Anti snurk kussen kopen? Dit zijn de beste 7 anti snurk kussens in 2024
29 maart 2023 

Anti snurk kussen kopen? Dit zijn de beste 7 anti snurk kussens in 2024

Snurken kan een nachtmerrie zijn voor zowel de snurker als voor de partner. Gelukkig zijn er tal van oplossingen die je kunt proberen om snurken te verminderen of zelfs te voorkomen. Eén van de meest effectieve en eenvoudige methode is het gebruik van een anti snurk kussen. In deze blog verkennen we de beste anti-snurk kussens op de markt zodat jij deze kunt aanschaffen. 

Top 7 beste anti snurk kussens

Geen zin om het hele artikel te lezen? Zie dan hier een kort overzicht van de beste anti snurk kussens:

 1. Posiform High-End anti-snurk Kussen (mijn nieuwe kussen)
 2. Doctor Pillow CarbonSnorex
 3. Anna Anti Snurk Kussen
 4. KENG Anti Snurk Kussen
 5. Smart Sleepers Anti Snurk Kussen
 6. Konbanwa
 7. Comfort Air Anti Snurk Kussen

beste antisnurk kussen

Meer over de beste 6 anti snurk kussen

Hieronder kun je verder lezen over de 6 beste anti snurk kussens. Over ieder kussen geven we  algemene informatie en vervolgens sommen we de voor- en nadelen op.

Belangrijke factoren waar we naar hebben gekeken zijn: materiaal, reviews, duurzaamheid, verstelbaarheid en (ergonomische) vorm. Ook hebben we de kussens getest door erop te slapen en het snurken te meten de 'snurk detectie' van de Samsung Galaxy Watch 4. Wat is voor jou het beste anti snurk kussen?

1. PosiForm High-End anti-snurk kussen (mijn nieuwe kussen)

Ik (Klaas) heb het Posiform kussen in eerste instantie twee weken getest, maar het is nu mijn standaard kussen. Ik snurk niet heftig en hard, maar wel elke nacht. Voor mij werkt dit kussen bijzonder goed. Ik snurk alleen als ik recht naar boven kijk. En hier ben ik niet de enige in volgens onder andere het Máxima Medisch Centrum.. De ongebruikelijke vorm van het kussen maakt het vrijwel onmogelijk om het plafond aan te staren.

Het gekke (maar fijne) aan dit kussen is dat ik wel op mijn rug kan liggen, maar zonder te snurken. Mijn hoofd draait door het kussen automatisch iets naar links of naar rechts. Dit kussen is dus perfect voor als je op je rug in slaap wilt vallen zonder te snurken. Ook kun je goed op je zij liggen op dit kussen. Ik merkte ook dat ik elke ochtend op mijn zij wakker werd. Het kussen stimuleert dus niet alleen je hoofd iets te draaien, maar uiteindelijk volgt de rest van je lichaam ook.

Lig je nooit op je rug of snurk je ook als je op je zij of buik ligt? Dan is dit kussen wellicht niet ideaal voor jou.

anti snurk kussen dat werkt

2. Doctor Pillow CarbonSnorex™

De Doctor Pillow CarbonSnorex is veel meer dan een snurkkussen en mede daarom, over het algemeen, het beste anti snurk kussen.

Net als bij ieder anti snurk kussen kan de unieke vorm van het kussen ervoor zorgen dat je even moet wennen. Ben je gewend? Dan slaap je er prima op.

Na een aantal tests met een snurkmeter (snurk detectie van Samsung Galaxy Watch 4) blijkt dat dit kussen goed werkt.

Om minder te snurken is de beste houding om op je zij te liggen. Eenmaal gewend, biedt deze vorm juist comfort en helpt het je in de juiste houding te blijven liggen. Wil je liever op je rug liggen slapen? Dan ondersteunt dit kussen je hoofd, nek en schouders, verlicht eventuele pijn en zorgt voor ontspanning zodat je ook op je rug minder snurkt.

Alles is aanwezig om ervoor te zorgen dat je meer uitgerust wakker wordt en de kans is groot dat dit het juiste anti snurk kussen is voor jou.

Voordelen van het beste anti snurk kussen

✔ Verlicht pijn in nek en schouders
✔ Anatomisch gevormd
✔ Koel, veerkrachtig en ademend
✔ Optimale ondersteuning
✔ Anti-bacterieel
✔ Geschikt voor alle slaaphoudingen

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)

Beste anti snurk kussen

3. Anna anti snurk kussen

Het Anna anti snurk kussen zorgt ervoor dat de slijmvliezen meer ruimte krijgen. Dit zorgt voor een betere luchtstroom en daardoor het voorkomen van snurken.

Door de verschillende zijden is het kussen geschikt voor zowel rug- als zijslapers. Ook is het kussen gemaakt voor spier en gewrichtsklachten.

Op bol.com zijn er nog geen reviews, maar op andere websites zijn er heel veel positieve reviews te vinden over dit anti snurk kussen. Waarschijnlijk moet je aan het begin een beetje wennen aan het kussen. Maar het doet wat hij belooft en heeft een super goede prijs/kwaliteit verhouding.

Voordelen van het beste anti snurk kussen

✔ Een betere luchtstroom
✔ Geschikt voor rug en zijslapers
✔ Ook tegen spier- en gewrichtsklachten
✔ Anti- allergisch
✔ Lage prijs

Nadelen

✖ Weinig reviews op bol.com

anna antisnurk kussen

4. KEING anti snurk kussen – apneu kussen

Door het gebruik van dit KEING anti-snurkkussen worden je nek en ruggengraat op een natuurlijke manier uitgelijnd. Deze rechte uitlijning zorgt ervoor dat je luchtweg vrijgemaakt wordt. Wanneer je op je zij slaapt, ligt je hoofd vaak wat te ver naar achteren.

Als je op je rug slaapt, zakt je hoofd meestal te ver omlaag. Het kussen is zo ontworpen dat het aannemen van een onnatuurlijke houding wordt tegengegaan. Speciaal voor rug slapers is dus een goed anti snurk kussen gemaakt.

Voordelen

✔ Meest ergonomische slaaphouding
✔ Zowel voor de rug- als zijslapers
✔ Ook goed bij nek- en kaakklachten

Nadelen

✖ weinig reviews

Goed anti snurk kussen keing

5. Smartsleepers Anti snurk kussen

Dit unieke anti-snurk gezondheidskussen is speciaal ontworpen om de juiste slaaphouding te bevorderen (positionele therapie). Dankzij zijn specifieke vormgeving en stabiliteit helpt hij je op je zij te slapen. Dit is de beste om een snurken te voorkomen. Hierdoor vermindert het de frequentie en intensiteit van snurken aanzienlijk.

Bovendien is het kussen voorzien van een speciale anti-statische Intense carbon hoes. Deze hoes helpt het lichaam statische elektriciteit af te voeren, waardoor een lager en stabiel cortisolniveau wordt bereikt voor een diepere slaap [let op: hier is geen wetenschappelijk bewijs voor]. Neustubes en/of neusstrips kunnen probleemloos in combinatie met dit kussen worden gebruikt.

Voordelen

✔ Speciaal ontworpen voor snurkers
✔ Kwalitatief materiaal

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)

Ati snurk kussen gel

6. Konbanwa

Het Konbanwa anti snurk kussen is voorzien van een opblaasbare zak. Deze zak in het midden van het kussen is verwerkt en simpel op te blazen is via het mondstuk. Hierdoor ontstaat een bolling in het midden van het kussen, waardoor je wordt gedwongen op je zij te gaan liggen. Dit verkleint de kans op snurken.

Voordelen

✔ Verstelbaar
✔ Met afstandsbediening

Nadelen

✖ Momenteel niet leverbaar
✖ Neiging om naast het kussen te gaan liggen

Opblaasbaar anti snurk kussen

7. Comfort Air Anti Snurk Kussen

Het Comfort Air anti-snurkkussen is ontworpen om een optimale slaaphouding te bevorderen en daardoor snurken te helpen voorkomen. Dit innovatieve kussen draagt bij aan het openhouden van je luchtwegen, waardoor snurken verminderd wordt.

Het kussen is gemaakt van Memory Foam en heeft twee verschillende zijden - één voor rugslapers en één voor zijslapers. Dit maakt het kussen geschikt voor beide slaapvoorkeuren.

Er zijn helaas nog niet super veel reviews, maar ze zijn wel bijna allemaal positief. De enige negatieve review gaat over dat het voor diegene niet werkt. Het kan natuurlijk zo zijn dat een anti snurk kussen voor jou niet werkt en je beter andere dingen kan proberen. De overige reviews zijn allemaal van tevreden gebruikers waarbij het snurken echt minder wordt!

Voordelen van het beste anti snurk kussen

✔ Bevorderd een onbelemmerende ademhaling
✔ Geschikt voor rug en zijslapers
✔ Zorgt voor de juiste slaaphouding

Nadelen

✖ weinig reviews (wel positief)

Comfort air anti snurk kussen zijslapers

Wat is snurken en hoe wordt dat veroorzaakt

Snurken is een veelvoorkomend probleem waarbij tijdens de slaap de luchtstroom door de mond en neus gedeeltelijk wordt geblokkeerd, waardoor de weefsels in de keel gaan trillen en een geluid produceren dat we kennen als "snurken".

Snurken kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals overgewicht, alcoholgebruik, neusverstopping, verkeerde slaaphouding en slaapapneu. Snurken kan de slaap verstoren en kan een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Het is dus belangrijk om medische hulp te zoeken als het aanhoudend of ernstig is

sommige mensen hebben meerdere oorzaken tegelijk. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van snurken:

 • Obstructie van de luchtwegen. Dit is de meest voorkomende oorzaak van snurken en wordt vaak veroorzaakt door slappe spieren in de keel en de tong, wat leidt tot een vernauwing van de luchtwegen. Overgewicht, alcoholgebruik, roken en het gebruik van slaapmiddelen kunnen deze spieren verder verslappen en het snurken verergeren. Ook bijvoorbeeld een scheef neustussenschot kan de luchtweg blokkeren.
 • Anatomische afwijkingen. Soms kan snurken worden veroorzaakt door afwijkingen in de structuur van de neus of keel, zoals een afwijkend neustussenschot, vergrote amandelen of een lange huig (het zachte weefsel dat achter in de mond hangt). Deze afwijkingen kunnen de luchtwegen blokkeren en snurken veroorzaken.
 • Je slaaphouding. Als je op je rug slaapt, kan de tong naar achteren zakken en de luchtwegen blokkeren, waardoor je gaat snurken. Het veranderen van slaaphouding kan soms helpen om het snurken te verminderen.
 • Slaapapneu. Dit is een aandoening waarbij de luchtwegen tijdens de slaap herhaaldelijk worden geblokkeerd, waardoor je ademhaling stopt. Snurken is een veelvoorkomend symptoom van slaapapneu, maar het kan ook worden geassocieerd met andere symptomen, zoals slaperigheid overdag en hoofdpijn in de ochtend.

Het is belangrijk om te weten wat de oorzaak van je snurken is, omdat sommige oorzaken ernstiger zijn dan andere. Als je snurkt en het verstoort je slaap of die van je partner, of als je andere symptomen van slaapapneu hebt, is het verstandig om medische hulp te zoeken. Snurken veroorzaakt vaak meer problemen dan je in eerste instantie door hebt.

Snurken

Wat is een anti snurk kussen?

Een anti-snurk kussen is een speciaal kussen dat is ontworpen om snurken te verminderen of te voorkomen en zorgt voor een betere nachtrust. Het ontwerp zorgt dat de nek en rug ondersteunt. Zo kunnen de luchtwegen beter open blijven tijdens he slapen. Hierdoor kan de tong en het zachte gehemelte de luchtwegen niet blokkeren, wat vaak tot snurken leidt.

Er zijn verschillende soorten anti-snurk kussens beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken. Sommige hebben bijvoorbeeld extra ondersteuning voor de kaak of het gehemelte. Andere verhogen het hoofdeinde van het bed of verminderen de druk op de schouders.

Hoewel anti-snurk kussens kunnen helpen om snurken te verminderen, is het belangrijk om te weten dat ze niet altijd voor iedereen werken. Dit komt omdat snurken verschillende oorzaken kan hebben. Soms kan het een symptoom zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals slaapapneu. In dat geval is het belangrijk om medische hulp te zoeken om de oorzaak van het snurken aan te pakken.

Wat is een goed anti snurk kussen

Een goed anti-snurk kussen moet aan verschillende criteria voldoen om effectief te zijn:

Juiste vorm

Het kussen moet de juiste vorm hebben om uw hoofd en nek in de juiste positie te houden. Dit kan afhankelijk zijn van uw slaaphouding, maar over het algemeen moet het kussen de luchtwegen open houden en de nek goed ondersteunen.

Materiaal

Het beste kussen moet comfortabel zijn om op te slapen en mag niet te hard of te zacht zijn. Het materiaal moet ook ademend zijn om overmatig zweten te voorkomen.

Verstelbaarheid

Sommige anti-snurk kussens hebben een verstelbare hoogte of helling, zodat je het kussen kunt aanpassen aan uw individuele behoeften.

Duurzaamheid

Het kussen moet stevig en duurzaam zijn om langdurig gebruik te garanderen.

Onderhoud

Het kussen moet eenvoudig te onderhouden zijn en kunnen worden gereinigd, bijvoorbeeld door het wassen van de kussensloop.

Prijs

De prijs van het kussen moet in verhouding staan tot de kwaliteit en functies ervan. Een goed anti-snurk kussen hoeft niet per se duur te zijn, maar het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardig kussen dat effectief is in het verminderen van snurken.

Last van partner snurken

Hoe werkt een anti snurk kussen?

De werking van een anti snurk kussen. Een anti-snurkkussen kan snurken verminderen bij sommige mensen. De effectiviteit verschilt per persoon. Deze kussens ondersteunen het hoofd en de nek. Hierdoor blijven luchtwegen open en vermindert het snurken.

De oorzaak van snurken bepaalt de werking van het kussen. Oorzaken zijn slaappositie, anatomie, allergieën, overgewicht en levensstijl.

Anti-snurkkussens zijn effectief bij snurken door verkeerde slaappositie. Bijvoorbeeld, slapen op de rug. Het kussen verandert de positie en houdt luchtwegen vrij.

Toch werken deze kussens niet voor iedereen. Overweeg andere behandelingen of leefstijlaanpassingen. Bij aanhoudend snurken of slaapapneu, raadpleeg een arts of slaapspecialist.

Voordelen anti snurk kussen

Een anti-snurk kussen heeft enkele voordelen ten opzichte van andere anti-snurk hulpmiddelen, zoals:

Comfort

Een anti-snurk kussen is ontworpen om comfortabel te zijn tijdens het slapen, waardoor het een gemakkelijke en natuurlijke manier kan zijn om snurken te verminderen zonder dat er een groot aanpassingsproces nodig is.

Gemakkelijk te gebruiken

In tegenstelling tot sommige andere anti-snurk hulpmiddelen, hoeft een anti-snurk kussen niet speciaal te worden aangepast of ingesteld voor gebruik. Het kan simpelweg worden gebruikt als een gewoon kussen.

Geen bijwerkingen

Sommige anti-snurk hulpmiddelen, zoals mondapparaten, kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals een droge mond, tandpijn of kaakpijn. Een anti-snurk kussen heeft echter geen bijwerkingen.

Betaalbaar

Anti-snurk kussens zijn relatief goedkoop in vergelijking met sommige andere anti-snurk hulpmiddelen, zoals mondapparaten of neusmaskers.

Veilig

Anti-snurk kussens zijn veilig en hebben geen invloed op de ademhaling of zuurstofopname van een persoon tijdens de slaap.

Nadelen anti-snurk kussen

Hoewel anti-snurk kussens veel voordelen bieden, zijn er ook enkele mogelijke nadelen:

Mogelijke aanpassingsperiode

Sommige mensen hebben tijd nodig om te wennen aan het slapen op een nieuw kussen. In het begin kan het oncomfortabel aanvoelen en kan het enige tijd duren voordat je de voordelen van het anti-snurk kussen ziet.

Niet effectief voor alle snurkers

Een anti-snurk kussen werkt voornamelijk voor mensen die regelmatig snurken als gevolg van een bepaalde slaaphouding, zoals slapen op de rug. Als je snurkt om andere redenen, zoals slaapapneu, kan een anti-snurk kussen mogelijk niet effectief zijn.

Kussenhoogte

Een anti-snurk kussen kan hoger zijn dan uw huidige kussen, wat kan leiden tot nekpijn of ongemak tijdens het slapen. Het kan enige tijd duren om de juiste hoogte te vinden die voor je comfortabel is.

Niet geschikt voor rugslapers

Als je een rugslaper bent, kan een anti-snurk kussen oncomfortabel zijn vanwege de vorm of verhoging die is ontworpen om uw hoofd en nek in een bepaalde positie te houden.

Beperkte wetenschappelijke ondersteuning

Hoewel er sommige wetenschappelijke studies zijn gedaan naar de effectiviteit van anti-snurk kussens, is er over het algemeen minder onderzoek naar gedaan dan naar andere anti-snurk hulpmiddelen zoals CPAP-apparaten of MRA's.

Alternatieven voor een anti snurk kussen

Er zijn meer dingen die je kunt doen om snurken te verminderen of voorkomen. Ook zijn er andere hulpmiddelen. Hier een aantal alternatieven voor anti snurk kussen:

 • Mandibulair repositie-apparaat (MRA). Dit is een mondapparaat dat tijdens de slaap wordt gedragen en de onderkaak naar voren duwt, waardoor de luchtwegen open blijven.
 • Een neusspreider: Dit is een klein apparaatje dat in de neusgaten wordt geplaatst en de neusgaten opent, zodat er meer lucht doorheen kan stromen en snurken wordt verminderd.
 • Anti-snurkbeugel. Dit is een ander soort mondapparaat dat de positie van de tong en het gehemelte tijdens het slapen aanpast, waardoor snurken wordt verminderd.
 • Positietherapie-apparaat. Dit is een apparaat dat op het lichaam wordt gedragen en detecteert wanneer iemand op zijn rug slaapt. Het geeft dan een trilling af om de persoon te stimuleren om op zijn zij te draaien, wat kan helpen om snurken te verminderen.
 • Luchtbevochtiger. Droge lucht kan bijdragen aan snurken, dus het gebruik van een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid in de slaapkamer te verhogen en snurken te verminderen. Bekijk hier onze top 4 beste luchtbevochtigers!

Niet meer snurken

Wat zeggen experts over antisnurk kussens (wetenschap)?

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar anti-snurk kussens om te bepalen of ze effectief zijn in het verminderen of voorkomen van snurken. Hoewel de resultaten enigszins gemengd zijn, suggereert het onderzoek over het algemeen dat anti-snurk kussens een veelbelovende behandelingsoptie zijn voor mensen die lijden aan snurken.

Een onderzoek uit 2015 in het Journal of Sleep Research heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het gebruik van een anti-snurk kussen de frequentie en intensiteit van snurken kan verminderen. De deelnemers aan het onderzoek sliepen op een anti-snurk kussen gedurende 2 weken, en hun snurkactiviteit werd zorgvuldig gevolgd. Uit de resultaten bleek dat het anti-snurk kussen de snurkintensiteit met 26% verminderde en de frequentie van het snurken met 40%.

Een ander onderzoek uit 2018, gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine, vond ook dat anti-snurk kussens effectief kunnen zijn bij het verminderen van snurken. Deelnemers die een anti-snurk kussen gebruikten, hadden significant minder snurk episodes dan deelnemers die een gewoon kussen gebruikten.

Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is en dat niet elke anti-snurk kussen voor iedereen zal werken. Daarom is het belangrijk om verschillende opties uit te proberen en mogelijk ook andere behandelingen te overwegen als snurken een ernstig probleem blijft.

beste antisnurk kussen

Alternatieven anti snurk kussen snurken

Er zijn diverse alternatieven voor anti-snurk kussens, zoals neusspreiders die de luchtwegen openen, kinbanden om de mond gesloten te houden en positietrainers die zijwaarts slapen bevorderen. Anti-snurk mondstukken (anti snurk beugel), CPAP-apparaten voor slaapapneu en levensstijlveranderingen zoals gewichtsverlies en regelmatige lichaamsbeweging kunnen ook helpen.

Verder kunnen keeloefeningen om spieren te versterken en luchtbevochtigers om de luchtvochtigheid te verhogen snurken verminderen. Raadpleeg een arts voordat je een nieuwe behandeling probeert, vooral bij vermoeden van slaapapneu.

Werkt een antisnurk kussen echt?

Voor veel mensen wel, maar het verschilt echt per persoon. De snelste manier om erachter te komen is door het te testen. Ook kun je een orthopedisch kussen testen om snurken te verminderen. Orthopedische kussen zijn speciaal ontworpen om je hoofd nek en schouders in de juiste houding te houden. Snurk jij door een geblokkeerde luchtweg? Dan gaat een orthopedisch kussen zeker werken.

Bronnen

Hieronder vind je een aantal bronnen die gebruikt zijn bij de achtergrond informatie van deze blog.

beste kussen tegen snurken

Misschien vind je dit ook interessant!

Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs over onze favoriete kussens online staan. Hier vind je er een aantal:


Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen