Beter slapen met het beste waterkussen? Dit is onze top 8 van 2024!
Slapeloosheid en onrustige nachten zijn voor veel mensen maar al te goed bekend. Gelukkig bieden nieuwe technologieën op gebied van slapen een uitkomst. Een oplossing die de laatste jaren veel aandacht heeft getrokken, zijn waterkussens. Deze bijzondere kussens beloven een ongeëvenaarde nachtrust te leveren. Want het kussen kan zich aanpassen aan de behoeften van elke slaper.
Maar hoe kies je het beste kussen voor jou? Wat is een goed kussen wat past bij jouw persoonlijke voorkeuren? In dit artikel presenteren we de 8 Beste Waterkussens van 2024. Maar wat zijn goede waterkussens? In deze blog kun je ontdekken wat de eigenschappen van de verschillende waterkussens zijn. Daarmee kun jij moeiteloos hét kussen vinden wat voor jou geschikt is. Dan kun je eindelijk genieten van optimaal slaapcomfort, wat je verdient!
De beste producten van 2024 op een rij:
Waterkussens zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfort en optimale ondersteuning. Ze zijn gemaakt met een water compartiment dat is omgeven door een zachte hoes. Het water in de kamer kan worden verwarmd of gekoeld om een aangenaam slaapklimaat te creëren.
Er zijn veel verschillende soorten waterkussens op de markt. Elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Sommigen zijn ontworpen voor ondersteuning, terwijl andere zijn ontworpen voor comfort. Zo vul je een kussen met ca. vier tot vijf liter water voor een hard comfort en met ca. twee liter water voor een zacht comfort. Je perfecte niveau van ondersteuning zit er dus altijd bij.
Dit zijn de beste waterkussens van 2024.
- Lanaform Aqua Comfort Waterkussen 50 x 72 cm
- Tubble® What-A-Pillow Waterkussen 20 x 30 cm
- Solir® Orthopedisch Waterkussen 40x 80 cm
- Cillows Orthopedisch Waterkussen 60 x 70 cm
- Mediflow Waterkussen met Visco-gelschuim 50 x 70 cm
- Vitalmaxx waterkussen 40 x 80 cm
- Trend24 Waterkussen 10 x 80 cm
- Mediflow Orthopedisch Waterkussen 50 x 70 cm
Wat je wilt weten over de 8 beste waterkussens
Een korte omschrijving geeft meer informatie over de beste waterkussens van 2024. In een opsomming worden de voor- en de nadelen aangestipt. Waarom deze waterkussens?
Het zijn kussens met:
- een hoog comfortabel niveau
- in te stellen naar eigen wensen met een water compartiment
- duurzame materialen
1. Lanaform Aqua Comfort Waterkussen 50 x 72 cm
Het Lanaform Waterkussen is een populair waterkussen. Het wordt gewaardeerd om de comfort en ondersteuning. Het kussen is gemakkelijk aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. De hoes van het kussen is gemaakt van polyester.
Voordelen:
✔ Comfortabel
✔ Ondersteunend
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
✖ Kan duurder zijn dan andere waterkussens
2. Tubble® What-A-Pillow Waterkussen 20 x 30 cm
Het Tubble® What-A-Pillow Waterkussen is een ergonomisch ontworpen waterkussen. Het is bedoeld om je rug te ondersteunen tijdens het nemen van een welverdiend bad. Het kussen is gemaakt van PVC en katoen en heeft een unieke vorm die zich aanpast aan de vorm van je lichaam. De hoes van het kussen is gemaakt van polyester.
Voordelen:
✔ Ergonomisch ontworpen voor rug ondersteuning
✔ Helpt om de houding te verbeteren
✔ Betaalbaar
Nadelen:
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
3. Solir® Orthopedisch Waterkussen 40 x 80 cm
Het Solir® Hoofdkussen is een waterkussen met een uniek ontwerp dat de vorm van je hoofd en nek volgt. Het kussen is ook voorzien van een ritssluiting. Handig om het water toe te voegen of te verwijderen om de hardheid aan te passen. De gellaag in het kussen biedt extra ondersteuning aan de nek. De hoes van het kussen is gemaakt van polyester.
Voordelen:
✔ Comfortabel++
✔ Ondersteunend
✔ Ingebouwde gellaag
✔ Betaalbaar
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
✖ Kan duurder zijn dan andere waterkussens
4. Cillows Orthopedisch Waterkussen 60 x 70 cm
Dit orthopedisch waterkussen van Cillows past bij mensen die een comfortabel en ondersteunend waterkussen willen. Het kussen heeft een waterkern en een gellaag. De gellaag biedt extra ondersteuning aan de nek. De hoes is gemaakt van polyester. Hij is waterdicht en kan worden verwijderd en gewassen in de wasmachine.
Voordelen:
✔ Comfortabel ++
✔ Ondersteunend
✔ Ingebouwde gellaag
✔ Helpt om nekpijn te verminderen
✔ Betaalbaar
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
5. Mediflow Waterkussen met Visco-gelschuim 50 x 70 cm
Het Mediflow Waterkussen met Visco-gel schuim is een uniek waterkussen. Het combineert de voordelen van zowel een waterkussen als een visco-gelkussen. Het kussen heeft een waterkern die zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. De visco-gel laag zorgt voor extra ondersteuning en comfort. Deze laag in het kussen biedt extra ondersteuning en drukverlichting. De hoes van het kussen is gemaakt van polyester.
Voordelen:
✔ Comfortabel
✔Ondersteunend
✔Een visco-gelschuimlaag
✔Helpt om nekpijn te verminderen
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan duurder zijn dan andere waterkussens
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
6. Vitalmaxx waterkussen 40 x 80 cm
Het Vitalmaxx waterkussen is een betaalbaar waterkussen. Het is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden. Het kussen heeft een waterkern die zich aanpast aan de vorm van je hoofd en de nek. Een zacht oppervlak zorgt voor extra comfort. De hoes van het kussen is gemaakt van polyester.
Voordelen:
✔ Comfortabel
✔ Ondersteunend
✔ Groter dan andere kussens
✔ Betaalbaar
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
✖ Kan minder ondersteuning bieden dan andere waterkussens
7. Trend24 Waterkussen 10 x 80 cm
Het Trend24 Waterkussen is een betaalbaar waterkussen. Het is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden. Het kussen heeft een waterkern die zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Een zacht oppervlak zorgt voor extra comfort. De hoes van het kussen is gemaakt van katoen. De hoes is waterdicht en kan worden verwijderd en gewassen in de wasmachine.
Voordelen:
✔ Comfortabel
✔ Ondersteunend
✔ Betaalbaar
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
✖ Kan minder ondersteuning bieden dan andere waterkussens
8. Mediflow Orthopedisch Waterkussen 50 x 70 cm
Het Mediflow hoofdkussen is een waterkussen heeft een waterkern die zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Een gellaag zorgt voor extra ondersteuning en comfort. De hoes van het kussen is gemaakt van polyester. De hypoallergene vulling aan de bovenkant van het kussen biedt extra comfort.
Voordelen:
✔ Comfortabel++
✔ Ondersteunend
✔ Ingebouwde gellaag
✔ Helpt om nekpijn te verminderen
✔ Makkelijk te reinigen
Nadelen:
✖ Kan duurder zijn dan andere waterkussens
✖ Kan moeilijk zijn om aan te wennen
Hoe is de lijst met beste waterkussens 2024 tot stand gekomen?
Bij de selectie voor het beste waterkussen hebben we naar onderstaande factoren gekeken:
- Comfort en ondersteuning
- Algehele kwaliteit
- Materiaal
- Prijs
- Geschiktheid bij klachten van de nek en rug
Bij het kopen van het beste waterkussen voor jezelf, is het goed om te letten op de volgende punten:
- Comfortniveau: waterkussens kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus van stevigheid. Kies een kussen dat aan jouw comfort voorkeuren voldoet, of je nu van een stevig of zacht kussen houdt.
- Materiaal en hoes: de hoes van het waterkussen kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Kies een hoes die comfortabel aanvoelt en duurzaam is. Een ademende hoes kan helpen om oververhitting te voorkomen.
- Verstelbaarheid: kijk of het kussen verstelbaar is.
- Onderhoud: controleer of het kussen gemakkelijk schoon te maken is en of de hoes wasbaar is. Waterkussens kunnen soms lekken. Het is dus belangrijk dat je ze gemakkelijk kunt onderhouden.
- Garantie: kijk naar de garantie die wordt aangeboden door de fabrikant. Een goede garantie kan je gemoedsrust geven in geval van defecten of problemen.
- Reviews en feedback: lees recensies en vraag om feedback van andere gebruikers. Zo krijg je beter inzicht in de prestaties en duurzaamheid van het kussen.
- Prijs: vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen en overweeg je budget. Kwaliteit kan variëren. Zoek dus een kussen dat binnen je prijsklasse past en aan je behoeften voldoet.
- Proefperiode: als het mogelijk is, kies dan een waterkussen met een proefperiode. In deze periode kan je uitproberen of het kussen aan je verwachtingen voldoet.
Het is belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeuren sterk kunnen variëren. Dus het kan enige tijd duren voordat je het perfecte waterkussen voor jou vindt. Experimenteer met verschillende instellingen en modellen. Zo kun je bepalen welk kussen het beste bij jou past.
De voordelen van goede waterkussens op een rij:
Het gebruik van een waterkussen heeft verschillende voordelen, waaronder:
- Aanpasbare stevigheid en hoogte: de mogelijkheid om de stevigheid en hoogte aan te passen. Dit is een van de grootste voordelen vergeleken met een ander kussen. Hierdoor kun je precies afstemmen op je persoonlijke comfort voorkeuren. En het helpt voor een goede slaaphouding en eventuele nek- of rugproblemen.
- Gelijkmatige drukverdeling: het water verdeelt de druk gelijkmatig over het oppervlak. Dat helpt om drukpunten te verminderen. De belasting op je nek, schouders en rug vermindert en helpt zo bij het voorkomen van pijn en stijfheid.
- Ergonomische ondersteuning: een goed waterkussen biedt hoofd en nek goede ondersteuning. Op die manier wordt de natuurlijke kromming van je wervelkolom gevolgd. Dit draagt bij aan een gezonde slaaphouding. Dit helpt bij het voorkomen van nekpijn en rugklachten.
- Temperatuurregulatie: waterkussens blijven meestal koeler dan sommige andere kussen types. Want water is een goede warmtegeleider . Dit kan helpen om oververhitting tijdens het slapen te voorkomen. Waardoor je uiteraard een comfortabelere nachtrust hebt.
- Duurzaamheid: waterkussens zijn doorgaans duurzaam en behouden hun vorm goed. Ze gaan vaak langer mee in vergelijking met een ander kussen.
- Hypo allergene fibervulling: bevat geen materialen of vulling die allergieën kunnen veroorzaken. Met de hypoallergene vezels zijn ze een goede keuze voor mensen met allergieën.
- Stilte: waterkussens maken meestal geen geluid wanneer je je hoofd beweegt. In tegenstelling tot andere kussen types. Zoals een kussen met een vulling van veren of traagschuim.
De voordelen van een waterkussen zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Wat voor de ene persoon comfortabel en ondersteunend is, kan voor een ander misschien niet ideaal zijn. Daarom is het cruciaal om aanpassingen te doen naar jouw behoeften. Experimenteer met stevigheid en hoogte. Totdat je de juiste instellingen vindt voor een goede nachtrust.
De nadelen van een waterkussen
Waterkussens bieden veel voordelen. Hieronder volgen mogelijke nadelen waar je desondanks toch rekening mee moet houden:
- Gewicht en stabiliteit: waterkussens zijn zwaarder dan traditionele kussens vanwege het water dat ze bevatten. Dit gewicht kan het kussen minder stabiel maken. Het kan moeilijk zijn om het kussen te verplaatsen of aan te passen.
- Mogelijkheid tot lekken: hoewel waterkussens doorgaans lekbestendig zijn, is er altijd een kleine kans op lekken. Als het kussen beschadigd raakt, kan dit leiden tot waterlekkage. Dat kan ongemak en schade veroorzaken aan je beddengoed of matras.
- Koelte: de temperatuurregulatie van waterkussens wordt over het algemeen als een voordeel beschouwd. Maar als je van nature snel koud wordt, kan een waterkussen te koel aanvoelen. Vooral in koudere slaapomgevingen.
- Prijs: waterkussens kunnen duurder zijn dan traditionele kussens. De hogere kosten kunnen een nadeel zijn voor mensen met een beperkt budget. Hoewel ze wel vaak als een investering in slaapcomfort worden beschouwd.
- Onderhoud: het vullen en afstellen van een waterkussen kan enige tijd en moeite vergen. Bovendien moet je erop letten dat het kussen goed is afgesloten om lekken te voorkomen. Dit kan voor sommige mensen als een nadeel worden beschouwd. Omdat andere hoofdkussens in vergelijking met waterkussens weinig tot geen onderhoud vereisen.
- Geluid: soms kunnen waterkussens een klotsend geluid maken wanneer je je hoofd beweegt. Ook wanneer er luchtbellen in het waterreservoir zitten kan dit geluid veroorzaken. Dit kan als storend worden ervaren door sommige slapers.
- Gewenningstijd: overstappen naar een waterkussen kan een periode van gewenning vereisen. Je moet experimenteren om te vinden wat voor jou het meest comfortabel is. Dit kan wat tijd kosten voordat je het optimale slaapcomfort bereikt.
Het is belangrijk om deze mogelijke nadelen af te wegen tegen de voordelen. De slaapvoorkeuren van mensen zijn niet hetzelfde. Niet iedereen zal dezelfde ervaring hebben met een waterkussen. Dus het is een goed idee om het uit te proberen en te bepalen of het een geschikt kussen is wat bij jou past.
Hoe werkt een waterkussen?
Een waterkussen werkt door gebruik te maken van een water gevuld reservoir. Hiermee is de stevigheid, hoogte en ondersteuning aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker.
Hier is een basis uitleg van hoe een waterkussen werkt:
- Waterreservoir: het hart van een waterkussen is het waterreservoir. Dit is een speciaal ontworpen compartiment binnen het kussen dat wordt gevuld met water. Het reservoir is lekbestendig en zorgt ervoor dat het water binnen blijft.
- Verstelbaarheid: het kussen is voorzien van een afsluitbaar ventiel. Hiermee kan je water in het reservoir toevoegen of verwijderen.
- Hoes: een typisch waterkussen heeft een zachte, ademende hoes die het waterreservoir omhult. Deze hoes is afneembaar en wasbaar. Daardoor is het kussen gemakkelijk schoon te houden.
- Gelijkmatige ondersteuning: het water in het kussen verdeelt de druk gelijkmatig over het oppervlak. Hierdoor biedt het kussen ergonomische ondersteuning voor je hoofd en nek. Dit kan helpen om nek- en rugklachten te verminderen en zorgt voor een comfortabele slaap.
- Temperatuurregulatie: waterkussens hebben de neiging om relatief koel te blijven. Want water is een goede warmtegeleider. Dit kan helpen om oververhitting tijdens het slapen te voorkomen.
- Duurzaamheid: waterkussens zijn doorgaans duurzaam en behouden hun vorm goed. Het waterreservoir is ontworpen om lekken te voorkomen en het kussen kan lange tijd meegaan.
- Stilte: waterkussens maken meestal geen geluid wanneer je je hoofd beweegt. Dit in tegenstelling tot sommige andere kussen types.
Kan ik het kussen bijvullen?
Bij deze 8 waterkussens is bijvullen mogelijk. Als je merkt dat het kussen te zacht is geworden, kan je bijvullen. Of als je de stevigheid wilt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Hier zijn de stappen om een waterkussen bij te vullen:
- Zoek het ventiel: een waterkussen heeft een ventiel om water toe te voegen of te verwijderen. Het ventiel kan zich op verschillende plaatsen bevinden. Dit is afhankelijk van het merk en model van het kussen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om het ventiel te lokaliseren.
- Open het ventiel: gebruik meestal een schroefdop, een klepje of een ander mechanisme om het ventiel te openen.
- Voeg water toe: gebruik een trechter of een speciale vulfles (vaak meegeleverd) om water in het kussen te gieten. Voeg water langzaam toe. Stop regelmatig om te controleren of het kussen de gewenste stevigheid heeft bereikt.
- Sluit het ventiel: nadat je naar wens hebt bijgevuld, sluit je het ventiel stevig om te voorkomen dat er water lekt.
- Test het kussen: laat het kussen enige tijd rusten zodat het water zich gelijkmatig kan verdelen. Probeer het kussen uit om te bepalen of het de gewenste stevigheid heeft bereikt. Als je het kussen nog steviger wilt, kun je meer water toevoegen. En als je het zachter wilt, kun je wat water verwijderen.
Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het bijvullen van een waterkussen. Voorkom dat er te veel water in het kussen komt. Overmatige vulling kan leiden tot ongemak en een verminderde ondersteuning. Volg altijd de instructies van de fabrikant en gebruik het ventiel zoals aangegeven.
Is een waterkussen lekbestendig?
Waterkussens zijn over het algemeen ontworpen om lekbestendig te zijn. Ze worden gemaakt van duurzame materialen. Ze hebben meerdere lagen of compartimenten om te voorkomen dat water ontsnapt. De meeste fabrikanten testen hun waterkussens grondig op lekbestendigheid. Dit betekent dat het risico op lekken doorgaans laag is. Als je tenminste de instructies van de fabrikant gebruikt.
Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn als het kussen gevuld wordt en bij afstellen van een waterkussen om potentiële lekken te voorkomen. Hier zijn enkele tips om lekken te vermijden:
- Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig bij het vullen van het kussen. Vul het niet overmatig, want te veel water kan de kans op lekken vergroten.
- Gebruik altijd een waterreservoir dat is ontworpen voor gebruik in een waterkussen. Het reservoir moet lekbestendig zijn en goed afsluiten.
- Controleer regelmatig op mogelijke lekken door het kussen visueel te inspecteren. Is dat geval moet je het kussen onmiddellijk repareren of vervangen.
- Plaats het waterkussen op een vlakke, stabiele ondergrond. Zo wordt onnodige druk op het reservoir voorkomen.
- Vermijd scherpe voorwerpen in de buurt van het kussen. Deze kunnen het kussen beschadigen en lekkage veroorzaken.
- Het kussen goed afgesloten en zonder water in het reservoir opbergen of verplaatsen.
Over het algemeen zijn waterkussens zeer betrouwbaar wat betreft lekbestendigheid. Maar het is altijd verstandig om de zorginstructies van de fabrikant op te volgen. Zo zorg je ervoor dat het kussen zijn levensduur behoudt zonder problemen met lekken.
Hoe een waterkussen je kan helpen om beter te slapen en zonder een stijve nek wakker te worden
Een waterkussen kan je helpen om beter te slapen. Ze bieden enkele belangrijke voordelen waardoor je zonder stijve nek uitgerust wakker wordt:
De voordelen bij nekklachten:
- Aanpasbare stevigheid en hoogte: een van de grootste voordelen is de mogelijkheid om de stevigheid en hoogte aan te passen. Dit doe je door simpelweg water toe te voegen of te verwijderen. Dit betekent dat je het kussen precies kunt afstemmen op je eigen comfort voorkeuren en slaaphouding. Een goede ondersteuning van je hoofd en nek is essentieel om nekpijn te voorkomen.
- Gelijkmatige drukverdeling: het water in het kussen verdeelt de druk gelijkmatig over het oppervlak van het kussen. Dit helpt om drukpunten te verminderen. Het kan de belasting op je nek en schouders verminderen. Hierdoor kun je comfortabeler en zonder pijn slapen.
- Ergonomische ondersteuning: een goed waterkussen biedt ergonomische ondersteuning voor je hoofd en nek. Dat betekent dat het de natuurlijke kromming van je wervelkolom volgt. Dit bevordert een gezonde slaaphouding en helpt bij het voorkomen van nekpijn.
Als je al last hebt van nekpijn, raadpleeg dan een arts of een slaapspecialist. Die kan bepalen of een waterkussen de juiste keuze voor jou is. Het juiste kussen kan een aanzienlijk verschil maken in de kwaliteit van je slaap. Én het voorkomen van nekpijn.
Hoe vaak moet je het water in een waterkussen vervangen?
De frequentie waarmee je het water in een waterkussen moet vervangen, hangt af van verschillende factoren. Zoals de kwaliteit van het kussen, de waterkwaliteit en persoonlijke voorkeuren. Het water in een waterkussen hoeft niet vaak te worden vervangen. Tenzij er zich problemen voordoen. Hier zijn enkele richtlijnen:
- Lekkage of schade: als je waterkussen lekt, moet je het water onmiddellijk vervangen. En eventueel het kussen repareren of vervangen.
- Waterkwaliteit: het is belangrijk om schoon water te gebruiken om het kussen bij te vullen. Als je echter onzuiver water gebruikt, kan het nodig zijn om het water vaker te vervangen.
- Persoonlijke voorkeuren: soms kunnen persoonlijke voorkeuren veranderen. Dan kun je water toevoegen of verwijderen.
- Onderhoud en reiniging: het kan nodig zijn om het kussen periodiek schoon te maken. In sommige gevallen kan het wassen van de hoes voldoende zijn. Maar mogelijk wil je het water vervangen om ervoor te zorgen dat het kussen fris en hygiënisch blijft.
Maar om zeker te zijn van comfort behoudt is het goed om het volgende te hanteren:
- Controleer het kussen regelmatig op lekken
- Houdt de hoes schoon te houden
- Vul het water bij als dat nodig is
Bij twijfel: Raadpleeg dan de instructies van de fabrikant over onderhoud en het bijvullen.
Hoe kun je een het beste een waterkussen onderhouden?
Waterkussens zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het belangrijkste is om het kussen regelmatig te reinigen en te ventileren.
Dagelijks onderhoud:
- Veeg het kussen af met een zachte doek om vuil en stof te verwijderen.
- Slaap niet op het kussen als het nat is.
Wekelijks onderhoud:
- Maak het kussen schoon met een milde zeepoplossing.
- Spoel het kussen goed af met schoon water.
- Laat het kussen drogen in de open lucht.
Maandelijks onderhoud:
- Vervang het water in het kussen.
- Controleer op scheuren of gaten in het kussen.
Tips voor het onderhoud van een waterkussen:
- Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel.
- Laat het kussen niet in direct zonlicht drogen.
- Bewaar het kussen op een koele, droge plaats.
Vervangen van het water in een waterkussen:
Om het water in een waterkussen te vervangen, moet je het kussen uit elkaar halen. De meeste waterkussens hebben een ritssluiting aan de onderkant. Open de ritssluiting en verwijder het water. Vul het kussen vervolgens met nieuw water. Zorg ervoor dat het kussen niet te vol is.
Scheuren of gaten in een waterkussen:
Als je een scheur of gat in je waterkussen vindt, kan je dit proberen te repareren met een waterdichte kit. Als de scheur of het gat te groot is, moet je het kussen mogelijk vervangen.
Voordelen van het onderhoud van een waterkussen:
Het is beter om je waterkussen regelmatig te reinigen en te onderhouden. Zo kan je de levensduur van het kussen verlengen. Het kan ook helpen om schimmel en bacteriën te voorkomen.
Welk kussen past bij jouw persoonlijke voorkeuren?
De verschillende hoofdkussens hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Maar wat is nu voor jou het beste waterkussen? Welke onderscheidt zich van alle andere kussens? Welke geeft jou een goede nachtrust waardoor je uitgerust wakker wordt? Wat is een goede keuze?
- Cillows Orthopedisch Waterkussen 60 x 70 cm
- Mediflow Orthopedisch Waterkussen 50 x 70 cm
- Lanaform Aqua Comfort Waterkussen 50 x 72 cm
- Tubble® What-A-Pillow Waterkussen 20 x 30 cm
- Solir® Orthopedisch Waterkussen 40x 80 cm
- Mediflow Waterkussen met Visco-gelschuim 50 x 70 cm
- Vitalmaxx waterkussen 40 x 80 cm
- Trend24 Waterkussen 10 x 80 cm
Extra comfort en ondersteuning bij nekklachten
Cillows, Solir en Mediflow zijn goede keuzes voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend waterkussen dat helpt om nekpijn te verminderen. De kussens hebben een waterkern en een (visco)gellaag. Die zorgen voor extra ondersteuning en comfort. De goedkoopste varianten zijn van Cillows en Solir.
Comfort en ondersteuning
De Lanaform Aqua, Trend24 en Vitamaxx geven zeker comfort en goede ondersteuning voor een goede nachtrust. Maar hebben niet de extra (nek) ondersteuning van een gellaag. Het kussen is misschien niet zo ondersteunend als andere waterkussens. Maar het is een goede optie voor mensen die nog niet bekend zijn met waterkussens. Of als je op zoek bent naar een kussen dat niet te duur is. De hoes van de Vitamaxx is als enige van katoen. De andere hoezen zijn van polyester. Qua prijs zijn de Trend24 en Vitamaxx te vergelijken met de Cillows en de Solis. De Lanaform Aqua steekt er prijstechnisch net iets bovenuit.
Rug en nek ondersteuning in bad
De Tubble is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Dit kussen is namelijk geschikt voor in bad. Een goede keuze dus voor ontspannen en comfortabel in bad liggen. Daarnaast onderscheidt Tubble zich in de ondersteuning van de rug. Ook is het de goedkoopste optie.
Ook interessant om te lezen!
Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs over onze favoriete kussens online staan. Hier vind je er een aantal:
- Beste anti snurk kussen
- Beste kussens voor nekklachten
- Beste kussen zijslaper
- Beste zijden kussensloop
- Beste traagschuim kussen
- Beste kussen buikslaper
- Beste hoofdkussen
- Beste massagekussen
- Beste zwangerschapskussen
- Beste ergonomische kussen
- Beste kinderkussen
- Beste kniekussen
- Beste leeskussen
- Beste warmtekussen