Top 5 Beste hoofdkussen zijslaper
14 januari 2024 

Top 5 Beste hoofdkussen zijslaper

Een goed kussen moet niet te hard zijn, maar ook zeker niet te zacht. En ook niet te hoog zijn, maar ook zeker niet te laag. Klinkt makkelijk, maar de zoektocht naar een goed hoofdkussen is vaak lastig. Daarom ging ik op onderzoek uit! In deze blog lees je mijn top 5 beste hoofdkussens voor zijslapers!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Beste kussen zijslaper 2024

Heb je geen tijd (of zin) om de hele blog door te lezen? Bekijk dan hieronder mijn Beste hoofdkussen voor zijslapers Top 5!

beste kussen zijslaper

1. CozySense traagschuim hoofdkussen

Als je op zoek bent naar het beste kussen voor zijslapers is dit CozySense hoofdkussen zeker een goede optie. Het gaat om een hoofdkussen dat zowel uit traagschuim als microvezels bestaat. Deze combinatie maakt het kussen anders dan je van traagschuim kussens gewend bent.

Veel traagschuim kussens zijn compact, hard en stevig. Maar in dit geval is er gebruik gemaakt van versnipperd traagschuim en microvezels. Dit geeft een stevige vulling zonder dat het kussen té hard aanvoelt. Wat het een goed kussen voor zijslapers maakt.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van cool-traagschuim, waardoor het kussen 's nachts goed koel blijft. Ook in de warme zomermaanden. Athans, dat beloofd het merk, maar ik heb het kussen nog niet in de zomer gebruikt, dus hier durf ik geen uitspraken over te doen.

Een ander groot voordeel aan dit hoofdkussen is dat je zelf de dikte van het kussen kunt bepalen. Er wordt namelijk een zak met vulling mee geleverd, zodat je de dikte van het kussen zelf nog kunt aanpassen.

In veel gevallen is de vulling zoals het kussen geleverd wordt qua dikte het beste kussen voor zijslapers. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, want misschien hou jij als zijslaper wel van een dikker kussen. Maar de kans is groot dat de vulling dus precies goed aanvoelt.

Kortom, een heerlijk verkoelend hoofdkussen voor zijslapers dat qua dikte volledig aangepast kan worden in dikte. Op die manier kun je zelf jouw beste hoofdkussen creëren. Dit maakt het voor mij het beste kussen voor zijslapers!

Voordelen

✔️Geschikt voor zijslaper, buik-slaper en rug-slaper
✔️Materiaal vulling: versnipperd traagschuim en microvezels
✔️Materiaal hoes: bamboe
✔️Dikte vulling kun je zelf bepalen
✔️Mag in de wasmachine
✔️Zacht kussen
✔️Kussen past ook in andere kussenslopen (Tempur, Ella, Cloudpillo, Troonz)
✔️Beste koelen kussen door verkoelend schuim
✔️Afmeting: 50 cm x 70 cm

Nadelen

✖️ Geen nadelen

beste kussen zijslaper

2. Tempur Orginial Queen hoofdkussen

Als je wat meer geld te besteden hebt en echt wilt investeren in een goed hoofdkussen voor zijslapers, zou ik voor dit Tempur hoofdkussen gaan. Het kussen is vrij duur, maar wel echt waar voor je geld.

Zelf heb ik geen last van nekklachten, maar mijn vader wel. Daarom heeft hij het kussen voor mij uitgeprobeerd. Lang verhaal kort: hij was super positief. In eerste instantie leek ook dit kussen weer iets te hard, maar dit is echt een kwestie van wennen.

Het kussen vormt zich super snel naar de contouren van je schouders en nek, zodra het warm wordt. En bied zo genoeg ondersteuning om 's ochtends met minder klachten wakker te worden. Tenminste, dat is wat het merk beloofd. Maar is dit ook echt het geval?

Volgens mijn vader wel. Hij heeft met name bij het in slaap komen last van zijn nek en schouders. Of 's nachts als hij langere tijd in een bepaalde houding heeft gelegen. Dit was afgelopen week niet het geval. Hij gaf aan dat hij veel sneller in slaap viel, minder vaak wakker werd en dieper heeft geslapen.

Wat ook opviel was dat het snurken minder was. Mijn vader kan het hele huis wakker maken met zijn gesnurk (  ) en ondanks dat het geluid nog steeds vrij hard was, was de duur van het gesnurk veel minder lang. Dit kan natuurlijk ook toevallig zijn, maar het is wel opvallend dat het precies afgelpopen week gebeurde. Kortom, ook weer een fijn hoofdkussen voor zijslapers!

Voordelen

✔️Geschikt voor zijslapers en rugslapers
✔️Materiaal vulling: traagschuim
✔️Materiaal hoes: katoen
✔️Stevigheid: medium
✔️Afneembare wasbare hoes tot 60 graden
✔️Het kussen is behandeld tegen huisstofmijt
✔️3 jaar fabrieksgarantie
✔️Extra lang hoofdkussen
✔️Afmeting: 31 cm x 61 cm

Nadelen

✖️ Prijzig

beste hoofdkussen zijslaper

4. Best Life ergonomische hoofdkussen

Het Best Life ergonomische hoofdkussen is een ergonomisch kussen dat een beetje lijkt op het kussen hierboven. Het gaat om een ergonomisch hoofdkussen voor zijslapers, maar ook rugslapers.

Het kussen is namelijk gemaakt van traagschuim en vormt zich zo precies naar de contouren van jouw schouders en nek. Dit stimuleert een natuurlijke houding, waardoor je minder snel wakker wordt met nekklachten en/of rugpijn.

Mijn vriend heeft dit hoofdkussen uitgeprobeerd en in eerste instantie schrokken we beide een beetje van de stevigheid. Het kussen voelde vrij hard aan, waardoor we in eerste instantie dachten dat we misschien de verkeerde stevigheid hadden uitgekozen.

We gingen er eigenlijk al vanuit dat we het kussen weer retour zou doen. Tot hij er een tijdje op lag. Het kussen vormt zich super snel naar de vorm van je schouders en nek. Ik denk door je lichaamswarmte. Op die manier wordt het kussen zachter en ligt het echt heerlijk.

En ook als je van zij wisselt geeft dit geen problemen. Binnen no time neemt het kussen weer een nieuwe vorm aan. Kortom, ook dit is een goed hoofdkussen voor zijslapers! Maar ook zeker voor mensen die graag op een hun rug slapen.

Voordelen

✔️Geschikt voor zijslapers en rugslapers
✔️Materiaal vulling: traagschuim
✔️Materiaal hoes: polyester
✔️Stevigheid: beschikbaar in medium of stevig
✔️Afneembare wasbare hoes
✔️Ergonomisch hoofdkussen
✔️Verkoelend effect door een gel
✔️Inclusief e-book met handige tips
✔️30 dagen proef slapen
✔️Afmeting: 34 cm x 63 cm (extra lang)

Nadelen

✖️ Mag niet in de wasmachine, kussenhoes wel

beste hoofdkussen zijslaper

3. CozySense orthopedisch hoofdkussen

Ook dit CozySense kussen is een goede optie als je op zoek bent naar het beste hoofdkussen voor zijslapers. Het gaat om een ergonomische hoofdkussen met een uniek ontwerp.

Je kunt het namelijk op twee manieren gebruiken, waardoor het ook voor twee type slapers geschikt is: één kant is qua vorm het beste hoofdkussen voor zij-slapers (11 cm) en de andere kant het beste hoofdkussen voor rug-slapers (9 cm).

Het kussen ondersteunt je lichaam, waardoor je 's nachts een meer neutrale slaaphouding aanneemt. Daarnaast wordt het hoofdkussen geleverd met een wasbare kussensloop. Dat ook nog eens ontzettend zacht is.

Wat ik zelf met name fijn vond aan dit kussen is de manier waarop het kussen zich aan je lichaam aanpast. Ik slaap zelf zowel op mijn zij, buik als rug en beweeg 's nachts ook nog eens ontzettend veel.

Het kussen is erg stevig, past zich snel aan naar jouw lichaam, maar wordt niet aangeraden aan buik-slapers. In eerste instantie was ik daarom een beetje bang dat dit geen goed kussen voor mij zou zijn, maar ik heb écht heerlijk geslapen. Ook op mijn buik!

Een ander pluspunt aan dit kussen is dat er aan de zijkanten gebruik is gemaakt van gaas, waardoor het hoofdkussen goed ventileert en niet warm wordt. Kortom, een goed kussen voor zijslapers en rug-slapers die het in de zomermaanden snel warm hebben. Daarnaast is het kussen naar mijn mening dus ook geschikt voor buik-slapers!

Voordelen

✔️Geschikt voor zijslaper en rug-slaper
✔️Materiaal vulling: traagschuim
✔️Materiaal hoes: katoen
✔️Stevigheid: medium
✔️Uitstekende drukverdeling
✔️Ergonomisch hoofdkussen
✔️Wordt geleverd met een wasbare kussensloop
✔️Verkoelend effect door koel gel
✔️Inclusief extra kussensloop en draagtas
✔️Afmeting: 55 cm x 35 cm

Nadelen

✖️Mag niet in de wasmachine, kussenhoes wel

zijslaper kussen

5. Cloudpillo Verstelbaar hoofdkussen

Het laatste kussen uit mijn Beste hoofdkussen Top 5 is dit Cloudpillo hoofdkussen. De reden dat ik dit kussen zo goed vind, is vooral omdat je het hoofdkussen helemaal naar eigen wens kunt vormen. Het gaat namelijk om een verstelbaar hoofdkussen voor zijslapers.

Net als het eerste kussen uit deze Top 5, is ook hierbij weer gebruik gemaakt van versnipperd traag schuim. Hierdoor is het hoofdkussen zachter dan de standaard traagschuim kussens, maar geeft het wel alle voordelen van traag schuim.

Zo vormt het kussen precies naar te contouren van je lichaam, is het lekker koel en goed ventilerend. De snippers zorgen er namelijk voor dat er lucht door het kussen kan stromen, waardoor het kussen niet te warm of plakkerig wordt in de warme zomermaanden.

Een ander groot voordeel van dit kussen voor zijslapers is de kussensloop. Deze hoes bevat namelijk twee verschillende soorten texturen. De ene kant van de hoes zorgt ervoor dat het kussen koel blijft, omdat er gebruik is gemaakt van een zogeheten Ice Silk textuur. Terwijl de andere kant van het kussen een textuur heeft dat er juist voor zorgt dat het kussen snel warm wordt.

Kortom, het ideale kussen voor zijslapers die nog niet helemaal zeker weten welk hoofdkussen het beste bij hun past.

Voordelen

✔️Geschikt voor zij,- rug en buikslapers
✔️Materiaal vulling: versnipperd traagschuim
✔️Materiaal hoes: latex
✔️Stevigheid: medium
✔️Vulling dikte zelf te bepalen
✔️Afneembare wasbare hoes tot 30 graden
✔️30 dagen proefslapen
✔️Afmeting: 50 cm x 71 cm (extra lang)

Nadelen

✖️ Prijzig

beste hoofdkussen zijslapers

Wat is een zijslaper kussen?

Een zijslaper hoofdkussen is een kussen dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die graag op hun zij slapen. Het kussen focust hierin dus met name op het bieden van comfort en ondersteuning aan de zijkanten van je gezicht.

Een zijslaper hoofdkussen is over het algemeen vaak dikker dan een standaard hoofdkussen. Dit komt, omdat het kussen er op die manier voor zorgt dat je rug en nek in één rechte lijn worden gehouden. Ook als je niet op je rug slaapt.

Daarnaast zijn er ook hoofdkussens voor zijslapers die van te voren al een bepaalde vorm aannemen. Deze vorm zorgt ervoor dat je hoofd beter wordt ondersteund en dat er minder druk op je schouders komt te staan.

Verder zijn er ook hoofdkussen voor zijslapers die in het midden extra gevuld zijn. Om zo de ruimte tussen je hoofd en het zachte matras iets op te vullen.

beste kussen zijslaper

Beste zijslaper kussen

Als je op zoek bent naar het  beste hoofdkussens voor zijslapers, is het vooral belangrijk om op de vorm te letten. Hierin zijn twee type kussens het meest geschikt, namelijk:

  • Een box model hoofdkussen voor zijslapers
  • Een punt model hoofdkussen voor zijslapers

Het box model kussen kan worden gezien als één van de beste hoofdkussens voor zijslapers, omdat het een opstaande rand (opgezette randen) heeft. Hierdoor bied het kussen genoeg ondersteuning aan zowel de schouders als de nek en zorgt het ervoor dat je wervelkolom en nek in een rechte lijn liggen.

Maar ook het punt model kussen wordt als één van de beste hoofdkussens voor zijslapers gezien. Dit kussen is eigenlijk de standaard onder de kussens. Iedere hoek van het kussen loopt uit in een punt. Zo lang de vulling stevig is, is het een goed kussen voor zijslapers.

beste hoofdkussen zijslapers

Voordelen speciaal zijslaper kussen

Het gebruik van een zijslaper hoofdkussen heeft meerdere voordelen. Hieronder heb ik er een paar op een rijtje gezet!

1. Vermindering van spanning en pijn

Een zijslaper kussen heeft onder andere als doel om de slaaphouding van slaaphouders te verbeteren Het kussen zorgt er namelijk voor dat je wervelkolom en nek meer in één lijn liggen, waardoor pijnklachten en spanning in de nek en rug verminderen.

2. Verbetert de ademhaling

Als je op je zij slaapt, kun je vaak minder vrij ademen dan wanneer je op je rug ligt. Ook hierin kan een zijslaper hoofdkussen helpen. Het kussen ondersteunt je nek en zorgt er zo voor dat de luchtwegen goed open blijven.

3. Vermindert snurken

Je kunt je misschien wel voorstellen dat wanneer je ademhaling beter verloopt, je ook minder snel zal snurken. Je luchtwegen worden door het zijslaper hoofdkussen namelijk minder belemmerd, waardoor de kans groter is dat je minder snel snurkt.

4.. Verbeterde slaapkwaliteit

Bovenstaande voordelen hebben nog een gezamenlijk voordeel, namelijk: een goede nachtlust. Doordat het hoofdkussen spanning en pijn vermindert, slaap je vaak lekkerder. En ook het niet snurken en de verbeterde ademhaling, zorgen vaak voor een betere slaapkwaliteit. Voor zowel jou als (eventueel) je partner!

zijslaper kussen

Waar op te letten zijslaper kussen kopen?

Als je kussen voor zijslapers wilt kopen zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Hieronder heb ik een lijstje van punten gezet die ik zou afgaan als je een hoofdkussen voor zijslapers koopt:

Stevig kussen

Als op zoek bent naar het beste hoofdkussen voor zijslapers zou ik vooral voor een stevig kussen gaan. Het ideale kussen moet namelijk stevig genoeg zijn om zowel je nek als je wervelkolom te ondersteunen. Als het kussen te zacht is kunnen er juist klachten ontstaan. Hetzelfde geldt voor een te hard kussen. Ook dit geeft nek klachten. Het beste hoofdkussen zit hier precies tussen in.

Niet te zacht kussen

Ik vertelde het hierboven ook al even kort: een te zacht kussen is geen geschikt kussen voor zijslapers. Wanneer een hoofdkussen namelijk te zacht is, zorgt dit voor een verkeerde slaaphouding. Je hoofd zakt dan te ver naar beneden, waardoor je nek op een niet-natuurlijke houding buigt.

Dit leidt vervolgens weer voor spanning van je spieren en nek zenuwen. Op lange termijn kan dit zelf chronische nekpijn veroorzaken. Kies dan liever voor een wat harder en steviger kussen.

Vermijd te hoge kussens

Ook de hoogte van het hoofdkussen is belangrijk. Dit geldt voor zowel zijslapers als buik,- en rugslapers. Als een hoodfkussen te hoog is, kan dit nekpijn veroorzaken. Daar tegenover staat weer dat een te laag kussen zorgt voor een stijve nek en schouders.

Het beste kussen is daarom niet te hoog, maar ook zeker niet te laag. Hierin kun je het beste een hoogte aanhouden die ervoor zorgt dat je hoofd en nek op één lijn worden gehouden met je wervelkolom.

Vorm

Vaak wordt gedacht dat er vooral vierkanten en rechthoekige kussens bestaan, maar er zijn veel meer vormen van hoofdkussens. Voor zijslapers geldt over het algemeen: kies voor een hoog kussen  dat aan de zijkanten wat hoger is dan het midden. Een soort opstaande rand.

Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte tussen je hoofd en schouders goed worden opgevuld en de nek voldoende ondersteund wordt.

zijslaper kussen

Materiaal

Het materiaal van het hoofdkussen is ontzettend belangrijk. Hierboven schreef ik al dat ik altijd zou gaan voor een hoofdkussen met daarin traagschuim. Maar ook het materiaal van de hoes is belangrijk.

Kies bij voorkeur voor een goed ademend en vochtregulerend kussen, zodat het hoofdkussen ook in de warme zomermaanden fris aanvoelt. Persoonlijk zou ik synthetische kussens niet zo snel uitkiezen, omdat ze minder goed ademend zijn.

Onderhoud

Check ook altijd even de was voorschriften. Er zijn hoofdkussens die in de wasmachine mogen, maar de meeste hoofdkussen kunnen dit niet. Dan kan alleen de hoes gewassen worden. Wil je een wasbaar kussen? Dan kun je het beste kiezen voor donzen of microvezel kussens.

Wil je een goed ventilerend kussen? Laat kussens met synthetisch materiaal dan liever staan. Een synthetische vulling ventileert namelijk minder goed dan veren kussens, microvezel kussens en traagschuim kussens.

Budget

Tot slot speelt natuurlijk ook de prijs van het kussen een rol. De prijzen lopen namelijk behoorlijk uiteen en duur is lang niet altijd beter. Wel zou ik investeren in het hoofdkussen en dus hele goedkope kussens laten staan. Maar een prijs tussen de veertig en negentig is voldoende. Hoger dan dit is niet nodig.

zijslaper kussen

Wat is een zijslaper?

Een zijslaper spreekt denk ik voor zich. Het gaat om iemand die 's nachts vooral op zijn of haar zij slaapt. Het kan zelfs zo zijn dat je altijd op je linkerzij ligt of altijd op rechter zij. En ondanks dat zijslapen een aantal nadelen heeft voor je huid (hallo slaaprimpels) heeft het ook veel voordelen, waaronder: verlichting van drukpijn in de rug, vermindering van snurken,

Welke soorten kussens zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende soorten kussens. Het is belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat goed past bij jouw slaaphouding en voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan een hard en groot kussen. Andere weer aan een zacht en klein kussen. Het kan allemaal. Voorbeelden van verschillende hoofdkussens zijn:

Donzen kussen (veren kussens)

Donze kussens bevatten, zoals de naam al zegt, dons veren. Dit kunnen zowel donsveren van eenden als ganzen zijn. Ze worden vooral als vulling in kussens gebruikt, omdat ze zo zacht en licht zijn. Dit maakt donzen kussens geen stevige hoofdkussens, maar vooral zachte kussens. Ze bieden een lichte ondersteuning.

Dit zachte materiaal heeft wel als grote voordeel dat deze kussens veel lucht door laten en zo makkelijk warmte afvoeren. Hetzelfde geldt voor de vochtregulatie. Daarnaast is dit type kussen duurzaam. De donzen vulling blijft namelijk heel lang houdbaar en is veerkrachtig genoeg om constant terug te keren naar de oorspronkelijke vorm.

Verder mag je een donzen kussen in de wasmachine wassen, waardoor het onderhoud van het kussen vrij gemakkelijk is. Dit maakt het een goed kussen voor mensen die snel transpireren of gevoelig zijn voor stof en huisstofmijt.

Wel verschilt de donzen vulling enorm per kussen zelf. Kijk dus wel altijd van te voren hoeveel donzen er gebruikt zijn. Te weinig vulling geeft te weinig ondersteuning en teveel vulling zorgt weer voor een te hoog en stijf kussen. Een goed kussen zit hier precies tussenin.

zijslaper kussen

Latex kussen

Een ander type kussen zijn de latex kussens. Dit is een hoofdkussen, waarbij gebruik is gemaakt van latexschuim. Dit kan gaan om een natuurlijk latex hoofdkussen of een synthetisch latex hoofdkussen. Natuurlatex wordt gemaakt van rubberbomen en synthetisch latex van aardolie.

Een latex kussen is een steviger kussen dan bijvoorbeeld donzen kussens en vergelijkbaar met de stevigheid van traagschuim kussens. Latex heeft namelijk een veerkrachtige structuur. Het hoofdkussen vormt zich, na druk, dus gemakkelijk weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Hierdoor geven met name mensen met nek klachten de voorkeur aan het slapen op een latex hoofdkussen, omdat het veel ondersteuning biedt.

Daarnaast heeft dit type kussen als voordeel dat het huisstofmijten afweert. Deze mijten nestelen namelijk niet goed in latex kussens. Dit maakt het één van de beste hoofdkussens voor mensen met een huisstofmijtallergie en/of astma.

zijslaper kussen

Traagschuim kussen

Eén van de meest populaire kussens is het traagschuim kussen. In mijn ogen één van de beste kussen voor zijslapers. Dit kussen is gemaakt van visco-elastisch polurethaanschuim. Een groot voordeel aan dit materiaal is, dat het schuim zich vormt naar de contouren van je lichaam zodra er druk op komt te staan.

Het kussen vormt zich zo naar je hoofd en nek, zodra er druk op het kussen komt te staan. Het vangt op die manier precies alle drukpunten op en biedt zo voldoende ondersteuning. En ook weer terug vormt naar de oorspronkelijk vorm, zodra de druk afneemt. Het kussen past zich dus volledig aan het lichaam aan.

Met name kussens voor zijslapers met versnipperd traagschuim worden steeds populairder. Bijvoorbeeld: dit CozySense hoofdkussen of dit hoofdkussen van Cloudpillo. Misschien vind je dit ook interessant: Beste traagschuim kussen top 5.

beste hoofdkussen zijslaper

Microvezel kussens

Microvezel hoofdkussens zijn kussens die vaak bestaan uit polyester, polyamide en polypropyleen. Het zijn hele dunne vezels. Dit heeft als grote voordeel dat ze anti allergisch en antimicrobieel zijn. Dit maakt microvezels kussens vaak het beste hoofdkussen voor mensen met astma.

Daarnaast zijn microvezel kussens ook vaak zachter en lichter. Ook kun je het kussen wassen. Dit maakt het met name voor hotels het beste kussen om te gebruiken.

Synthetische kussens

Synthetische kussens bestaan uit een synthetische vulling. Ze hebben zowel voordelen als nadelen. Het grote voordeel van een synthetisch kussen is ze over het algemeen goed betaalbaar zijn. Daarnaast mogen synthetische kussens in zowel de wasmachine als droger. Hierdoor kun je dit type hoofdkussen makkelijk schoonhouden.

Een nadeel aan synthetische kussens daarentegen is dat het slecht ventileert en ademend. Hierdoor kan het snel té warm worden. Dit maakt het niet de beste hoofdkussens voor zijslapers die 's nachts snel transpireren.


Bamboe kussens

Ook bamboe kussens worden steeds populairder. De kussens zijn voor een deel of volledig gemaakt van bamboevezels. Deze bamboevezels worden gehaald uit de bamboeplant stengels. Ook dit hoofdkussen heeft weer voordelen ten opzichte van andere hoofdkussens.

Allereerst zijn bamboe kussens, net als donzen kussens en microvezels kussens minder vatbaar voor bacteriën en schimmels, waardoor het een goed kussen is voor mensen met allergieën. Daarnaast zijn bamboe kussens natuurlijk duurzaam. Bamboe groeit enorm snel, waardoor er niet snel een tekort van zal zijn en er niet veel hulpbronnen nodig zijn om het te produceren.

beste kussen zijslaper

Wat is een anti allergie kussen?

Steeds vaker staat het in de product omschrijving van een kussen 'dit is een anti-allergie hoofdkussen'. Maar wat zijn anti-allergisch kussens eigenlijk?

In principe is zijn dit kussens die uit materialen bestaan, waarvan bekend is dat ze weinig risico geven op allergische reacties. Denk aan allergieën, als: astma, huisstofmijt, hooikoorts. Maar ook mensen met ademhalingsproblemen hebben bij baat aan deze kussens.

De kussens zijn vaak gevuld met synthetisch materiaal. Met als meest gebruikte vullingen: polyester, microvezel en traagschuim.

De reden dat deze materialen minder snel allergische reacties uitlokken komt met name, omdat allergenen zich minder gemakkelijk in deze materialen ophopen. Daarnaast zijn er ook kussens die nog extra behandeld zijn met een speciale coating om de kans op allergieën te beperken.

Als je op zoek bent naar een kussen voor zijslapers is het ook belangrijk dat je voor een kussen gaat, waarvan de hoes afneembaar is en in de wasmachine mag. Op die manier kun je allergenen namelijk verwijderen.

Beste kussen zijslaper

Heb je een keus kunnen maken? Of wil je toch onze top 5 nog een keer zien?

goed hoofdkussen zijslaper

Gebruikte bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs over onze favoriete kussens online staan. Hier vind je er een aantal:

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen