Beste split airco (voor in de slaapkamer)
01 februari 2024 

Beste split airco (voor in de slaapkamer)

Het wordt steeds warmer in de zomer in Nederland. Daardoor kan het 's nachts in je slaapkamer erg heet zijn. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een split airco in hun slaapkamer. Een split airco is namelijk een stuk stiller dan een normale airco. Wel zo fijn als je hem gaat gebruiken tijdens het slapen. 

Maar welke split airco is het beste voor in je slaapkamer? Het is best een investering om een goede split unit airco aan te schaffen, daarom is het belangrijk om je goed in te lezen. In deze blog laten we je de 3 beste split airco's zien!

Beste split airco

Heb je geen tijd om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een samenvatting van onze top 3 split airco's.

 1. Panasonic split unit airco 3.5 kW inverter BZ35-ZKE - Split airco slaapkamer
 2. Mitsubishi split unit airco 2,5 kW WSH-HR25I - Split airco slaapkamer
 3. Eurom Caravan Split Airco AC2401 - Split airco voor caravan

beste split airco 2

1. Panasonic split unit airco 3.5 kW inverter BZ35-ZKE - Split airco slaapkamer

Deze fijne split airco voor in de slaapkamer van Panasonic is gemaakt voor ruimtes van 70 tot 110 m2 verkoelen (afhankelijk van hoe goed de ruimte geïsoleerd is). Wat ons betreft is dit echt een top airco met super veel handige functies. Denk aan koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Daarnaast heeft hij een timer en slaapstand. Ideaal voor in de slaapkamer dus!

Naast al deze functies beschikt hij over een PM2,5 filter. Deze filter vangt virussen, allergenen en microdeeltjes op en verwijdert ze uit de lucht. Als je snel last hebt van allergische reacties binnenshuis, dan is dit de perfecte airco voor jou. Een ander groot voordeel is dat het verwarmen van je huis met deze split unit airco goedkoper is dan met een traditionele cv ketel. 

Je krijgt 2 jaar garantie op de airco en mocht je dat willen, kun je hem in 3 termijnen betalen. Dit kan fijn zijn., want hij is namelijk niet perse goedkoop. En vergeet ook niet dat je nog extra producten aan moet schaffen voor de bevestiging én een monteur nodig hebt die hem daadwerkelijk kan bevestigen. 

Al met al, wat ons betreft is dit de beste split airco die er is. Zeker een aanrader!

Kenmerken

 • Met verwarmingsfunctie
 • Koelcapaciteit: 3400 Watt
 • Geschikt voor een ruimte van: 70 - 110 m2
 • 20 dB (binnen)
 • Inclusief slaapstand
 • Verschillende standen
 • Koelen, ontvochtigen en verwarmen
 • Energiezuinig
 • Wi-Fi
 • Timerfunctie

Single split airco Panasonic

2. Mitsubishi split unit airco 2,5 kW WSH-HR25I - Split airco slaapkamer

De tweede single split airco uit deze lijst is van het geweldige merk Mitsubishi. Dit is een van de bekendere airco merken. De airco is geschikt voor ruimtes van 50 - 80 m2 (afhankelijk van hoe goed jouw kamer geïsoleerd is). Prima voor in je slaapkamer dus!

De airco heeft een stijlvol design en is lekker compact. Daarnaast kun je hem bedienen met een afstandsbediening en kun je hem uitbreiden met een wifi-module.

De split unit airco kan koelen, verwarmen, filteren en ontvochtigen. Hij heeft een stille werking én een laag energieverbruik. Wat ons betreft verdient deze airco zeker een plekje in deze lijst. 

Let op: het is belangrijk dat de airco goed wordt bevestigd. Hiervoor dien je nog een aantal bevestigingsmaterialen erbij te bestellen. Dit zit dus helaas niet bij de prijs inbegrepen. 

Kenmerken

 • Met verwarmingsfunctie
 • Koelcapaciteit: 500 - 2900 Watt
 • 21 - 43 dB (binnen)
 • Verschillende standen
 • Koelen en verwarmen
 • Timerfunctie
 • Energiezuinig
 • Wi-fi

multi split airco mitsubishi

3. Eurom Caravan Split Airco AC2401 - Split airco voor caravan

De Eurom Caravan Split Airco AC2401 is een handige en compacte airconditioner die perfect is in kleine ruimtes, zoals een caravan. Met een maximale capaciteit van 9m2 is deze airco ideaal om je caravan koel te houden, zelf op hele warme dagen. Je kunt hem trouwens ook zeker voor in je slaapkamer gebruiken, mocht deze niet groter zijn dan 9m2.

De airconditioner heeft 4 verschillende standen. Hiermee kun je de gewenste koeling kiezen op basis van je behoeften. Helaas zijn de roosters niet verstelbaar en kun je de airco niet bedienen met aan afstandsbediening. Wel zit er een handige timerfunctie op. Je bepaalt dus zelf wanneer hij automatisch in of uitschakelt.

De split airco heeft een garantie van twee jaar. Dit betekent dat je deze periode kunt rekenen op ondersteuning en reparaties wanneer dit nodig is. En het beste van alles, de airco wordt gratis bij je thuisbezorgd!

Kenmerken

 • Geschikt voor ruimtes tot 9m2
 • Koelcapaciteit: 696 Watt
 • 4 standen
 • Timerfunctie
 • 2 jaar garantie
 • Display en thermostaat

Eurom beste airconditioner

Wat is een split unit airco?

Een split unit airco is een airconditioning die bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit voert warmte en vocht af, en de binnenunit blaast koele lucht in de kamer. Het voordeel is dat dit efficiënter én stiller is dan een airco met één unit. Perfect om lekker te kunnen slapen zonder dat je gestoord wordt door het geluid van de airco!

beste airco split unit

Wat zijn de voor- en nadelen van een split unit airco? 

We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet wat de voor- en nadelen van een split unit airco zijn. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet. 

Voordelen

 • Laag energieverbruik: split unit airco's hebben een laag energieverbruik vergeleken andere airconditioningsystemen. Dit komt omdat een groot deel van de energie uit de buitenlucht komt. Dit betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken om dezelfde hoeveelheid koeling te bieden. Energie efficiëntie blijft wel een belangrijk aspect bij het kiezen van een airco. Zoek naar modellen met een hoog energielabel. Dit betekent dat het apparaat minder stroom verbruikt. 
 • Laag geluidsniveau: split unit airco's maken veel minder geluid dan bijvoorbeeld de normale raamairco's. Dit komt omdat de compressor en ventilator zich in de buitenunit bevinden. Jij hebt daar dus geen last van tijdens het slapen. 
 • Klimaatcontrole: ze bieden een betere temperatuurregeling. Ook kunnen ze vaak verschillende kamers op verschillende temperatuur houden.
 • Look: split unit airco's hebben vaak een modern uiterlijk én nemen niet veel ruimte in beslag. 

Nadelen

 • Installatiekosten: de installatie van een split unit kun je meestal niet zelf doen. Hier is professionele installatie vereist, inclusief het leggen van leidingen tussen de binnen en buitenunits. Dit kan que prijs dus best wel oplopen. 
 • Ruimte buiten nodig: voor de buitenunit is er buiten ruimte nodig. Check altijd van te voren of dit een optie is en of er niet bepaalde regels zijn over de buitenkant van je huis. 
 • Geluidsoverlast: het is geweldig dat je binnen geen last hebt van lawaai dankzij de split airco. Maar onthoud dat de buitenunit wel geluid maakt. Zorg er dus voor dat dit geen overlast veroorzaakt voor de buren. 

beste split airco voor slaapkamer

Waar let je op bij het kopen van een split airco voor in de slaapkamer?

Het kopen van een split unit airco is qua prijs geen grapje. Daarom kun je je maar beter goed inlezen voordat je er een koopt. Dit zijn de factoren waar je op kunt letten: 

 • Geluidsniveau: hoewel een split unit airco relatief stil is, is het niet onbelangrijk om alsnog naar het geluidsniveau te kijken. Kies een model dat zo stil mogelijk is, vooral als je hem gebruikt in je slaapkamer. Een airco met een geluidsniveau tussen de 20 en 30 is zeer stil. 
 • Koelcapaciteit: let op de koelcapaciteit van de airco. De meeste airco's kunnen prima een slaapkamer verkoelen. Maar toch is het niet onbelangrijk om ervoor te zorgen dat de airco de juiste capaciteit heeft voor de grootte van je slaapkamer. Een te krachtige airco koelt te snel zonder de lucht te ontvochtigen. En een te zwakke airco zal de kamer niet genoeg verkoelen. 
 • Energie: kijk naar het energieverbruik van de airco. Op lange termijn kan dit energiekosten besparen.
 • Installatie en onderhoud: een split unit airco vereist regelmatig onderhoud. Houd hier rekening mee voordat je er een gaat kopen. Daarnaast vereist het ook technische kennis en vaardigheden om hem te installeren. Vaak heb je dus een installateur nodig. 
 • Extra functies: overweeg extra functies, zoals een slaapmodus, een timer of luchtfiltering.
 • Betrouwbaarheid: bij het kiezen van een split airco is het belangrijk om te kijken naar de beste airco merken. Merken zoals Daikin, Mitsubishi en LG zijn populaire keuzes. Maar ook merken als Qlima zijn een goede keuze.

airconditioners

Veelgestelde vragen over split airco's

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over een split airco, hieronder hebben we de belangrijkste voor je beantwoord:

Wat kost een goede split airco

De prijs van een goede split airco varieert. Voor een kwalitatief goede split airco kun je rekening houden met een prijs tussen de 600 en 2500 euro. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het geluidsniveau, het merk en extra functies.

Kan ik een split unit airco zelf installeren?

Het kan zeker mogelijk zijn om een split unit airco zelf te installeren. Toch wordt het niet aanbevolen om dit zelf te doen, tenzij je over de nodige technische vaardigheden beschikt. Je hebt kennis nodig over elektriciteit en koelsystemen. 

Hoe stil is een split airco?

Split airco's zijn relatief stil. Ze zijn daarom ook zeker een goede optie voor in je slaapkamer. Ze hebben een gemiddeld geluidsniveau van ongeveer 20 tot 40 decibel voor de binnenunit. 

Hoe onderhoud ik een split airco?

Het is belangrijk dat je de split airco regelmatig goed onderhoud. Dit betekent het apparaat schoonmaken en het vervangen van de luchtfilters. Ook het controleren van de koelvloeistofniveaus hoort bij het onderhouden van de split airco. Dit dient ongeveer één of twee keer per jaar te gebeuren. 

Hoe lang gaat een split unit airco mee?

Een split airco kan zo'n 10 tot 15 jaar mee gaan, mits deze goed is onderhouden. Ook is het afhankelijk van het model en kwaliteit hoe lang een split airco meegaat. 

Conclusie beste split airco

Hieronder vind je nog een keer de samenvatting van onze top 3 beste split airco's: 

 1. Panasonic split unit airco 3.5 kW inverter BZ35-ZKE - Split airco slaapkamer
 2. Mitsubishi split unit airco 2,5 kW WSH-HR25I - Split airco slaapkamer
 3. Eurom Caravan Split Airco AC2401 - Split airco voor caravan

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze lijst met beste split airco's, hebben we nog veer handige lijstjes online staan. 

Over de schrijver
Hi. Ik ben Odile! Zelf hecht ik veel waarde aan een goede nachtrust. Daarom deel ik bij Slaapmanieren graag mijn reviews en handige tips om jou te helpen beter te kunnen slapen!
Reactie plaatsen