Best life kussen review (3 kussens van het merk écht getest)
28 februari 2024 

Best life kussen review (3 kussens van het merk écht getest)

Voor deze blog hebben wij drie kussens van Best Life getest; het Best life orthopedisch hoofdkussen Guna, het Best life ergonomisch hoofdkussen Arteni en het Best life kniekussen.

We delen onze bevindingen op basis van vijf belangrijke punten: de eerste indruk, comfort, het gemak van onderhoud en wassen, de prijs kwaliteitsverhouding en onze persoonlijke ervaring.

Het is goed om in gedachte te houden dat het 'perfecte kussen' heel persoonlijk is. Wat wij fijn vinden, vind jij misschien wel helemaal niks. Maar door deze Best Life review te lezen, krijg je wel een beter beeld van wat de kussens te bieden hebben. 

Best life kussen review samenvatting

Hieronder vind je alvast een samenvatting over hoe wij de kussens beoordeeld hebben. Uiteraard kun je ook verder lezen voor een uitgebreide review!

Best life orthopedisch hoofdkussen Guna

 • Eerste indruk: ★★★☆☆
 • Comfort: ★★★★☆
 • Wasbaarheid en onderhoud: ★★★★☆
 • Prijs kwaliteitsverhouding: ★★★★☆
 • Persoonlijke ervaring: ★★★★★

Orthopedisch kussen

Best life ergonomisch kussen Arteni - traagschuim kussen

 • Eerste indruk: ★★★★☆
 • Comfort: ★★★★★
 • Wasbaarheid en onderhoud: ★★★★★
 • Prijs kwaliteitsverhouding: ★★★★☆
 • Persoonlijke ervaring: ★★★☆☆

ergonomisch hoofdkussen

Best life kniekussen

 • Eerste indruk: ★★★★☆
 • Comfort: ★★★★★
 • Wasbaarheid en onderhoud: ★★★★☆
 • Prijs kwaliteitsverhouding: ★★★★☆
 • Persoonlijke ervaring: ★★★★★

kniekussen perfecte ondersteuning

Best life orthopedisch hoofdkussen Guna - Medium

Dit orthopedische Guna hoofdkussen hebben we in totaal 2 maanden getest. Zelf hebben wij het medium kussen getest, maar hij is ook nog verkrijgbaar in zacht en stevig.

Specificaties Best life Guna kussen

 • Vulling: traagschuim 
 • Stevigheid: medium (maar ook beschikbaar in zacht en stevig) 
 • Verlicht nek,- schouder- en rugpijn
 • Geschikt voor rug en zijslapers
 • Ademend en vochtregulerend
 • Wasbare hoes
 • 2 jaar garantie & 30 dagen proefslapen

Eerste indruk: ★★★☆☆

De eerste indruk van het Guna hoofdkussen is dat we het een beetje een gekke vorm kussen vonden. Niet echt een vorm wat we gewend waren. Hij is best wel langwerpig en hij gaat van hoog naar laag. Daardoor verwachtte we niet perse dat het een top kussen zou zijn.

Wel vinden we het kussen er mooi uitzien en voelt hij aan als goed kwaliteit kussen. Hij voelt ook best wel stevig aan, een stuk steviger dan het ergonomische kussen van Best Life. Daarnaast is het fijn dat je de hoes eraf kunt halen en kan wassen op 30 graden.

Vanwege de gekke vorm geven we dit onderdeel 3 sterren.

orthopedisch kussen Guna

Comfort: ★★★★☆

Het onderdeel comfort is beoordeeld met 4 sterren. Het is aan het begin best wel echt een kussen waar je aan moet wennen, vooral vanwege de vorm. Waar we later achter kwamen, is dat je kunt kiezen of je in een lage of hoge slaapligging wil slapen. Het wennen duurde ongeveer een week. Wat me opviel is dat ik sinds ik dit kussen gebruik, ik geen nekpijn meer heb gehad. Een heel groot pluspunt van dit Guna kussen dus!

Wasbaarheid en onderhoud: ★★★★★

Zoals bij alle Best life kussens, is het bij deze ook weer fijn dat je de hoes eraf kunt halen en in de wasmachine kunt wassen. Ook merk en voel je dat de hoes super goed ventileert. Op dit onderdeel is er niets aan te merken!

Guna hoofdkussen

Prijs kwaliteitsverhouding: ★★★★☆

De prijs kwaliteitsverhouding van dit kussen is prima. Door de kwaliteit hoes denk ik dat hij echt heel lang mee kan gaan. Zeker als je je bedenkt dat je jaren met dit kussen kan doen, is het het geld waard. En mocht je het kussen toch niet fijn vinden, kun je hem binnen 30 dagen gratis retourneren.

Persoonlijke ervaring: ★★★★★

Mijn persoonlijke ervaring met dit kussen is positief. Aan het begin was het erg wennen, maar toen ik uiteindelijk gewend was wil ik eigenlijk geen ander kussen meer. Toch lees je in de reviews dat sommige gebruikers nooit gewend raken aan het kussen. Het verschilt dus heel erg per persoon.

Wat ik wel een klein nadeeltje vind, is dat het kussen niet echt mooi in de hoezen past die wij hebben. Ons maakt het niet echt uit. Maar als je wil dat hij perfect past, kun je een speciaal Best Life Kussensloop Guna aanschaffen.

Al met al ben ik zeer tevreden over dit Guna kussen.

Guna kussen

Best life ergonomisch kussen Arteni - Traagschuim hoofdkussen

Dit ergonomische traagschuim kussen Arteni hebben we in totaal 3 weken getest. 

Specificaties van het Best life Traagschuim hoofdkussen

 • Stevigheid: zacht
 • Vulling: traagschuim
 • Geschikt voor elke slaappositie
 • Wasbare hoes
 • Anti allergeen
 • 2 jaar garantie & 30 dagen proefslapen
 • Inclusief reistas & e-book met slaaptips

Eerste indruk: ★★★★☆

Toen ik het kussen uitpakte, was ik best wel onder de indruk. Het kussen kwam opgerold aan in een klein pakketje. Toen ik het uitpakte, was ie binnen no time tot zijn echte grootte.

Het kussen voelt super zacht aan, wat ik persoonlijk wel fijn vindt. Wel vind ik dat het kussen wat aan de dunne kant aanvoelt. Een wat dikker kussen heeft meer mijn voorkeur.

Ook heeft het kussen een mooie uitstraling en de kwaliteit van de hoes voelt erg goed aan. Handig is dat je de hoes makkelijk kunt verwijderen en in de wasmachine kunt wassen.

Al met al geef ik dit kussen qua eerste indruk 4 sterren.

traagschuim kussen best life

Comfort: ★★★★★

Het onderdeel comfort is beoordeeld met 5 sterren. Het  Arteni kussen ligt heerlijk! Het is dus wel een super zacht kussen. Ben je op zoek naar een wat steviger kussen? Dan kun je beter voor het orthopedische hoofdkussen Guna van hierboven gaan.

Het kussen is gemaakt voor elke type slaper. Zelf slaap ik in alle verschillende houdingen die maar mogelijk zijn. Ik was dus de perfecte tester om te kijken of dit wel echt zo is. En ik moet zeggen, het is inderdaad zo dat je met dit kussen in elke houding goed kunt slapen.

Dit kussen van Best Life past zich geheel aan je lichaam aan. Hier merk je eigenlijk vrij weinig van omdat het kussen zo dun is. Je merkt wel dat het kussen zijn volume  (voor zover hij die heeft  ) prima behoudt.

Wasbaarheid en onderhoud: ★★★★★

De hoes van het kussen is anti-allergeen en zorgt ervoor dat het kussen vrij blijft van schimmels, pollen, huisstofmijt en stof. Je kunt de hoes er makkelijk afhalen en is wasbaar in de wasmachine op 30 graden. Dit maakt dat het kussen hygiënisch en fijn is in onderhoud.

best life hoofdkussen

Prijs kwaliteitsverhouding: ★★★★☆

De prijs kwaliteitsverhouding beoordeel ik met 4 sterren. Over de duurzaamheid van het kussen kan ik nog weinig zeggen. Maar de kwaliteit van het materiaal lijkt super goed te zijn. Ook omdat je de hoes van het kussen kan wassen, denk ik dat hij langer mee gaat dan een kussen waarbij dit niet kan. En het fijnste; je betaalt zeker niet de hoofdprijs voor dit kussen!

Persoonlijke ervaring: ★★★☆☆

Los van dat ik alle andere onderdelen hele goede sterren heb gegeven, krijgt het onderdeel persoonlijke ervaring er toch maar 3. Waarom? Puur omdat het Arteni kussen voor mij te dun is.

Als een dun kussen wel wat voor mij was geweest, dan had dit onderdeel zeker 5 sterren gekregen.

ergonomische kussen

Best life kniekussen

Dit kniekussen van Best Life hebben we in totaal 2 maanden getest.

Specificaties van het Best Life kniekussen

 • Zorgt voor een gelijke drukverdeling
 • Geschikt voor knie-, heup- of rugpijn
 • Wasbare bamboehoes
 • Anti-transpirerend materiaal
 • Gevuld met BL Comfort-Foam traagschuim
 • 2 jaar garantie & 30 dagen proefslapen
 • Inclusief  gratis e book met handige tips

Eerste indruk: ★★★★★

De eerste indruk van het kussen was erg goed. Het kniekussen voelt zacht aan en je voelt dat het kussen gemaakt is van traagschuim dat zich naar je lichaam vormt. 

De kwaliteit van het materiaal lijkt goed, waardoor ik denk dat het kussen echt lang mee kan gaan. Ook merk je als je de hoes eraf haalt dat het een lichte ademende stof is. Het onderdeel eerste indruk krijgt zeker 5 sterren. 

Kniekussen bestlife

Comfort: ★★★★★

Het comfort van het Best Life kniekussen verdient zonder twijfel 5 sterren. De combinatie van zachtheid en ondersteuning is top. Je merkt dat het kussen een ademende stof heeft wat ervoor zorgt dat het niet te warm wordt. Wel zo fijn voor die zwetende knietjes in de zomer!

Het was wel een beetje wennen aan het begin om met het kussen te slapen, maar na een paar dagen was ik gewend en lag het heerlijk. 

Wasbaarheid en onderhoud: ★★★★☆

Het kussen is super hygiënisch. De hoes kun je eraf halen en wassen op 30 graden. Wel zo fijn, omdat er ook geen extra hoes overheen gaat. Het was wel even puzzelen hoe je de hoes eraf haalt en vooral daarna weer eromheen doet. Daarnaast is het kussen hypoallergeen. Dat betekent dat het bacteriën, mijten en schimmels buiten de deur houdt.

Best life goed kussen

Prijs kwaliteitsverhouding: ★★★★☆

Naar ons idee is de prijs kwaliteitsverhouding van dit kniekussen super. Je betaald een gemiddelde prijs, maar uit de reviews blijkt dat hij wel echt lang meegaat. We vinden het trouwens echt meevallen met de aanschafprijs. Zeker als het je slaaphouding verbetert en hierdoor knie, heup en rugpijn kan verminderen!

Persoonlijke ervaring: ★★★★★

Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik met een kniekussen sliep. Eigenlijk vond ik het heerlijk liggen. Het voelt zacht aan en je merkt dat je in een betere houding ligt. 

Verder heb ik geen last van knie/rug of heuppijn. Of het kussen daar echt tegen werkt weet ik dus niet. Wel ken ik een aantal mensen die ook met een kniekussen slapen en zij zeggen dat pijn hier echt minder van wordt. Ook uit de reviews blijkt dat het prima kan werken. 

Daarnaast slaap ik niet echt standaard op mijn zij. Volgens mij is dit wel belangrijk als je wil slapen met een kniekussen. Vaak viel ik op mijn zij in slaap maar werd ik midden in de nacht wakker op m'n rug. Dus dan had het kniekussen geen effect meer helaas.

Al met al een super goede beoordeling, al heb ik zelf geen kniekussen nodig om mee te slapen.

kniekussen goede nachtrust

Wat is een orthopedisch hoofdkussen?

Een orthopedisch hoofdkussen is speciaal ontworpen om extra ondersteuning te bieden. Het doel van een orthopedisch hoofdkussen is om de juiste uitlijning van de wervelkolom te bevorderen. Hierdoor wordt nek- en schouderpijn verminderd of voorkomen. Een orthopedisch hoofdkussen is een hulpmiddel om de slaaphouding te verbeteren.

Wat is een traagschuim kussen?

Een traagschuim kussen is gemaakt van visco-elastisch schuim. Dit is een materiaal dat reageert op warmte en druk om zich aan te passen aan de contouren van je hoofd en nek. Dit kussen biedt goede ondersteuning door gelijkmatig gewicht te verdelen. Ook helpt het drukpunten te verminderen, wat kan leiden tot beter slaap.

Traagschuim keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm zodra de druk wordt weggenomen. Een van de grootste voordelen van een traagschuim kussen is het verlichten van nek en schouderpijn.

Waarvoor is een kniekussen?

Een kniekussen is ontworpen om tussen je knieën te plaatsen als je op je zij slaapt of onder je knieën als je op je rug ligt. Het belangrijkste doel is om de uitlijning van je heupen, benen en wervelkolom te ondersteunen. Hierdoor wordt de spanning op deze gebieden verminderd.

Een kniekussen kan helpen bij het verminderen van druk en pijn in de onderrug, heupen en knieën. Ook kun je een kniekussen gebruiken als je zwanger bent of als je aan het herstellen bent van een operatie.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze best life kussen review, hebben we nog veel meer handige kussen lijstjes online staan:

Over de schrijver
Hi. Ik ben Odile! Zelf hecht ik veel waarde aan een goede nachtrust. Daarom deel ik bij Slaapmanieren graag mijn reviews en handige tips om jou te helpen beter te kunnen slapen!
Reactie plaatsen