Review bluetooth slaapmasker: de 6 beste bluetooth slaapmaskers van 2024
08 januari 2024 

Review bluetooth slaapmasker: de 6 beste bluetooth slaapmaskers van 2024

Het is niet voor iedereen eenvoudig om snel in slaap te vallen, een slaapmasker kan hierbij helpen. Een bluetooth slaapmasker nog beter. Een goed bluetooth slaapmasker blokkeert het licht, voelt comfortabel aan en kan op het juiste volume geluid afspelen. Hierdoor val je gemakkelijker in slaap. Het vinden van een geschikt slaapmasker kan een uitdaging zijn, dus daarom hebben wij er een aantal voor je getest. In deze blog vind je een review van de beste bluetooth slaapmaskers. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Beste bluetooth slaapmaskers 2024: onze top 6

Heb je geen tijd om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder hebben we vast de beste bluetooth slaapmaskers voor je geselecteerd:

 1. Slowwave bluetooth slaapmasker
 2. Health bay bluetooth slaapmaser
 3. Monroc bluetooth slaapmasker
 4. SleepiezZ bluetooth slaapmasker
 5. SleepiezZ 3D PRO
 6. GetTheDeal bluetooth slaapmasker 

bluetooth slaapmasker reviews

Bluetooth slaapmasker review op basis van de volgende punten

Bij een goed slaapmasker zijn de volgende onderdelen belangrijk om te beoordelen:

1. Is hij comfortabel, zit het slaapmasker lekker?
2. Mate van verduistering, houdt hij het licht tegen?
3. Prijs, wat kost het masker?
4. Design, ziet het slaapmasker er goed uit?
5. Kwaliteit geluid, klinkt het goed?
6. Batterijduur, hoelang gaat de batterij van het masker mee?

Review bluetooth slaapmasker

1. Slow Wave bluetooth Slaapmasker review [beste bluetooth slaapmasker]

Om dit slaapmasker te beoordelen is het masker zes nachten gedragen. Het gaat om een premium bluetooth slaapmasker. Lees hieronder verder of bestel het direct bij bol.com.

Zit het bluetooth Slowwave slaapmasker lekker?

Dit slaapmasker was even wennen. Hij is erg groot en dit leek aan het begin niet ideaal. Maar na een paar nachtjes vond ik hem heerlijk zitten. Ik kan mij voorstellen dat dit masker voor buikslapers minder fijn zit. Vandaar dat ik hem geen 10, maar een 9 geef. Verder zit dit slaapmasker namelijk perfect, echt een zacht slaapmasker.

De boxjes in dit masker zijn zacht. Dat maakt het masker een stuk comfortabeler dan andere slaapmasker met bluetooth. En de boxjes zijn niet alleen zacht, maar ook verstelbaar! Zo heb je de boxjes altijd op je oren als je dat wil

Ook maken de dikke en verstelbare band dat het allemaal bijzonder goed zit.

Houdt het bluetooth slaapmasker het licht tegen?

Dit masker houd absoluut al het licht tegen.

Prijs/kwaliteit Slowwave

De prijs van dit slaapmasker ligt niet laag met 49,95, maar wat mij betreft is hij elke cent waard. Alleen al de kwaliteit van het geluid maakt dit masker de prijs waard. Dit is het enige slaapmasker met bluetooth waarop je je favoriete muziek in goede kwaliteit kun beluisteren.

Uiterlijk van het bluetooth slaapmasker

Als er iets mis is met het Slowwave bluetooth slaapmasker, dan is het het uiterlijk.. Door de brede achterband ziet hij er lomp uit. Toch heeft dit ook wel een functie, want hierdoor zit hij lekkerder. Vind je het uiterlijk belangrijker dan hoe het masker eruit ziet? Dan is dit masker wellicht niet voor jou.

Kwaliteit van het geluid

Voor een slaapmasker is het geluid bijzonder goed!

Batterijduur Slowwave

Prima batterijduur. Uiteraard niet wat ze claimen, maar met 10 uur is de batterijduur beter dan die van andere slaapmaskers met accu.

Conclusie

 • Is hij comfortabel: 9
 • Mate van verduistering: 10
 • Prijs/kwaliteit: 8
 • Design: 6.5
 • Kwaliteit geluid: 8
 • Batterijduur: 8

bluetooth slaapmasker review

Lees hier wat Slow Wave zelf over dit slaapmasker met bluetooth zegt.

2. Health Bay bluetooth slaapmasker

Om dit slaapmasker te beoordelen is het 7 nachten achter elkaar gedragen. Lees hieronder verder of bestel het direct op bol.com.

Zit het Health Bay bluetooth slaapmasker lekker?

Het masker krijgt zeker een dikke voldoende voor hoe comfortabel hij is. Wel is hij wat warm voor in de zomer. Maar eigenlijk geldt dit wel voor bijna alle slaapmaskers die we hebben getest. Verder was het even wennen maar dit slaapmasker van Health Bay zit super lekker!

Houdt het Health Bay bluetooth slaapmasker het licht tegen?

Yes, dit masker houdt al het licht tegen.

Prijs/kwaliteit Health Bay

Je betaalt een prima prijsje voor dit slaapmasker. Ook de kwaliteit is goed en gaat hij lang mee. Niks op de prijs kwaliteitsverhouding aan te merken dus!

Uiterlijk van het Health Bay bluetooth slaapmasker

Het slaapmasker ziet er op zich prima uit. Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar is dit dan nodig bij een slaapmasker? Hij is wel verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, blauw en grijs.

Kwaliteit van het geluid

De kwaliteit van dit bluetooth slaapmasker is bijzonder goed. Laagste volumeniveau kan nog wel als 'hard' ervaren worden.

Batterijduur Health Bay

Het masker heeft een prima batterijduur. Ze zeggen zelf 13-16 uur. Dit is wel wat minder. Ook zie je niet wanneer de batterij bijna op is.

Conclusie

 • Is hij comfortabel: 8
 • Mate van verduistering: 10
 • Prijs/kwaliteit: 7,5
 • Design: 8
 • Kwaliteit geluid: 8
 • Batterijduur: 8

beste bluetooth slaapmasker health bay

3. Monroc bluetooth slaapmasker

Om dit slaapmasker te beoordelen is het 7 nachten gedragen. Lees hieronder verder of bestel het bluetooth slaapmasker direct op bol.com. 

Zit het Monroc bluetooth slaapmasker lekker?

Het Monroc bluetooth masker zit best wel lekker. Wel valt hij iets te groot. Zelf heb ik hier geen last van gehad. Het was voor mij sowieso wel even wennen om met een slaapmasker te slapen, aangezien ik dit echt nog nooit gedaan had. Maar na een paar nachten was ik eraan gewend en vond ik het heerlijk slapen.

Houdt het Monroc bluetooth slaapmasker het licht tegen?

Ja, dit bluetooth slaapmasker houdt zeker al het licht tegen.

Prijs/kwaliteit Monroc

De prijs van dit slaapmasker ligt zeker lager vergeleken met het eerste slaapmasker uit deze lijst. Hij heeft wat minder functies dan het eerste slaapmasker, maar het is wel gewoon een kwalitatief masker met goed geluid. Wat ons betreft is de prijs kwaliteitsverhouding helemaal prima.

Uiterlijk van het Monroc bluetooth slaapmasker

Het uiterlijk van het Monroc bluetooth masker valt niets op aan te merken. Het masker heeft de kleur zwart en ziet er redelijk subtiel uit.

Kwaliteit van het geluid

De kwaliteit van het geluid is voor een slaapmasker heel goed.

Batterijduur Monroc

Ook de batterijduur van dit slaapmasker is goed. Ze beloven je dat hij het 13 uur doet, maar dit is natuurlijk een beetje onzin. Ongeveer rond de 9 uur haalt hij wel!

Conclusie

 • Is hij comfortabel: 8
 • Mate van verduistering: 10
 • Prijs/kwaliteit: 8
 • Design: 7
 • Kwaliteit geluid: 8
 • Batterijduur: 8

bluetooth slaapmasker monroc


4. SleepiezZ® Slaapmasker met bluetooth review

Om dit slaapmasker te beoordelen is het zes nachten gedragen. Lang verhaal kort is het een goed slaapmasker om makkelijk in slaap te vallen. Met name de prijs/kwaliteit is top! Lees hieronder verder of bestel het direct op Bol.com.

Zit het bluetooth Sleepiezz slaapmasker lekker?

Dit masker zit lekker. Het is een zacht slaapmasker.  Maar de boxjes zitten niet helemaal op de goede plek (voor mijn hoofd). Eerst dacht ik dat dit aan mijn hoofd kon liggen, maar toen ik even ging zoeken kwam ik het vaker tegen. Ik zag onder andere deze review:

‘’Tegenvaller, om de speakers goed op je oren te krijgen moet je 'm hoog dragen, dus het masker had net zo goed de helft in hoogte kunnen zijn. De zachtste stand is nog veel te hard, de band is te groot (mijn hoofd is 53cm omtrek), waarom de bediening niet (handiger) op het voorhoofd zit snap ik niet hij zit toch in de weg met slapen ondanks dat de speakers wel vrij plat zijn (ik slaap in alle posities). Ik ga toch voor een band met voorhoofd bediening, en hopelijk lager volume’’

Ik kwam ook goede reviews tegen. En dat de boxjes niet op de goede plek zaten was voor mij prima, want dan hoorde ik hem wat zachter. Als de boxjes goed op je oren zitten is het geluid inderdaad wat te hard om te slapen.

Houdt het bluetooth slaapmasker het licht tegen?

Ja zeker! Niks meer aan doen, dit masker houdt al het licht volledig tegen. Ook als je de inbouwde speakers niet helemaal op je oren wilt, kun je het masker zo verschuiven dat het geluid iets zachter is, maar alsnog al het licht wordt tegengehouden.

Prijs/kwaliteit Sleepiezz

Kan niet anders zeggen dan dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is. Want wat kost een slaapmasker met bluetooth? In dit geval: €29,99. En dat vind ik goedkoop. Je hebt namelijk ook slaapmaskers zonder bluetooth voor deze prijs. En dit is de goedkoopste met bluetooth dat ik kon vinden.

Uiterlijk van het bluetooth slaapmasker

Persoonlijk maakt interesseert het me niet hoe het slaapmasker er uit ziet, maar met dit slaapmasker zou ik me in het vliegtuig niet schamen. Lekker standaard, niks meer aan doen.

Kwaliteit van het geluid

Prima kwaliteit voor een masker van €29,99. Wel iets te hard geluid om echt te kunnen slapen, maar dat is goed op te lossen door het slaapmasker iets te verschuiven op je hoofd. Uiteraard is het geluid niet zo goed als dat van een koptelefoon.

Batterijduur bluetooth slaapmasker

De batterijduur is niet optimaal. Ze geven op de product pagina aan dat hij het acht uur doet, maar dat haalt hij zeker niet. Het gaat eerder richting de vijf uur. Uiteraard is dit geen probleem als je hem dagelijks oplaadt. Wil jij hem gebruiken voor bijvoorbeeld een lange trein- of vliegreis? Houd er dan rekening mee dat hij het geen 8 uur doet.

Conclusie

 • Is hij comfortabel: 7.5
 • Mate van verduistering: 9
 • Prijs/kwaliteit: 8
 • Design: 7
 • Kwaliteit geluid: 7
 • Batterijduur: 6

beste bluetooth slaapmasker

 Lees hier wat SleepiezZ zelf over dit slaapmasker met bluetooth zegt.

5. SleepiezZ® Slaapmasker 3D PRO

Deze variant van het SleepiezZ slaapmasker hebben we zelf niet getest. De reviews zijn wel veel belovend en daarom wil ik hem toch even benoemen.

Geluid is prima van de koptelefoon en hij zit ook goed om mijn hoofd. De speakertjes zijn te schuiven, zodat deze precies op je oor zitten. Ook kan je op de zijkant liggen en heb je geen last van een oordopje dat in je oor drukt. Bij een gewone koptelefoon of in- ear dopjes heb ik daar wel last van.

Klein minpuntje is de power on en power off stem die je hoort. Ik wil dat de koptelefoon en laptop uitgaan na bijvoorbeeld 3 uur. De laptop sluit af en na een minuut geen verbinding te hebben ook de koptelefoon. Helaas zegt een mevrouw dan power off... Daar word ik wel weer wakker van... dat zou er van mij uit mogen.

Review Bol.com

Ook dit slaapmasker is waarschijnlijk echt een fijn slaapmasker.

bluetooth slaapmasker sleepiezz 3d pro

6. Enjoying Bluetooth Eye Mask van GetTheDeal

Om dit slaapmasker te beoordelen is het één nacht gedragen. Dit lijkt weinig, maar het bleek precies hetzelfde als het SleepiezZ slaapmasker. En dat slaapmasker is goed getest. Omdat dit hetzelfde slaapmasker is als het SleepiezZ slaapmasker krijgt het op ieder punt hetzelfde cijfer, behalve op prijs/kwaliteit. Dit Enjoying Bluetooth slaapmasker is namelijk een stuk goedkoper!

 1. Is hij comfortabel: 7.5
 2. Mate van verduistering: 9
 3. Prijs/kwaliteit: 9
 4. Design: 7
 5. Kwaliteit geluid: 7
 6. Batterijduur: 6

beste bluetooth slaapmasker

Voordelen van een bluetooth slaapmasker

Bluetooth slaapmaskers bieden een aantal voordelen voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Hieronder zijn enkele van de voordelen genoemd:

 1. Licht blokkade: een goed slaapmasker helpt bij het blokkeren van licht, dit kan helpen bij het inslapen.
 2. Geluidsondersteuning: met ingebouwde speakers kun je muziek, meditatie-oefeningen of andere geluiden afspelen om te helpen bij het inslapen.
 3. Draadloosheid: de meeste Bluetooth slaapmaskers zijn draadloos, dit betekent dat je geen gedoe hebt met snoeren die je in de weg zitten. Toch zijn de slaapmasker met bluetooth een stuk goedkoper dan draadloze oortjes.
 4. Verschillende functies: sommige Bluetooth slaapmaskers hebben ook extra functies zoals een alarm functie, tril functie of zelfs een eigen app waarmee je de instellingen kunt aanpassen 
 5. Reizen: als je vaak reist, is een Bluetooth slaapmasker een handige oplossing voor het blokkeren van licht en het afspelen van geluiden in een vliegtuig of hotelkamer.
 6. Geen onhandig grote koptelefoons: t.o.v. van een koptelefoon of oortjes kun je veel beter in slaap vallen met een bluetooth slaapmasker. Ook zijn ze veel goedkoper. Wel hebben ze slechtere kwaliteit geluid.

review bluetooth slaapmasker

De ingebouwde bluetooth speakers in een slaapmasker

Bluetooth slaapmaskers zijn een innovatieve oplossing voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Deze maskers hebben ingebouwde, dunne speakers die verbonden kunnen worden met een smartphone of ander apparaat. Hierdoor kun je alles afspelen wat je via oortjes of een koptelefoon kunt afspelen. Denk aan: muziek, meditatie-oefeningen, een luisterboek, podcast of rustgevende geluiden.

Deze speakers zijn vaak op verschillende manieren in het masker ingebouwd. Elk masker heeft zijn eigen unieke ontwerp, en de kwaliteit van de ingebouwde speakers kan variëren. Zoek je speakers die je eruit kan halen zodat het slaapmasker in de was kan? Dan heb je het slowwave bluetooth slaapmasker nodig.

beste bluetooth slaapmaskerSleepiezZ zelf over hun bluetooth masker:

’s Nachts vaak wakker of kun je niet in slaap komen? Met het SleepiezZ® slaapmasker zal niets jouw nachtrust nog verstoren!

Ons slimme slaapmasker combineert 100% verduistering met ontspannende audio zodat jij ’s avonds volledig tot rust kan komen. Zo kun je lekker relaxen, dut je sneller in en heb je geen last meer van storend licht.

Ultradunne speakers

Het geheim van een goede nachtrust? Een nachtmasker met ingebouwde speakers! Ons bluetooth slaapmasker is gemakkelijk aan te sluiten op je gadgets en heeft ultradunne HIFI-speakers zodat je lekker kunt slapen in elke positie.

Het SleepiezZ® bluetooth slaapmasker maakt jouw nacht compleet

✓ 100% verduisterend: slaap jij ook het liefst in het pikkedonker? Met extra verduisterend materiaal ben je zo vertrokken. Ons oogmasker blokkeert fel licht, laat geen zonnestraaltje binnen en is perfect voor na een nachtdienst. Geen schemering krijgt jou nog wakker!
✓ Past perfect: ons nachtmasker is volledig verstelbaar zodat je ‘m makkelijk op maat kan maken. Drukkende maskers zijn verleden tijd!
✓ Tot 8 uur slaapmuziek: lekker indommelen bij rustgevend geluid? Met onze ingebouwde Bluetooth speakers ben jij zo in dromenland. Zet je favoriete playlist aan, sluit je ogen en laat die dromen maar komen.
✓ Geen druk op de ogen: met vederzacht materiaal en comfortabele contouren geniet je van verduistering zonder druk op de ogen. Zo sta je ’s ochtends op zonder lijnen of kreukels en wrijft het slaapmasker niet over je wimpers.
✓ Snel opgeladen: maak je maar geen zorgen om de accu; onze sterke batterij is binnen 2.5 uur weer vol. Zo hoef je jouw masker geen nacht te missen en pak je je rust wanneer je maar wilt.
✓ Ideaal voor papa & mama: opzoek naar een mooi geschenk voor je ouders? Niets is specialer dan een goede nachtrust. Doe mams of paps een SleepiezZ® slaapmasker cadeau en geef ze de nacht van hun dromen!
✓ Wasmachinebestendig: het mooiste van alles? Je kunt ons oogmasker gewoon wassen. Kies een mild wasprogramma van 30 graden, gooi ‘m bij de was en jouw masker is weer spic en span.

Verpakkingsinhoud

 • 1x SleepiezZ® Slaapmasker
 • 1x opbergtas
 • 1x USB-oplader
 • 1x handleiding

Specificaties

 • Materiaal: polyester katoen
 • Kleur: zwart
 • Wasvoorschrift: 30°C, mild programma
 • 100% tevredenheidsgarantie

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze producten en bieden jou een onvoorwaardelijke garantie aan. Niet tevreden of gaat je product stuk? Maak je geen zorgen, je kunt jouw bestelling gratis retourneren.

slaapmasker bluetooth sleepiezz


Slowwave zelf over hun bluetooth slaapmasker

Een heerlijk audio-slaapmasker dat je ook zonder Bluetooth en smartphone kan gebruiken. Dat is de essentie van de unieke ‘White Noise ‘editie van het Slowwave Bluetooth Slaapmasker. Met ‘ingebouwde’ relax-audio – denk bijvoorbeeld aan een haardvuur, een (tropische) regenbui en de oceaan – kom je in volledige duisternis helemaal tot rust. Natuurlijk kun je de ‘White Noise’ editie via Bluetooth ook gewoon met je smartphone verbinden, zodat je naar je eigen muziek en relax-audio kan luisteren, bijvoorbeeld via Spotify.


Wat de ‘White Noise editie’ van het Slowwave Slaapmasker voor jou gaat betekenen:

 • Volledig ontspannen, de drukke dag achter je laten en fijn wegdommelen met 20 heerlijke white noise geluiden (of jouw favoriete audio via Bluetooth).
 • Optimaal herstellen tijdens de nacht dankzij 100% duisternis.
 • Ultiem comfort (ook tijdens het slapen), dankzij het koele, zachte en ademende materiaal (en de platte ‘spons-speakers’).
 • Niet meer gehinderd worden door omgevingsgeluiden: luidruchtige buren, verkeersgeluiden, snurken etc.
 • Geen pijnlijke oren en oncomfortabele nachten door harde, plastic speakers.
 • Een extra dimensie voor jouw favoriete audio (muziek, verhalen, meditatie-oefeningen) en de ‘ingebouwde’ white noise geluiden door de beleving in volledige duisternis.
 • Een onmisbaar hulpmiddel om de drukte van het dagelijks leven even te ontvluchten (bijvoorbeeld tijdens het reizen).

20 ingebouwde ‘white noise’ geluiden

De ‘White Noise’ editie van het Slowwave masker is uniek, omdat je ook zonder Bluetooth en smartphone kunt genieten van de beste relax-audio. Dit is bijvoorbeeld handig als je liever geen telefoon in je slaapkamer wilt of als je je zorgen maakt over Bluetooth straling. Het masker kent 20 ‘ingebouwde’ geluiden. Denk bijvoorbeeld aan vogels, haardvuur, golven (oceaan), wind, onweer, een regenbui, zomernacht, kikkers, krekels en haardvuur. Dankzij de volledige duisternis krijgen de geluiden een extra dimensie en kom je tot volledige ontspanning.

Perfect voor zijslapers: platte en zachte speakers

Vrijwel alle audio-slaapmaskers hebben harde en dikke speakers van plastic die – vooral voor zijslapers – erg hinderlijk zijn tijdens de nacht. De Bluetooth slaapmaskers van Slowwave maken gebruik van zachte, platte speakers die gemaakt zijn van spons-achtige stof die je niet voelt tijdens het liggen en slapen. De speakers zijn bovendien makkelijk te verplaatsen (zodat ze precies op de goede plek zitten) en te verwijderen om het slaapmaskers te kunnen wassen.

Volledig verduisterend en supercomfortabel

Alleen met 100% duisternis is je slaapkwaliteit optimaal. Je wordt minder vaak wakker, slaapt dieper en herstelt sneller, zodat je een ijzersterke basis legt voor vitale en energieke dagen. De Slowwave Bluetooth Slaapmaskers – die je tijdens het slapen uiteraard ook zonder audio kunt gebruiken – garanderen deze volledige duisternis. Bovendien zijn de slaapmaskers dankzij het gebruik van zachte, ademende stoffen zeer comfortabel en geschikt om de hele nacht te dragen.

Optimale kwaliteit

De Slowwave Bluetooth Slaapmaskers zijn ook qua kwaliteit superieur en daarmee een keuze voor de lange termijn (talloze heerlijke nachten). Ze zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materialen, kennen een batterijduur van maar liefst 13-15 uur, hebben superdunne speakers met een excellente geluidskwaliteit en zijn volledig verstelbaar om een perfecte pasvorm te garanderen. Bovendien kunnen ze worden gewassen in de wasmachine. Vergeet hierbij niet om de speakers eerst even te verwijderen.

slowwave bluetooth slaapmasker review

Misschien vind je dit ook interessant

Naast reviews van bluetooth slaapmaskers hebben we nog veel meer producten beoordeeld. Neem bijvoorbeeld:

namaak bluetooth slaapmasker


Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Evelien
Door

Evelien

op 15 Feb 2023

Bedankt voor je review. Volgens mij is dit echt een van de eerste/enige websites waar het ook voelt alsof ik een oprechte review krijg waar ik ook echt wat aan heb. Nu is het artikel al wat ouder, heb je inmiddels nieuwe kennis vergaard ??

Reactie plaatsen