Ohropax oordoppen review

Eerlijke oordoppen review, Ohropax Classic

Hieronder lees je mijn ervaring met de Ohropax oordoppen. Voor deze review heb ik ze zes nachten in gehad, maar inmiddels zijn het mijn standaard oordoppen om mee te slapen geworden. Voor mij zijn dit namelijk de beste oordoppen om mee te slapen.

Mijn beoordeling van Ohropax op de belangrijkste punten

Heb je geen zin om de hele review te lezen? Bekijk dan hieronder welke cijfers ik de Ohropax oordoppen geef op de belangrijkste punten. Is het wat voor jou? Bekijk de ze dan hier op Bol.com.

  • Zitten ze lekker: 8
  • Of ze in blijven: 9
  • Hoe goed houden ze geluid tegen houden: 9
  • Duurzaamheid: 6.5

Twijfel je? Test ze dan gewoon uit. Ze kosten minder dan €5. 

Ohropax oordoppen review

Zitten Ohropax oordoppen lekker?

Deze oordoppen zijn duidelijk anders dan de meeste. De eerder door mij geprobeerde oordoppen leken op in ear oordoppen om muziek mee te luisteren en dit zijn een soort wasbolletjes. Doordat ze van een soort wax gemaakt zijn, passen ze zich helemaal aan naar een oor. Als je ze in doet duurt het ongeveer één minuutje voor ze warmer en zachter worden. Als ze warm en zacht zijn kun je ze verder in je oor drukken en sluiten ze je oor volledig af.

Regelmatig zitten ze zo goed in dat ik ze ´s ochtends per ongelijk nog in heb bij het ontbijt. Je merkt dus eigenlijk niet dat je ze in hebt. 

Blijven de classic Ohropax oordoppen zitten?

Alle zes de nachten dat ik ze in heb gehad zaten ze in de ochtend nog in mijn oren. Wel heb ik één keer gehad dat er ééntje een beetje half uit was. Hij zat er nog wel in, maar zo los dat hij het geluid niet tegen hield. Omdat hij goed warm was hoefde ik er alleen even tegenaan te drukken en hij zat weer goed. Voor mij ideaal.

Houden Ohropax oordoppen geluid tegen?

Als je ze goed in hebt houden ze veel geluid tegen. Een stuk meer dan Alpine Sleepsoft en Pluggerz in mijn ervaring. Ondanks dat ze een huis in mijn straat aan het verbouwen waren, kon ik gewoon lekker doorslapen. Ik zou niet zeggen dat ze 100% van het geluid tegenhouden, maar wel zeker genoeg om vaster te kunnen slapen.

Ohropax hoe vaak gebruiken? Hoe lang gaan ze mee?

Ik denk dat een doosje Ohropax oordoppen een aantal maanden mee kan gaan. Of het fris is weet ik niet, maar het kan wel. Ikzelf zou ze niet langer dan twee weken dragen, maar dit heb ik eigenlijk met alle oordoppen. En van de Ohropax oordoppen krijg je er twaalf in één doosje. Ze gaan dus zes keer zo lang mee dan oordoppen waar je maar één paar van krijg.

Het gaat er vooral om hoe goed jij je oren schoont houdt en of je ze goed opbergt. Hou je ze goed schoon en berg je ze goed op, dan worden ze niet snel vies.

Ohropax oordoppen zijn denk ik bedoelt om één of twee keer te dragen. Terwijl veel andere oordoppen voor ‘’altijd’’ zijn. Je merkt dan ook wel dat Ohropax oordoppen wat sneller vies worden dan de oordopjes die op in ear oortjes lijken. Toch krijgen ze van mij hetzelfde cijfer, omdat je er twaalf krijgt in plaats van twee.

Ohropax classic review


Ohropax Classic review online

Of de deze Ohropax geschikt zijn voor jou weet je nooit zeker van te voren. Voor mij zijn ze het duidelijk wel. Online zijn de meningen er echter over verdeeld. Zie hieronder nog een aantal reviews van andere. Gebruik deze om een beter beeld te krijgen over de oordoppen.

Reviews Pluggerz op bol.com

Positieve reviews

Ik gebruik ze al zeker 25 jaar en wissel ze wanneer ze te klein zijn geworden en niet meer goed blijven zitten. Ja,ze zijn vettig en je moet er even aan wennen. Ik heb een aantal maanden rondgereisd en in hostels geslapen. Mijn groot verpakking was halverwege op en ik kon nergens oordoppen vinden die zo goed snurkgeluiden tegen gaan als deze. Alles geprobeerd; schuim, siliconen.. Uiteindelijk zag ik een doosje op het bed van een Duitser liggen en hij was zo vriendelijk mij een paar te geven. Het heeft de rest van mijn reis een stuk aangenamer gemaakt!

Hier een hele uitgebreide review op van Bol: 

Tot nu toe de enige oordoppen die voldoende dempen, je niet voelt zitten en 's nachts niet uitvallen. Aanrader!!

Negatieve reviews

De oordopjes komen in een stevig doosje, als je een oordopje wilt gebruiken dan moet je eerst het zachte laagje er omheen afscheuren. Dit laagje beschermt de oordopjes. Ik vond dat zelf niet helemaal ideaal werken maar begrijp zeker wel waar het voor nodig is. De oordopjes zelf zijn goed te modelleren en passen zich daardoor goed aan naar je oor. Ook qua geluidsdichtheid zijn ze prima. Ik heb ze zelf tijdens het slapen gebruikt en vind ze daar minder prettig voor. Je voelt het oordopje dan goed zitten en het wordt vrij hard in je oor. Ik heb eerder de zachte oordopjes van orophax gebruikt en deze hebben mijn voorkeur voor tijdens het slapen. Maar mocht je naar een festival gaan en oordopjes nodig hebben dan zou ik deze wasbolletjes zeker aanbevelen. Ze zijn ook heel makkelijk weer uit je oor te verwijderen.
Ik gebruik oordopjes om de omgevingsgeluiden te dempen maar vind deze niet prettig in gebruik. De verpakking (een soort watjes) zijn lastig te verwijderen en de oordopjes voelen vettig aan. Ook worden je vingers vet en ruiken ze vreemd. De oordopjes zijn wel makkelijk te vormen aan en sluiten goed af, ze bleven de hele nacht goed zitten. Mijn voorkeur zijn toch de schuimrubber oordopjes.

Ohropax in doen

Hoe doe je de Ohropax Classic oordoppen in?

Ohropax oordoppen gebruiken

Stap 1
Verwijder voor het gebruik de watten van het bolletje van wax met schone vingers. Indien nodig, kunt u het bolletje iets verkleinen voordat je hem in je oor stopt. Kleine losgekomen stukjes zijn niet meer te gebruiken.

Stap 2
Kneed de wax tot een bolletje dat groot genoeg is om je gehoorgang volledig af te sluiten. Let bij het inbrengen op dat je hem niet te diep duwt. 

Stap 3
Druk het bolletje vervolgens zachtjes in je oor. Druk niet te hard. Maak hierbij geen gebruik van voorwerpen, gebruik alleen je vingers. Ditzelfde geldt voor het uitnemen van het bolletje. 

Ohropax zelf over de oordoppen

Deze bolletjes zorgen al meer dan 100 jaar lang voor rust in onze hectische en luide wereld – en voor het succes van ons bedrijf. OHROPAX Classic. Sinds 1907 is OHROPAX Classic ons stokpaardje wat geluidsbescherming betreft. De unieke receptuur – katoenwatten, doordrenkt met een mix van vaseline en verschillende soorten paraffinewas – is vanaf het begin zo goed geweest dat het tot op de dag van vandaag nauwelijks veranderd hoefde te worden. 

Het succesverhaal van OHROPAX start in het begin van de 20ste eeuw in de bruisende hoofdstad Berlijn, een plaats die indertijd synoniem stond voor levendige bedrijvigheid, onophoudelijk geluid en een hectische overgang naar een nieuwe tijd. Hier bracht de vindingrijke apotheker Maximilian Negwer als eerste een product van geluiddempende wasbolletjes op de markt. Geïnspireerd door Homerus’ beroemde epos over de Griekse Odysseus, die de oren van zijn bemanningsleden met bolletjes van bijenwas vulde om ze tegen het dodelijke gezang van de sirenes te beschermen, maakte Negwer met OHROPAX letterlijk een klassieker die tot op de dag van vandaag de luxe van stilte mogelijk maakt. 

OHROPAX Classic is op grond van zijn grote draagcomfort ideaal voor een ongestoorde nachtrust. Het is tegelijkertijd ook een aangename hulp om te ontspannen in het algemeen, bij meditatieoefeningen, bij geconcentreerd lezen en werken, bij doe-het-zelven en bij harde muziek. Dankzij het optimale afsluitende vermogen biedt OHROPAX Classic tevens bescherming tegen natheid en wind. Deze discrete zacht rose van kleur bolletjes passen zich aan elke gehoorgang aan en verminderen de geluidsbelasting aanzienlijk. Aan het hoge draagcomfort draagt bij dat het materiaal zacht en huidvriendelijk is, goed in het oor blijft zitten en geen drukgevoel geeft.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen