Review SIMIA slaapmasker

Bij een slaapmasker vind ik eigenlijk maar drie dingen belangrijk:

  1. Zit het slaapmasker lekker?
  2. Houdt hij het licht tegen?
  3. Wat kost het masker?

Daarnaast kan ik me voorstellen dat sommige mensen ook het uiterlijk belangrijk vinden, daarom neem ik die ook mee.

Om het SIMIA slaapmasker te beoordelen heb ik hem drie nachten gedragen. Daarnaast heb ik hem een keer een aantal nachten gedragen tijdens een reisje door IJsland. Dit was een goede test of hij licht tegenhoudt, want daar was het toen ‘s nachts gewoon licht. En we lagen in een tent.

  • Zit hij lekker: 7,5
  • Houdt hij het licht tegen: 9
  • Uiterlijk: 7
  • Prijs/kwaliteit: 8


Zit het SIMIA slaapmasker lekker?

Het SIMIA slaapmasker zit prima. Wel is het gewoon wennen denk ik om een slaapmasker te dragen. Het masker is redelijk zacht en zit niet te strak. Voor mij leek het wat te klein, maar daarna kwam ik er pas achter dat hij verstelbaar is. Nou heb ik ook een relatief groot hoofd, dus dat de standaard instelling te klein is, lijkt ook logisch. Als ik hem groter instel zit hij top.

Verduisterend slaapmasker?

Ja.. Het masker houd vrijwel al het licht tegen als je hem goed op hebt. Ik durf dit zeker wel een verduisterend slaapmasker te noemen.

Is het een mooi slaapmasker?

Wat betreft uiterlijk vind ik het een hem een beetje standaard. Maar dat vind ik juist wel prima. Ik heb de zwarte, maar zag wel dat hij in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Verder vind ik hem wel een wat vrouwelijke uitstraling hebben. Vooral het zakje waar hij in komt. Echter, het uiterlijk maakt mij dus niet uit. Ik draag hem dan ook alleen in de nacht. Doe je graag een dutje in de trein, dan kan ik me beter voorstellen dat je het uiterlijk belangrijk vindt.

Een goedkoop slaapmasker

Met €11,95 vind ik dit masker relatief goedkoop. Je krijgt er een mooi opbergzakje bij en het voelt niet als Chinese troep. Hoewel het daar waarschijnlijk wel vandaan komt.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen