Beste massage gun 2024 (top 11)
24 januari 2024 

Beste massage gun 2024 (top 11)

Een massage gun, ook wel bekend als een massagepistool, is een handzaam elektronisch apparaat dat wordt gebruikt voor zelfmassage. Het wordt vaak gebruikt om spierspanning te verminderen, spierstijfheid te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en het hertel van de spieren te versnellen na inspannende fysieke activiteiten. Ben je benieuwd wat de voordelen van een massage gun zijn, waar je op moet letten als je er een gaat aanschaffen en welke massage gun het beste is? Lees dan snel verder!

Beste massage guns 2024

Geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een overzicht van onze top 11 beste massage guns van 2024. Bij het beoordelen hebben we gelet op het aantal kopstukken, batterijduur, aantal snelheidsstanden, geluidsniveau, garantie en reviews.

 1.  Black Rhino massage gun
 2. MusclePro
 3. Basena
 4. VRL
 5. Fysio PRO
 6. FITAGE
 7. Northgun PRO
 8. Masagerr
 9. Rockerz fitness
 10. Sanbo 
 11. Northgun PRIME

beste massage gun

1. Black Rhino massage gun

Als je op zoek bent naar de beste Black Rhino Massage Gun, kan ik de Black Rhino massage gun absoluut voor de volle 100% aanbevelen! Het is een massage gun die wij thuis momenteel fanatiek gebruiken. De massage gun is dus absoluut niet alleen geschikt voor (top)sporters, mensen met klachten of therapeuten. Maar ook zeker voor mensen zonder klachten (zoals ik). 

Je kunt de massage gun namelijk op allerlei manieren instellen, zelfs wat minder intensief, waardoor het zelfs prettig aanvoelde op spieren waar ik geen last van had. Een massage is tenslotte altijd lekker! Wat ons onder andere zo enthousiast maakt over de massagegun, zijn de verschillende massagekoppen. 

De massage gun wordt namelijk geleverd met zes verschillende koppen, elk met hun eigen voordelen. Dit maakt de massagegun meteen geschikt voor verschillende lichaamsdelen, zeker ook omdat je de massagegun op dertig (!) verschillende standen kunt instellen. 

Verder merkte ik op dat de massagegun niet veel geluid maakte, zelfs niet op de hoogste stand. Daarnaast lazen we in de beschrijving dat de massagegun een krachtige batterij bevat met een levensduur van 2500 mAh. Dit zorgt ervoor dat de massagegun lang meegaat. 

Als laatste wordt de massagegun geleverd in een handig koffertje dat je gemakkelijk kunt meenemen. Dit is bijvoorbeeld ook erg handig voor therapeuten die op locatie werken. Kortom, als je op zoek bent naar de beste massagegun, geschikt voor zowel oppervlakkige als diepe massages, dan kunnen we de Black Rhino Massage Gun zeker aanraden!

beste massage gun

2. MusclePro

Ook de MusclePro is zeker een goede optie als je op zoek bent naar de beste massage gun. Het heeft 8 verschillende kopstukken en 30 instelbare snelheden. Het geeft je stijve of overspannen spieren een diepe massage die de stijfheid zal verminderen. Daarnaast bevordert het de doorbloeding van de spieren. De massage gun wordt geleverd met een handleiding en reistas.

Deze massage gun heeft een top kwaliteit prijs verhouding. Het enige nadeel is dat er geen afstandsbediening bij zit om de massage gun te bedienen.

Ook de reviews zeggen dat dit een goede massage gun is. Van de 228 zijn er 8 wat minder. Deze mindere reviews gaan vooral over fabrieksfouten. Alle andere reviews zijn zeer positief. De massage gun heeft een gemiddelde prijs en evenveel functies als een dure massage gun.

Voordelen

✔ 8 kopstukken
✔ Batterijduur: 4 uur
✔ 30 verschillende standen
✔ CE gecertificeerd
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Aan de zware kant
✖ Geen afstandsbediening

MusclePro professionele massage gun

3. Basena

Deze massage gun van Basena heeft 30 verschillende standen en wordt geleverd met 6 massage koppen. Je kunt de massage gun overal mee naar toe nemen in de opbergkoffer en hij heeft een accuduur van maar liefst 6 uur.

De diverse trillingen van de massage gun zorgen voor een uitstekende stimulering van de bloedsomloop. Dit verbetert de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren, wat leidt tot een sneller spierherstel. Zelfs als je niet sport, is de massage gun zeer doeltreffend. Het helpt bij het snel losmaken van spierknopen, wat resulteert in een beter gevoel en verbeterde functionaliteit.

De massage gun van Basena heeft over het algemeen positieve reviews. 4 van de 93 reviews zijn minder goed, maar dit gaat vooral over fabrieksfouten of bezorging.

Voordelen

✔ 6 kopstukken
✔ Lange batterijduur: 6 uur
✔ 30 verschillende standen
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 6 maanden garantie

Nadelen

✖ Onhandige bediening

Basena massage pistool

4. VRL

De VRL massage gun wordt geleverd met 6 kopstukken en heeft 30 verschillende snelheidsstanden. Hij is draadloos, makkelijk mee te nemen en geeft een diepe massage voor het hele lichaam.

De massage gun heeft een handig ontwerp dat comfortabel in je hand past. Hij is ook licht van gewicht, zodat je geen vermoeide handen krijgt bij het geven van lange massages.

Het product heeft niet super veel reviews. Echter zijn ze wel bijna allemaal positief. Er is één slechte review, omdat de massage gun na een jaar kapot is gegaan. Verder zijn mensen zeer tevreden over de kracht van het apparaat, de kwaliteit en de resultaten.

Voordelen

✔ 6 kopstukken
✔ Lange batterijduur: 8 uur
✔ 30 snelheidsstanden
✔ CE gecertificeerd
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen timer
✖ Geen afstandsbediening

VRL massage pistool

5. Fysio PRO

Deze Fysio PRO massage gun is speciaal gemaakt voor klopmassage & vibratie massage. De massage gun is extreem stil in gebruik en heeft een batterijduur van 6 uur.

De massage gun beschikt over een timer en wordt geleverd met een opbergkoffer. Hij beschikt over maar liefst 30 verschillende vibratiestanden en behoort tot de meest geavanceerde massageapparaten op de markt. Met gemak kun je alle instellingen aanpassen via de LCD-display. Het biedt tot wel 53 intense vibraties per seconde en dankzij de hoogwaardige motor kun je vrijwel geruisloos masseren.

De Fysio PRO heeft voornamelijk goede reviews. Maar 3 van de 86 reviews op bol.com zijn wat minder. 

Voordelen

✔ 6 kopstukken
✔ Lange batterijduur: 6 uur
✔ 65% diepere massage
✔ CE gecertificeerd
✔ 30 verschillende standen
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen afstandsbediening

Fysio PRO goede massage gun

6. FITAGE

Deze massage gun van FITAGE heeft 12 verschillende opzetstukken en 30 snelheden. Hij heeft een batterijduur van 7 uur en wordt geleverd met een massagebal.

Deze massage gun is een hulpmiddel dat het spierherstelproces bevordert. Met professionele kwaliteit biedt dit apparaat diepgaande weefselmassage in een paar minuten. Ook zorgt het gebruik dat je sneller herstelt na een training, waardoor het de ideale oplossing is voor iedereen die zijn doelen sneller en gemakkelijker wil bereiken.

Voordelen

✔ 12 kopstukken
✔ Lange batterijduur: 7 uur
✔ CE-gecertificeerd
✔ Inclusief massagebal
✔ 30 verschillende standen
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 2 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen afstandsbediening

Fitage massage apparaat

7. Northgun PRO

De Northgun PRO is de perfecte aanvulling voor atlete, fysiotherapeuten of andere fitness en revalidatie gerelateerde professionals. Dankzij de geavanceerde Northwall technologie dringt dit massageapparaat tot wel 80% dieper door in de spieren vergeleken met andere massageapparaten.

Met zijn compacte en lichte ontwerp, samen met een langdurige batterijduur, is dit apparaat ideaal voor atleten die vaak onderweg zijn. Bovendien zorgt de stille motor voor een rustige werking, en het antislip handvat biedt een betere grip, waardoor het gebruiksgemak optimaal is.

De massage gun heeft vijf verschillende kopstukken die elk een eigen functie hebben. Daarnaast heeft de massage gun vijf vibratie standen, een batterijduur van 4 uur en een laag geluidsniveau.

Een nadeel van deze massage gun is dat hij vrij duur is voor wat je krijgt. Hij is niet perse beter meer functies dan een goedkopere massage gun. De prijs/kwaliteit verhouding is daarom niet zo goed. Vandaar dat deze massage gun ook niet in de top 3 staat.

De reviews van de massage gun zijn over het algemeen positief. 5 van de 300 reviews zijn minder positief, deze reviews gaan over dat er geen handige gebruiksaanwijzing bij zit.

Voordelen

✔ 5 kopstukken
✔ Batterijduur: 4 uur
✔ Vernieuwde Northwall technologie
✔ 5 vibratiestanden
✔ Laag geluidsniveau
✔ Certificaten: CE, RoHS
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 2 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen duidelijke gebruiksaanwijzing
✖ Prijzig

Northwall massage gun pro

8. Masagerr

Deze mini massage gun van Masagerr wordt geleverd met 4 massagekoppen en heeft 4 verschillende snelheidsstanden. Hij is klein en licht van gewicht zodat je hem makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Dit onderscheid deze massage gun van de meeste andere massage guns.

De massage gun heeft weinig negatieve reviews. Over het algemeen zijn mensen er erg tevreden over. Het is een stil apparaat, is gebruiksvriendelijk en ideaal om mee te nemen (hij is zo klein als een Iphone).

Voordelen

✔ 4 kopstukken
✔ 4 snelheidsstanden
✔ Klein formaat
✔ CE gecertificeerd
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Korte batterijduur: 2 uur
✖ Geen timer

Masagerr massage pistool

9. Rockerz Fitness

Deze massage gun van Rockerz Fitness heeft 6 kopstukken met 30 verschillende snelheden. Het is een relatief goedkope massage gun en de kwaliteit prijs verhouding is echt prima. Het enige nadeel is de batterijduur. Er staat bij vermeld dat hij een accuduur van 8 uur heeft. In de reviews is echter terug te lezen dat er veel problemen zijn met de batterij. Maar, er zijn ook veel mensen wel tevreden met het product:

Ik wilde al lange tijd een massage gun voor herstel na het sporten, maar vond ze altijd best prijzig. Deze heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding! De koffer is aan de zachte kant, maar de inhoud is goed beschermd! De massage gun werkt naar behoren en met de 6 opzetstukken is het voor elk lichaamsdeel en spiergroep ideaal te gebruiken. Heel erg makkelijk in gebruik, had aan de video hier op bol.com meer dan genoeg. Meteen in gebruik genomen en de batterij gaat erg lang mee! Ik ben super tevreden met dit product en zal het vaak gaan gebruiken!

We hebben de massagegun nu een aantal keren gebruikt en hij werkt fantastisch! Veel verschillende standen en opzetstukken waardoor je alle kanten op kan! Het product is makkelijk in gebruik en goed te gebruiken bij spierpijn of blessures!

Voordelen

✔ 6 kopstukken
✔ CE-gecertificeerd
✔ 30 verschillende standen
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen afstandsbediening
✖ Mindere batterij
✖ Geen timer

Rockerz fitness goede massage gun

10. Sanbo

De Sanbo massage gun wordt geleverd met 5 opzetstukken en heeft 6 verschillende snelheidsstanden. De Sanbo massage gun Prime is samen met experts en fysiotherapeuten ontwikkeld, zodat het optimaal werkt en betrouwbare resultaten geeft. De massage gun wordt veel in Nederland en België in praktijken gebruikt.

Deze massage gun is relatief goedkoop. Over het algemeen heeft hij goede reviews. De mindere reviews gaan vooral over dat hij snel stuk kan gaan of dat hij niet krachtig genoeg is. Naast de mindere reviews zijn er ook 585 positieve reviews over het product.

Voordelen

✔ 5 kopstukken
✔ 6 snelheidsstanden
✔ CE-gecertificeerd
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 1 jaar garantie

Nadelen

✖ Geen timer
✖ Korte batterijduur: 2 uur

Sanbo massage gun

11. Northgun PRIME

Deze Northgun PRIME massage gun wordt geleverd met 6 kopstukken en heeft 20 verschillende intensiteiten. De massage gun wordt gebruikt door professionele sporters en kinesisten. Het gebruik bevorderd de doorbloeding van de spieren. Dit zorgt voor een beter herstel van de spieren.

De massage gun heeft over het algemeen veel positieve reviews. De meeste mensen zijn heel tevreden over de massage gun. Ze geven aan dat spierpijn sneller verminderd wordt, het apparaat niet veel geluid maakt en het gebruik makkelijk is.

Naast positieve reviews zijn er ook een aantal mindere reviews. Dit gaat dan vooral over de accuduur, dat het product geleverd wordt met gebruikssporen of dat hij niet heel krachtig is. Op dit moment zijn er ongeveer 30 van de 300 reviews negatief.

Voordelen

✔ 6 kopstukken
✔ 20 snelheidsstanden
✔ CE en RoHS gecertificeerd
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ 2 jaar garantie

Nadelen

✖ Korte batterijduur: 2 uur

northwall massage gun

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een elektronisch massageapparaat. Het apparaat is ontworpen om diepe spierontspanning en verlichting te bevorderen door middel van pulserende trillingen op het huidoppervlak.

Het wordt vaak gebruikt voor zelfmassage, maar ook door therapeuten en sportprofessionals. Het wordt vooral gebruikt om spierspanning te verminderen, spierstijfheid te verlichten en het herstel van de spieren te bevorderen na inspannende activiteiten.

massage gun ontspannende massage

Massage gun heeft verschillende kenmerken

Je hebt enorm veel verschillende massage guns. Ze verschille niet alleen in uiterlijk, maar ook in gebruik en functies. Wel zijn er een aantal algemene kenmerken van een massage gun. Hieronder lees je welke verschillende kenmerken een massage gun heeft:

Handzaam

Massageguns zijn meestal draagbaar en hebben een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk in de hand ligt. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk te hanteren, waardoor gebruikers moeilijk bereikbare gebieden van hun lichaam kunnen masseren.

Instelbare intensiteit

De meeste massageguns bieden verschillende instellingen voor de intensiteit van de trillingen. Hierdoor kunnen gebruikers de kracht van de massage aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en gevoeligheid van de spieren.

Verschillende opzetstukken

Massageguns worden geleverd met verschillende opzetstukken of massagekoppen die zijn ontworpen om specifieke delen van het lichaam te behandelen. Bijvoorbeeld, een ronde kop kan worden gebruikt voor algemene massage, een platte kop voor grotere spiergroepen, een puntige kop voor gerichte triggerpoint-massage, enzovoort.

Trillingsmechanisme

Het hart van een massagegun is het trillingsmechanisme dat zich in de kop bevindt. Dit mechanisme genereert snelle pulserende trillingen die diep in de spieren doordringen en helpen om knopen, verklevingen en spanningen in de spieren los te maken.

Gebruiksvriendelijk

Massageguns zijn over het algemeen gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen zonder medische of massage-ervaring. Ze zijn ontworpen om zelfmassage mogelijk te maken en zijn daarom populair bij atleten, fitnessliefhebbers en mensen met een actieve levensstijl.

Gezondheidsvoordelen

Door regelmatig gebruik van een massagegun kunnen verschillende gezondheidsvoordelen worden ervaren, zoals het verminderen van spierpijn en -stijfheid, het verbeteren van de doorbloeding, het verlichten van pijnlijke gebieden, het bevorderen van ontspanning en het versnellen van het herstel na intensieve trainingen.

Massage gun kopen

Waar op letten bij het kopen van een massage gun?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun:

Kracht

Het is belangrijk om te kijken naar de kracht van een massage gun en of deze instelbare intensiteitsniveaus heeft. Het is handig als je de intensiteit aan kunt passen aan je eigen voorkeur en gevoeligheid van je spieren.

Geluidsniveau

Sommige massageguns kunnen behoorlijk luidruchtig zijn vanwege de trillingsmechanismen. Als je het apparaat op openbare plaatsen wilt gebruiken of als je een rustige omgeving verkiest tijdens de massage, is het verstandig om te controleren of de massagegun een acceptabel geluidsniveau heeft.

Batterijduur

Let op de batterijduur van de massagegun voordat je er een koopt. Het is vervelend als de batterij snel leeg raakt tijdens een massage. Een langere batterijduur kan handig zijn, vooral als je van plan bent om het apparaat regelmatig buitenshuis te gebruiken.

Opzetstukken

Verschillende opzetstukken zijn ontworpen voor specifieke delen van het lichaam en soorten massage, controleer daarom welke opzetstukken er worden meegeleverd en of deze voldoen aan je behoefte.

Garantie

Elektrische apparaten kunnen nou eenmaal snel kapot gaan. Controleer daarom de garantievoorwaarden en de kwaliteit van de klantenservice van het product.

Hoe gebruik je een massage gun?

Het gebruik van een massage gun is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om enkele basisrichtlijnen te volgen om onnodig letsel te voorkomen.

 1. Voorbereiding: Zorg dat de batterij is opgeladen of dat het apparaat is aangesloten op een stopcontact. Bevestig het juiste opzetstuk op de massage gun, afhankelijk van het lichaamsdeel dat je wilt masseren en het type massage dat je kiest.
 2. Inschakelen: schakel de massage gun in.
 3. Positionering: plaats het opzetstuk van de massagegun op het te masseren gebied van je lichaam. Houd het apparaat in een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van de huid.
 4. Starten: zet de massage gun aan. begin met een lagere intensiteit en verhoog deze indien nodig.
 5. Beweging: beweeg de massage gun langzaam over het te behandelen gebied. Laat het opzetstuk op een plek rusten om diep in de spieren te dringen en laat het dan weer verder bewegen. Vermijd te lang op één plek blijven.
 6. Druk: oefen lichte tot gematigde druk uit op het apparaat terwijl je het over je lichaam beweegt. Je hoeft niet teveel kracht te gebruiken.
 7. Tijd: houd de massage niet te lang op één gebied van je lichaam. Een paar minuten kan voldoende zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gevoeligheid

professionele massage

Welke opzetstukken zijn er bij een massage gun?

Bij een massagegun worden verschillende opzetstukken geleverd om specifieke delen van het lichaam te behandelen en verschillende massagetechnieken toe te passen. Elk opzetstuk heeft een unieke vorm en functie, waardoor je verschillende soorten massages kunt ervaren. Dit zijn veelvoorkomende opzetstukken die bij een massage gun worden geleverd:

 1. Ronde bal/opzetstuk: Dit opzetstuk lijkt op een bolletje en is ideaal voor algemene massages. Het kan worden gebruikt op grote spiergroepen zoals benen, armen en rug.
 2. Platte kop: Het platte opzetstuk is geschikt voor grotere spiergebieden en kan helpen bij het verspreiden van de trillingen over een breder oppervlak.
 3. Puntige kop: Dit opzetstuk heeft een puntige vorm en is bedoeld voor gerichte massage van specifieke knopen of triggerpoints in de spieren.
 4. Vork/opzetstuk: De vorkvormige kop wordt vaak gebruikt voor de nek, ruggengraat en achillespees. Het is nuttig om de spieren aan beide zijden van het doelgebied tegelijkertijd te behandelen.
 5. Bullet/opzetstuk: Het opzetstuk met de vorm van een kogel is effectief voor het richten op diepe weefsels en kan helpen bij het ontspannen van strakke spieren.
 6. Schuimbal/opzetstuk: Dit zachtere opzetstuk lijkt op een schuimroller en biedt een zachtere massage voor gevoelige gebieden of voor het gebruik tijdens het opwarmen of afkoelen.
 7. Brede vork/opzetstuk: Dit opzetstuk heeft een bredere vorkvorm en is handig voor het behandelen van bredere spiergroepen, zoals de onderrug.

verschillende massagekoppen

Waar is een massage gun goed voor?

 • Stressvermindering: Massage met een massage gun kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Dit kan op zijn beurt helpen om de geest te kalmeren en het zenuwstelsel te ontspannen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen.
 • Bevordering van ontspanning: De trillingen en massagebewegingen van een massage gun stimuleren de afgifte van endorfines, die de gevoelens van ontspanning en geluk bevorderen. Dit kan je helpen om je geest te ontspannen en je lichaam voor te bereiden op een goede nachtrust.
 • Pijnverlichting: Als je last hebt van spierpijn of stijfheid, kan het gebruik van een massage gun helpen om de pijn te verlichten. Pijn kan vaak een belemmering vormen voor een goede nachtrust, dus het verlichten van pijnlijke gebieden kan je helpen om comfortabeler te slapen.
 • Verbeterde doorbloeding: Massage met een massage gun bevordert de bloedcirculatie in het lichaam. Dit betekent dat zuurstof en voedingsstoffen gemakkelijker naar alle lichaamsdelen worden vervoerd, inclusief de spieren en de hersenen. Dit kan bijdragen aan een beter algeheel gevoel van welzijn en kan helpen om rustiger te slapen.
 • Verbeterde slaaphouding: Door het losmaken van strakke spieren en het bevorderen van spierontspanning, kan een massage gun je helpen om een betere slaaphouding aan te nemen. Dit kan bijdragen aan een comfortabelere slaap en het voorkomen van pijn en ongemak in de nacht.

massage guns beste producten

Veelgestelde vragen over massage guns

Een massage gun klinkt simpel; het is een apparaat dat je tegen een bepaald lichaamsdeel (spier) houdt met als doel bepaalde klachten te verlichten doormiddel van massage. Maar als je nog geen ervaring met het gebruik van een massage gun hebt, begrijp ik heel goed dat je met wat vragen zit. Hieronder heb ik meeste vragen waar ik zelf tegenaan liep op een rijtje gezet!

Hoe vaak moet ik een massage gun gebruiken?

Het gebruik van een massage gun kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om het apparaat niet langer dan 15 minuten per keer op een specifiek gebied te gebruiken en niet meer dan 2-3 keer per dag te masseren. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en een regelmatig gebruik te hanteren om overmatige belasting van de spieren te voorkomen.

Wanneer mag ik geen massage gun gebruiken?

Vermijd het gebruik van een massage gun bij botfracturen, acute verwondingen, huidaandoeningen, bloedstollingsproblemen, koorts en infecties, zwangerschap en bij oudere personen met gezondheidsaandoeningen. Raadpleeg een zorgverlener als je twijfelt of specifieke gezondheidsproblemen hebt voordat je een massage gun gebruikt.

Hoef ik nu niet meer naar een massage therapeut?

Een massage gun biedt veel voordelen voor dagelijkse spierontspanning en -herstel, maar het vervangt niet de expertise en persoonlijke aanpassing van een massagetherapeut. Een massagetherapeut kan specifieke problematische gebieden aanpakken en rekening houden met medische aandoeningen of blessures. Een massage gun kan echter handig zijn voor zelfmassage tussen professionele massages in.

Hoe lang moet ik een massage gun gebruiken?

Een massage gun kan tot 15 minuten per keer op een specifiek gebied worden gebruikt, maar het is beter om kortere sessies van 5-10 minuten te starten en de duur geleidelijk te verlengen. Variëren in opzetstukken en intensiteit kan verschillende spiergroepen bereiken. Overmatig gebruik moet worden vermeden om spieroverbelasting te voorkomen.

Hoe maak je een massage gun schoon?

Om een massage gun schoon te maken, volg je deze stappen:

 1. Schakel de massage gun uit en koppel deze los van de voeding.
 2. Verwijder de opzetstukken en maak ze schoon met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Spoel ze grondig af en laat ze drogen voordat je ze weer op de massage gun plaatst.
 3. Veeg het handvat en de behuizing van de massage gun schoon met een zachte, vochtige doek.
 4. Desinfecteer de opzetstukken indien nodig, vooral als je de massage gun met anderen deelt.
 5. Controleer regelmatig op slijtage of schade aan alle onderdelen van de massage gun en volg de instructies van de fabrikant voor onderhoud en reparatie.
 6. Bewaar de massage gun op een droge, schone plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht.

Relevante bronnen

Misschien vind je dit ook interessant

Van meerdere slaap gerelateerde producten hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet. Je leest ze hieronder:

Over de schrijver
Hi. Ik ben Odile! Zelf hecht ik veel waarde aan een goede nachtrust. Daarom deel ik bij Slaapmanieren graag mijn reviews en handige tips om jou te helpen beter te kunnen slapen!
Reactie plaatsen