Pluggerz oordoppen review

Eerlijke oordoppen review: Pluggerz oordoppen

Hieronder lees je mijn ervaring met de Pluggerz oordoppen. Deze oordoppen worden ook wel Pluggerz sleep genoemd. Ik heb ze gebruikt met als doel lekkerder te kunnen slapen in een relatief luidruchtige slaapomgeving. Voor deze review heb ik ze vier nachten gebruikt.

Mijn beoordeling van Pluggerz Sleep op de belangrijkste punten

Heb je geen zin om de hele review te lezen? Bekijk dan hieronder welke cijfers ik de oordoppen geef op de belangrijkste punten. Is het wat voor jou? Bekijk de Pluggerz oordoppen  dan hier op Bol.com.

  • Zitten ze lekker: 8
  • Of ze in blijven: 7.5
  • Hoe goed houden ze geluid tegen houden: 7
  • Duurzaamheid: 7

Pluggerz oordoppen

Zitten Pluggerz oordoppen lekker?

Ik vind de oordoppen prima zitten Bij mij zitten ze niet perfect, maar ik heb vrij kleine oorgaten en een smalle gehoorgang . Ook deze oordoppen (net zoals Alpine sleepsoft) doen me denken aan in ear oordoppen om muziek mee te luisteren. De Pluggerz oordoppen heel erg op de Alpine oordopjes. Ze zijn iets langer en ze hebben een andere kleur. Hier merk je natuurlijk niks van als ze in je oren zitten.

Wat mij betreft zitten de Pluggerz oordoppen dus lekker. Ik denk dat ze lekkerder zitten voor mensen met grotere oorgaten.

Blijven de Pluggerz oordoppen zitten?

Hoewel ze prima leken te zitten had ik er één keer (1 van de 4 keer) ’s ochtends nog maar één in. Dit was de eerste keer, dus ik verwacht dat het komt doordat ik even moest wennen aan hoe je ze in doet. Het kan ook te maken hebben met mijn oren. Hetzelfde probleem heb ik namelijk vaker met in ear oordoppen om muziek mee te luisteren als ik niet voor de kleinste maat ga.

De Pluggerz in ear oordoppen blijven dus prima in je oor zitten. Wellicht is het even wennen, maar ze vallen dus niet veel uit. Ook op dit punt is mijn review over de Pluggerz oordoppen om mee te slapen dus positief.

Houden Pluggerz oordoppen geluid tegen?

De eerste nacht was dacht ik dat de oordoppen geen geluid tegen hielden. Maar toen was één oordop uitgevallen. Uiteindelijk bleek de volgende nachten dat ze prima werkte. Ze zijn niet 100% geluiddicht, maar ze houden genoeg geluid tegen om door te kunnen slapen. Ook 's ochtends als de baby van de buren huilt.

Ook wat betreft geluiddichtheid ben ik positief over de Pluggerz oordoppen.

Hoelang gaan de Pluggerz mee?

Ook de Pluggerz gaan denk ik één of twee maanden mee. Ze zijn vrij kwetsbaar, omdat het zacht rubber is, dus je moet er wel voorzichtig mee zijn. Daarnaast lijkt het me niet fris om ze langer dan twee maanden te gebruiken. Ook als je ze iedere dag goed schoonmaakt en je oren ook schoon houdt. Ze gaan dus niet zo lang mee als ze claimen wat mij betreft.

Wel krijg je er een handig doosje bij om ze in te bewaren. Als je ze daar gewoon in doet raak je ze dus niet zo snel kwijt.

Review: Pluggerz oordoppen kopen?

De Pluggers oordoppen zijn zeker de moeite waard om te kopen. Al is het maar om ze een keer te proberen. Iedereen heeft hier waarschijnlijk een andere mening over, maar wat mij betreft scoren de Pluggerz oordoppen op ieder punt meer dan voldoende. Ook zijn ze niet duur in de aanschaf ten opzichte van andere oordoppen om voor het slapen, dus ook wat dat betreft is het een aanrader.

Pluggerz sleep review online

Of de deze oordoppen geschikt zijn voor jou weet je nooit zeker van te voren. Wel zijn ze wat mij betreft zeker het proberen waard. Online zijn de meningen er echter over verdeeld. Zie hieronder nog een aantal reviews van andere. Gebruik deze om een beter beeld te krijgen over de oordoppen.

Reviews Pluggerz op bol.com

Positieve reviews

Ik gebruik deze dopjes al jaren en slaap er heerlijk mee. Nee, niet al het geluid is weg, maar het zorgt voor minder harde geluiden en dus goede nachtrust...!!

Hier een hele uitgebreide review op van Bol:

Ik draag Pluggerz sleep oordoppen al jaren, ik kan niet meer zonder ze. Ze dempen heel goed, maar sluiten je niet 100% af van de buitenwereld. Handig voor mensen die bijv. wel hun wekker nog willen horen, maar niet willen wakker worden van ieder omgevingsgeluid. Ik ben overgevoelig voor geluiden en deze oordoppen helpen mij heel erg goed om in slaap te vallen en om door te slapen. Ik maak ze regelmatig schoon onder de kraan met een beetje zeepvrije wasgel.
Ik lees een aantal tegenvallende reviews hier, ik denk dat dit te maken heeft met een verkeerde verwachting. Bol.com zou de omschrijving van Pluggerz haar eigen site moeten gebruiken, hieronder:
"De Pluggerz Sleep Uni-Fit is geschikt voor mensen met slaapproblemen door omgevingslawaai. Het unieke filter zorgt ervoor dat hinderlijke geluiden gedempt worden, zonder het oor volledig af te dichten. Je hoort dus nog wel de wekker of een huilende baby, maar op een ander niveau. Zo helpen de Pluggerz Sleep oordoppen om meer rust in je slaapomgeving te brengen, waardoor je beter kunt ontspannen.
Pluggerz Sleep zijn gemaakt van zacht, antiallergeen siliconenmateriaal voor optimaal draagcomfort. Hierdoor is op je zij slapen ook goed mogelijk
Nu in elke verpakking 2 sets oordoppen voor de juiste pasvorm. Geschikt vanaf 4 jaar.
Pluggerz Sleep Earplugs hebben een dempingswaarde van 27 decibel. Deze dempingswaarde is gekozen zodat de drager belangrijke geluiden als een alarm of een huilende baby wel kan horen. Houd er rekening mee dat snurkende mensen een geluid tot wel 90 decibel kunnen produceren. Het gesnurk zal dus gedempt worden met de slaapdoppen, maar er blijft altijd iets hoorbaar.
Oordoppen sluiten je gehoor nooit volledig af. Geluid dat je hoort zijn eigenlijk geluidstrillingen. Deze trillingen neem je op twee manieren waar: via de lucht (dit vang je op met je oren) en via beengeleiding. Beengeleiding betekent dat je geluidstrillingen ook opvangt met je schedel. Je trommelvlies neemt vervolgens die trillingen waar, waardoor jij geluid hoort. Oordoppen dempen het geluid dat via de lucht binnenkomt, maar heeft geen effect op de beengeleiding. "

Negatieve reviews

''Er zitten 2 maten doppen in de verpakking, maar het zijn in werkelijkheid doppen bijvoorbeeld in schoenmaat 35 en 48, dus de groten doen zeer en de kleinen helpen niks tegen geluid, een echte miskoop dus.''
Ik heb een goed gehoor. Ik heb zowel de grote als de kleine maat geprobeerd. Er is nauwelijks tot geen verschil met of zonder de pluggerz doppen in. Ze blijven goed zitten gedurende de nacht, dat wel.

Dit vind je misschien ook interessant

Naast deze oordoppen heb ik meer oordoppen getest en daar een review over geschreven. Zie hier de review van de Ohropax oordoppen.  Ook kun je op deze website lezen over:

Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen