Slaaptracker smartwatch 2022
Favoriete slaap producten
Klaas het Zandmannetje
Favoriete slaap producten
11/22/2022
9 min
0

Beste smartwatch van 2022

11/22/2022
9 min
0

Voor het meten van je slaap maakt het niet uit welke smartwatch je kiest. Als de slaap tracker functie er op zit en hij is na 2020 geproduceerd is, dan zit je goed. Daarom kijk ik in deze blog (dus toch) goed naar de andere functies.

Let op: heb je een Iphone? Ga dan gewoon voor een Apple Watch. De Apple watch series 6, 7 en SE hebben allemaal de benodigde functies die hieronder besproken worden. De enige nadelen voor IPhone bezitters zijn: de prijs en batterijduur. Maar dat ben je wel gewend als IPhone gebruiker. 


Er zijn honderden smartwatches van tientallen merken. Als ik al deze smartwatches wil vergelijken ben ik weken bezig. Dat ga ik dus niet doen. Stapsgewijs laat ik merken en types afvallen. Uiteindelijk vergelijk ik de laatste paar uitgebreid op functies en specificaties.

De beste smartwatch merken

Eerst ga ik sorteren op merk. Dit verkleint het aantal horloges zeker al met 90%. Ik kies de merken onder andere op persoonlijke voorkeur. En op basis daar van komen in ieder geval de volgende merken terug in mijn onderzoek:

Uiteraard kijk ik iets verder dan mijn eigen voorkeur. Welke smartwatches hebben de persoonlijke voorkeur van andere? Dit zoek ik uit door de zoekvolumes in Google te bekijken. Op basis van het wereldwijde zoekvolume per maand zijn de volgende merken heb populairst:

Van bovenstaande merken ga ik in ieder geval verder kijken naar de top 5.

Ook verschillende artikelen noemen bovenstaande merken als meest populair. Bijvoorbeeld op deze smartwatch informatiewebsite geven ze aan de Apple, Garmin, Fitbit, Samsung, Huawei en Fossil de beste merken zijn voor smartwatches.

Tot slot ga ik nog even kijken bij twee Nederlandse elektronica giganten om het beste merk te bepalen. Eerst bij Coolblue. In de top tien best verkochte smartwaches is het bij hun allemaal heel duidelijk. Het draait maar om drie merken:

De tweede elektronica gigant ga ik fysiek bezoeken. En daar wordt mij het volgende vertelt:

De meest verkochte smartwatch van dit moment is de Fitbit 5. Dit komt voornamelijk omdat hij vrij goedkoop is t.o.v. van bijvoorbeeld de Apple Watch en de nieuwste Samsung. Voor de rest zou ik vooral kijken naar wat je mooi vindt, want ze kunnen vrijwel allemaal hetzelfde tegenwoordig en ze kunnen waarschijnlijk al meer dan je nodig hebt.

Echt vergelijken in de winkel is niet handig. De medewerkers weten er toch minder van dan ik hoopte. Ook zijn de specificaties per horloge niet duidelijk zichtbaar. Het enige merk dat een bruikbaar vergelijkingstabelletje had staan was Garmin.

Na dit korte onderzoekje kan ik concluderen dat dit de zes beste smartwatchmerken zijn:

Uiteraard hoort Apple ook in het bovenstaande rijtje thuis, het gaat tenslotte niet om prijs/kwaliteit. Enkel op kwaliteit scoren ze wel goed natuurlijk. Toch overweeg ik de Apple Watch niet, omdat ik een Android telefoon heb.

De beste en nieuwste watches

De meeste merken hebben tegenwoordig wel tien verschillende smartwatches. Dit helpt niet bij kiezen. Omdat ik er van plan ben jaren mee te doen ga ik alleen voor het beste en nieuwste. Daarom sluit ik eerst alle Smartwatches uit die voor 1 januari op de markt zijn gebracht. Wellicht besluit ik later alsnog een oudere te nemen, omdat de prijs/kwaliteit zó veel beter is, maar dit bepaal ik dan later.

Nieuwste Samsung Watch 2022

Galaxy Watch 4 Classic

Samsung bracht in 2021 de Samsung Galaxy Watch 4 uit. Er zijn twee versies van deze watch en drie verschillende maten. Je heb de Galaxy Watch 4 Classic en de 'normale' Galaxy Watch 4. De Galaxy Watch 4 komt in de maten 40 en 44 mm. De classic is 46 mm. Omdat ik de Galaxy Watch 4 Classic er beter uit vind zien neem ik deze mee in verdere vergelijkingen. De specificaties tussen de twee verschillende Galaxy Watches zijn namelijk hetzelfde op het schermmaat na.

Nieuwste Huawei Watch 2022

Huawei Watch GT 3

Huwawei komt met de Huawei Watch 3 Series. Van de Watch GT 3-reeks zijn er verschillende varianten van het 46- en 42mm-model. Je hebt de Active-versies met siliconen band, Classic met leren bandje en Elite met een afwerking die volledig van staal is. Voor de rest hebben ze vrijwel dezelfde Specs.

Nieuwste Fossil SmartWatch 2022

Fossil Gen 6

Fossil presenteert de Gen 6 horloges. Hier zijn wel zes verschillende versies van, maar eigenlijk zijn ze allemaal hetzelfde. Het enige verschil is het uiterlijk.

Nieuwste Fitbit 2022

FItbit Sense

Fitbit komt met de Fitibit Sense en de Fitbit Versa 3 in 2020. In 2021 zijn er ook een aantal Fitbits uitgebracht, maar dit zijn geen volwaardige smartwatches. De Fitbit Sense heeft een stuk betere specificaties dan de Fitbit Versa 3 en daarom neem ik die mee in de vergelijking. Onder ander heeft de Fitibit Sense een beter hartslagmeter.

Nieuwste Garmin Smartwatch 2022

Garmin Fenix 6 pro

Garmin heeft zo veel smartwatches dat ze bijna wel de beste moeten hebben. Maar niet de beste voor een gemiddelde Nederlander denk ik. De prijzen van de Garmin watches variëren van €100 tot €2.500. De duurdere zitten ook echt in een ander prijsklasse dus. Voor de vergelijking neem ik de Garmin Fenix 6 pro mee. Deze komt uit 2020 maar lijkt momenteel de beste smartwatch voor de gemiddelde Nederlander van Garmin.

Nieuwste Xiaomi Smartwatch 2022

Xiaomi Huami Amazfit GTR2

In 2021 kwam Xiaomi met de Huami Amazfit GTR 2. Relatief goedkoop, maar lijkt goede specs te hebben op het eerste oog. Zeker het uitzoeken waard dus.

Specificaties

Allereerst bekijk ik wat standaard specificaties. Deze specificaties bekijk ik omdat ze invloed hebben op de snelheid, levensduur en/of prestaties van het horloge. Sommige mensen vinden dit totaal onbelangrijk, omdat je er in eerste instantie weinig van merkt. Maar als je een aantal jaar met een smartwatch wil doen, blijkt het vaak toch belangrijk.

Ook is zo'n smartwatch vaak niet goedkoop. En als het horloge wat ik kies zwakker glas heeft, of minder RAM geheugen, dan voel ik me toch een beetje genaaid. Omdat prijs dus van belang is bekijk ik de watches die wat betreft prijs het dichts bij elkaar zitten.

Op het moment dat ik dit schrijf is het bijna Black Friday, daarom zijn er een aantal in de aanbieding. Ik neem voor de vergelijkingstabellen hieronder de standaard prijs en niet de aanbieding. Ik bekijk de prijzen op Coolblue of Mediamarkt. Hier neem ik dan de goedkoopste van.

Garmin Fenix 6 pro VS Huawei GT 3

Basisspecificaties


OnderdeelGarmin Fenix 6 proHuawei GT 3
Geheugencapaciteit32 GB16 GB
Type glasGlasSaffier
Materiaal horlogekastpolymeer en metaalTitatnium
IP certificering10 ATM5 ATM
BesturingssysteemAndroid, iOSAndroid, iOS
Bluetooth-versieBluetooth smart?5.2
Resolutie in pixels260466
Fabrieksgarantie2 jaar2 jaar
Prijs€ 649€ 499

Wat mij betreft is de Huawei GT3 de winnaar. Sterker glas, beter Bluetooth verbinding en betere resolutie. En dat terwijl je €150 meer betaald voor de Garmin Fenix. De Fenix heeft wel een beter IP certificering, maar beide zijn waterdicht.

Fossil Gen 6 VS Galaxy Watch 4

Basisspecificaties

OnderdeelFossil Gen 6Galaxy Watch 4
Geheugencapaciteit8 GB16 GB
Type glas?Gorilla Glas
Materiaal horlogekastRVSRVS
IP certificering?IP68
BesturingssysteemAndroid, iOSWear OS
Bluetooth-versie5.05.0
Resolutie in pixels416396
Fabrieksgarantie2 jaar2 jaar
Prijs€ 329€ 369

Een spannende strijd tussen de Fossil Gen6 en de Galaxy Watch 4, maar wat mij betreft wint de Galaxy Wat 4 toch. 8 GB geheugen lijkt me weinig. Bij weinig geheugen krijg je vaak dat het apparaat na een tijdje erg langzaam wordt. Ook geeft Fossil aan dat hij waterdicht is, maar kan ik geen IP certificering vinden.

Fitbit Sense VS Amazfit GTR2

Basisspecificaties

OnderdeelFitbit SenseAmazfit GTR2
Geheugencapaciteit2.5 GB16 GB
Type glas?Gorilla Glas
Materiaal horlogekastAluminiumRVS
IP certificeringIPx85 ATM
BesturingssysteemAndroid, iOSAndroid, iOS
Bluetooth-versie5.05.0
Resolutie in pixels336454
Fabrieksgarantie2 jaar2 jaar
Prijs€ 169€ 319

Van de goedkope smartwatches is de Amazfit GTR2 de beste optie. Toch verschilt de prijs erg met de Fitbit Sense. De Fitbit Sense is dus ook een goede optie.

Wat vind ik de beste Smartwatch te koop in 2022?

Ik ben gegaan voor de nieuwste Galaxy Watch. Toch weet ik niet of dit de beste keus is. Gevoelsmatig vind ik Samsung een beter merk. Dit komt voornamelijk doordat Huawei zo sterk aan de Chinese overheid wordt gelikt. De Huawei lijkt namelijk wel een beter horloge.. dus heb jij hier geen problemen mee, dan zou ik lekker voor een Huawei gaan. Tenzij je een Iphone hebt natuurlijk, dan is de Apple Watch voor jou de beste optie.

Mijn advies is wel om ook even de andere functies te bekijken. De beste slaap tracker is namelijk maar één onderdeel van een groot geheel. Een goede fitness tracker of sporthorloge kan net zo belangrijk zijn voor jouw dagelijkse levensstijl en doelstellingen. Kortom, laat je niet blindelings leiden door mijn beste keuzes. Doe altijd even je eigen research en kies vervolgens het beste horloge dat bij jou past.

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast onze top 4 beste elektrische dekens hebben we ook nog wat andere 'favoriete lijstjes' online gezet:


Reacties
Categorieën