Traagschuim Tempur kussen

Afgelopen week werd mij in een Youtube reclame het volgende verteld: ‘’Je slaapt niet lekker, want je hebt niet het goede kussen.’’ Vervolgens kreeg ik een reclame van een kussen van €250. Dit vond ik wat te duur om te testen, dus ik ben voor een ander kussen met ongeveer dezelfde specificaties gegaan. Namelijk een Tempur Comfort Pillow Cloud. Ik kon stevig of zacht kiezen en ben voor zacht gegaan.

Wat is traagschuim?

Op een andere website leggen ze het zo uit: ‘’Traagschuim wordt in tegenstelling tot koudschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Hierdoor wordt traagschuim zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Traagschuim matrassen hebben veel verschillende namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam.’’ Waar het eigenlijk op neerkomt is dat het de vorm aanneemt van hetgeen dat erop ligt. In dit geval dus je hoofd en je schouders.

Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud

Normaal gesproken heb ik een kussen met van die veertjes erin. Dons denk ik? Dat ligt verder harstikke prima en daarom denk ik dat het Tempur comfort pillow geen invloed gaat hebben op mijn nachtrust.

Tempur Kussen traagschuim

Ook is het bij mij vaker zo dat ik niet op het kussen lig dan wel. Wellicht lig ik 1/5 deel van de nacht op m'n kussen. 2/5 deel van de nacht ligt hij tussen m'n benen en de overige 2/5 lig ik er mijn hoofd tegen aan. Ik denk dus niet dat de Youtube reclame gelijk heeft, maar we gaan het zien..

Hieronder vind je per nacht een cijfer voor het volgende:

 1. Hoe ik geslapen heb
 2. Hoe ik wakker werd
 3. Hoeveel energie ik overdag had

Ook geef ik een korte uitleg over hoe en waarom ik zelf denk dat mijn nachtrust wel of niet goed was. Uiteraard met een screenshot van de data van mijn smartwatch met slaapmonitor erbij.

Vorige week nam ik droomsap, hier lees je meer over die nachten.

1. Tempur kussen

Nacht 1:

 • Cijfer voor de nacht: 8
 • Cijfer voor opstaan: 3
 • Cijfer voor de dag: 8

Een prima eerste nacht, maar niet door het traagschuim kussen. Ik heb er namelijk niet echt op gelegen. Ik heb de eerste vijf minuten mijn best gedaan om erop te blijven liggen, maar al snel koos ik ervoor om het te knuffelen in plaats van erop liggen. Opstaan was redelijk zwaar, en toen ik wakker werd lag ik ook niet op het kussen.

Mijn dag was goed. Hoewel ik wat later begon met werken heb ik veel gedaan. Ook nog gesport in de avond.

Tempur Kussen Comfort Pillow Cloud

2. Hele nacht op het Tempur kussen

Nacht 2:

 • Cijfer voor de nacht: 7
 • Cijfer voor opstaan: 3
 • Cijfer voor de dag: 7

Wat mijn horloge aangeeft klopt weer eens niet, maar ik heb wel de hele nacht op mijn kussen gelegen. Tenminste ik viel er op in slaap en werd er op wakker. Prima nacht gehad. Rond de zeven uur geslapen.

Mijn dag was ook prima. Weinig productiefs gedaan, maar vandaag en morgen is het plan ook om weinig productief te zijn. Morgen wellicht zelfs de hele dag vrij.

Traagschuim kussen

3. Kussens... niet mijn ding

Nacht 3:

 • Cijfer voor de nacht: 6
 • Cijfer voor opstaan: 3
 • Cijfer voor de dag: 7

Weer niet op het kussen gelegen.


4. Tempur kussens... zeker niet mijn ding

Nacht 4:

 • Cijfer voor de nacht: 8
 • Cijfer voor opstaan: 3
 • Cijfer voor de dag: 7

Echt mijn best gedaan om op het kussen te liggen, maar op een kussen liggen is gewoon echt niks voor mij. Toch had ik wel het idee dat ik vaker op een kussen lag dan sinds ik het Tempur kussen gebruik.

kussen traagschuim

5. Eindelijk op Tempur gelegen

Nacht 5:

 • Cijfer voor de nacht: 4
 • Cijfer voor opstaan: 3
 • Cijfer voor de dag: 5

Deze nacht wel echt op het kussen gelegen, maar het werd er niet beter van. Als je zelden op een kussen ligt, is het niet handig om jezelf te forceren er wel op te liggen. Je nachtrust wordt daar niet beter van. Ongeveer vier uur geslapen.

Weinig productiefs gedaan overdag. Te weinig energie.

beste traagschuim kussen

6 & 7: Conclusie Tempur kussen

Nacht 6 & 7 en conclusie

Waardeloze review dit.. Maar blijkbaar slaap ik dus eigenlijk nooit op een kussen. Denk dus ook niet dat je beter gaat slapen van een kussen als je niet op een kussen ligt. Verder vond ik het kussen wel prima liggen!

traagschuim kussentraagschuim kussen nieuw

Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen