Top 11 beste elektrische kruiken (2024)
17 januari 2024 

Top 11 beste elektrische kruiken (2024)

Klaar om de perfecte bedgenoot te ontmoeten? De elektrische kruik staat klaar om je te verwarmen en te kalmeren voor een top nachtrust. Heerlijk voor de koude nachten in de winter, maar ook om je kleintje warm en comfortabel te houden. Maar wat is nou de beste en veiligste elektrische kruik? Je leest het in deze top 11 beste elektrische kruiken!

Top 11 beste elektrische kruiken van 2024

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem! Hieronder zie je een overzicht van de top 11 beste elektrische kruiken.

 1. Luxema Elektrische warmtekruik
 2. Elektrische kruik Kruiky
 3. La Vida Luxe Elektrische warmtekruik
 4. DreamGoods Elektrische kruik
 5. Adler EUROPE Warmwaterkruik
 6. Handwarmer Elektrische kruik lanaform
 7. Elektrische kruik Babily
 8. Krexs elektrische kruik
 9. Termozeta Elektrische kruik
 10. Bright lion Elektrische waterkruik
 11. Unold elektrische Warmwaterkruik

beste elektrische kruik

Meer over de 11 beste elektrische kruiken van 2024

Hieronder kun je verder lezen over de 10 beste elektrische kruiken. Er zijn verschillende soorten kruiken die je kunt aanschaffen. Over ieder elektrische kruik geven we algemene informatie en vervolgens sommen we de voor- en nadelen op.

Belangrijke factoren waar we naar hebben gekeken zijn: reviews, bescherming, hoe snel de kruik warm is, hoe lang de kruik warm blijft, oplaadduur en of de kruik beveiligt is tegen oververhitting.

1. Luxema Elektrische Kruik

De Luxema Elektrische kruik is speciaal tegen de koude wintermaanden, spier- en gewrichtspijn en menstruatiepijn. Het voordeel van deze kruik is de 100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden over het product? Dan kun je deze binnen 30 dagen retourneren. Ook heeft de kruik 1 jaar fabr

Voordelen

✔ 4.8 van de 5 sterren op bol.com (20 reviews)
✔ 3-laagse bescherming
✔ in 7 minuten warm
✔ blijft 70 minuten warm en tot 5 uur in bed

Nadelen

✖ niet makkelijk schoon te maken

Luxema Elektrische kruik

2. Kruiky Elektrische kruik

Voorkom een hoge gasrekening met deze elektrische kruik van het merk Kruiky. Deze kruik staat bekend om extra bescherming en zorgt hierdoor voor veilig gebruik. Kruiky streeft naar kwaliteit en service. De kruik is volledig draadloos en oplaadbaar.

Voordelen

✔ 4.4 van de 5 sterren op bol.com (33 reviews)
✔ 6-laagse PVC bescherming
✔ in 8 minuten warm
✔ blijft tot 10 uur op temperatuur
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ lastig om in de wasmachine te doen

Kruiky Elektrische kruik


3. LaVidaLuxe Elektrische kruik

De LaVidaLuxe Elektrische kruik heeft een heerlijk fluffy vachtje waardoor het aanvoelt als een zacht kussen of deken. Daarnaast heeft deze elektrische kruik het CE-keurmerk, waardoor het veilig is voor kinderen om te gebruiken. De kruik gaat automatisch uit wanneer hij op de juiste temperatuur komt en kan hierdoor niet oververhit raken.

Voordelen

✔ 4.1 van de 5 sterren op bol.com (65 reviews)
✔ CE-keurmerk
✔ in 8 minuten warm
✔ blijft 4 uur warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ een beetje lastig te vullen
✖ onduidelijke handleiding

Lavidaluxe Elektrische kruik

4. Dreamgoods Elektrische kruik

De Dreamgoods Elektrische kruik is inclusief handenverwarmer aan de voorkant van de kruik. Door de Fleece hoes om de kruik behoudt hij zijn warmte maximaal. Je kunt de kruik binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

Voordelen

✔ 5,0 van de 5 sterren op bol.com (4 reviews)
✔ blijft 4 uur lang warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)
✖ niet duidelijk binnen hoe lang hij warm is

Dreamgoods elektrische kruik

5. Adler EUROPE Warmwaterkruik

Deze elektrische warmwaterkruik van Adler EUROPE verdiend zeker een plekje in de top 3. Wij hebben deze kruik zelf mogen uittesten. Hij heeft een heerlijke warme fleecestof, dat is in ieder geval een groot pluspunt.

De kruik is na 15:55 opgeladen. Hij blijft ongeveer 2 uur heel heet en daarna koelt hij steeds iets meer af. Maar na 4 uur is hij nog steeds best wel warm, dus je kunt hem echt lang gebruiken. Eigenlijk vind ik hem in bed de eerste twee uur zelfs iets te warm op blote huid. Met kleren aan vind ik hem de eerste twee uur wel prima.

Al met al, ik ben heel blij met deze kruik en raad hem zeker aan! Enige nadeel is dat hij op bol wel vaak niet leverbaar is. Gelukkig is de elektrische kruik van Adles Europe ook op Amazon te koop.

Voordelen

✔ 4,5 van de 5 sterren op bol.com (15 reviews)
✔ blijft 5 uur lang warm
✔ Heerlijke zachte fleece hoes

Nadelen

✖ Weinig reviews (wel positief)

beste elektrische kruik adles europe

6. Handwarmer Lanaform Elektrische kruik

De Lanaform Elektrische kruik is praktisch, licht en neemt weinig plaats in. Hierdoor kun je de kruik makkelijk meenemen. De kruik is beveiligt tegen oververhitting, is wasbaar met de hand en van 100% polyester.

Voordelen

✔ 4.3 van de 5 sterren op bol.com (85 reviews)
✔ in 10 minuten warm
✔ blijft 2 - 4 uur warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ zwaar
✖ geen wasbare hoes
✖ niet voor baby's

Handwarmer Lanaform elektrische kruik

7. Babily Elektrische kruik

De Babily Elektrische kruik is voorzien van een flanellen stof, waardoor hij super zacht aanvoelt. Je kunt deze kruik veilig gebruiken omdat hij automatisch uitschakelt wanneer de maximum temperatuur bereikt is. Daarom is deze kruik ook ideaal voor baby's! Daarnaast heeft de kruik 1 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen

✔ 4.9 van de 5 sterren op bol.com (15 reviews)
✔ 6 laags milieuvriendelijk ingedikt PVC
✔ in 8 - 12 minuten warm
✔ blijft 2 - 5 uur warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ blijft korter warm dan aangegeven staat, ongeveer 4 uur

Babily elektrische kruik

8. Krexs Elektrische kruik

Deze autonome elektrische waterkruik wordt in 2 delen geleverd, waardoor je samen kan genieten. De kruik heeft een automatisch veiligheidssysteem waardoor oververhitting onmogelijk is. De Krexs elektrische kruik is energiezuinig en mocht je niet tevreden zijn, kun je hem binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

Voordelen

✔ 5.0 van de 5 sterren op bol.com (4 reviews)
✔ energiezuinig & duurzaam
✔ in 8 minuten warm
✔ blijft 2 - 4 uur warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)
✖ het is niet duidelijk hoeveel bescherming de kruik heeft

Krexs Elektrische kruik


9. Termozeta Elektrische kruik

Deze gloednieuwe warmwaterkruik van Termozeta is gemaakt van een zachte stof, uitgerust met elementen met een vermogen van 360W. De kruik heeft een mooie blauwe kleur en is beschermd door een thermische zekering.

Voordelen

✔ 5,0 van de 5 sterren op bol.com (1 review)
✔ thermische zekering
✔ blijft 2 - 5 uur warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)

Termozeta Elektrische kruik

10. Bright Lion Elektrische kruik

De Bright Lion elektrische kruik is gemaakt van zacht en comfortabel materiaal dat veilig op de huid kan worden gebruikt. De kruik beschikt over een sublieme afwerking, waardoor het morsen van heet water voorkomt.

Voordelen

✔ 5,0 van de 5 sterren op bol.com (3 reviews)
✔ 6-laagse PVC voor extra bescherming
✔ in 8 minuten warm
✔ blijft tot 10 uur warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)

Bright Lion elektrische kruik

11. Unold Elektrische kruik

De Unold Elektrische kruik is beschikbaar in verschillende kleuren. Hij is handig in gebruik en vanwege de automatische beveiliging, ook voor kinderen gemaakt. De hoes om de kruik is lekker zacht en de kruik wordt niet té heet.

Voordelen

✔ 5,0 van de 5 sterren op bol.com (1 review)
✔ in 10 minuten warm
✔ beschermt tegen oververhitting

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)
✖ niet duidelijk hoe lang hij warm blijft

Unold Elektrische kruik

Elektrische warmwaterkruik

Een elektrische heet water kruik is eigenlijk gewoon een apparaat dat je lekker warm houdt. Het is als een moderne versie van de ouderwetse warmtekruik. In plaats van gedoe met kokend water, wordt de elektrische warmtekruik opgewarmd met elektriciteit.

Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen warmte, zoals polyester, rubber of siliconen. Je zet de kruik aan en binnen no-time wordt hij lekker warm. Hoe lang hij warm blijft verschilt per kruik.

Veel kruiken hebben slimme functies ingebouwd, zoals automatisch uitschakelen als hij te heet wordt of wanneer hij op temperatuur is. Alle kruiken in deze blog beschermen trouwens tegen oververhitting!

Elektrische kruiken zijn super makkelijk op te laden door ze aan te sluiten op een stopcontact of via een oplaadbare batterij. Hierdoor zijn ze erg handig in gebruik, omdat er geen gedoe is met het vullen van kokend heet water.

Voordelen van een goede elektrische kruik

Er zijn een aantal voordelen van een goede elektrische kruik:

Gemak en gebruiksgemak

In tegenstelling tot traditionele warmwaterkruiken hoef je geen water te koken of te vullen. Een elektrische kruik is eenvoudig op te laden en klaar voor gebruik. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken of de batterij op te laden.

Snel opwarmen

Elektrische kruiken hebben meestal een snelle opwarmtijd, waardoor je snel kunt genieten van de warmte. Binnen enkele minuten wordt de kruik warm en kun je deze gebruiken voor warmte en comfort.

Langdurige warmte

Een goede elektrische kruik kan de warmte gedurende langere tijd vasthouden. Dit betekent dat je langer kunt genieten van de warmte zonder dat je de kruik opnieuw hoeft op te laden.

Veiligheid

Moderne elektrische kruiken zijn vaak uitgerust met veiligheidsvoorzieningen om oververhitting te voorkomen. Ze hebben bijvoorbeeld een automatische uitschakelfunctie wanneer ze te warm worden. Dit zorgt voor gemoedsrust en vermindert het risico op ongelukken.

Draagbaarheid

Elektrische kruiken zijn draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. Je kunt ze gebruiken op verschillende locaties, zoals thuis, op het werk of zelfs tijdens het reizen, om warmte en comfort te ervaren wanneer je het nodig hebt.

Herbruikbaarheid

In tegenstelling tot wegwerpbare warmtebronnen, zijn elektrische kruiken herbruikbaar. Je kunt ze steeds opnieuw opladen en gebruiken, wat zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk is.

Comfort en ontspanning

Een goede elektrische kruik kan helpen bij het verlichten van spierspanning, krampen en pijnlijke plekken. De warmte kan ook bijdragen aan ontspanning en comfort, wat gunstig kan zijn voor een goede nachtrust of gewoon om lekker te relaxen.

Creëert een behaaglijke slaapomgeving

Een elektrische kruik kan een gevoel van behaaglijkheid en comfort creëren in bed. De warmte kan je helpen om jezelf in te pakken en je veilig en geborgen te voelen, wat gunstig is voor een goede nachtrust.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kruik?

Wil je een oplaadbare kruik kopen? Lees dan eerst even onderstaande punten door waar je op moet letten voor je een elektrische kruik aanschaft!

 • Veiligheidskenmerken: Is een elektrische kruik gevaarlijk? Nee, tenzij je een elektrische kruik koopt zonder goede veiligheid. Controleer daarom altijd of de elektrische kruik is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische uitschakelfunctie om oververhitting te voorkomen. Dit is belangrijk om de veiligheid te waarborgen tijdens het gebruik.
 • Zachte hoes: Een zachte hoes is een geweldige eigenschap om naar te zoeken bij een elektrische kruik. Dit zorgt voor extra comfort en maakt het prettiger om de kruik direct op je huid te plaatsen. Het kan ook helpen om de warmte gelijkmatiger te verspreiden. Controleer of de kruik een zachte hoes heeft die aan je wensen voldoet.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: De prijs-kwaliteitverhouding is een belangrijke overweging bij het kopen van een elektrische kruik. Vergelijk verschillende merken en modellen om te bepalen welke kruik de beste waarde biedt voor het geboden comfort, de veiligheidskenmerken en duurzaamheid. Het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitsproduct dat lang meegaat en veilig te gebruiken is.
 • Kenmerken van goede elektrische kruiken: Let op de kenmerken van goede elektrische kruiken, zoals een snelle opwarmtijd en goede warmtebehoudcapaciteit. Controleer ook de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal waarvan de kruik is gemaakt, zoals een hittebestendige en goed geïsoleerde constructie.

Slaap je beter met een elektrische kruik?

De kans is groot dat je met een elektrische kruik beter slaapt. Toch is het voor iedereen persoonlijk en zul je het zelf uit moeten testen. Ten eerste helpt een elektrische kruik je te ontspannen. De warmte van een elektrische kruik kan een ontspannend effect hebben op je spieren en lichaam. Het helpt bij het verminderen van spanning en stress. Hierdoor kun je beter in slaap vallen.

Ook kan een elektrische kruik een gevoel van behaaglijkheid creëren. Het kan je helpen je veilig en comfortabel te voelen, waardoor je makkelijker en sneller in slaap kunt vallen.

Ten derde kan een elektrische kruik pijn verlichtend werken. Als je bijvoorbeeld last hebt van spierpijn, kramp of gewrichtspijn, kan de warmte van een elektrische kruik verlichting bieden.

Tot slot kan een elektrische kruik helpen bij het handhaven van een comfortabele lichaamstemperatuur tijdens het slapen. Hierdoor wordt je 's nachts niet zomaar wakker meer van de kou.

Elektrische kruik volwassenen

Als je een elektrische kruik voor een volwassene koopt is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

 • Grote omvang: een elektrische kruik voor volwassenen is meestal groter dan een kruik voor baby's.
 • Veelzijdigheid in gebruik: elektrische kruiken voor volwassenen worden vaak geleverd met verschillende hoesopties. Hierdoor kun je de kruik aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.
 • Veiligheidsvoorzieningen: net als bij baby's, is het belangrijk om te kijken naar een elektrische kruik met veiligheidsfuncties.

Elektrische kruik baby

Als je een elektrische babykruik koopt voor een baby is het belangrijk om met de volgende dingen rekening te houden:

 • Veiligheidskenmerken: Controleer of de elektrische kruik specifiek is ontworpen en goedgekeurd voor gebruik bij baby's. Het is essentieel dat de kruik voldoet aan de veiligheidsnormen en is uitgerust met functies zoals automatische uitschakeling, beveiligde sluiting en een temperatuurregelaar om oververhitting te voorkomen.
 • Materiaal en constructie: Zorg ervoor dat de elektrische kruik is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor de baby. Het moet vrij zijn van schadelijke stoffen zoals BPA. Kies bij voorkeur een kruik met een zachte en huidvriendelijke hoes om het directe contact met de baby's huid te verzachten.
 • Temperatuurregeling en warmteafgifte: Controleer of de kruik een temperatuurregelaar heeft waarmee je de warmte kunt aanpassen aan de behoeften van de baby. Het is belangrijk dat de kruik een gelijkmatige warmteafgifte heeft om hete plekken te voorkomen en te zorgen voor een comfortabele warmteverspreiding.

Beste elektrische kruik volwassenen

Welke is nou de beste elektrische kruik? Om deze vraag te beantwoorden zul je toch echt deze blog even moeten lezen. Omdat het echt gaat om een persoonlijke voorkeur, heb ik voor jou van 10 elektrische kruiken de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Hierdoor kun je voor jezelf nagaan welke elektrische kruik het beste bij jou past. Toch op zoek naar nog meer warmte? Probeer dan eens een elektrische deken!

Misschien vind je dit ook interessant

Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs waar we producten beoordelen om onder andere beter te kunnen slapen:

Over de schrijver
Hi. Ik ben Odile! Zelf hecht ik veel waarde aan een goede nachtrust. Daarom deel ik bij Slaapmanieren graag mijn reviews en handige tips om jou te helpen beter te kunnen slapen!
Reactie plaatsen