Infrarood deken (onze top 6)
14 juli 2023 

Infrarood deken (onze top 6)

Infrarood dekens zijn speciaal ontworpen dekens die diepere warmte naar je lichaam brengen. Ze gebruiken infraroodtechnologie om deze helende warmte direct op je lichaam te richten. Door de ingebouwde verwarmingselementen en infraroodstraling brengen deze dekens verschillende voordelen met zich mee. Ze verlichten spierpijn, verbeteren de bloedcirculatie en verminderen stress. Maar welke infrarood deken is nou het beste? Je leest het hieronder!

Wat is een infrarood deken?

Een infrarood deken is een speciaal soort deken dat warmte gebruikt om je te helpen ontspannen en je beter te laten voelen. Het heeft ingebouwde verwarmingselementen die aangename warmte, genaamd infraroodstraling, creëren. Deze warmte dringt diep in je lichaam door en je kunt het voelen op je huid en in je spieren. Het helpt om pijn en spanning te verminderen, alsof je een knuffel krijgt van warmte. Zo kun je je ontspannen en comfortabel voelen.

Beste infrarood deken: onze top 6

Geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje met de 4 beste infrarood dekens.

 1. Calmenta infrarood deken
 2. Flamengo infrarood deken
 3. YE infrarood deken
 4. Anpan infrarood deken
 5. Easy-Home infrarood deken
 6. Soft & Silky infrarood deken

beste infrarood dekens

Meer over de beste infrarood dekens

Hieronder kun je meer lezen over onze top 4 infrarood dekens. Over ieder infrarood deken geven we algemene informatie en noemen we de voor- en nadelen op.

Alle infrarood dekens in onze top 4 zijn CE gecertificeerd. Dit betekent dat het product voldoet aan de vereisten van de Europese wetgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Verder hebben we gelet op de warmtestanden, grootte, of hij wasbaar is, of er een timerfunctie op zit en garantie.

Infrarood sauna deken

1. Calmenta infrarood deken

Deze infrarood deken van Calmenta is uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen. De deken is wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid. Deze infrarood deken beschikt over dezelfde verwarmingstechniek als een normale infrarood saunacabine.

In vergelijking met andere infrarood sauna dekens heeft deze deken 7 lagen voor optimale resultaten. Bovendien kun je de warmte aanpassen tot wel 75 graden Celsius en is er een handige timerfunctie ingebouwd. Met de handige afstandsbediening is de deken eenvoudig te bedienen.

De deken stimuleert de aanmaak van melatonine, waardoor je beter in je diepe slaap komt. De infrarood deken heeft verschillende warmtestanden. Als je niet tevreden bent over de deken kun je het product binnen 30 dagen na aankoop gratis retourneren.

Voordelen

✔ CE gecertificeerd
✔ Timerfunctie met timer 10 uur
✔ 40 warmtestanden
✔ Waterbestendig (schoonmaken met een vochtige doek)
✔ 1 jaar fabrieksgarantie
✔ 5 minuten opwarmtijd
✔ 90 x 180 cm

Nadelen

✖ Ritsen lopen niet super soepel
✖ Kan niet in de wasmachine

Calmenta infrarood deken

2. Flamengo infrarood sauna deken

Deze infrarood sauna deken van Flamengo heeft maar liefst 40 verschillende warmtestanden. Je kunt heerlijk in de deken kruipen waardoor je hele lichaam bedekt wordt. Ieder lichaamsdeel profiteert van de voordelen van deze infrarooddeken.

De temperatuur van de deken kun je instellen van 35 tot 75 graden. Daarnaast heeft hij een timerfunctie, welke je kan instellen tussen de 5 en 60 minuten. Zo kun je heerlijk in slaap vallen zonder eraan te denken om hem uit te zetten.

Als je fan bent van een sauna, is deze deken zeker wat voor jou. Plan een rust momentje in en verminder stress met deze infrarood deken. Het gebruik van deze infrarood sauna deken heeft ook een positief effect op het slaapritme. Grote kans dat je na gebruik makkelijker in slaap valt én meer uitgerust wakker wordt.

Voordelen

✔ CE gecertificeerd
✔ 40 warmtestanden
✔ 180 x 90 cm
✔ Beveiliging bij oververhitting
✔ Kan in de wasmachine
✔ Timerfunctie

Nadelen

✖ Prijzig

infrarood sauna deken

3. YE infrarood deken

Met deze infrarood deken van YE kun je je heerlijk ontspannen. Deze infrarood deken biedt veel voordelen, waaronder verbetering van het immuunsysteem, ontgifting en bevordering van de afvoer van afvalstoffen.

De deken heeft maar liefst 75 warmtestanden. De infrarood deken is eenpersoons (180 x 80 cm) en beschikt over een timer. Je kunt dus zelf instellen tot wanneer de deken aan staat. Mocht je het een keer vergeten? Geen probleem, na een uur schakelt hij vanwege de veiligheid automatisch uit. Daarnaast hoef je niet lang te wachten voor je hem kunt gebruiken. Hij warmt namelijk binnen 5 minuten op.

Kortom, deze infrarood deken is zeker een goede optie als je op zoek bent naar een infrarood deken van goede kwaliteit!

Voordelen

✔ CE gecertificeerd
✔ 75 warmtestanden
✔ 180 x 80 cm
✔ Beveiliging bij oververhitting
✔ Kan in de wasmachine
✔ Timerfunctie

infrarood warmtedeken YE

4. Anpan infrarood deken

Dit infrarood dekentje van het merk Anpan is een heerlijke warme deken waarbij gebruik gemaakt wordt van Ver-infrarode straling. Hij verdient wat ons betreft zeker een plekje in deze lijst! Dit komt onder andere doordat deze infrarood deken een betere wisselwerking met de lichaamscellen heeft dan een deken met gewone infrarood straling. De temperatuur kun je instellen van 35 tot 50 C.

Ver-Infrarode stralingswarmte kan verlichting bieden bij pijn en zorgen voor meer soepelheid bij aandoeningen zoals artrose, reumatische pijnen, fybromyalgie en gewrichtspijn. Het kan ook prettig zijn om te gebruiken na het sporten om de spieren te ontspannen.

De infrarood sauna deken kun je gebruiken op bed of in een brede stoel (niet geschikt voor een normale bureaustoel). De infrarood deken straalt infrarode stralingswarmte uit over het volledige oppervlak. De deken bevat geen losse verwarmingselementen die maar een stukje van de deken verwarmen.

Voordelen

✔ CE gecertificeerd
✔ Timerfunctie met timer tot 90 minuten
✔ Geschikt voor massagetafel
✔ Waterbestendig
✔ 1 jaar fabrieksgarantie

Nadelen

✖ 60 x 150 cm (klein formaat)

Anpan infrarood deken

5. Easy-Home infrarood deken

Deze infrarood warmtedeken van Easy-Home onderscheid zich door de verbeterde bedrading 360° rondom. Dit zorgt ervoor dat de infrarood warmte overal en gelijks matig verdeeld wordt. Hierdoor kan je de temperatuur instellen tot 85°C. De deken heeft 85 warmtestanden en is 80 x 180 cm.

De infrarood deken is van een speciale stof gemaakt welke geurloos en makkelijk schoon te maken is. De deken is uitgerust met een hands-free functie, waardoor je alle bewegingsvrijheid hebt om bijvoorbeeld een boek te lezen. Voor extra comfort hebben we een afstandsbediening toegevoegd, zodat je de deken gemakkelijk kunt bedienen zonder je positie te hoeven veranderen.

Voordelen

✔ CE gecertificeerd
✔ Timerfunctie
✔ 85 warmtestanden
✔ 1 jaar fabrieksgarantie
✔ 80 x 180 cm

Nadelen

✖ Kan niet in de wasmachine

Easy-home infrarood deken

6. Soft & Silky infrarood deken

Deze goede infrarood deken van Soft & Silky heeft twee warmtezones die je allebei apart kunt bedienen. De deken is 200 x 80 cm en is dus de perfecte infrarood deken voor lange mensen. De temperatuur kun je instellen van 35 tot 75 graden.

Een groot voordeel van deze deken is dat je hem uit kunt wassen in de wasmachine. De deken heeft 75 warmtestanden en er zit een timerfunctie in. De infrarood deken kun je makkelijk meenemen en gebruiken op verschillende plaatsen. Bij aanschaf van de infrarood deken krijg je nu een hoofdkussen en 3 etherische oliën cadeau!

Voordelen

✔ CE gecertificeerd
✔ 75 warmtestanden
✔ 200 x 80 cm
✔ Beveiliging bij oververhitting
✔ Kan in de wasmachine
✔ Timerfunctie
✔ 2 jaar fabrieksgarantie

Nadelen

✖ Snoer is wat aan de korte kant

Soft & Silky infrarood deken

Hoe werkt een infrarood deken?

Het gebruik van een infrarood sauna deken is over het algemeen eenvoudig. Dit zijn de stappen voor het gebruik van de deken:

 1. Plaatsing: Leg de infrarood deken op een vlakke en stabiele ondergrond, zoals een bed of een bank. Zorg ervoor dat de deken volledig is uitgevouwen en dat er geen plooien of vouwen zijn.
 2. Aansluiten: Sluit de deken aan op een stopcontact volgens de instructies van de fabrikant.
 3. Temperatuurinstelling: Veel infrarood dekens hebben temperatuurinstellingen waarmee je de gewenste warmte kunt regelen. Gebruik de bedieningsknoppen of de meegeleverde afstandsbediening om de gewenste temperatuur in te stellen. Begin mogelijk met een lagere temperatuur en pas deze aan naar jouw persoonlijke comfortniveau.
 4. Duur van gebruik: Houd rekening met de aanbevolen duur van gebruik die wordt vermeld in de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren, maar typisch wordt geadviseerd om de deken 20 tot 60 minuten per sessie te gebruiken.
 5. Positie: Ga op de deken liggen of bedek het gewenste lichaamsdeel, zoals rug, schouders of benen. Zorg ervoor dat je comfortabel ligt en dat de deken het gewenste gebied goed bedekt.

beste infrarood deken

De voordelen van een infrarood deken

Het gebruik van een infrarood deken brengt een aantal voordelen met zich mee.

Pijnverlichting

Een van de voordelen van een infrarood deken is dat de infraroodstraling diep in het lichaam doordringt en warmte levert aan de spieren en gewrichten. Dit kan helpen om pijn, ontstekingen en spierspanning te verminderen. Het gebruik van een infrarood deken kan vooral gunstig zijn voor mensen die last hebben van aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie, lage rugpijn en gewrichtspijn. Ook voor reuma patiënten kan de deken pijn verlichtend werken.

pijnverlichting infrarood dekens

Ontspanning en stressvermindering

De warmte van een infrarood warmte deken kan ontspannend zijn voor lichaam en geest. Het helpt de spieren te ontspannen, spanning te verminderen en een gevoel van kalmte te creëren. Daarnaast kan het helpen om stress te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen.

Verbeterde bloedcirculatie

Infraroodstraling kan de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Dit kan helpen bij het bevorderen van de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar verschillende delen van het lichaam, wat belangrijk is voor herstel.

Verhoogd metabolisme

Een infrarood deken kan helpen bij het stimuleren van het metabolisme, wat kan bijdragen aan het vetverbranding en het beheersen van het gewicht. Het is belangrijk op te merken dat een infrarood deken geen vervanging is voor lichaamsbeweging en een gezond dieet. Het kan echter een aanvullende ondersteuning bieden voor een gezonde levensstijl.

Verbeterde huidconditie

De warmte van een infrarood sauna deken kan de bloedtoevoer naar de huid verhogen, wat kan helpen bij het bevorderen van een gezonde huid. Het kan de huidhydratatie verbeteren, de elasticiteit bevorderen en de teint verhelderen.

Ontspanning

Het gebruik van een infrarood deken biedt een comfortabele en ontspannende ervaring. Het kan helpen om warmte en comfort te bieden tijdens koude seizoenen of gewoon om te ontspannen na een lange dag.

Kan ik een infrarood deken gebruiken terwijl ik slaap?

In principe is het niet de bedoeling om tijdens het slapen een infrarood deken te gebruiken. Wel kan het je helpen om te ontspannen en daarna beter in slaap te komen en dieper te slapen. Infrarood dekens zijn meestal bedoeld voor gebruik voor een beperkte periode, meestal tussen de 20 en 60 minuten.

Mocht je de deken gaan gebruiken om te slapen, zorg dan dat je de timer hebt ingesteld zodat hij na een bepaald aantal minuten zelf uitschakelt.

infrarood mat

Beter slapen door een infrarood deken?

Of je beter kan slapen door een infrarood deken verschilt per persoon. Het kan zeker zijn dat het gebruik van een infrarood deken kan helpen om beter te slapen door de ontspannende warmte en het comfort. Daarnaast helpt het je om je spieren te ontspannen en stress te verminderen, wat bijdraagt aan een goede slaapkwaliteit.

Als je moeite hebt met in slaap komen, is het zeker de moeite waard om een infrarood deken te proberen. Je lichaam wordt namelijk lekker warm en daardoor voelt het alsof je gesport hebt. Vaak kun je dan heerlijk in slaap vallen.

Waar moet je op letten als je een infrarood deken gaat aanschaffen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een infrarood deken gaat aanschaffen.

Hoe werkt een infrarood sauna deken

Timerfunctie en temperatuurinstellingen

Bekijk of de infrarood deken een timerfunctie heeft zodat hij automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd. Als je namelijk in slaap valt of de deken bewust gebruikt tijdens het slapen kun je hem niet vergeten uit te zetten.

Veiligheid

Sommige infrarood dekens hebben een oververhittingsbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de deken automatisch wordt uitgeschakeld als de temperatuur te hoog wordt. Hierdoor wordt de kans op brand verminderd.

Kies voor een betrouwbare fabrikant die voldoet aan veiligheidsnormen. Neem de tijd om beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te lezen, zodat je een idee krijgt van de kwaliteit en veiligheid van het product. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken en te zorgen voor een veilig gebruik van de infrarood deken.

Grootte van de deken

Infrarood dekens worden verkocht als slaapzak of als matje. Bedenk van te voren hoe je je infrarood deken wilt gebruiken. Wil je je lichaam bedekken terwijl je ligt of wil je alleen specifieke delen van je lichaam bedekken? Denk hierover na voordat je een deken gaat kopen.

Infrarood deken kopen?

Wil je een infrarood deken kopen? Dan zou ik zeker even bovenstaande alinea doorlezen. Hier staat uitgelegd waar je op moet letten als je een infrarood sauna deken wil kopen. Natuurlijk hangt het ook af van je persoonlijke voorkeuren, maar er zijn een aantal standaard dingen die iedereen waarschijnlijk wel of niet wil.

Misschien vind je dit ook interessant

Vond je deze blog interessant? We hebben nog veel meer blogs waar we producten beoordelen om beter te kunnen slapen.

Over de schrijver
Hi. Ik ben Odile! Zelf hecht ik veel waarde aan een goede nachtrust. Daarom deel ik bij Slaapmanieren graag mijn reviews en handige tips om jou te helpen beter te kunnen slapen!
Reactie plaatsen