Beste hoofdkussen 2024 (top 5)
14 januari 2024 

Beste hoofdkussen 2024 (top 5)

Heb je een nieuw kussen nodig? Maar weet je niet zo goed wat voor jou nou het perfecte hoofdkussen is? Wij zochten het uit! We hebben verschillende hoofdkussens getest en maakte een Top 5 beste hoofdkussen. 

Samenvatting beste hoofdkussen 2024

Het is een behoorlijk lange blog geworden. Wil je het liever niet van begin tot eind doorlezen? Geen probleem! Hieronder vind je een samenvatting van onze beste hoofdkussen top 5!

beste hoofdkussen

1. Soulsnooze Memory Foam Hoofdkussen

Het Soulsnooze Memory Foam Hoofdkussen verdient zeker een plekje in deze Beste hoofdkussen Top 5. Sterker nog, hij verdiend een plekje op nummer 1. Ik heb het kussen zelf uitgetest en ben er super tevreden over.

De buitenkant van het kussen bestaat uit bamboe en de binnenkant uit traagschuim (visco elastisch schuim), waardoor het zich ook weer aanpast aan de contouren van je lichaam. Traagschuim kussens staan erom bekend om veel ondersteuning, maar ook comfort te bieden. Hier zijn wij het zeker mee eens.

Zodra je een paar seconden op het hoofdkussen ligt, vormt het schuim zich naar je hoofd, nek en schouders. Dit zorgt ook weer voor een aangepaste en ergonomische slaaphouding, waardoor je 's nachts automatisch een betere slaaphouding aanneemt. Bovendien verlicht het traagschuim kussen ook drukpunten. Wat kan kan helpen om nek- en rugklachten te verminderen. Vooral als gevolg van een slechte slaaphouding. Het kussen komt verder met een afneembare en wasbare hoes, waardoor je het makkelijk schoon houdt.

Het kussen werd geleverd met handige tips en hoe je het kussen aan kan passen naar jouw persoonlijke voorkeur.

soulsnooze kussen

Ik vond het lastig om te bepalen of ik er vulling uit moest halen. Ik ben namelijk een zij/buik en rug slaper. Ik besloot om er dus in eerste instantie niks uit te halen. Eigenlijk vond ik het kussen gelijk al top. Zeker vergeleken met het kussen wat ik hiervoor had. Het kussen is lekker zacht, je kan de vulling er makkelijk uit halen en hij ligt echt heerlijk!

Uiteindelijk heb ik alle drie de opties een paar weken uitgetest, en beviel voor mij degene voor de rug-slaper het beste. Of ik ook het meest op mijn rug slaap? Geen idee. Dit zou zeker kunnen.

Kortom, ben je op zoek naar een comfortabel kussen, gemaakt van traagschuim? Dan is het Soulsnooze Memory Foam Hoofdkussen een hele goede aanrader!

Eigenschappen

 • Materiaal: Traagschuim
 • Stevigheid: medium kussen (aanpasbaar)
 • Uitneembare vulling: ja
 • Slaaphouding: rug, zij, buik
 • Garantie: 1 jaar
 • Proefslapen: 30 dagen

beste hoofdkussen

2. Best Life ergonomisch hoofdkussen

Een hoofdkussen dat wat ons betreft zeker door kan als een van de beste hoofdkussens is dit ergonomische hoofdkussen van Best Life. In het specifiek een traagschuim kussen geschikt voor rug slapers en zijslapers. Zoals de naam al zegt gaat het niet om een vormvast kussen, maar om een ergonomisch hoofdkussen.

Dit betekent dat het kussen zich aanpast aan je lichaam, waardoor het drukpunten van je schouders, hoofd en nek opvangt. Hierdoor ga je in je slaap minder snel in een onnatuurlijke houding liggen. Wat ervoor zorgt dat je met minder, of zelfs zonder, nekklachten en rugpijn wakker wordt.

Het kussen is niet zacht zoals een donzen hoofdkussen is. Dat helemaal indrukt zodra je je hoofd erop legt. Maar gewoon zacht op een stevige en ondersteunende manier. Het kussen vangt als het ware je drukpunten op, waardoor het zich volledig aanpast aan je schouder en nek. Ook als je van houding wisselt. Het ligt echt heerlijk. Daarom is dit ergonomische kussen wat ons betreft een van de beste hoofdkussen van dit moment. Ben je nieuwsgierig geworden? Het kussen hebben we zelf getest en een uitgebreide review over geschreven.

Eigenschappen

 • Materiaal: Traagschuim
 • Stevigheid: medium kussen
 • Uitneembare vulling: nee
 • Slaaphouding: rug en zij
 • Garantie: 2 jaar
 • Proefslapen: 30 dagen

beste hoofdkussen

3. Cozysense hoofdkussen

Ook dit hoofdkussen van Cozysense kan zeker door als beste hoofdkussen. Voor zowel buikslapers, rugslapers als zijslapers. Het gaat weer om een ergonomisch gevormd kussen dat zich gemakkelijk aanpast aan jouw schouders en nek. Op die manier wordt je lichaam 's nachts in een natuurlijke slaaphouding gehouden en wordt je lekkerder wakker.

Een ander voordeel aan dit hoofdkussen is dat het goed ventileert. De vulling bestaat namelijk uit traagschuim vulling, maar dan wel versnipperd traagschuim in combinatie met micro-vezels. Hierdoor wordt het kussen in de zomer niet te warm en transpireer je ook veel minder snel.

Verder bevat ook dit kussen weer een afneembare hoes, waardoor je het hoofdkussen makkelijk schoon houdt. Plus een zak met extra vulling, waardoor je zelf het perfecte kussen kunt maken. Als je op buik slaapt, is een platter kussen fijn. Terwijl een kussen met meer vulling meestal prettiger is als je op je rug of zij slaapt.

Kortom ook het Cozysense hoofdkussen is een goede optie als je op zoek bent naar de beste hoofdkussens van dit moment. Een groot voordeel aan dit hoofdkussen is nog dat er 100 nachten proefslapen geldt!

Eigenschappen

 • Materiaal buitenkant: bamboe
 • Stevigheid: medium kussen (aanpasbaar)
 • Uitneembare vulling: ja
 • Slaaphouding: rug, zij, buik
 • Garantie: 1 jaar
 • Proefslapen: 100 dagen

beste hoofdkussen


4. SmartFoam® Luna verkoelend hoofdkussen

Een ander goed hoofdkussen dat ook zeker door kan als beste kussen voor zijslapers is dit verkoelende hoofdkussen van Luna. Het gaat om een hoofdkussen die je helemaal zelf kunt afstellen. Je bepaald dus zelf of je op een dun kussen of dik kussen wilt slapen. In het kussen zit namelijk versnipperd traagschuim en dons (vegan).

Hierdoor profiteer je van de voordelen van beide materialen. Traagschuim kussens zorgen er bijvoorbeeld voor dat het kussen zich helemaal aanpast aan jouw lichaamscontouren en zo eigenlijk een soort gepersonaliseerde ondersteuning geeft. Een donzen hoofdkussen daarentegen zorgt ervoor dat het kussen lekker zacht is en geeft vaak een luxueus effect.

Een ander groot voordeel aan dit hoofdkussen is dat het super koel blijft. Volgens het merk zelf is er gebruik gemaakt van een zogeheten ICED technologie. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar waar het op neer komt is dat het kussen aan beide zijkanten lucht ventileert. Een goede luchtcirculatie zorgt ervoor dat je lichaamswarmte wordt afgevoerd en het kussen niet te heet wordt.

Wij hebben dit afgelopen zomer uitgeprobeerd en kunnen zeker zeggen dat het kussen doet wat het beloofd! Het blijft heerlijk koel. Zelfs in een slaapkamer met plat dak en de volle avondzon. Kortom, als je als zijslaper op zoek bent naar het beste hoofdkussen, is dit verkoelende hoofdkussen van Luna een goede optie! Zelf slaap ik trouwens veel op mijn buik en dit sliep ook heerlijk!

Eigenschappen

 • Materiaal: versnipperd traagschuim en dons
 • Stevigheid: medium kussen (aanpasbaar)
 • Uitneembare vulling: ja
 • Slaaphouding: zij-slaper
 • Garantie: 1 jaar
 • Proefslapen: 30 dagen

beste hoofdkussen

5. Hypnia hoofdkussen

Dit hoofdkussen van Hypnia hebben wij nog niet zo lang. Maar verdient ook zeker een plek in deze Beste hoofdkussen top 5. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, heeft het kussen een vergelijkbare vorm met het hoofdkussen hierboven. Namelijk een soort maan vorm.

Deze vorm zorgt ervoor dat je schouders en nek precies goed liggen. Zowel als buikslaper, zijslaper als rugslaper. Namelijk tegen het kussen aan. Bovendien kun je het kussen ook weer helemaal in dikte aanpassen, waardoor je precies het juiste kussen voor jouw specifieke slaaphouding kunt maken. De vorm is in het begin even wennen, maar slaapt zó lekker!

De binnenste laag bestaat uit jersey stof. Dit is een zachte, rekbare gebreide stof wat zorgt voor extra comfort en bescherming. Tegelijkertijd stimuleert dit materiaal een goede luchtcirculatie en vochtcirculatie, waardoor het kussen niet te warm wordt. De buitenste laag van het hoofdkussen bestaat uit jacquard stof. Een vrij luxueuze stof, waardoor het hoofdkussen langer mee gaat. Daarnaast biedt de stof stevigheid aan het kussen en zorgt (vonden wij) voor een mooie chique afwerking.

Kortom, als je op zoek bent naar het juiste hoofdkussen voor iedere slaaphouding, dan kan ik het Hypnia hoofdkussen zeker aanraden! Meer weten over de Hypnia slaap producten? Bijvoorbeeld het matras of de topper. Bekijk dan hier mijn Hypnia review.

Eigenschappen

 • Materiaal: versnipperd traagschuim
 • Stevigheid: medium kussen (aanpasbaar)
 • Uitneembare vulling: ja
 • Slaaphouding: zij, rug, buik
 • Garantie: 1 jaar
 • Proefslapen: 30 dagen

beste hoofdkussens

Eisen beste kussen

Voor iedereen heeft het beste hoofdkussen natuurlijk een andere betekenis. De ene persoon houdt van een dunner hoofdkussen, de ander juist weer van een wat dikker hoofdkussen. De eisen voor het beste kussen variëren daarom erg per persoon en jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Toch zijn er over het algemeen wel een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden als je een goed hoofkussen gaat kopen:

Het beste kussen biedt ondersteuning

Als je op zoek bent naar het beste hoofdkussen, is het natuurlijk belangrijk dat het kussen in ieder geval voldoende ondersteuning biedt. Zowel aan je nek, hoofd als schouders. In de regel zorgt het juiste hoofdkussen er namelijk voor dat je 's nachts in een natuurlijke slaaphouding blijft liggen. Dit betekent dat je wervelkolom in een neutrale rechte lijn ligt.

Het beste kussen past bij je slaappositie

Wat voor jou het beste kussen is, hangt natuurlijk ook af van je slaaphouding. Rugslapers hebben meestal een kussen nodig dat niet al te hoog is, maar hebben wel een stevig kussen nodig. Zijslapers daarentegen hebben juist een dikker kussen, maar ook hoger kussen nodig. Om zo de ruimte tussen het hoofd en de schouders op te vullen. Buikslapers vinden een dunne kussens en een zachter matras juist vaak weer prettig om zo overmatige nekspanning te voorkomen. En hebben een dikker kussen nodig dat een goede ventilatie biedt.

Het beste kussen materiaal

Kussens hebben verschillende vullingen . Zo heb je een donzen kussen, een latex hoofdkussen, traagschuim kussens, latex kussens of synthetische vezels. Kies een materiaal dat comfortabel aanvoelt, maar ook geschikt is voor eventuele allergieën.

Als je gevoelig bent voor allergieën, kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor een hypoallergeen kussen. Om zo de kans op een allergische reacties te verminderen. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat fabrikanten zelf mogen bepalen of een kussen hypo allergeen (anti allergisch) is of niet. Het materiaal van het kussen zegt hier meer over.

Het beste kussen ventileert

Ook het ventilerend vermogen van een kussen speelt een belangrijke rol in het kiezen van een hoofdkussen. Een kussen met goede ventilatie voorkomt ophoping van lichaamswarmte en vocht. Wat kan bijdragen aan een comfortabele slaapomgeving. Bovendien gaat een kussen met een goede ventilatie over het algemeen langer mee.

Het beste kussen is duurzaam

De beste hoofdkussens zijn wat ons betreft in ieder geval ook van goede kwaliteit, zodat het kussen langer mee gaat, zijn vorm behoudt en langere tijd ondersteuning biedt. Controleer van te voren of het kussen gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden is. Kijk bijvoorbeeld of het kussen gewassen mag. Of dat er een hoes omheen zit wat wasbaar is.

Persoonlijke voorkeur

Uiteindelijk speelt jouw persoonlijke voorkeur natuurlijk de meest belangrijke rol in het vinden van het perfecte hoofdkussen. Je kunt bijvoorbeeld een rugslaper zijn, waarbij het advies is om een dik kussen te gebruiken, terwijl je zelf de voorkeur geeft aan een wat dunner kussen. Ook als je je stoort aan het snurken, zijn er bijvoorbeeld speciale anti snurk kussens. Luister daarom altijd naar je gevoel en test het kussen een nachtje uit. Op de meeste hoofdkussen geldt dat een aantal nachten proefslapen!

beste hoofdkussen

De keuze dik of dun kussen?

Eén van de keuzes die je moet maken tijdens het kopen van het juiste hoofdkussen is natuurlijk: kies ik voor een dun of dikker kussen? Dit is vooral afhankelijk van jouw slaaphouding. Maar bijvoorbeeld ook of je smalle schouders hebt of brede schouders.

Als je vooral op je rug slaapt, is het vaak fijn om voor een kussen te gaan dat meer ondersteuning biedt aan je nek dan aan je achterhoofd. Een te dik kussen duwt je hoofd als het waren te ver naar voren. Terwijl je hoofd juist weer te ver naar achter zakt als het kussen te dun is.

Een kussen voor zijslapers daarentegen kan beter wel wat dikker zijn. Ook als een kussen veerkrachtig is en een maan-vorm heeft, is dit vaak een goed hoofdkussen voor zijslapers. Bij het slapen op je zij is het namelijk van belang dat je schouders niet direct op het kussen rusten, maar ertegen aan. Het kussen zou dus boven de schouderlijn moeten beginnen.

Voor buikslapers is een relatief dun en zacht hoofdkussen het beste. Aangezien slapen op je buik al een onnatuurlijke en minder comfortabele houding is, kan een wat dunner kussen de ademhaling het minst belemmeren.

beste hoofdkussens

Hard of zacht kussen?

Het kiezen van de juiste stevigheid voor een hoofdkussen hangt af van verschillende factoren, waaronder je slaaphouding, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Hieronder lees je waar je op kunt letten per 'type slaper'.

Beste hoofdkussen rugslapers

Rugslapers hebben over het algemeen een wat harder en steviger kussen nodig, omdat het de juiste ondersteuning biedt voor het hoofd en de nek, waardoor de wervelkolom in een rechte lijn blijft. Het kussen moet niet te hoog zijn, anders kan het de nek te veel omhoog duwen. Maar ook niet te laag, anders kan het de nek in een onnatuurlijke positie brengen. Over het algemeen wordt een kussen met een gemiddelde tot lage hoogte aanbevolen.

Beste hoofdkussen buikslapers

Wil je juist op je buik slapen? Dan kun je beter kiezen voor een wat zachter kussen, zodat je voldoende adem kunt halen. Maar ook zodat de nek in een neutrale positie houdt om spanning en pijn te voorkomen. Het beste hoofdkussen voor buikslapers heeft over het algemeen ook een laag profiel, omdat een te hoog kussen de nek in een onnatuurlijke positie kan brengen. Bekijk onze Top 5 Beste hoofdkussens voor buikslapers.

Beste hoofdkussen zijslapers

Het kiezen van het beste hoofdkussen voor zijslapers is belangrijk, omdat zijslapen een veelvoorkomende slaaphouding is. Zijslapers hebben een wat harder kussen nodig, omdat dit je in de juiste slaaphouding houdt. Ook hoofdkussens met een contour- of uitsparingsontwerp, zoals de maanvormige kussens bijvoorbeeld. zijn vaak gunstig voor zijslapers. Ze ondersteunen de nek namelijk en houden je hoofd op de juiste hoogte. Bekijk onze Top 5 Beste hoofdkussens voor zijslapers.

beste kussen

Welke soorten kussens zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende soorten kussens. Het is cruciaal om een hoofdkussen te kiezen dat optimaal aansluit bij je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Voor sommige mensen gaat de voorkeur uit naar een stevig en ruim kussen, terwijl anderen juist neigen naar een zacht en compact kussen. De keuze is geheel aan jou. Enkele voorbeelden van verschillende soorten hoofdkussens zijn:

Latex kussen

Een type kussen is het latex hoofdkussen. Dit kussen is gemaakt van een speciaal soort schuim dat latexschuim wordt genoemd. Er zijn twee soorten latex kussens: natuurlijke latex en synthetische latex. Natuurlijke latex komt van rubberbomen en synthetische latex wordt gemaakt van aardolie.

Latex kussens zijn steviger dan bijvoorbeeld donzen kussens en vergelijkbaar met traagschuim kussens in termen van stevigheid. Latex heeft een veerkrachtige structuur, wat betekent dat het kussen na indrukken gemakkelijk teruggaat naar zijn oorspronkelijke vorm. Mensen met nekklachten geven vaak de voorkeur aan een latex kussen omdat het veel ondersteuning biedt.

Een extra voordeel van dit type kussen is dat het huisstofmijten afweert. Deze kleine beestjes nestelen zich niet graag in latex kussens. Daarom is dit een van de beste kussenopties voor mensen met een allergie voor huisstofmijt en/of astma. Op dit moment vinden wij dit het beste latex kussen: X

beste hoofdkussen

Traagschuim kussen

Eén van de meest populaire kussens is het traagschuim kussen. In mijn ogen één van de beste kussen voor zijslapers. Dit kussen is gemaakt van visco-elastisch polurethaanschuim. Een groot voordeel aan dit materiaal is, dat het schuim zich vormt naar de contouren van je lichaam zodra er druk op komt te staan.

Bovendien gaat het om vrij vormvaste kussens die zich precies vormen naar je hoofd en nek, zodra er druk op komt te staan. Het vangt op die manier precies alle drukpunten op en biedt zo voldoende ondersteuning. En ook weer terug vormt naar e oorspronkelijk vorm zodra de druk afneemt.

Het kussen past zich dus volledig aan het lichaam aan. Met name kussens voor zijslapers met versnipperd traagschuim worden steeds populairder. Bijvoorbeeld: dit CozySense hoofdkussen. Of dit hoofdkussen van CloudpilloBekijk hier onze Beste traagschuim kussen top 5.

beste hoofdkussen

Donzen kussen (veren kussens)

Donze kussens bevatten, zoals de naam al zegt, dons veren. Dit kunnen zowel donsveren van eenden als ganzen zijn. Ze worden vooral als vulling in kussens gebruikt, omdat ze zo zacht en licht zijn. Dit maakt donzen kussens geen stevige hoofdkussens, maar vooral zachte kussens. Ze bieden een lichte ondersteuning.

Dit zachte materiaal heeft wel als grote voordeel dat de kussens veel lucht door laten en zo makkelijk warmte afvoeren. Een goede ventilatie dus. Hetzelfde geldt voor de vochtregulatie. Daarnaast is dit type kussen duurzaam. De donzen vulling blijft namelijk heel lang houdbaar en is veerkrachtig genoeg om constant terug te keren naar de oorspronkelijke vorm.

Verder mag je een donzen kussen in de wasmachine wassen, waardoor het onderhoud van het kussen vrij gemakkelijk is. Dit maakt het een goed kussen voor mensen die snel transpireren of gevoelig zijn voor stof en huisstofmijt. Wel verschilt de donzen vulling enorm per kussen zelf.

Kijk dus wel altijd van te voren hoeveel donzen er gebruikt zijn. Te weinig vulling geeft te weinig ondersteuning en teveel vulling zorgt weer voor een te hoog en stijf kussen. Een goed kussen zit hier precies tussenin. Op dit moment vinden wij dit het beste donzen kussen: X

beste hoofdkussens

Bamboe kussen

Ook bamboe kussens worden steeds populairder. De kussens zijn voor een deel of volledig gemaakt van bamboevezels. Deze bamboevezels worden gehaald uit de bamboeplant stengels. Ook dit hoofdkussen heeft weer voordelen ten opzichte van andere hoofdkussens.

Allereerst is een bamboe hoofdkussen, net als donzen kussens en microvezels kussens, minder vatbaar voor bacteriën en schimmels. Dit maakt het een goed kussen voor mensen met allergieën. Bijvoorbeeld huisstofmijtallergie.

Een ander voordeel aan een bamboe kussen is dat het een relatief zacht kussen is. Dit maakt het een fijne optie voor mensen die graag op hun buik slapen. Dan is een zacht kussen voor je slaaphouding (rechte lijn) namelijk beter dan stevige kussens. Verder zijn bamboe kussens natuurlijk duurzaam. Bamboe groeit enorm snel, waardoor er niet snel een tekort van zal zijn en er niet veel hulpbronnen nodig zijn om het te produceren.

beste hoofdkussens

Microvezel kussens

Microvezel hoofdkussens zijn kussens die bestaan uit microscopisch dunne vezels. Meestal samengesteld uit materialen als polyester, polyamide en polypropyleen. De opvallende eigenschap van deze kussens is de fijne structuur van de vezels. Deze eigenschappen bieden verschillende voordelen en maken microvezel kussens bijzonder geschikt voor bepaalde doeleinden.

Een belangrijk voordeel van microvezel kussens is het anti-allergisch en antimicrobiële karakter. De minuscule vezels bieden weinig ruimte voor allergenen, zoals huisstofmijt en schimmels, om zich te nestelen. Dit maakt microvezel kussens vaak de ideale keuze voor mensen met astma of andere allergieën, aangezien ze de kans op allergische reacties verminderen. Naast hun allergievriendelijke eigenschappen zijn microvezel kussens doorgaans zachter en lichter dan kussens met een andere vulling.

De zachtheid draagt bij aan het comfort tijdens het slapen. Terwijl het lichte gewicht het gemakkelijker maakt om het kussen te verplaatsen en te positioneren naar jouw voorkeur. Een bijkomend voordeel van microvezel kussens is dat ze vaak wasbaar zijn. Deze eigenschap maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in hotels, waar hygiëne en gemakkelijk onderhoud essentieel zijn. Het regelmatig wassen van de kussens zorgt voor een frisse en schone slaapomgeving voor gasten.

beste hoofdkussens

Synthetische kussens

Een synthetisch kussen bevat, zoals de naam al zegt, een synthetische  vulling van kunstmatige materialen. Vaak in de vorm van kleine bolletjes. Dit heeft zowel positieve als negatieve eigenschappen. Een belangrijk voordeel aan een synthetisch kussen is de doorgaans betaalbare prijs. Bovendien kunnen synthetische kussens eenvoudig in zowel de wasmachine als de droger worden gereinigd, wat zorgt voor gemakkelijk onderhoud.

Aan de andere kant heeft een synthetische kussen wel het nadeel dat ze beperkt zijn in hun ventilatie- en ademend vermogen. Dit kan leiden tot overmatige warmteophoping, waardoor ze minder geschikt zijn voor zijslapers die 's nachts snel transpireren.

beste hoofdkussen

Belang van slapen op goed kussen

Net als een goed matras is ook een goed hoofdkussen van groot belang bij een fijne nachtrust. Dit heeft verschillende redenen. Het kan fijn zijn om aandacht te besteden aan het type kussen dat het beste bij jou past om de voordelen ervan te maximaliseren. Het belang van een goed hoofdkussen varieert per persoon, je slaaphouding, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren. Hieronder hebben we een aantal redenen waarom een goed kussen belangrijk is!

1. Beter wakker worden

Allereerst zorgt het juiste hoofdkussen voor een comfortabele en betere slaaphouding. De beste hoofdkussens bieden bijvoorbeeld voldoende ondersteuning aan je nek en rug terwijl je in je favoriete slaaphouding ligt. Hierdoor wordt je wervelkolom in een natuurlijke, rechte lijn gehouden en slaap je lekkerder en wordt je fitter wakker. Het gevolg van slapen op het verkeerde kussen daarentegen kan zorgen voor ongemak, een verstoorde slaap en nek of rugklachten. Tip: Bekijk hier onze top 10 beste hoofdkussens bij neklachten.

beste hoofdkussen

2. Kleinere kans op allergieën

De beste hoofdkussens zijn vaak anti allergisch of hypoallergeen. Deze termen zijn alleen niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zelf mag bepalen of het kussen anti allergisch is of niet. Niet echt geloofwaardig dus! Maar het is wel zo dat sommige hoofdkussens een kleinere kans op allergieën geven. Dit zijn vooral kussens die van materialen zijn gemaakt die allergenen minder aantrekken. Maar ook materiaal dat makkelijker schoon te maken is.

beste hoofdkussen 2023

3. Temperatuurregulatie

Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat hoofdkussens die speciaal zijn ontworpen om de lichaamstemperatuur te reguleren. Dit betekent meestal dat het kussen een goede ventilatie biedt, waardoor warmte wordt afgevoerd en het kussen niet heet wordt. Goed ventilerende kussens zijn vooral fijn als je gevoelig bent voor (overmatig) transpireren tijdens de slaap. Het meest geschikte kussen bij snel transpireren zijn: wollen kussens.

beste hoofdkussen

4. Lange-termijn effect

Naast bovenstaande voordelen kan een goed hoofdkussen ook bijdragen aan je algemene gezondheid op lange termijn. Een 'slecht' kussen zorgt, vaak onbewust, vaak voor vervelende problemen als: nek klachten, rugklachten, vermoeid wakker worden en andere slaapgerelateerde aandoeningen.

beste hoofdkussen

Misschien vind je dit ook interessant!

Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs over onze favoriete kussens online staan. Hier vind je er een aantal:

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen