijk. Daardoor slapen we vaak minder goed. Wil jij graag weer beter slapen? Dan is het handig om deze blog door te nemen, want hier vertellen we je over enkele geheimen waarmee je dit voor elkaar krijgt.

Een hotelbed halen voor thuis

Het eerste geheim om beter te leren slapen, is door een hotelbed in huis te halen. Wanneer je ooit naar een luxe hotel bent geweest, heb je vast doorgehad dat je heerlijk hebt kunnen slapen. Dit komt vooral door de bedden, want hotelbedden beschikken meestal over de perfecte balans tussen een hard en zacht matras. Wanneer je dus een soortgelijke ervaring thuis wil hebben, is het aan te raden om ook hotelbedden voor je slaapkamers aan te schaffen. Er zijn gelukkig vele plekken te vinden waar dit mogelijk is, zoals bij hethotelbed.nl.

Een vast slaapschema aanhouden

Een andere manier om beter te slapen is om een regelmatig slaapschema aan te houden. Dit betekent elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en wakker worden, zelfs in het weekend en op feestdagen. Het betekent ook dat je de tijd die je in bed doorbrengt als je niet slaapt, moet beperken. Dit helpt om je lichaamsklok synchroon te houden en zorgt ervoor dat je rustiger slaapt. Voor de meeste mensen is het lastig om een vast slaapschema aan te houden, maar wanneer je dit gedisciplineerd een week vol kan houden, is de kans groot dat je meteen positieve resultaten zult ervaren.

Technologie, alcohol en cafeïne vermijden

Verder is het om voor het slapengaan technologie, alcohol en cafeïne te vermijden om beter te slapen. Technologie moet vermeden worden omdat schermtijd ons circadiane ritme kan verstoren en ons vermogen om snel in slaap te vallen kan beïnvloeden. Alcohol moet juist vermeden worden omdat het kan leiden tot slaap van slechte kwaliteit die niet de nodige rust en herstel van je lichaam toelaat. Tot slot moet cafeïne ook worden vermeden vlak voor het slapengaan, omdat het ons vermogen om te ontspannen en snel in slaap te vallen kan verstoren.

Sporten

Tot slot kan lichaamsbeweging je helpen beter te slapen door endorfine vrij te maken. Dit zijn hormonen die je een goed gevoel geven. Daarnaast helpt regelmatige lichaamsbeweging om het circadiane ritme van je lichaam te reguleren, dat verantwoordelijk is voor de natuurlijke schommelingen in alertheid en eetlust die gedurende de dag optreden. Als je met de juiste intensiteit en frequentie beweegt, kan dit de kwaliteit van je slaap verbeteren en gevoelens van vermoeidheid of slapeloosheid verminderen.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen