Beste knarsbitje tegen tandenknarsen 2024 (top 5)
14 januari 2024 

Beste knarsbitje tegen tandenknarsen 2024 (top 5)

Ben jij ook klaar met nachtelijk tandenknarsen dat niet alleen je glimlach, maar ook je slaap verstoort? Zoek niet verder! In deze blog vertellen we over de top 5 Beste Knarsbitjes van 2024. Deze bitjes bieden niet alleen bescherming, maar ook comfort. Ook zorgen ze voor een stuk betere slaap, waardoor je een goede nachtrust hebt. Lees verder om de voordelen van een knars bitje te ontdekken, waar je op moet letten bij het kopen en waarom investeren in een op maat gemaakt bitje bij de tandarts het overwegen waard is.

Samenvatting: beste bitjes 2024 (top 5)

We hebben bij het maken van deze blog diverse bitjes uitgetest die tanden knarsen zouden moeten helpen voorkomen. Van alle bitjes die we hebben uitgetest hebben we uiteindelijk een 'Beste bitjes top 5' gemaakt. We hopen dat we met dit lijstje jou van je tandenknars probleem af kunnen helpen!

Beste bitjes tegen tanden knarsen

1. Sleepright Secure bitje | Beste bitje tegen tandenknarsen

Maak kennis met het Sleepright Secure Comfort Bitje. Dit is jouw voordelige en doeltreffende partner in de strijd tegen tandenknarsen. Dit knarsbitje, gemaakt door SleepRight, gaat verder dan enkel bescherming. Het bitje biedt super comfort voor je tanden en een goede nachtrust. 

De Select-Comfort maakt aanpassingen zonder het gedoe van kokend water of ingewikkelde procedures. Met vijf verstelbare posities voor de beetplaatjes. Heeft het Select-Comfort bitje voor iedereen een perfecte pasvorm. Dan maakt het niet uit of je een grote mond, kleine mond of scheve mond hebt. Dit bitje zit altijd goed ongeacht de grootte van het gebit.

Het innovatieve No-Boil ontwerp is goedgekeurd door de Oral Health Foundation. Dat zorgt ervoor dat het automatische aanpassingen zonder extra stappen biedt. Licht van gewicht en direct klaar voor gebruik. Het bitje wordt geleverd met een handige opbergbox voor optimale hygiëne. 

Dit knarsbitje is niet alleen een beschermende maatregel voor je tanden. Het is een investering in een goede nachtrust en welzijn. Geniet van betaalbare tandenknars bescherming zonder compromissen met de Sleepright Secure Comfort. Dit is de ultieme keuze voor een zorgeloze slaap.

Voordelen

Beschermt tegen tandenknarsen en -klemmen
Comfortabel zonder kokend water
Direct klaar voor gebruik
Goedgekeurd door professionals
Vermindert schadelijke gevolgen van bruxisme
Vermindert pijn en ongemak
Verbeterde slaapkwaliteit
Toegankelijk design voor alle maten
Vermindert druk op tanden en kaak

Eigenschappen

 • No-Boil ontwerp voor direct gebruik
 • 5 posities beetplaatjes voor goede pasvorm
 • Minder materiaal, minder tandvlees tussenkomst
 • Toegankelijk design voor comfort
 • Gepatenteerde automatische pas-technologie
 • Beschermt tanden en kaakgewricht (TMJ)
 • Goedgekeurd door Oral Health Foundation
 • Vrij van BPA en latex beste bitje, tandarts gekeurd

2. Sova Tandenknars Bitje | Beste algemene knarsbitje

Stap in de wereld van comfortabel slapen met het Sova Aero Tandenknarsbitje. Dit bitje is ontwikkeld door de gerenommeerde Zweedse KNO-arts Dr. Akervall. Gebruik dit bitje en zie zelf waarom dit bitje wordt beschouwd als de meest gewaardeerde gebitsbeschermer tegen nachtelijk tandenknarsen en klemmen. De innovatieve Diffusix Technologie biedt niet alleen optimale bescherming voor je gebit, maar vermindert ook pijnlijke kaken.

Wat Sova uniek maakt, is de ultradunne dikte van slechts 1,6 mm. Hierdoor merk je bijna niet dat je een bitje draagt. Dan denk je misschien: is het bitje niet minder dan tandarts bitjes? Nee dat is het zeker niet. Het is onderzocht en het bitje even effectief als tandarts bitjes. Met een CE-keurmerk, geproduceerd in de VS zonder dubieuze bestanddelen zoals BPA. Biedt Sova de perfecte combinatie van veiligheid en comfort.

Voorzien van perforaties voor speeksel- en zuurstoftoevoer. Kan dit bitje zich aan elke mond aanpassen. Kies voor het beste algemene knarsbitje en geniet van een comfortabele nachtrust met Sova. Bovendien is Sova niet alleen een investering in je mondgezondheid. Ook is het een investering in je algehele welzijn.

Voordelen

Optimale bescherming en comfort
Dunste knarsbitje ter wereld
Veilig en zonder schadelijke stoffen
Perforaties voorkomen cariës
Herhaaldelijk vormbaar naar wens
Sterk en duurzaam materiaal
Betaalbaar alternatief voor tandarts
Geschikt voor dagelijks gebruik
Voorkomt kaakklemmen overdag

Eigenschappen

 • Diffusix Technologie tegen knarsen
 • Dikte van 1,6 mm, dunste ter wereld
 • CE keurmerk, gemaakt in de VS
 • Geen BPA of schadelijke weekmakers
 • Perforaties voor speeksel en zuurstof
 • Herhaaldelijk vormbaar
 • Sterk en afbreekbaar polymeer
 • Beschermt hele gebit, ook achterste kiezen
 • Betaalbaar en direct klaar voor gebruik beste bitje tegen tandenknarsen

3. Gladts Knarsbitje | Tandenknars bitje voor kinderen en volwassenen

Gun je glimlach de ultieme bescherming, comfort en stijl met de Gladts Gebitsbeschermer. Dit bitje is niet alleen een onmisbare tool tijdens sportactiviteiten, maar ook een mode-uiting. Met maten variërend van junior tot senior en een scala aan kleuren. Dit Gladts bitje is de oplossing voor iedereen.

De perfecte pasvorm wordt gegarandeerd met een eenvoudig zes stappen proces voor aanpassing. Het Gladts Gebitsbitje biedt niet alleen bescherming maar ook een stijlvolle keuze. Beschikbaar in erg veel mooie kleuren zoals groen, roze, blauw en meer. Kies voor Gladts knarsbitje en omarm bescherming met stijl voor zowel kinderen als volwassenen. Vertrouw op Gladts voor meer dan alleen tandenknars bescherming. Vertrouw op een statement van stijl en zorg voor jouw gebit en glimlach.

Voordelen

Maximale bescherming bij sport en knarsen
Stijlvolle en kleurrijke opties
Geschikt voor alle leeftijden
Eenvoudig zelf aan te passen
Unieke pasvorm in zes stappen
Op maat bij te knippen voor perfecte fit

Eigenschappen

 • Ultieme veiligheid, comfort en stijl
 • Verschillende maten en kleuren
 • Eenvoudig op maat te maken
 • Snelle aanpassing in zes stappen
 • Op maat bij te knippen voor perfecte fit bitje

beste bitje, dentek professional fit

4. Sleepright dura comfort bitje | Knarsbitje Op Maat

Speciaal ontworpen voor de kleinere mond. Is hier het Sleepright Dura Comfort Bitje. Dit bitje is een op maat gemaakte oplossing voor tandenknarsen. Dit bitje, identiek aan het Secure-Comfort model maar dan zonder de stabiliteit vleugels. Het bitje geeft dezelfde gebitsbescherming zonder de noodzaak van kokend water.

Goedgekeurd door de Oral Health Foundation, beschermt dit bitje tegen de schadelijke gevolgen van nachtelijk tandenknarsen (bruxisme). Het lichte gewicht, de direct gebruiksklare functie en de afwezigheid van BPA en latex maken het een ideale keuze voor een comfortabele nachtrust.

Kies voor het Sleepright Dura Comfort Bitje en ervaar gebitsbescherming op maat. Naast de bescherming van je tanden, draagt dit knarsbitje bij aan een goede algehele mondgezondheid. Investeer in een product dat niet alleen zorgt voor comfortabele nachten. Ook zorgt het voor een duurzame mondverzorging.

Voordelen

  Specifiek voor kleine mond
Comfortabel zonder kokend water
Direct klaar voor gebruik
Beschermt tegen tandenknarsen
Vermindert schadelijke gevolgen van bruxisme
Vermindert pijn en ongemak
Toegankelijk design voor comfort
  Goedgekeurd door professionals

Eigenschappen

 • Geschikt voor kleine mond
 • No-Boil ontwerp voor direct gebruik
 • Automatische pas-technologie
 • Beschermt tanden en kaakgewricht
 • Minder materiaal, verminderde tussenkomst tandvlees
 • Direct klaar voor gebruik, geen kokend water
 • Goedgekeurd door Oral Health Foundation
 • Vrij van BPA en latex

sleepright secure comfort, beste bitje

5. Dentek Dental Guard | Beste Prijs Kwaliteit Knasbitje

In vergelijking met goedkopere knarsbitjes, die vaak 25% dikker zijn en de kaken in een onnatuurlijke stand houden. Biedt dit Dentek knarsbitje met minder materiaal een supercomfortabele pasvorm. Sterker nog, het bitje is 60% sterker dan andere commerciële varianten. Dit verbetert de duurzaamheid van het bitje en verbetert ook de langdurige bescherming van je tanden.

Bescherm je tanden en kiezen gedurende de nacht met Dentek. Eenvoudig zelf op maat te maken. Is dit een super comfortabel bitje en komt met simpele gebruiksaanwijzing. Ook komt het nog met een forming tray voor gemakkelijke aanpassing.

Bekijk de instructievideo op YouTube voor een moeiteloze aanpassing. Vertrouw op Dentek voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en geniet van een zorgeloze slaap. Mocht je de prijs-kwaliteitverhouding niet geloven. Geloof de 145 zeer positieve reviews dan. De Dentek Dental Guard Knarsbitje wordt ook geleverd met een handig opbergdoosje voor hygiënische opslag.

Voordelen

Beste pasvorm, 60% sterker
  Beschermt tegen tandenknarsen
  Comfortabel en zelf aanpasbaar
  Betaalbaar alternatief voor tandarts
  Eenvoudig schoon te maken
  Duurzame kwaliteit voor langdurige bescherming

Eigenschappen

 • Beste pasvorm, 25% minder materiaal
 • 60% sterker dan andere bitjes
 • Eenvoudig zelf op maat te maken
 • Super comfortabele pasvorm
 • Inclusief gebruiksaanwijzing en forming tray

dentek professional fit, beste bitje

De voordelen van een tandenknars bitje

In eerste instantie is het belangrijk dat het bitje je tanden beschermt maar er zijn nog andere voordelen zoals:

Bescherming van het gebit

Het belangrijkste is natuurlijk dat je bitje je tanden beschermt tegen schade en slijtage. Het dient als buffer tussen je tanden en voorkomt dat je tanden en kaken tegen elkaar schuren. Stevige knarsers hebben dus een bitje nodig dat sterk genoeg is anders zullen zijn hun hele gebit kapot maken

Vermindering van pijn en ongemak

Tandenknarsen zorgt voor heftige pijn in je hoofd, kaken en oren. Door het gebruiken van een goed bitje wordt dit verminderd.

Verbetering van de slaapkwaliteit

Je slaap kan door tandenknarsen erg verstoort worden. Zelfs terwijl je je hiervan niet van bewust bent. Als je de bitjes in je gebit plaats zal dit zorgen voor een betere nachtrust.

beste bitjes tegen knarsen

Wat is een tandenknarsbitje?

Een tandenknarsbitje, ook wel een knarsetand bitje is een apparaat dat je draagt tijdens je slaap. Het dient dus als een slaapbitje die je boventanden en ondertanden beschermen tegen het schuren als je onbewust je kaak aanspant in je slaap.

Als je in je slaap aan het knarsen bent zonder bitje kan dit als onprettig ervaren worden. Dit kan ook tot schade leiden aan je gebit. Stevige knarsers hebben dus een bitje nodig dat sterk genoeg is anders zullen zijn hun hele gebit kapot maken. Een bitje voorkomt bruxisme.

Waar moet je op letten bij het kopen van een knarsbitje?

Tijdens het kiezen voor een bitje moet je rekening houden met verschillende factoren.

Pasvorm bitje

De pasvorm van je bitje is erg belangrijk. Als je een bitje custom fit laat maken is hij het beste. Die past direct is je mond bij het indoen in de avond. Andere bitjes zijn dan weer aanpasbaar en met die kun je het bitje naar eigen vorm van je gebit veranderen. Bitjes met een hoge draagcomfort zijn erg prettig in tegenstelling tot de meeste bitjes met een lage draagcomfort.

Materiaal

Het materiaal van je bitje is ook belangrijk. Met een stevig bitje zorg je ervoor dat hij langer meegaat. Het moet duurzaam materiaal zijn zodat hij lang mee gaat en goed bestendig tegen slijtage. Het bitje met ook sterk zijn voor de flinke knarsers en dat hij lekker zit is ook belangrijk. De meeste bitjes zijn speciaal gemaakt voor een goede nachtrust en een vermindering van pijn. Het materiaal kan ook verschillen als je het knarsbitje overdag of s' nachts wil gebruiken.

Prijs

De prijs verschild per bitje. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Een goede kwaliteit bitje van de tandarts zal een stuk duurder zijn dan eentje uit de winkel. Als je een knarsbitje kopen gaat moet je ook rekening houden met je budget.

Keurmerk

Het beste is om te kiezen voor een knarsetanden bitje te kiezen met een CE-keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat het aan de europese regelgeving voldoet. Een professioneel bitje met een CE-keurmerk is dus beter dan andere bitjes.

beste bitjes, voortanden geplaatst

Wat kost een op maat gemaakt knarsbitje bij de tandarts?

Een custom fit bitje is een van de beste bitjes. Een nadeel is wel dat het erg duur is vaak tussen de 250 en 500 euro. Een ander nadeel is dat het proces van het maken wel 8 weken kan duren. Daarna is het wel een goede gebitsbeschermer die direct gebruikt kan worden.

Bij een op maat gemaakt bitje zal er niks makkelijk fout gaan en is hij dus vele malen beter dan andere bitjes dit een duidelijk voordeel ervan.De methode van het maken van een op maat gemaakt bitje is bijzonder. Eerst moet je alles vanaf je voortanden tot je achterste kiezen in een mal klemmen. Dit wordt dat opgestuurd een lab en daar wordt je custom bitje gemaakt.

Is tandenknarsen slecht voor je?

Tandenknarsen kan na een tijdje zorgen voor schade aan je gebit. Je tanden zijn vaak niet bestand tegen knarsen en kunnen vervormen. Je tanden zullen weer is de natuurlijke stand gaan als je  gebruik gemaakt hebt van een bitje. Knarsen zal zorgen voor slijtage van de harde laag glazuur van je tanden. het zorgt ook voor pijn aan je kaken, je gezicht, je hoofd en je nek. Een tandenknarsen bitje is dus een goed product.

Misschien ook interessant!

Over de schrijver
Reactie plaatsen