Top 12 Beste slaaptrainers voor kinderen (peuters) in 2024
Geen vroege vogel? En staat je kind regelmatig in het weekend om 06:00 naast je bed? Dat is geen pretje.. Maar hoe leer je een peuter dat het om 06:00 nog niet tijd is om wakker te worden? Een slaaptrainer kan daarbij helpen. In deze blog sommen we de beste slaaptrainers op zodat jij straks weer lekker kunt uitslapen in het weekend.
De beste slaaptrainers op een rij
Geen zin of tijd om de hele blog te lezen? Hieronder vind je een opsomming van de beste slaaptrainers. Gegarandeerd vind jij hier de beste slaaptrainer voor jouw peuter.
- Alecto Baby Slaaptrainer
- ZaZu Sam Slaaptrainer
- Lopoleis (Beer) Slaaptrainer
- Daily Logix Slaaptrainer
- Kippa slaaptrainer
- Luvion (Pinguin) Slaaptrainer
- Slaaptrainer Miley
- Sleepyy Slaaptrainer
- ZaZu Pam Slaaptrainer
- De Numsy Slaapwekker
- Kidsleep Slaaptrainer
- Flow Amsterdam Slaaptrainer
Ga je liever voor een goedkopere optie? Kies dan voor een tijdschakelaar met een nachtlampje. Zo creëer je je eigen slaaptrainer voor minder dan de helft van de prijs. Voor sommige kinderen werkt dit net zo goed, voor andere zijn de extra functies van de slaaptrainers wel handig.
1. Alecto Baby Slaaptrainer
De BC-100 slaaptrainer is een product van Alecto Babycare. Vele jonge ouders vertrouwen op de producten van Alecto om hun dagelijkse leven en de zorg voor hun kindje(s) beter en gemakkelijker te maken.
Alecto is een merk dat volledig focust op kinderen en heeft een compleet assortiment in babycare. Slaaptrainers hebben ze in 5 verschillende designs: de aap, panda, konijn, tijger en neutraal. Met Alecto kies je vaak voor een doordacht en gebruiksvriendelijk product van hoge kwaliteit.
Voordelen Alecto baby slaaptrainer
✔ Met alarmfunctie
✔ 7 helderheidstanden
✔ Relatief lage prijs
✔ Een aantal extra functies
✔ Verschillende design keuzes
✔ dimfunctie
✔ meegeleverde usb kabel
Nadelen Alecto baby slaaptrainer
✖ Kwetsbaar als hij valt
✖ Klachten over batterijduur
2. ZaZu Sam Slaaptrainer
Net als iedere slaaptrainer ondersteunt Sam kinderen bij het ontwikkelen van tijdsbesef zoals volwassenen dat hebben. Op een simpele wijze toont Sam wanneer het tijd is voor kinderen om op te staan en wanneer ze beter nog even in bed kunnen blijven liggen. Dit doet Sam het schaap door gebruik te maken van kleurrijke displays en oogjes die open of dicht zijn.
Op deze manier kunnen ouders hun kinderen laten zien wanneer ze blij zijn om hen te zien in de ochtend. Het kleurrijke display en de oogjes van het schaap maken het voor de kinderen extra duidelijk. Het instellen werkt redelijk eenvoudig.
Voordelen van Sam
✔ Duidelijke kleurendisplay
✔ Heeft geluidsalarm
✔ Eenvoudig in gebruik
✔ Gaat lang mee
✔ Extra functies zoals USB stroomvoorziening
✔ Veilig
✔ Leuk design
✔ Analoge klok en digitale klok
Nadelen
✖ Alleen schaap varianten met Display
✖ Prijzig
3. Lopoleis (Beer) Slaaptrainer
Wederom de Lopoleis slaaptrainer een goede slaaptrainer. Hij lijkt precies hetzelfde als die van Luvion. Hoogstwaarschijnlijk komen deze slaaptrainers (Luvion en Lopoleis) uit dezelfde fabriek.
Ze zien er niet alleen hetzelfde uit, maar hebben ook nog eens precies dezelfde functies. Kies je voor één van deze? Check dan goed de prijs en ga gewoon voor de goedkoopste.
Voordelen
✔ Duidelijk display
✔ Is duurzaam en gaat lang mee
✔ Veel extra functies zoals eco mode
✔ Werkt met oplaadbare batterij
✔ Beer en pinguin variant
✔ Goede prijs kwaliteit
✔ Draadloze slaaptrainer
Nadelen
✖ Geen geluidsfunctie
✖ Weinig extra functies
4. Daily Logix Slaaptrainer
De Daily Logix Slaaptrainer is een slaaptrainer met 7 verschillende helderheden. Dit voorkomt dat je kind niet kan slapen door het licht. Ook kan hij daardoor goed als nachtlampje gebruikt worden.
Deze slaaptrainer heeft een kinderslot om de instellingen te vergrendelen. Zo kan jouw nieuwsgierige kind niet bij de instellingen. Ook heeft de Daily logic een wekker functie en is hij oplaadbaar. Een draadloze slaaptrainer dus.
Het enige commentaar dat op deze slaaptrainer te vinden is gaat over de kwaliteit. Bij een aantal mensen was hij sneller kapot dan gewenst.
Voordelen
✔ Leuk en compact design
✔ 7 helderheden
✔ Makkelijk mee te nemen
✔ Display met kleuren
✔ Veilig
✔ 30 dagen uitproberen
Nadelen
✖ Volgens reviews minder duurzaam
5. Kippa Slaaptrainer
De Kippa slaaptrainer werkt met meer dan alleen licht om duidelijk te maken of het tijd is om op te staan. Hij geeft namelijk ook een blije of minder blije gezichtsuitdrukking. Dit vinden sommige peuter leuk.
Het design van Kippa is een leuke kat met ogen die knipperen. Hij heeft 5 verschillende kleuren en 3 verschillende alarm geluiden. Daarnaast heeft deze slaaptrainer een hoop extra functies, zoals: een dutjeswekker, kinderslot, helderheidsstanden en een nachtlampfunctie.
Voordelen
✔ Leuk kattendesign
✔ 3 helderheden
✔ Makkelijk mee te nemen door compact design
✔ Display met 5kleuren
✔ Veilig
Nadelen
✖ Volgens reviews minder duurzaam
✖ Te fel licht
6. Luvion (Pinguin) Slaaptrainer
Met deze originele Luvion Slaaptrainers leert je kindje wanneer het tijd is om uit bed te komen. Wil je ook weer eens lekker wat langer doorslapen in het weekend? Luvion belooft geen wonderen maar met een slaaptrainer leer je je kindje wanneer het tijd is uit bed te komen.
Vooral in de eerste periode wanneer ze nog geen klok kunnen kijken is tijdsbesef erg ingewikkeld. De kleuren van een slaaptrainer kunnen hier goed bij helpen. Luvion heeft een leuke slaaptrainer voor jongetjes en een leuke slaaptrainer voor meisjes.
Voordelen Luvion slaaptrainer
✔ Duidelijk display
✔ Is duurzaam en gaat lang mee
✔ Veel extra functies zoals eco mode
✔ Werkt met oplaadbare batterij
✔ Beer en pinguïn variant
✔ Goede prijs kwaliteit
✔ Draadloze slaaptrainer
Nadelen Luvion slaaptrainer
✖ Geen geluidsfunctie
✖ Weinig extra functies
7. Slaaptrainer Miley
Slaaptrainer Miley is een relatief goed beoordeelde slaaptrainer. Hij heeft veel functies en is waarschijnlijk daarom zo populair.
Wat deze slaaptrainer uniek maakt is de temperatuurindicator. Dit zie je eigenlijk zelden op een slaaptrainer. Dit terwijl temperatuur wel belangrijk kan zijn om in de gaten te houden tijdens het slapen. Een lichaam koelt namelijk één graden af als een mens (ook peuters) slaapt. Kamertemperatuur kan hierbij helpen.
Daarnaast heeft de Miley slaaptrainer alles erop en eraan. Bijvoorbeeld: oogjes open en dicht functie, verschillende lichtstanden, kinderslot, sluimerfunctie, helderheidsniveaus en 5 alarmgeluiden.
Bij de Miley wordt alleen een USB kabel geleverd om op te laden, niet de stekker.
Voordelen Miley
✔ 4 instelbare display helderheidsniveaus sluimerfunctie
✔ 3 volumeniveaus
✔ 5 omgevingskleuren
✔ Temperatuurindicator
✔ Veilig
Nadelen Miley
✖ Omgevingslicht niet te dimmen
✖ Werkt alleen op netstroom
8. Sleepyy Slaaptrainer
Dit lijkt de namaakversie van de Alecto slaaptrainer. Met deze slaaptrainer heb je eigenlijk precies dezelfde fucties als bij de van Alecto. Wel het je bij de versie van Sleepyy alleen de keuze voor het konijn design. Wederom een konijn slaaptrainer dus.
Met deze (waarschijnlijk) namaakversie ben je net iets goedkoper uit dan bij de van Alecto zelf. Vind jij het belangrijk om nog een paar euro te besparen? Kies dan voor deze versie.
Voordelen
✔ Met alarmfunctie
✔ 7 helderheidstanden
✔ Relatief lage prijs
✔ Een aantal extra functies
✔ Verschillende design keuzes
✔ Dimfunctie
Nadelen
✖ Kwetsbaar als hij valt
✖ Lijkt een namaak variant
9. ZaZu Pam slaaptrainer kind
Dit is de Luvion (beste slaaptrainer) variant zonder Display. Welk werkt deze slaaptrainer ook met veel verschillende kleuren zoals de andere Luvion
Voor het instellen voor ouders dus minder handig, maar een peuter kan nog geen klokkijken. Gebruik jij de slaaptrainer voor een kindje die nog geen klok kan kijken? Dan heb je dus ook niet per se een klok (analoog of digitaal) nodig op de slaaptrainer.
Voordelen van Pam
✔ Duidelijke kleurendisplay
✔ Heeft geluidsalarm
✔ Werkt met oplaadbare batterij
✔ Extra functies zoals USB stroomvoorziening
✔ Nachtlampje
✔ Leuk pinguïn design
Nadelen van Pam
✖ Geen display
✖ Prijzig
10. De Numsy slaapwekker kind
Numsy heeft verschillende soorten slaaptrainers en waarschijnlijk zit er ook een slaaptrainer tussen die geschikt is voor jouw kind. De slaaptrainers van Numsy missen alleen een leuk design
Mijn favoriet is de Numsy Calm White Noise Machine. White noise, oftewel: witte ruis. Dit rustgevende geluid is wetenschappelijk bewezen effectief om jonge kinderen beter te laten slapen.
Naast de white noise editie heeft Numsy nog de volgende trainers: Numsy Original, Numsy Move, Numsy Touch. En nog veel meer.
Benieuwd naar andere White noise machines? Hier lees je de beste 5!
Voordelen Numsy slaaptrainer
✔ Uitgebreide geluidsfuctie inclusief white noise en 32 volumes en 40 geluiden
✔ Is duurzaam en gaat lang mee
✔ Ook handig voor baby's of volwassenen
✔ Veel extra functies
✔ Veilig
Nadelen Numsy slaaptrainer
✖ Geen duidelijk display
✖ Geen kindvriendelijk ontwerp
11. Kidsleep Slaaptrainer
In principe is dit een prima slaaptrainer. Echter, hij is een met +€55 een stuk duurder dan de meeste slaaptrainers. Op de prijs na dus wellicht wel een goede optie om te kopen.
Voordelen
✔ Dimbaar
✔ Plaatje is verwisselbaar
✔ Nachtlampfunctie
✔ Wekkerfunctie
✔ Veilig
Nadelen
✖ Relatief duur voor
✖ Geluid klinkt blikkerig
12. Flow Amsterdam Slaaptrainer
Deze fijne slaaptrainer van Flow Amsterdam hebben we zelf uit mogen testen. Aan het begin was het even wennen met alle opties en instellingen. Maar als je weet hoe het werkt, is het echt een super fijne, mooie compacte slaaptrainer! Het is dus wel aan te raden om de handleiding even door te nemen.
Door deze slaaptrainer leert je kindje wanneer het tijd is om te gaan slapen en wakker te worden door middel van kleuren. Daarom is deze slaaptrainer ook geschikt voor een brede leeftijdsgroep. Naast de belangrijkste functie, namelijk het ontwikkelen van een gezond slaapritme, kan hij ook gebruikt worden als klok en nachtlampje.
Naast dat wij hem persoonlijk super schattig vinden staan in een kinderkamer, is het hebben van een slaaptrainer ook gewoon heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zoals je zelf misschien al weet, is een gezond slaapritme hebben ontzettend belangrijk. Dit geldt dus ook voor jouw kleine meid of jongen. Daarnaast is het voor jezelf ook wel fijn als hij/zij een goed ritme ontwikkelt ;).
Voordelen Flow Amsterdam Slaaptrainer
✔ Met klok & nachtlampje
✔ Werkt met kleuren
✔ Meertalige handleiding
✔ Meegeleverde kabel
✔ Gaat lang mee
✔ Gezond slaapritme ontwikkelen
Bekende slaaptrainers die je beter niet kunt nemen
Er zijn een aantal slaaptrainers die je beter niet kunt nemen, maar die soms toch aangeraden worden. Deze slaaptrainers sommen we hieronder op. Ook vind je een aantal redenen waarom hij waarschijnlijk niet geschikt is voor jou.
Nijntje slaaptrainer
De Nijntje slaaptrainer was een van de eerste slaaptrainers. Helaas is hij niet meer leverbaar. Maar om eerlijk te zijn. Het was niet één van de beste slaaptrainers..
Hij was onder andere niet handig omdat het klokje tikt. Hier kan een peuter wakker van worden. Dit bleek ook uit de reivews.
Ook speelt hij altijd muziek af als het kind wakker mag worden. Dit is natuurlijk niet handig. Het is dus eigenlijk meer een wekker dan een slaaptrainer.
Goedkoop alternatief slaaptrainer
Vind je de trainers wat te duur? Dan kun je ook kiezen voor een goedkoop alternatief. Je kunt zelf een slaaptrainer ''maken'' door gebruik te maken van een lampje op een tijdschakelaar. Als je bijvoorbeeld voor een dierenlampje gaat, dan heeft het bijna hetzelfde effect.
Wil je echt goedkoop uit zijn? Dan kun je natuurlijk ook voor een goedkoop lampje via Ali Express gaan.
Wat is belangrijk bij een goede slaaptrainer?
Kies je voor een slaaptrainer, dan wil je wel een slaaptrainer die werkt. Maar wat zijn kenmerken van een goede slaaptrainer? Hieronder vind je de punten waarop wij de slaaptrainers beoordeeld hebben.
- Display
Een goede slaaptrainer voor kinderen heeft een visuele indicatie, zoals een lampje of een plaatje, dat aangeeft wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan.
- Geluidsfunctie
Sommige slaaptrainers hebben ook een geluidsfunctie, zoals een rustgevend muziekje of een verhaaltje dat wordt afgespeeld wanneer het tijd is om te gaan slapen.
- Eenvoudig in gebruik
De slaaptrainer moet eenvoudig in gebruik zijn, zodat het voor zowel ouders, maar vooral voor kinderen gemakkelijk is om hem in te stellen.
- Leuk ontwerp
Voor kinderen is het belangrijk dat de slaaptrainer er leuk uitziet en aanspreekt. Bijvoorbeeld in de vorm van een dier, een ster of een ander herkenbaar figuur zoals de nijntje slaaptrainer.
- Duurzaamheid
De slaaptrainer moet duurzaam zijn en lang meegaan. Meerdere kinderen moeten er achterelkaar gebruik van kunnen maken zonder dat hij stuk gaat. Heb jij zelf geen kleine meer die hem wil gebruiken? Dan is het altijd leuk om hem weg te geven.
- Extra functies
Sommige slaaptrainers hebben extra functies, zoals een nachtlampje of een timer voor dutjes overdag, die handig kunnen zijn voor gezinnen met jongere kinderen. Ook kun je soms je telefoon ermee opladen of fungeert de slaap trainer als nachtlampje.
- Prijs
De prijs kwaliteitsverhouding van de slaaptrainer moet goed zijn. Ook voor een slaaptrainer wil je niet te veel betalen.
- Veiligheid
De slaaptrainer moet veilig zijn voor kinderen om te gebruiken en geen schadelijke materialen bevatten.
Wat is een slaaptrainer?
Een slaaptrainer is een hulpmiddel dat ouders helpt om kinderen te leren wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Het is ontworpen om kinderen te helpen begrijpen en zich te houden aan een vast slaapschema. Dit kan helpen om hun slaapkwaliteit en algemeen welzijn te verbeteren.
Een slaaptrainer werkt als volgt: hij heeft een visuele indicator, zoals een lampje of een plaatje, dat aangeeft wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Sommige slaaptrainers hebben ook een geluidsfunctie, zoals een rustgevend muziekje of een verhaaltje dat wordt afgespeeld.
Waarom een slaaptrainer gebruiken?
Kinderen leren door middel van herhaling en structuur, en een slaaptrainer kan hen helpen om een vaste routine te ontwikkelen. Ze leren wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Dit kan leiden tot betere slaappatronen en een meer uitgerust gevoel overdag.
Ook bevorderd een slaaptrainer de zelfstandigheid van een kind. Als kinderen begrijpen wanneer het tijd is om op te staan, kunnen ze zichzelf uit bed helpen en zichzelf klaarmaken voor de dag. Dit bevordert hun zelfstandigheid en vermindert de behoefte aan constante ouderlijke betrokkenheid.
Tot kan een slaaptrainer bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Door kinderen te helpen een gezonde slaaproutine te ontwikkelen, kan een slaaptrainer bijdragen aan het bevorderen van hun algemeen welzijn en hun cognitieve, emotionele en fysieke ontwikkeling ondersteunen.
Voordelen van een slaaptrainer
Hier een aantal potentiele voordelen van een slaaptrainer:
- Helpt kinderen om beter te slapen en een consistente slaaproutine te ontwikkelen.
- Vermindert ochtendstress en maakt het begin van de dag rustiger.
- Bevordert de onafhankelijkheid van kinderen.
- Geeft ouders gemoedsrust, wetende dat hun kinderen veilig in bed liggen.
- Helpt bij het ontwikkelen van een regelmatig slaappatroon voor betere slaapkwaliteit en alertheid overdag.
- Geschikt voor kinderen van alle leeftijden en kan worden aangepast aan individuele behoeften.
- Eenvoudig in gebruik en een handig hulpmiddel voor ouders om hun kinderen te helpen een gezonde slaaproutine te ontwikkelen.
Wanneer gebruik je een slaaptrainer? Wanneer begin ik met een slaaptrainer bij mijn kinderen?
Als jonge ouder vraag je je vast af vanaf welke leeftijd je kind een slaaptrainer kan gebruiken. Om een slaaptrainer te kunnen gebruiken, moet je kind begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Hij/zij moet verbanden kunnen leggen; ogen open is wakker en ogen dicht is slapen.
Veel kinderen kunnen dit vanaf ongeveer 1.5 jaar oud. De ideale leeftijd om te starten met een slaaptrainer varieert van 1 tot 3 jaar oud. Twijfel je of jouw peuter hier al aan toe is? Het kan zeker geen kwaad om alvast te testen of hij het oppikt.
Hoeveel slaap hebben peuters nodig per nacht nodig?
Peuters hebben over het algemeen meer slaap nodig dan oudere kinderen en volwassenen. De American Academy of Sleep Medicine (AASM) en de American Academy of Pediatrics (AAP) raden aan dat peuters tussen de leeftijd van 1 en 2 jaar oud 11 tot 14 uur slaap per dag krijgen, inclusief dutjes.
Voor peuters tussen de leeftijd van 2 en 3 jaar raden de AASM en de AAP 10 tot 13 uur slaap per dag aan, inclusief dutjes. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is en dat sommige peuters mogelijk meer of minder slaap nodig hebben dan deze richtlijnen aangeven.
Is het goed om met een slaaptrainer te slapen?
Ja, het is goed om een slaaptrainer te gebruiken. Of je wel of geen slaaptrainer gebruikt hangt af van de persoonlijke behoeften en voorkeuren van jou en je kind. Als je merkt dat je peuter moeite heeft om op een vast tijdstip naar bed te gaan en op te staan, kan een slaaptrainer je helpen om een consistent slaapschema te ontwikkelen en je slaapgewoonten te verbeteren.
Een goed werkende slaaptrainer heeft vrijwel geen nadelen. Als een peuter de routine met de slaaptrainer doorheeft, dan kan hij/zij het ook vrij snel zonder.
Hoe lang gebruikt een kind een slaaptrainer?
Hoe lang jouw peuter een slaaptrainer nodig heeft hangt voornamelijk van de ouders af. Zijn jullie consequent? Beloon je je kind als het goed gaat? Nemen jullie het lampje serieus?
Ook heeft het te maken met het volgende:
- Leeftijd peuter
- Hoe snel hij/zij lesjes oppikt
- Hoe laat je peuter normaal wakker wordt t.o.v. van de tijd dat je wil dat hij wakker wordt
Sommige kinderen zijn binnen een week al helemaal gewend aan hun nieuwe slaapschema. Toch is het vaak nuttig om het apparaat minimaal enkele weken tot een maanden te gebruiken.
Extra tips voor het gebruiken van een slaaptrainer
Hier nog een paar tips om het proces van de slaaptraining te versnellen. Want ook met een slaaptrainer gaat het niet vanzelf.
Tip 1: creëer een routine
Net als bij volwassenen kan het voor kinderen nuttig zijn om een vaste routine te hebben voor het slapengaan.
Gebruik de slaaptrainer om een vast tijdstip voor het slapengaan en opstaan in te stellen om je peuter te helpen wennen aan een consistent slaapschema.
Beter is om dit in het weekend dezelfde routine te hanteren als in doordeweeks.
Bonus tip: gebruik de slaaptrainer als onderdeel van de routine. Bijvoorbeeld door een verhaaltje te lezen, een slaapliedje te zingen, of een knuffel te geven terwijl de slaaptrainer aftelt tot het bedtijd is.
Tip 2: gebruik de slaaptrainer consequent
Gebruik de slaaptrainer elke nacht om je peuter te helpen een consistent slaapschema te ontwikkelen. Dit kan helpen bij het creëren van gezonde slaapgewoonten.
Tip 3: zorg voor een rustgevende slaapomgeving
Creëer een rustige en comfortabele slaapomgeving voor je peuter. Vermijd overmatig licht en geluiden in de slaapkamer en zorg ervoor dat het bed en beddengoed comfortabel zijn.
Tip 4: leg de slaaptrainer uit aan je peuter
Leg uit hoe de slaaptrainer werkt en waarom het belangrijk is om op tijd naar bed te gaan en op te staan. Dit kan helpen om je peuter te motiveren om de slaaptrainer te gebruiken.
Tip 5: wees geduldig, een slaaptrainer werkt
Het kan even duren voordat je peuter gewend raakt aan de slaaptrainer en het bijbehorende slaapschema. Wees geduldig en blijf de slaaptrainer consequent gebruiken om de beste resultaten te behalen. Geef dus niet binnen een maand al op als het niet lukt.
Tip 6: beloon je kind als het goed gaat
Belonen kan een krachtig hulpmiddel zijn om kinderen te motiveren om iets te leren. Kinderen vinden het vaak leuk om beloond te worden voor hun inspanningen en prestaties. Dit kan hun zelfvertrouwen vergroten en hun motivatie versterken om te blijven leren en groeien.
Denk hierbij verder dan materiële beloningen zoals speelgoed of een lekker ontbijtje. Denk ook aan sociale beloningen heel blij reageren of een compliment.
Conclusie beste slaaptrainer 2024
De beste slaaptrainer is die van Luvion of Lopoleis. Deze hebben alle benodigde functies om je peuter te leren slapen, leren klokkijken en nog veel meer. Ook wat betreft prijs/kwaliteit zijn het goed keuzes.
Ook kan er kan geconcludeerd worden dat een slaaptrainer een handig hulpmiddel kan zijn bij het aanleren van een gezond slaapgedrag bij jonge kinderen. Door middel van visuele en auditieve signalen kan de slaaptrainer kinderen helpen begrijpen wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Dit kan bijdragen aan een consistent slaapritme en kan ook de ouder-kind interactie verbeteren, doordat ouders niet meer hoeven te strijden met hun kinderen over bedtijd.
Hoewel het gebruik van een slaaptrainer zeker voordelen heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het geen magische oplossing is voor slaapproblemen bij kinderen. Een goede slaaphygiëne, zoals het creëren van een rustige en comfortabele slaapomgeving en het instellen van een regelmatig slaap-waakritme, blijft de basis voor een gezond slaappatroon bij kinderen. Een slaaptrainer kan echter wel een handig hulpmiddel zijn bij het in stand houden van deze slaapgewoonten en kan ouders helpen om op een positieve en consistente manier met hun kinderen over slaap te communiceren.
Misschien vind je dit ook interessant!
Slaaptrainer gevonden voor je peuter, maar slaap jij ook niet niet zo goed? Lees dan één van de volgende blogs om zelf ook beter te leren slapen.
- Beste bluetooth slaapmaskers
- Beste luchtbevochtiger
- Beste wake up light
- Beste blauw licht filter brillen
- Beste babymatras
- Beste stille ventilator
- Beste elektrische kruiken
- Beste boeken over slapen
- Beste babyfoon met camera
Gebruikte bronnen
Hieronder vind je een aantal bronnen die gebruikt zijn bij de achtergrond informatie van deze blog.
- Slaapproblemen en huilproblemen bij baby's voorkomen
- Een peuter leren slapen
- Peuters leren slapen training