Het beste ergonomische kussen van 2024
09 november 2023 

Het beste ergonomische kussen van 2024

Heb je wel eens last van je nek of schouders na het slapen? Dit komt veel vaker voor en is super vervelend. Maar gelukkig zijn er veel oplossingen die je kan proberen om van deze pijntjes af te komen. Eén van de beste oplossingen is een juist ergonomisch kussen. In dit artikel hebben we de beste ergonomische kussens van 2024 opgesomt!

Top 5 beste ergonomische kussens

In dit blog hebben we verschillende soorten ergonomische kussens getest. Hier is een top 5 uitgekomen. Zo kan jij met gemak het juiste ergonomische kussen uitgekiezen en wordt je snel weer uitgerust wakker. Kan je niet wachten met bestellen? Klik dan op de linkjes hier beneden en word de trotse nieuwe eigenaar van een ergonomisch kussen.

 1. Het Cloudpillo Hoofdkussen
 2. Best Life ergonomisch kussen
 3. Cozysense Hoofdkussen
 4. Hypnia Ergonomisch kussen
 5. Nuvaro Neksteun de Luxe hoofdkussen

beste ergonomische kussens

1. Het Cloudpillo Hoofdkussen

Zeg vaarwel tegen nek en schouderklachten met het Cloudpillo Hoofdkussen. Dit kussen helpt je om een betere slaaphouding aan te nemen en betere nachtrust te krijgen. Dit ergonomische kussen is volledig af te stellen naar jouw wensen en slaaphouding. Het kussen is gevuld met memory foam wat het een zacht kussen maakt. Het biedt het beste van beide werelden en wordt daarom bestempeld als het beste ergonomische kussen van 2024!

Voordelen

Het ergonomische ontwerp: het Cloudpillo Hoofdkussen is ergonomisch ontwerpen. Het helpt je de perfecte slaaphouding te vinden. Het ergonomische ontwerp zorgt voor een goede ondersteuning van je nek en schouders. Zo kan je ongemak en stijfheid kunt verminderen.

Volledig aanpasbaar: dit kussen kan volledig worden aangepast aan jouw wensen en slaaphouding. Je kunt de hoogte en stevigheid van het kussen naar jouw eigen lichaam aanpassen. Dit maakt het kussen geschikt is voor mensen met verschillende voorkeuren.

Memory foam vulling: het Cloudpillo Hoofdkussen is gevuld met memory foam, een materiaal dat zich aan de vormen van je lichaam aanpast. Dit zorgt voor een zachte en comfortabele slaapervaring. Zo wordt de druk op je nek en schouders verlicht.

Nadeel

Prijs: een overweging die je in gedachten moet houden, is de prijs van het Cloudpillo Hoofdkussen. Het kan duurder zijn dan traditionele kussens op de markt.

cloud pillo Ergonomisch kussen

2. Best Life ergonomisch kussen

Wordt elke ochtend wakker met het juiste kussen met het Best Life ergonomische hoofdkussen. Of je nu op je rug slaapt of op je zij slaapt, dit kussen zorgt voor jouw juiste slaaphouding. Dit ergonomisch hoofdkussen biedt goede ventilatie en heeft een wasbare hoes zodat je altijd lekker slaapt. Best Life heeft een goed ergonomisch kussen ontworpen en zal echt een uitkomst bieden voor je slaaphouding. Wij hebben dit kussen zelf uitgetest. Hier kun je de uitgebreide Best Life kussen review lezen.

Voordelen

Juiste slaaphouding: het Best Life ergonomische hoofdkussen is ontworpen om ervoor te zorgen dat je elke ochtend wakker wordt met de juiste slaaphouding, ongeacht of je op je rug of op je buik slaapt. Dit is essentieel om nek- en rugklachten te voorkomen en een goede nachtrust te krijgen.

Ventilatie: het kussen biedt goede ventilatie, wat betekent dat het luchtcirculatie mogelijk maakt. Dit helpt tegen warmte en vochtigheid, waardoor je koeler en comfortabeler kunt slapen.

Wasbare hoes: het Best Life ergonomische hoofdkussen wordt geleverd met een wasbare hoes. Dit zorgt voor makkelijk onderhoud en een hygiënische slaapomgeving. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of astma.

best life Ergonomisch kussen

3. Cozysense Hoofdkussen

Het Cozysense Hoofdkussen is perfect voor zijslapers en rugslapers. Het is een goed ergonomisch kussen met een uniek uiterlijk. De binnenhoes is hypoallergeen en dus het ideale kussen voor iedereen. Zeg maar gedag tegen alle lichamelijke klachten en verwelkom dit ergonomische kussen in je leven.

Voordelen

Geschikt voor verschillende slaapposities: het Cozysense Hoofdkussen is geschikt voor zijslapers en rugslapers. Dit maakt het kussen een veelzijdige optie. Het kussen past zich aan aan verschillende slaaphoudingen. Hierdoor is het geschikt voor een brede doelgroep.

Hypoallergeen: de binnenhoes van het Cozysense Hoofdkussen is hypoallergeen. Dit betekent dat het geschikt is voor mensen met allergieën. Dit is belangrijk voor een gezonde en comfortabele nachtrust.

cozysense Ergonomisch kussen

4. Hypnia Ergonomisch kussen

Het Hypnia Ergonomisch kussen is een 3-in-1 ergonomisch hoofdkussen. Hij is aanpasbaar in de steun en dikte, waardoor iedereen het beste hoofdkussen kan maken voor zichzelf. Het is een stevig kussen in de basis, maar je zou hem zo zacht kunnen maken als je maar wilt. Het zorgt voor een neutrale houding en verminderd al je klachten.

Voordelen

Aanpasbaar in steun en dikte: het Hypnia Ergonomisch kussen biedt de mogelijkheid om de steun en dikte aan te passen. Hierdoor kan iedereen de beste slaaphouding aannemen.

3-in-1 ontwerp: dit kussen is erg veelzijdig met zijn 3-in-1 ontwerp. Iedereen kan het kussen aanpassen aan hun behoeften. Slaap je liever op een wat zachter kussen? Dan kan je er wat vulling uit halen. Of slaap je juist liever op een hard kussen? Hou dan alle vulling erin of vul zelfs nog wat bij.

hypnia Ergonomisch kussen

5. Nuvaro Neksteun de luxe hoofdkussen

Het Nuvaro Neksteun de Luxe hoofdkussen is een bijzondere variant in dit rijtje ergonomische kussens. Het kussen ziet er iets anders uit dan de andere varianten en is een stukje duurder. Met dit ergonomische kussen kan je in 8 verschillende slaaphoudingen slapen. Het is een hard kussen die je in de juiste slaaphouding legt. Dit ergonomische hoofdkussen heeft een katoenen hoes en wasbare hoes. Kortom, dit is ook een van de beste ergonomische kussens van 2024.

Voordelen

Jouw perfecte slaaphouding: het Nuvaro Neksteun de Luxe hoofdkussen onderscheidt zich door de mogelijkheid om in maar liefst 8 verschillende slaaphoudingen te slapen. Dit niveau van veelzijdigheid maakt het geschikt voor mensen met diverse voorkeuren en behoeften.

Hard kussen voor juiste slaaphouding: het feit dat het een stevig kussen is dat je in de juiste slaaphouding legt, is een voordeel voor mensen die behoefte hebben aan extra ondersteuning voor hun nek en hoofd. Een juiste slaaphouding kan helpen bij het voorkomen van nek- en rugklachten.

Wasbare hoes: ook dit kussen heeft een katoenen hoes die wasbaar is. Dit is voordelig voor mensen die allergisch zijn of snel last hebben van hun astma. Ook is het erg waardevol voor mensen die veel waarde hechten aan hygiëne.

Nadeel

 De prijs: het Nuvaro Neksteyn de Luxe hoofdkussen is in dit rijtje kussen de duurste met zijn €129.00. In vergelijking met de andere kussens is dit vrij duur en kan dit een reden zijn om hem niet aan te schaffen.

nuvaro Ergonomisch kussen

Wat is een ergonomisch kussen?

Een ergonomisch kussen is een speciaal ontworpen kussen dat het doel heeft om de slaaphouding en ervaring van de gebruiker te verbeteren door een goede ondersteuning te bieden aan de nek, het hoofd en de rug. Wat dit type kussen onderscheidt van gewone kussens is dat het ergonomisch is. Zo'n kussen houdt rekening met de lichaamsvorm en de slaaphouding van de persoon.

Wat zijn de voordelen van een ergonomisch kussen?

Een ergonomisch kussen biedt een heleboel voordelen. Ten eerste, het zorgt voor een betere nachtrust. Het ondersteunt je hoofd en nek op een manier die je lichaam in een natuurlijke en comfortabele houding houdt. Hierdoor slaap je dieper en rustiger, wat leidt tot meer energie en alertheid gedurende de dag.

Een ander groot voordeel is dat het helpt bij het verminderen van nekpijn. Doordat het kussen de juiste ondersteuning biedt, voorkomt het dat je nek gedurende de nacht wordt belast of in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen. Dit kan helpen om die vervelende nekklachten te verminderen.

Ook voor rugpijn kan een ergonomisch kussen uitkomst bieden. Het houdt je wervelkolom in een neutrale positie, waardoor rugklachten verminderen of worden voorkomen.

Bovendien kan het gebruik van een ergonomisch kussen slaapgerelateerde problemen verminderen, zoals snurken. De juiste slaaphouding helpt om de luchtwegen open te houden en snurken te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat er verschillende soorten ergonomische kussens zijn, en het is essentieel om er een te kiezen die bij jou past. Zoek er een die past bij jouw lichaam en slaapgewoonten, en je zult de voordelen ervan snel ervaren.

Slapende vrouw

Waar moet je op letten bij het kopen van een ergonomisch kussen?

Bij het kopen van een ergonomisch kussen zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden:

Slaaphouding

Denk na over je gebruikelijke slaaphouding. Een kussen moet bij je houding passen. Rugslapers hebben vaak een ander type kussen nodig dan zijslapers of buikslapers.

Materiaal

Kijk naar het materiaal van het kussen. Memory foam is populair vanwege zijn aanpassingsvermogen, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar, zoals latex, traagschuim, veren en synthetische vullingen. Kies een materiaal dat voor jou comfortabel aanvoelt.

Hoogte en dikte

De hoogte en dikte van het kussen zijn belangrijk om de juiste uitlijning van je nek en wervelkolom te behouden. Over het algemeen geldt dat zijslapers een dikker kussen nodig hebben dan rug- of buikslapers.

Ondersteuning

Zoek naar een kussen dat voldoende ondersteuning biedt voor je nek en hoofd. Dit is vooral belangrijk als je regelmatig last hebt van nekpijn.

Hardheid

Kies een kussen met de juiste hardheid. Sommige mensen geven de voorkeur aan stevige kussens, terwijl anderen de voorkeur geven aan zachtere kussens. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en slaapgewoonten.

Hygiëne

Overweeg kussens met afneembare en wasbare kussenhoezen, vooral als je gevoelig bent voor allergieën.

Levensduur

Investeer in een kwaliteitskussen dat lang meegaat. Goedkope kussens moeten vaker worden vervangen en bieden mogelijk niet dezelfde ondersteuning.

Budget

Kwaliteitskussens variëren sterk in prijs. Bepaal je budget en zoek naar kussens binnen dit budget. Onthoud wel dat een kussen een waardevolle investering is voor een goede nachtrust.

Onthoud dat het ideale ergonomische kussen voor iedereen anders kan zijn, dus neem de tijd om verschillende opties te proberen en te vinden wat het beste bij jou past.

Hoe lang gaat een ergonomisch kussen mee?

De levensduur van een ergonomisch kussen is anders bij elk kussen. Het is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan kwaliteit, de materialen, het onderhoud en de gebruiksintensiteit.

Kwaliteit van het kussen

Hoge kwaliteitskussen, gemaakt met duurzame materialen, kunnen langer meegaan dan de goedkopere opties.

Materiaal

Het materiaal van het kussen speelt een grote rol. Sommige materialen, zoals traagschuim, hebben de neiging om langer mee te gaan dan anderen.

Onderhoud

Hoe goed je het kussen onderhoudt, kan de levensduur beïnvloeden. Regelmatig luchten, kloppen, en het gebruik van een kussensloop kunnen helpen om het kussen langer fris te houden.

Gebruikshoeveelheid

Hoe intensief je het kussen gebruikt, is ook van invloed. Een kussen dat elke nacht wordt gebruikt, zal sneller slijten dan een kussen dat af en toe wordt gebruikt.

Over het algemeen kun je verwachten dat een goed onderhouden ergonomisch kussen ergens tussen de 2 en 5 jaar meegaat. Na een tijdje kunnen kussens hun veerkracht en ondersteuning verliezen. Als je merkt dat je kussen zijn vorm verliest of niet meer de juiste ondersteuning biedt, is het tijd om hem te vervangen. Het onderhouden van een ergonomisch kussen is belangrijk voor een goede nachtrust. Daarnaast voorkomt het nek- en rugklachten.

Zijn ergonomische kussens geschikt voor iedereen?

Ergonomische kussens kunnen handig zijn voor veel mensen, maar ze zijn niet noodzakelijk voor iedereen. Of een ergonomisch kussen geschikt is voor jou, hangt af van jouw eigen slaapgewoonten, fysieke behoeften en persoonlijke voorkeuren.

Slaaphouding

Het type ergonomisch kussen dat het beste bij je past, hangt af van je slaaphouding. Rugslapers hebben meestal een dunner kussen nodig dan zijslapers. Zorg ervoor dat het kussen aansluit bij je specifieke behoeften.

Lichaamstype

Mensen met verschillende lichaamstypes hebben verschillende kussens nodig. Een kussen dat geschikt is voor iemand met een groter lichaam kan misschien niet ideaal zijn voor iemand met een kleiner lichaam.

Gezondheidsproblemen

Als je gezondheidsproblemen hebt, zoals slaapapneu of nekpijn, kan een ergonomisch kussen helpen. Het is wel aan te raden raadzaam om professioneel advies te vragen. Dit kan bijvoorbeeld van een arts of fysiotherapeut. Zo maak je de juiste keuze bij het kiezen van een ergonomisch kussen.

Budget

Ergonomische kussens verschillen in prijs, en jouw budget kan een factor zijn bij de keuze. Er zijn kwaliteitskussens beschikbaar voor verschillende prijsklassen.

Proefperiode

Sommige fabrikanten bieden proefperiodes waarin je het kussen kunt uitproberen voordat je het definitief koopt. Dit kan handig zijn om te bepalen of een ergonomisch kussen geschikt is voor jou.

Kortom, terwijl ergonomische kussens veel voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om rekening te houden met persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het kan handig zijn om professioneel advies te vragen en verschillende kussens uit te proberen om te bepalen welk kussen het beste bij jou past.

Wat zeggen experts over ergonomische kussens?

Veel mensen hebben last van een pijnlijke nek, schouders of rug na het slapen. Ergonomische kussens helpen bij het aanhouden van de juiste slaaphouding. Ze hebben in de afgelopen jaren bewezen dat ze echt helpen bij het verminderen van klachten.

Volgens de studie 'Anders Slapen' van de Rijksuniversiteit Groningen uit 2014, werd het effect van een lichaamskussen en ergonomisch hoofdkussen getest. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:

 1. Het aantal dagen dat mensen last hadden van hoofdpijn en de hoeveelheid van hoofdpijn nam af. Dit was een klein effect.
 2. Het aantal dagen dat mensen last hadden van een stijve nek en nekpijn nam af. Dit was een klein/middelgroot effect.
 3. Het aantal dagen dat mensen last hadden van een stijve rug en rugpijn nam af. Dit was een groot effect.
 4. Qua ligcomfort en slaapkwaliteit konden geen verschillen worden gezien.
 5. De hoeveelheid dat mensen gehinderd werden door hoofdpijn nam af. Dit effect is middelgroot.
 6. De kwaliteit van leven nam toe, maar in beperkte mate.

Met dit onderzoek is er duidelijk geworden dat ergonomische kussens vooral een groot effect hebben op het verminderen van hoofdpijn en van nek- en rugklachten.

Vind jouw perfecte kussen

Nu je wat meer informatie hebt gekregen over ergonomische hoofdkussens is het natuurlijk tijd om een goede keuze te maken. We beschreven al uitgebreid een top 5 ergonomische kussens van 2024. Hieronder nog een lijstje. Bestel snel een ergonomisch kussen en zeg je nek- en rugklachten gedag!

 1. Het Cloudpillo Hoofdkussen
 2. Best Life ergonomisch kussen
 3. Cozysense Hoofdkussen
 4. Hypnia Ergonomisch kussen
 5. Nuvaro Neksteun de Luxe hoofdkussen

Misschien vind je dit ook interessant

Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs over onze favoriete kussens online staan. Hier vind je er een aantal:

Bronnen

Hieronder vind je een aantal bronnen die gebruikt zijn bij de achtergrond informatie van deze blog.

Over de schrijver
Mijn naam is Klaas en voor slaapmanieren.nl test ik verschillen producten om beter te kunnen slapen. Ik ben een slechte slaper. Vrijwel iedere nacht heb ik moeite met in slaap komen. Ook slaap ik erg oppervlakkig en word ik daardoor veel wakker. Hopelijk heb je wat aan mijn reviews.
Reactie plaatsen