Hypnia review

Vorige maand is ons Hypnia matras binnengekomen! Samen met een bijpassende topper en hoofdkussen. Reden genoeg dus om een eerlijke Hypnia review te schrijven. In deze blog vertellen we je er alles over! Inclusief alle relevante product eigenschappen en onze eigen slaapervaring.  

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Korte samenvatting Hypnia review

In deze blog testen wij drie nieuwe Hypnia producten. We krijgen hier geen geld voor en delen daarom ook onze 100% eerlijke mening. De volgende drie Hypnia producten hebben wij uitgeprobeerd:

Over Hypnia

Hypnia is een bedden specialist. Wij kende het merk eerlijk gezegd niet, maar kwamen het per toeval tegen tijdens onze zoektocht naar een nieuw matras. Het Hypnia assortiment bestaat uit zowel toppers en matrassen, als kussen en beddengoed. 

Op al zowel de Hypnia matrassen als toppers geldt een garantie van 15 jaar en de mogelijkheid om 30 tot 120 dagen proef te slapen. Op die manier kun je dus goed uitproberen of de producten bij jouw slaapbehoeftes passen. Inclusief gratis bezorging en retour. Een mooie service wat ons betreft!

Nogmaals, we krijgen niet betaald om deze blog te schrijven, maar zijn gewoon enthousiast en delen graag onze slaap ervaringen met je! 

hypnia review

Bezorging Hypnia

Tussen 08:00 en 17:00 zouden de spullen binnenkomen. Om 08:15 stipt stonden de mannen voor onze deur. Alle producten waren vacuüm verpakt en dat was, gezien de afmetingen en trappen in ons huis, een fijne bijkomstigheid   

De Hypnia topper en het kussen kun je prima in je eentje naar boven tillen. Maar het matras is behoorlijk zwaar, waardoor je het zeker even met z'n tweeën moet doen. We hebben het matras en kussen meteen na bezorging uitgepakt en op ons bed gelegd. Dit was binnen vijf minuten gepiept! 

Je rolt het matras als het waren uit het plastic tot het vanzelf open 'springt'. Mijn tip is daarom ook om de rol bij het hoofdeinde te leggen en het richting het voeteneinde te bewegen terwijl je het plastic vasthoudt. Op die manier rol je het gemakkelijk uit en ligt het matras meteen goed. 

De geur van de producten was goed te doen. We hebben in het verleden ook wel eens matrassen getest, waarbij er na een week nog steeds een chemische lucht in de slaapkamer hing. Maar dit was nu niet het geval. Wel hebben we drie nachten op de logeerkamer geslapen, zodat het matras drie dagen goed kon luchten. Dit is bij ieder matras ons advies! 

Hypnia review

In deze Hypnia review geven we onze eerlijke mening en slaapervaring met het Hypnia hybride matras, de Hypnia topper en het Hypnia Moon kussen. Naar het Hypnia matras waren wij het meest nieuwsgierig. Vooral vanwege de positieve reviews, maar ook omdat er in de advertentie staat dat het om een matras met verschillende schuim soorten gaat. Iets waar wij nog niet eerder op geslapen hadden.

Om het Hypnia matras goed te kunnen testen, hebben we de eerste week alleen op het matras geslapen, dus zonder de topper. In de tweede test week hebben we ook de topper gebruikt. Benieuwd naar onze slaapervaring? Je leest het in onze Hypnia review hieronder! 

hypnia review

Hypnia matras review

Inmiddels hebben we natuurlijk behoorlijk wat matrassen getest en kennis opgedaan als het gaat om matras materiaal. We waren daarom ook specifiek op zoek naar een traagschuim matras, omdat dit veel stevigheid biedt en tegelijkertijd goed ventileert.. Na het lezen van de Hypnia reviews, leek het Hypnia Hybride matras voor ons de beste keuze!

1. Hypnia matras materiaal

Het Hypnia matras bevat aan de buienkant een wasbare hoes en aan de binnenkant zowel pocketvering als drie soorten schuim. Van boven naar beneden gaat het om: drie centimeter traagschuim, vier centimeter comfort schuim en in in totaal nog 13 centimeter steunschuim. Dit heeft als grote voordeel dat je ook profiteert van drie verschillende schuim eigenschappen. 

Zo zorgt traagschuim voor het aanpassende vermogen van een matras aan zowel je lichaamsvorm, lichaamstemperatuur en drukpunten. Daarentegen zorgt comfortschuim voor de juiste vering en zachtheid van een matras. En steunschuim, zoals de naam al zegt, voor het bieden van voldoende stevigheid en steun. 

Verder is het Hypnia matras 30 centimeter dik en 200 x 180 groot. Een behoorlijk matras dus! Naast het feit dat wij dit wel chique vinden ogen, heeft deze afmeting nog een voordeel. Het matras blijft heel goed liggen, omdat het relatief zwaar is.

hypnia matras review

2. Hypnia matras ervaring

Maar dan onze slaapervaring! Dit was voor ons in het begin wel even wennen. Het matras is namelijk erg stevig. Dit staat ook in de beschrijving, dus we wisten dit van te voren. Maar omdat onze huidige boxspring juist weer té zacht was, was het even schakelen. 

Als je met je handen in het matras drukt en weer los laat, zie je dat het matras langzaam terugveert in haar oorspronkelijke vorm. Dit komt door het traagschuim dat in de bovenste laag van het matras zit. Wat alleen opviel was dat dit niet gebeurde toen wij de eerste keer op het matras gingen leggen. Hierdoor voelde het matras de eerste nacht voor ons een beetje hard aan. 

Wel werd dit gevoel iedere nacht een beetje beter. Het leek alsof het matras zich wat meer ging vormen naar de contouren van ons lichaam. Maar het blijft wel echt een stevig matras. Hier moet je dus van houden! Wij waren hier specifiek naar op zoek en hebben in het verleden gemerkt dat een zacht matras niets voor ons is.

Maar als je van een matras houdt dat inzakt wanneer je erop gaat liggen, is dit waarschijnlijk niet het juiste matras. Wij zijn zelf niet zo groot en daardoor ook niet zo zwaar (62 en 71 kilo). Dit kan ook een rol hebben gespeeld in onze ervaring. Mogelijk zakt het matras beter in bij een hoger lichaamsgewicht. 

hypnia matras review

3. Hypnia matras ademend vermogen

Wat mij persoonlijk ook opviel aan het Hypnia matras is dat het heel goed ventileert. Ik heb het 's nachts al snel heel erg warm en de afgelopen weken was het hier 30 graden. Met een plat dak en de avondzon op je slaapkamer raam leek dit tijdens sommige nachten wel gevoelstemperatuur 40. 

Bij ons vorige matras werd ik daarom wel eens met een natte rug wakker worden, maar hier had ik de afgelopen nachten helemaal geen last van. Waarschijnlijk door het gebruikte traagschuim, wat goed ventileert.

hypnia matras review

4. Hypnia matras eigenschappen

 • Materiaal binnenkant matras: pocketvering en drie soorten schuim
 • Materiaal buitenkant matras: wasbare, zachte air-wave hoes
 • Stevigheid: hard
 • Afmetingen: 12 verschillende maten
 • Dikte matras: 30 centimeter
 • Proefslapen: 120 dagen 

Kortom, als je op zoek bent naar een heel stevig, maar goed ventilerend matras, dat zich aanpast naar de vormen van je lichaam, is dit matras wat ons betreft zeker het proberen waard! 

hypnia matras review

Hypnia topper review

En dan onze review over de Hypnia topper! Zoals ik hierboven al schreef, hebben we bewust de eerste week nog niet op deze topper geslapen, zodat we het Hybride matras goed konden uitproberen. Dit wilde we ook op die manier aanpakken voor de Hypnia topper. Daarom hebben we onze oude matrassen op onze boxspring gelegd en hieroverheen de Hypnia topper. 

1. Hypnia topper materiaal

Net als het Hypnia matras, voelt ook de topper heerlijk zacht aan. De buitenkant van de topper bestaat uit Tencel. Een materiaal waar wij nog niet bekend mee waren. Maar na wat online speuren kwamen we er al snel achter dat het gaat om een duurzaam en natuurlijk materiaal. Dat wordt gewonnen uit houtpulp en vooral populair is vanwege het ademende vermogen. Een pluspunt dus!

Aan de onderkant van de topper zit ook nog anti slip materiaal, waardoor het goed op je matras blijft liggen. Dit betekent trouwens niet dat je de topper niet af en toe kunt omdraaien, om zo de levensduur te verlengen. Het bevat namelijk een afneembare hoes, die je gemakkelijk open ritst. Op die manier kun je de hoes wassen én je topper omdraaien wanneer je de hoes op een andere manier om de topper ritst.

Verder bestaat de binnenkant, net als het matras, uit verschillende type schuim, namelijk: twee centimeter gelschuim, drie centimeter steunschuim en twee centimeter traagschuim. Hierdoor biedt ook de Hypnia topper voldoende stevigheid en verlichting van drukpunten, zonder te hard aan te voelen. 

hypnia topper review

2. Hypnia topper ervaring

We hebben de Hypnia topper dus uitgeprobeerd op onze oude boxspring matrassen. Die wij zelf veel te hard vinden. Onze vorige topper was maar drie centimeter dik. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit de hardheid van de matrassen niet echt compenseerde. De Hypnia topper daarentegen is zeven centimeter dik en bestaat dus uit drie soorten schuim. 

En dat verschil merkte je! Wat mij vooral opviel was de zachtheid. Ondanks dat het dus om maar een paar centimeter verschil ging, voelde ons bed meteen minder hard aan. Wat mijn vriend vooral een groot pluspunt vond, was dat de topper 's nachts niet bewoog. Hier hadden we bij onze vorige topper nogal last van. Kortom, we merkte zeker een verschil! 

Dit verschil werd pas echt duidelijk toen we de Hypnia topper gebruikte in combinatie met het Hypnia matras. Wát een verbetering. De topper vormt zich goed naar je lichaam en vangt eventuele drukpunten (mijn rug) goed op. Dit wordt nog eens extra versterkt door het onderliggende matras, waardoor je de hele nacht zacht maar stevig ligt. Het grappige was zelfs dat we beide afgelopen twee nachten geen één keer zijn wakker geworden 's nachts. 

hypnia review

3. Ademend vermogen

Ook de Hypnia topper bestaat dus uit schuim. Met als bovenste laag: gelschuim op basis van castorolie. Een combinatie die wij nog niet eerder gehoord hadden.. Het grote voordeel aan gelschuim is dat het onwijs goed ademend en ventileert. 

Je lichaamswarmte wordt gemakkelijk afgevoerd, waardoor de topper lekker koel en vooral fris blijft aanvoelen. Zelfs tijdens extreme hete nachten, want die hebben we afgelopen weken genoeg gehad! 

hypnia review

4. Hypnia topper eigenschappen

 • Materiaal binnenkant topper: wasbare Tencel hoes met ritssluiting
 • Materiaal buitenkant topper: gelschuim, steunschuim en traagschuim
 • Afmetingen: 12 verschillende maten
 • Dikte: 7 centimeter
 • Proefslapen: 30 dagen 

Hypnia topper review

Hypnia kussen review

En dan als laatste onze Hypnia Moon kussen review. Zoals de naam van het product al zegt, gaat het om een kussen in de vorm van een halve maan. Geen zorgen, er wordt een bijpassende hoes meegeleverd met dezelfde vorm!

1. Hypnia kussen materiaal

De buitenkant van het Hypnia kussen bestaat uit een Jersey gevoerde binnenhoes en een Jacquard gevoerde buitenhoes. Jersey stof is een zachte en rekbare gebreide stof. Dit zorgt voor extra comfort en bescherming, maar tegelijkertijd ook voor goede luchtcirculatie en vochtregulatie.

De Jacquard stof daarentegen zorgt juist voor meer stevigheid en een mooie afwerking van het kussen. Bovendien is deze luxe stof ook nog duurzaam. Het is bijvoorbeeld goed bestand tegen slijtage, waardoor het materiaal, en zo ook het kussen, langer mee gaan. 

hypnia review

2. Hypnia kussen ervaring

Wij hebben altijd donzen kussen gehad. Hierin had ik altijd een lekker dik kussen en mijn partner een dun kussen. Wat in mijn ogen bijna geen kussen meer te noemen is... Het leuke aan het Hypnia Moon kussen is dat je zelf de dikte kunt bepalen. Je kunt de vulling er namelijk uit doen en in de (meegeleverde) zak stoppen. 

Hierdoor maak je het kussen geschikt voor zowel buikslapers, zijslapers als rugslapers. Verder is het zo dat het kussen naar je nek en hoofd vormt, zodra je erop gaat liggen. Dit zie je extra goed als je je hand in het kussen drukt. Het zorgt ervoor dat je hoofd 's nachts in de juiste slaaphouding blijft liggen, waardoor de kans op nek,- en rug klachten kleiner wordt. 

hypnia review

3. Hypnia kussen ademend vermogen

Wij transpireren beide niet zo snel op ons hoofd, dus dit maakt lastig te beoordelen of het Hypnia Moon kussen nachtelijk transpireren tegengaat. Wel voel je, zodra je met je hoofd op het kussen gaat liggen, dat de lucht aan beide kanten uit het kussen trekt. Dit betekent dat het kussen goed ventileert.

4. Hypnia kussen eigenschappen

 • Materiaal binnenkant kussen: traagschuim
 • Materiaal buitenkant kussen: jacquard gevoerde buitenhoes
 • Afmetingen: 50 x 70
 • Dikte: zelf te bepalen met vulling
 • Standard 100 OEKO-TEX® gecertificeerd

hypnia kussen review

Conclusie Hypnia review

Al met al zijn wij dus erg positief over onze nieuwe Hypnia producten. Met name de Hypnia premium topper en het Hypnia Moon hoofdkussen slapen erg fijn. Ze zijn goed ventilerend, bieden voldoende stevigheid en zijn alsnog lekker zacht. Het Hypnia matras is voor ons nog even wennen, omdat het vrij stevig is. 

Als je specifiek op zoek bent naar een stevig matras, is het Hypnia matras wel écht het proberen waard! Zowel het materiaal aan de binnenkant als aan de buitenkant vinden wij van hoge kwaliteit. Bovendien heeft het matras een unieke dikte van 30 centimeter, waardoor het goed blijft liggen en een wat chiquere uitstraling aan je slaapkamer geeft. 

Daarnaast vonden wij de Hypnia service ook een groot voordeel. Op vrijwel alle producten geldt een garantie van minimaal twee jaar. Op matrassen en toppers zelfs vijftien jaar. Bovendien mag je op de Hypnia toppers 30 nachten proefslapen en op de matrassen 120 nachten. Wat ons betreft een mooie service!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen