CBD olie review

CBD olie wordt steeds vaker genoemd als slaapremedie voor de slechte slapers onder ons. Zelf val ik helaas ook onder deze categorie. En ondanks dat ik het gebruik van CBD olie lang heb uitgesteld, ben ik er afgelopen weken toch mee aan de slag gegaan. In deze blog lees je mijn CBD olie ervaring!

Wat is CBD olie?

CBD olie is een olie waaraan een specifiek extract uit de cannabisplant is toegevoegd, namelijk: CBD. Ook wel cannabinoïden genoemd. Dit is één van de vele extracten die de cannabisplant bevat en veruit de meest populaire stof als het gaat om beter slapen.

De gebruikte concentraties CBD in CBD olie lopen onderling flink uiteen. En ook de manier van consumptie verschilt onderling. Zo kun je CBD olie onder je tong innemen, aan je eten toevoegen, door een glas drinken druppelen en zelfs lokaal op je huid aanbrengen. Al deze manieren zullen een soortgelijke werking hebben.

cbd olie

Wat doet CBD olie?

CBD olie is enorm populair als het gaat om slaap medicatie. Waar je daarom niet op zit te wachten is een ´high gevoel´ als je in bed ligt. En, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is dit bij CBD olie ook niet het geval.

CBD is namelijk niet bedwelmend en geeft ook geen high gevoel. Iets wat andere cannabionïden, zoals THC bijvoorbeeld, wel doen. Het extract CBD wordt uit de cannabisplant gehaald en vervolgens aan een dragende olie toegevoegd. Denk aan, kokosolie of olijfolie.

Op die manier heeft CBD olie een heel ander effect op je lichaam, namelijk: therapeutische voordelen. Zo kan CBD olie ervoor zorgen dat je sneller en dieper slaapt, maar ook dat je minder angst of pijn voelt. Tenminste, dat zeggen ze. Ik was hier zelf behoorlijk sceptisch over, dus testte ik de olie zelf een aantal weken uit.

CBD olie ervaring

Effect CBD olie op slaap

CBD olie zou dus ook je algehele slaapkwaliteit kunnen verbeteren. Dit valt onder andere te verklaren aan het feit dat CBD olie pijnklachten kan verlichten, waardoor je geen pijn voelt tijdens het slapen en zo sneller in slaap valt. Maar het kan bijvoorbeeld ook komen, omdat CBD olie angst en spanning klachten kan verminderen, waardoor je rustiger in je hoofd bent en zo sneller in slaapt valt.

Daarnaast heeft CBD olie mogelijk ook nog een direct effect op onze slaap door ons slaapritme te beïnvloeden. Zo laat dit onderzoek uit 2014 zien dat de inname van CBD olie voor het slapen gaan, ervoor kan zorgen dat de slaapduur verlengd en de REM slaap iets wordt ingekort. Samen kan dit zorgen voor een beter fysiek en mentaal herstel.

Verder laat deze recente studie uit 2022 zien, dat ook CBD olie in combinatie met melatonine mogelijk een positief effect kan hebben op onze algehele nachtrust. De melatonine geeft zou helpen om de biologische klok te herstellen. Terwijl de CBD olie juist weer een meer ontspannen effect geeft. Samen zou dit mogelijk zorgen voor een betere nachtrust.

cbd olie slapen

CBD olie review: mijn CBD olie ervaring

Lang heb ik het gebruik van CBD olie dus vermeden. Eigenlijk puur, omdat ik er een beetje sceptisch over was en toch bang was voor het effect ná de CBD olie kuur. Want wat gebeurt er als je de CBD olie niet meer consumeert? Slaap ik dan nóg slechter dan ik hiervoor al deed?

Tegelijkertijd ben ik wel al heel lang nieuwsgierig naar het effect van CBD olie op slaap. Daarom heb ik de gok gewaagd en vijf weken lang CBD olie van SanaCan genomen, een uur voor het slapen gaan. Benieuwd naar mijn CBD olie ervaring? Je leest het hieronder!

cbd olie ervaring

Een standaard nacht

Allereerst, is het wellicht handig om te zien hoe een normale nacht voor mij er uit ziet. Zoals jullie weten ben ik dus geen goede slaper. Hieronder zie je een screenshot van hoe een normale nacht er voor mij uit ziet. Gemeten met mijn Samsung Galaxy Watch.

Ik heb dit screenshot gekozen (van 22 augustus 2022) omdat ik inmiddels weet dat ik een gemiddelde slaapscore van 65 heb en deze nacht een slaapscore van 65 krijgt.

Normale nacht slaap

Week 1. Effect CBD olie

Ik moet toegeven dat het de eerste week even wennen was om de SanaCan CBD olie in mijn routine mee te nemen. Hierdoor was ik met name de eerste drie dagen eigenlijk te laat met het innemen van de olie. Geadviseerd wordt namelijk om dit één uur voor het slapen te doen en ik dacht er pas aan toen ik in bed lag. Desalniettemin merkte ik toch effect!

Wat ik de afgelopen week vooral merkte, was dat ik wat sneller in slaap viel. Dit kan natuurlijk ook een placebo effect zijn, maar ook dan ben ik er blij mee   Zolang ik maar slaap.

Wel heb ik de CBD olie één avond overgeslagen. In de weekenden speel ik namelijk vaak een padel wedstrijd en zaterdag leek het alsof mijn reactie vermogen veel trager was dan normaal. Ook was ik niet scherp, niet snel genoeg en kon ik me niet goed concentreren.

Dit kan ook puur toeval zijn, omdat ik toevallig afgelopen maand ook op mijn suikerinname aan het letten ben. Maar toch heb ik voor de zekerheid zaterdagavond even geen CBD olie ingenomen, omdat ik de volgende dag nog een wedstrijd had. Deze ging gelukkig beter.

Gemiddelde slaapscore week 1 CBD olie: 64 

Week 2. Effect CBD olie

Om de CBD olie goed te kunnen testen heb ik mijn ´suiker inname beperking´ eventjes aan de kant gezet. En heb ik afgelopen week, ondanks de wedstrijden, iedere dag CBD olie ingenomen. Volgens de aanbevolen hoeveelheid en dit ging gelukkig goed.

Op dag acht en negen had ik echt het idee dat ik wat rustiger sliep. Normaal beweeg ik veel in mijn slaap, word ik meerdere malen per nacht wakker en moet ik nog wel eens naar de wc. Maar de afgelopen nachten was dit eigenlijk allemaal niet het geval. Ik werd wel nog een aantal keer wakker, maar veel minder vaak.

Daarnaast gaf mijn vriendin aan dat het leek alsof ik dieper sliep. Normaal als zij zich even omdraait of wisselt van slaaphouding, volg ik vrijwel direct daarna. En dit keer verroerde ik me niet, zei ze. Een goed teken dus!

Gemiddelde slaapscore week 2 CBD olie: 69

Week 3. Effect CBD olie

Ook afgelopen week merkte ik weer dat de inname van CBD olie zijn werk deed! Zoals ik hierboven al aangaf heb ik een smartwatch dat precies mijn slaapkwaliteit bij houdt. Wat je duidelijk ziet, is dat ik sneller in slaap val. Normaal gesproken is mijn gemiddelde ´in slaap fase´ één tot anderhalf uur. Afgelopen nacht was deze gemiddelde tijd korter, namelijk: dertig tot vijfenveertig minuten.

Nog steeds niet super snel, maar voor mij echt een hele verbetering! Daarnaast lijkt het alsof ik wat meer uitgerust wakker werd door de SanaCan CBD olie. Waarschijnlijk is dit, omdat ik minder vaak wakker wordt 's nachts.

Gemiddelde slaapscore week 3 CBD olie: 70

Week 4. Effect CBD olie

De vierde week verliep over het algemeen ook positief. Ik merkte dat ik steeds meer gewend raakte aan de routine van het innemen van de CBD olie. Het innemen van de olie een uur voor het slapen gaan werd een gewoonte, waardoor ik er niet meer over hoefde na te denken.

Deze week viel ik over het algemeen nog sneller in slaap en werd ik minder vaak wakker 's nachts. Mijn smartwatch bevestigde deze ervaring, waarbij mijn gemiddelde inslaaptijd verder afnam naar twintig tot dertig minuten. Daarnaast sliep ik dieper en merkte ik dat ik meer energie had gedurende de dag.

Bovendien leken mijn sportprestaties er niet meer door beïnvloed te worden door het gebruik van CBD olie, wat ook een geruststelling is. Al met al was week 4 dus een succes en ik keek uit naar de laatste week van mijn testperiode.

Gemiddelde slaapscore week 4 CBD olie: 71

4 weken cbd olie slaap

Week 5. Effect CBD olie

De vijfde en laatste week van het gebruik van CBD olie zette de positieve trend voort. Het innemen van de olie werd steeds makkelijker en mijn slaapkwaliteit bleef verbeteren. Mijn vriendin merkte op dat ik nog rustiger sliep en nauwelijks bewoog gedurende de nacht.

Het is zelfs zo dat zij één dag heel vroeg op moest en ik hier helemaal niets van gemerkt heb. Ik kan mij echt niet meer herinneren wanneer dit eerder gebeurd is.

Wat ook opviel deze week was dat mijn algehele stemming verbeterde. Ik voelde me meer ontspannen en had het idee dat ik beter met stress kon omgaan. Of dit direct gerelateerd is aan het gebruik van de CBD olie is moeilijk te zeggen, maar het viel wel op.

Gemiddelde slaapscore week 5: 73

Conclusie: mijn ervaring met CBD olie

Na vijf weken gebruik te hebben gemaakt van de SanaCan CBD olie, soms wat minder secuur dan de andere week, kan ik concluderen dat de olie weldegelijk een positief effect heeft gehad op mijn slaap. Zowel op mijn slaapkwaliteit, inslaaptijd als algehele welzijn.

Mijn gemiddelde slaapscore is in deze periode gestegen van 65 naar 73, wat een aanzienlijke verbetering laat zien. Ook mijn inslaaptijd is verkort en ik werd minder vaak wakker gedurende de nacht.

Ik ben van plan om dit product te blijven gebruiken en zou het zeker aanbevelen aan anderen die problemen hebben met slapen. Of op zoek zijn naar een natuurlijk middel om beter te ontspannen.

Kleine disclaimer

Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het belangrijk op te merken dat het ook toeval kan zijn en dat individuele ervaringen kunnen variëren. Het is nog niet duidelijk of deze verbeteringen zich zullen voortzetten na de vijf weken en daarom raad ik iedereen aan om zelf de CBD olie te testen en te ervaren hoe het voor hen werkt.

Naast de verbetering in slaap, merkte ik ook dat mijn sportprestaties niet langer werden beïnvloed door het gebruik van de CBD olie en dat mijn algehele stemming verbeterde. Dit alles heeft bijgedragen aan een betere kwaliteit van leven en een verhoogd energieniveau gedurende de dag.

Op basis van mijn ervaringen met de SanaCan CBD olie gedurende deze vijf weken, kan ik concluderen dat het product een effectief en natuurlijk hulpmiddel kan zijn voor mensen die problemen hebben met slapen of op zoek zijn naar een manier om beter te ontspannen.

Hoewel ik niet kan garanderen dat iedereen dezelfde resultaten zal ervaren, is het zeker de moeite waard om te testen en te ontdekken of CBD olie ook voor jou een oplossing kan bieden voor slaapproblemen.

CBD olie ervaring


Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen