Top 4 Beste kussen buikslaper
23 januari 2024 

Top 4 Beste kussen buikslaper

Er zijn super verschillende hoofdkussens te koop. Ze verschillen in materiaal, stevigheid, dikte, grootte, vorm en gewicht. Maar wat is nou het beste kussen voor buikslapers? Ik zocht het uit en maakte een top 4 beste buikslaper kussens!

Samenvatting beste hoofdkussen voor buikslapers 2024

Heb je geen tijd (of zin) om de hele blog te lezen? Dat hoeft ook niet! Hieronder heb ik een samenvatting van mijn Top 4 beste kussen voor buikslapers gezet!

beste kussen buikslaper

1. Snoulsnooze buikslaper kussen

Een kussen dat zeker een plek verdient in deze ´Beste kussen voor buikslapers Top 4` is dit Memory Foam hoofdkussen van Snoulsnooze. Ik gebruik dit kussen inmiddels bijna een halfjaar en ben er (als buik,- en zijslaper) enorm blij mee!

Het kussen is niet te hard, niet te zacht, niet te dik en niet te dun. Gewoon precies goed. En het unieke aan dit kussen is dat je de vulling zelf helemaal naar wens kunt aanpassen. Je kunt het kussen dus dikker of juiste dunner maken. Super handig als je nog twijfelt over het beste kussen voor jou als buikslaper.

Daarnaast gaat het om een traagschuim kussen. Normaal gesproken is een traagschuim kussen te compact en te hard voor mensen die op hun buik slapen, omdat het vrij stevig is en daarom vooral geschikt voor rug en zijslapers. Maar bij dit kussen is gebruik gemaakt van versnipperd traagschuim, waardoor het kussen heerlijk zacht is. 

Maar traagschuim heeft veel meer voordelen. Zo zorgt het ervoor dat het kussen niet te heet of te koud wordt, vormt het precies naar de vorm van je lichaam én werkt het vochtregulerend. Dit laatste maakt het ook een fijn kussen voor buikslapers die ´s nachts veel transpireren.

Maar ook de buitenhoes heeft voordelen. De hoes is bevat namelijk twee verschillende kanten: één kant is gemaakt van Ice Silk materiaal. Deze kant zorgt voor verkoeling en het afvoeren van vocht. Terwijl de andere kant gemaakt is van bamboe vezels, wat zorgt voor warmte en een zacht kussen.

Verder mogen zowel de hoes als het kussen in de wasmachine en dat vind ik echt een groot pluspunt! Kortom, ik denk dat dit het beste kussen is voor mensen die houden van een stevig, maar zacht kussen.

Voordelen

✔ Materiaal vulling: versnipperd traagschuim
✔  Materiaal buitenkant: bamboe
✔  Zachte vulling en hoes
✔  Alle voordelen van een traagschuim kussen
✔  De hoes en het kussen mogen in de wasmachine
✔  Je kunt de vulling van het kussen zelf aanpassen!
✔  Afmeting: 50 x 70 cm

beste kussen buikslaper

2. Sleep Comfy hoofdkussen

Een ander goed kussen voor buikslapers is dit ergonomisch hoofdkussen van Sleep Comfy, uitgetest door mijn vriend. Hij is niet per se een buikslaper. Ik zou het meer een ´alles slaper´ noemen   . Buik, zij, rug het maakt niet uit.

Net als het hoofdkussen hierboven is ook dit kussen gevuld met versnipperd traagschuim. Hierdoor vormt het kussen precies naar de vormen van je gezicht. En helpt het om de 's nachts de juiste slaaphouding aan te nemen, waarbij je ruggengraat in een echte lijn ligt met je hoofd. Om die reden zijn traagschuim kussens voor buikslapers alleen geschikt als het kussen goed mee veert en niet te dik is. Dat is bij dit hoofdkussen het geval.

Mijn vriend omschreef het kussen als een 'luchtig wolkje'. We begonnen namelijk met het testen van de kussens in september. Toen het vrij warm was. Vaak slaapt hij dan zonder kussen, maar dit kussen bleef luchtig en koel. Hij heeft het kussen in wel wat dunner gemaakt, maar dat is natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Ook dit kussen kun je namelijk helemaal aanpassen in vulling en stevigheid.

Kortom, als je op zoek bent naar het beste kussen voor buikslapers dat nog naar stevigheid kan worden aangepast, dan is ook dit kussen van Sleep Comfy een goede optie!

Voordelen kussen

✔  Materiaal vulling: versnipperd traagschuim
✔  Materiaal buitenkant: polyester
✔  Alle voordelen van een traagschuim kussen
✔  De hoes mag in de wasmachine
✔  Je kunt de vulling en zo de stevigheid van het kussen aanpassen!
✔   Afmeting: 50 x 70 cm

Nadelen kussen

✖ Alleen hoes mag in de wasmachine

beste kussen buikslaper

3. CozySense hoofdkussen

Dit CozySense hoofdkussen heb je misschien ook al voorbij zien komen in onze lijst met Beste zijslaper kussensHet gaat namelijk om een super zacht en fijn kussen. Dat zowel geschikt is voor buikslapers, rugslapers en zijslapers.

Wat dit kussen zo goed maakt, is dat het uit een combinatie van traagschuim en microvezels bestaat. Dit maakt het kussen luchtig en zacht. Ik vond het zelf een beetje vergelijkbaar met een donzen kussen. Alleen biedt het net dat beetje extra ondersteuning door het gebruikte traagschuim.

Daarnaast bevat het kussen een verkoelende gel. Deze gel zorgt ervoor dat warmte goed wordt afgevoerd, waardoor het kussen in de warmere zomermaanden niet te warm of klam wordt. Wij hebben dit kussen nog niet zo lang, dus hebben het helaas nog niet kunnen uittesten in de warme zomermaanden. Of het kussen ook dan koelt blijft, durf ik daarom niet te zeggen. Maar als ik de reviews mag geloven, is dit het geval!

Een ander voordeel aan dit hoofdkussen voor buikslapers is dat je ook hierbij weer de dikte kunt aanpassen. Er wordt een zak met vulling meegeleverd. Wij hebben meteen wat vulling uit het kussen gehaald, omdat het vrij dik is bij levering.

Kortom, het CozySense hoofdkussen is een heerlijk verkoelend kussen voor zowel buikslapers, als rug,- en zijslapers. Dat volledig kan worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur qua dikte!

Voordelen kussen

✔  Materiaal vulling: versnipperd traagschuim en microvezels
  Materiaal buitenkant: bamboe
  Alle voordelen van een traagschuim kussen
✔  Bevat een verkoelende gel, waardoor het niet te warm wordt
✔  De hoes mag in de wasmachine
✔  Je kunt de vulling en zo de stevigheid van het kussen aanpassen!
✔  Afmeting: 50 x 70 cm

Nadelen kussen

✖ Alleen de hoes mag in de wasmachine

beste kussen buikslaper

4. Slaapcity buikslaper hoofdkussen 

De kussens hierboven zijn natuurlijk vrij prijzig. Daarom ben ik ook op zoek gegaan naar een budgetvriendelijke optie. En die vond ik! Namelijk: het SlaapCity hoofdkussenWel is het goed om te weten dat ik dit kussen niet zelf uitgeprobeerd heb. Het kussen staat dus puur in mijn lijst met beste buikslaper kussens vanwege de positieve reviews. 

Het gaat om een super zacht hoofdkussen dat voldoende ondersteuning biedt aan zowel je nek als schouders. Het kussen is namelijk vrij groot en bestaat uit zowel traagschuim als synthetisch materiaal. Het traagschuim houdt het kussen goed koel en past zich aan de vormen van je lichaam. 

Bovendien kan ook dit hoofdkussen weer worden aangepast in hoogte, waardoor je geen last krijgt van je hoofd als je op je buik slaapt. En blijft het heerlijk koel door de gebruikte traagschuim vlokken. 

Voordelen kussen

✔  Materiaal vulling: traagschuim vlokken en synthetisch materiaal
✔  Materiaal buitenkant: microvezel
✔  De hoes mag in de wasmachine
✔  Je kunt de vulling en zo de stevigheid van het kussen aanpassen!
✔  Afmeting: 50 x 70 cm

Nadelen kussen

✖ Mindere kwaliteit dan buikslaper hoofdkussens hierboven

beste kussen buikslaper

Wat is een buikslaap kussen?

De naam buikslaap kussen zegt het eigenlijk al, het gaat om een kussen dat met name geschikt is voor mensen die op hun buik slapen. Deze 'soort' slaper heeft vooral behoefte aan een dun en zacht kussen. Een te dik kussen kan namelijk zorgen voor een onnatuurlijke houding, wanneer je op je buik ligt.

Je hoeft hiervoor geen speciaal kussen voor buikslapers te kopen. Het is vooral belangrijk dat je voor een kussen kiest waarin de hoeveelheid vulling relatief laag is. Zoek dus naar een dun, maar zacht kussen.

Daarnaast zijn er ook nog hoofdkussens voor buikslapers, waarbij het midden iets is ingedeukt. Op die manier kan je gezicht vrijer ademen. Dit type kussen is met name geschikt voor buikslapers die gedurende de nacht vooral dezelfde slaaphouding aannemen.

Het doel van een kussen voor buikslapers is om de nek en de rug in een rechte lijn te leggen, zodat je 's nachts een goede en natuurlijke slaaphouding aanneemt. Ook wanneer je op je buik ligt. Op die manier wordt je uitgerust wakker, zonder rugklachten.

beste kussen buikslaper

Wat is een buikslaper?

Een buikslaper is iemand die 's nachts vooral op de buik slaapt. Dit hoeft trouwens niet te bekteken dat je niet ook af en toe op je rug of zij slaapt. De meeste buikslapers vallen op hun buik in slaap en nemen gedurende de nacht een andere slaaphouding aan.

Waar moet het beste kussen buikslaper aan voldoen?

Het kan behoorlijk lastig zijn om het beste kussen voor buikslapers te vinden. Er worden tenslotte zoveel hoofdkussens aangeboden en ieder merk beweerd dat hun kussen het beste is. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een goed buikslaap kussen. Hieronder heb ik een aantal punten gezet:

1. Niet te hoog kussen

Als je vooral op je buik slaapt, is het belangrijk om voor een kussen te gaan met een redelijk laag profiel. Dit voorkomt namelijk dat je hoofd en nek in een onnatuurlijke slaaphouding komen te liggen.

Je hoofd moet dus niet te hoog komen te liggen, maar in een rechte lijn met je wervelkolom. Dit maakt hele dikke kussens minder geschikt kussen voor buikslapers. Ga liever voor een laag en zacht kussen.

2. Goed ademend materiaal

Net als alle andere hoofdkussens is het natuurlijk belangrijk dat je kussen goed ademt. Oftewel, goed ventileert en niet te warm wordt. Of het kussen goed ventileert hangt met name af van het gebruikte materiaal. Hoe luchtiger het materiaal, hoe minder heet het kussen zal worden en hoe minder snel je zal transpireren.

beste kussen buikslaper

3. Zachte vulling

Het is belangrijk dat een buikslaap kussen ook zacht is. Je kunt je misschien wel voorstellen dat wanneer het kussen te hard is, en je op je buik slaapt, dit niet echt prettig voor je gezicht is. Een hard en stevig kussen kun je als buikslaper daarom beter laten. Kies liever voor een zacht kussen. Bijvoorbeeld een donzen hoofdkussen.

4. Wasbaar

Het is belangrijk dat het kussen in ieder geval een hoes bevat dat gewassen kan worden. Met name buikslapers maken het kussen vaak, onbewust, vuil. Denk aan talg, make up resten en huidverzorgingsproducten. Het beste kussen voor buikslapers is natuurlijk een kussen dat zelf ook in de wasmachine mag, maar deze zijn er niet veel.

5. Anti allergisch

Als je last hebt van allergieën kan het fijn zijn om hier ook rekening mee te houden wanneer je een hoofdkussen aanschaft. Denk aan astma, een huisstofmijt allergie of ademhalingsklachten. Er zijn bepaalde materialen waar stof en bekende allergenen minder snel in ophopen, waardoor de kans op allergieën ook verkleind wordt.

6. Eisen beste kussen nekklachten buikslaper

Als je vaak last van je nek hebt tijdens het slapen, is het belangrijk om voor een kussen te gaan dat je schouders en wervelkolom goed op zijn plaats houdt. Daarnaast moet het kussen voldoende indeuken en het liefste meeveren met de druk van je lichaam. Traagschuim kussens, latex kussens en koudschuim kussens lijken hierin de beste optie. 

beste kussen buikslaper

Welke soorten kussens zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten ´buikslapers kussens´beschikbaar. Dit maakt de zoektocht naar het beste kussen er niet altijd makkelijker op. Toch is het wel belangrijk om het juiste hoofdkussen te kiezen met als jouw eisen, voordat je een kussen aanschaft.

Het juiste kussen past bij jouw slaaphouding. slaapgedrag en persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een dikker kussen of veerkrachtig kussen. Terwijl anderen juist houden van een dun kussen of donzen hoofdkussen. Er zijn diverse hoofdkussens beschikbaar die aan deze verschillende voorkeuren kunnen voldoen, waaronder:

Donzen hoofdkussen buikslaper

Een donzen kussen is gevuld met donsveren van zowel eenden als ganzen. Ze danken hun naam aan deze zachte en lichte vulling. Een donzen hoofdkussen is geen stevig kussen, maar echt een licht en zacht kussen.

Het voordeel van dit zachte materiaal is dat donzen kussens goed luchtdoorlatend zijn en gemakkelijk warmte afvoeren, waardoor ze bijdragen aan een goede vochtregulatie tijdens het slapen. Bovendien zijn donzen kussens duurzaam en blijft de vulling lang houdbaar. Het is een veerkrachtig kussen dat steeds weer terug vormt naar de oorspronkelijke vorm.

Een groot voordeel aan donzen kussens is ook dat ze in de wasmachine gewassen mogen, waardoor het onderhoud ervan vrij eenvoudig is en je de kussens lang schoon houdt. Dit maakt donzen kussens het beste kussen voor buikslapers die gevoelig zijn voor stof en of huisstofmijt.

Wel is het belangrijk om op te merken dat de vulling van donzen sterk kan variëren tussen de verschillende hoofdkussens. Het is dus altijd belangrijk om van tevoren te controleren hoeveel dons er precies gebruikt is. Te weinig vulling zorgt namelijk voor een gebrek aan ondersteuning en teveel vulling zorgt juist weer voor een te hoog en stijf kussen. Het juiste kussen zit hier precies tussenin.

beste kussen buikslaper

Traagschuim kussen

Het traagschuim kussen is één van de meest populaire kussens van dit moment. Het kussen is gemaakt van visco elastisch polyurethaanschuim. Dit schuim heeft de bijzondere eigenschap om zich volledig aan te passen aan de contouren van je lichaam, zodra er druk en warmte op komt te staan. Ook wanneer je veel andere slaaphoudingen aanneemt. Het wordt daarom ook wel beschouwd als ergonomisch hoofdkussen.

Een ander groot voordeel aan dit kussen is dat het drukpunten en pijnpunten kan opvangen. Dit maakt het een goed hoofdkussen voor mensen met spier,- en gewrichtsklachten. Daarnaast heeft traagschuim de eigenschap dat het vocht absorbeert, waardoor ook mensen die 's nachts veel transpireren het kussen gebruiken.

Als je op zoek bent naar een kussen voor buikslapers zijn traagschuim kussens niet altijd geschikt, omdat veel mensen het te stevig vinden. Wel zijn er tegenwoordig veel kussens voor buikslapers, waarbij gebruik is gemaakt van versnipperd traagschuim. 

Hierdoor profiteer je toch van de voordelen van het traagschuim, zonder dat het kussen te stevig of dik wordt. Bovendien kun je bij dit soort kussens de vullingen vaak aanpassen. Dit maakt het hele geschikte buikslaap kussens. Bekijk hier onze Beste traagschuim kussen top 5. 

beste kussen buikslaper

Latex kussen

Een ander soort kussen zijn de latex kussens. Dit kan zowel natuurlijk als synthetisch latex zijn. De natuurlijke latex kussens zijn afkomstig van de rubberboom. Terwijl de synthetische vorm van aardolie wordt gemaakt.

Een groot voordeel van een latex kussen, is dat het huisstofmijten afstoot. Hierdoor is het kussen geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt en/of astma.

Latex kussens bieden een stevige ondersteuning vergelijkbaar met traagschuim kussens. Ze hebben een veerkrachtige structuur, waardoor het kussen gemakkelijk terugveert naar de oorspronkelijke vorm.

Dit maakt het een perfect kussen voor mensen met nekklachten. Maar helaas zijn het minder geschikte buikslaap kussens. De meeste buikslapers vinden het kussen namelijk te compact en te stevig. Afhankelijk van de hoeveelheid vulling natuurlijk.

In mijn top 5 hierboven lees je wat ik de beste kussens voor buikslapers vind.

beste kussen buikslaper

Microvezel kussens

Microvezel hoofdkussens bestaan uit dunne vezels van polyester, polyamide en polypropyleen. Het fijne aan deze vezels is dat ze anti-allergisch en antimicrobieel zijn, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met allergie klachten.

Bovendien zijn microvezel kussens over het algemeen zacht en licht van gewicht en kunnen ze in de wasmachine worden gewassen. Dit is ook de reden dat het kussen gebruikt wordt in veel hotels.

Het is één van de beste kussens voor buikslapers, omdat het comfortabele kussen onwijs zacht is. Ideaal om met je gezicht op te liggen dus.

beste kussen buikslaper

Bamboe kussens

Bamboe kussens winnen tegenwoordig steeds vaker aan populariteit. Ze worden gemaakt van bamboevezels, die afkomstig zijn van de stengels van bamboeplanten. Dit type hoofdkussen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere kussens. Bamboe kussens zijn bijvoorbeeld minder vatbaar voor bacteriën en schimmels.

Dit maakt het een geschikt kussen voor mensen met allergieën, vergelijkbaar met donzen en microvezel kussens. Daarnaast is bamboe een duurzaam materiaal, omdat het snel groeit en weinig hulpbronnen vereist voor de productie. Het zal dus niet zo snel opraken.

beste kussen buikslaper

Synthetische kussens

Synthetische kussens zijn gevuld met kunstmatig materiaal en hebben zowel voordelen als nadelen. Eén van de grootste voordelen is de betaalbaarheid. Over het algemeen zijn deze kussens namelijk de beste kussens bij een krap budget. Daarnaast zijn synthetische kussens makkelijk te onderhouden, omdat ze in de wasmachine en droger kunnen. Ideaal!

Maar dan de nadelen. Eén nadeel aan synthetische kussens is dat ze slecht ventileren en niet goed ademend zijn. Dit kan leiden tot oververhitting en maakt ze minder geschikt als hoofdkussen voor buikslapers die 's nachts snel transpireren. Of behoefte hebben aan een koel kussen.

beste kussen buikslaper

Wat is een anti allergie kussen?

Steeds vaker wordt in productomschrijvingen van kussens vermeld dat het gaat om anti-allergie hoofdkussens. Maar wat betekent dit precies?

Anti-allergie kussens zijn kussens die gemaakt zijn van materialen waarvan bekend is dat ze weinig risico geven op allergische reacties. Dit maakt het een goed kussen voor mensen mensen met allergieën zoals astma, huisstofmijt en hooikoorts, evenals mensen met ademhalingsproblemen. Wel is het goed om te weten dat fabrikanten zelf de naam ´anti allergisch´ mogen koppelen aan hun product. Super betrouwbaar is de claim daarom niet.. 

Synthetische materialen zoals polyester, microvezel en traagschuim worden vaak gebruikt als vulling voor anti-allergie kussens. Deze materialen zijn minder vatbaar voor allergenen omdat ze minder snel allergenen vasthouden. Bovendien zijn sommige kussens behandeld met een speciale coating om de kans op allergische reacties te verkleinen.

Als je op zoek bent naar een kussen voor buikslapers, is het in iedergeval belangrijk om een kussen te kiezen waarvan de hoes afneembaar is en in de wasmachine kan worden gewassen. Op deze manier kunnen allergenen namelijk eenvoudig worden verwijderd.

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze lijst met beste traagschuim kussens, hebben we meer lijsten online staan met daarin onze favoriete slaapproducten. Hieronder vind je er een aantal!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen