Beste aroma diffuser (Top 4)
21 januari 2024 

Beste aroma diffuser (Top 4)

Aroma diffusers zijn de laatste twee jaar behoorlijk in opkomst. Op zich ook niet gek, want een aroma diffuser heeft behoorlijk wat voordelen. Zo geeft de diffuser een heerlijke geur af, maar brengt het ook sfeer in huis door de geur vernevelaar. Bovendien zijn sommige aroma diffusers ook nog uitgerust met leuke LED verlichting en zelfs muziek. Wij testte een aantal aroma diffusers uit en maakte een 'Beste aroma diffuser' top 4!

Samenvatting beste aroma diffusers

Ben je op zoek naar de beste aroma diffuser, maar heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een samenvatting van onze beste aroma diffuser top 4.

beste aroma diffuser


1. Zedar aroma diffuser

Een aroma diffuser met een compleet andere look is deze Zedar Aroma diffuser. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, gaat het om een aroma diffuser met een soort vlam effect. Wat dus ook nog eens een heerlijke geur afgeeft. Wij hebben deze diffuser getest in onze slaapkamer, omdat het er heel gezellig en sfeervol uitziet.

Wat betreft de etherische olie hebben we bij deze diffuser expres voor sandalwood en kaneel olie gekozen. Op die manier creëer je echt een gezellige openhaard sfeer creëert. Verder komt ook deze aroma diffuser met een afstandsbediening en timer, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer de diffuser uitschakelt. Hier hoef je je bed dus niet voor uit! Ook maakt dit de aroma diffuser veilig te gebruiken als je in slaap valt.

 Een ander voordeel is dat er zowel een licht als mistknop op zit én dat de aroma diffuser echt muisstil is. Het enige nadeel is dat de watercapaciteit van deze Zedar aroma diffuser wat kleiner is dan de diffusers hierboven (200 ml). Hierdoor is het geschikt voor ruimte tot 30 m2. 

Wat natuurlijk ideaal is voor in de slaapkamer of in een praktijkruimte. Maar als je op zoek bent naar de beste aroma diffuser voor in de woonkamer zou ik voor één van de overige aroma diffusers uit deze lijst met beste aroma diffusers gaan!

Kenmerken

 • Geschikte ruimte: tot 30 m2
 • Timer: ja
 • Water reservoir: 200 ml
 • Automatisch uitschakelen: ja
 • Afstandsbediening: ja
 • Garantie: 2 jaar

beste aroma diffuser

2. Gadgy aroma diffuser

Over design gesproken: deze Gadgy aroma diffuser ziet er qua afwerking zo bijzonder uit dat het niet kon ontbreken in deze lijst met beste aroma diffusers. Ik snap dat deze diffuser lang niet in ieder interieur past, maar als je interieur een vergelijkbare stijl heeft is dit wat mij betreft een mooie aanvulling!

Daarnaast beschikt ook deze aroma diffuser weer over allerlei extra's. Zo kun je het apparaat instellen op zeven verschillende kleuren, de timer instellen op vier verschillende standen en het snoer aan iedere kant mooi wegwerken. Een bijkomend voordeel is weer de aanwezigheid van LED-verlichting. Het biedt verschillende kleuropties die kunnen dienen als sfeerverlichting. Het creëert een kalmerende ambiance, vooral 's avonds.

Verder is de Gadgy aroma diffuser ook weer erg stil. Zelfs wanneer de diffuser op volle kracht werkt, blijft het geluidsniveau minimaal. Dit maakt het ideaal voor gebruik in slaapkamers of tijdens momenten van concentratie. Het enige minpunt aan deze aroma diffuser is dat je het niet op afstand kunt bedienen. Maar omdat je een timer kunt instellen vind ik dit zelf geen probleem.

Kenmerken

 • Geschikte ruimte: tot 25 m2
 • Timer: ja
 • Water reservoir: 400 ml
 • Automatisch uitschakelen: ja
 • Afstandsbediening: ja
 • Garantie: 1 jaar

beste aroma diffuser

3. 2BEHOME aroma diffuser

Deze prachtige aroma diffuser van 2BEHOME hoort zeker in dit lijstje thuis. De aroma diffuser wordt geleverd met afstandsbediening, waarbij je een timer kan zetten op 1, 3, 6 uur of continu. 

Een groot voordeel is dat deze aroma diffuser geleverd wordt met 2 gratis flesjes etherische olien en een cadeauset van 14 flesjes met heerlijke geuren. Waaronder kamille, rozemarijn, eucalyptus en lavendel. 

De aroma diffuser heeft 2 vernevelstanden en schakelt automatisch uit bij een leeg waterreservoir, zo weet je gelijk wanneer je hem moet bijvullen. Hiernaast heeft hij ook nog 7 dimbare kleuren. Voor elke gelegenheid wel een optie dus!

Kenmerken

 • Geschikte ruimte: tot 30 m2
 • Timer: ja
 • Water reservoir: 0,55 liter
 • Automatisch uitschakelen: ja
 • Afstandsbediening: ja
 • Garantie: 1 jaar

beste aroma diffuser 2behome

4. Dadson aroma diffuser

Als je op zoek bent naar de beste aroma diffuser voor grotere ruimtes kan ik deze Dadson diffuser zeker aanraden! Net als veel andere diffusers gaat het eigenlijk om een soort 3 in 1 apparaat. Je kunt het apparaat namelijk gebruiken als zowel nachtlampje (door de LED verlichting), luchtbevochtiger (door de verneveling) en natuurlijk als aroma diffuser.

Wat ik zelf een groot voordeel aan deze diffuser vind, is dat je het apparaat op vier verschillende standen kunt instellen qua tijd. Namelijk: 1 uur, 3 uur, 6 uur of continu. Dit laatste zou ik persoonlijk niet zo snel doen, want dan is de geur vrij heftig als je binnenkomt. De aroma diffuser is wel geschikt voor grote ruimtes. In de beschrijving staat maar liefst een ruimte van 40 m2. 

Dit maakt het meteen ook het apparaat met het grootste bereik uit deze lijst met beste aroma diffusers. Een andere reden dat ik deze aroma diffuser in mijn lijst met beste aroma diffusers heb gezet is vanwege het design. Ik zou mijn eigenlijk interieur als modern omschrijven en de aroma diffuser past hier echt perfect tussen. 

De donkerbruine kleur maakt het uiterlijk vrij strak en de subtiele LED verlichting, dat overigens ook in de diffuser zit, geeft het een chique uitstraling. Kortom, als je op zoek bent naar de beste aroma diffuser, is de Dadson aroma diffuser een goede optie!

Kenmerken

 • Geschikte ruimte: tot 40 m2
 • Timer: ja vier verschillende standen
 • Water reservoir: 550 ml
 • Automatisch uitschakelen: ja
 • Afstandsbediening: ja
 • Garantie: 1 jaar

beste aroma diffuser

5. O'dor aroma diffuser

Ook een super goede aroma difusser uit deze lijst is deze O'dor aroma diffuser. Het duurde even voordat ik er eentje kon bemachtigen, want de diffuser is heel populair en daarom vaak uitverkocht maar uiteindelijk is het gelukt! 

De diffuser werkt gewoon al de meeste geur diffusers: je doet een paar druppels etherische olie in het apparaat en zet het aan. Alleen wat deze O´dor aroma diffuser zo goed maakt, zijn alle extra functies die het heeft. Zo kun je de aroma diffuser instellen op zeven verschillende kleuren en zowel in subtiel licht als fel licht. 

Verder is de aroma diffuser super stil, heeft een watertank capaciteit van 400 ml en vier instellingen waaronder twee verschillende mistopties. Dit maakt het ook heel geschikt om in praktijkruimtes te gebruiken. Daarnaast zijn de reviews over de O'dor aroma diffuser erg positief. Kortom, ook weer het proberen waard!

Kenmerken

 • Geschikte ruimte: tot 25 m2
 • Timer: ja
 • Water reservoir: 400 ml
 • Automatisch uitschakelen: ja
 • Afstandsbediening: ja
 • Garantie: 1 jaar

beste aroma diffuser

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een elektronisch apparaat dat speciaal is ontwikkeld om een heerlijke geur in een ruimte te verspreiden. Dit doet de difusser door essentiële oliën te verdampen. Er zijn verschillende soorten aroma diffusers te koop. Ze verschillen zowel in type als in extra functies. Zo zijn er aroma diffusers met LED-verlichting, aroma difussers met een timer en draadloze aroma diffusers.

Een goede aroma diffuser is wat ons betreft in ieder geval in staat om verschillende geuren, gelijkmatig en zonder nattigheid door je ruimte te verspreiden. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een paar druppels olie (essentiële olie) in de diffuser te druppelen. Je kunt zelf bepalen welke essentiële olie je hiervoor gebruikt. Zolang het maar een heerlijke geur afgeeft!

In het algemeen zijn aroma diffusers beschikbaar in verschillende ontwerpen en maten, waardoor je de mogelijkheid hebt om de geuren van essentiële oliën in huis of op kantoor op een gemakkelijke en aangename manier te ervaren. De keuze van de essentiële oliën bepaalt welke geur wordt verspreid, en dit kan variëren van ontspannende lavendel tot verfrissende citroen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het gewenste effect.

beste aroma diffusers

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een apparaat dat wordt gebruikt om etherische oliën of geurige oliën te verspreiden in de lucht, waardoor een aangename geur in een ruimte ontstaat. Er zijn verschillende soorten aroma diffusers, maar over het algemeen werken ze op vergelijkbare wijze. Hier is een algemene uitleg van hoe een aroma diffuser werkt:

Stap 1. Waterreservoir vullen

De meeste aroma diffusers hebben een waterreservoir. Het is de bedoeling dat je hier schoon en koud water in doet. Het waterniveau moet binnen de aangegeven limieten blijven om de aroma diffuser goed te laten functioneren.

Stap 2. Etherische olie gebruiken

Naast water is het ook de bedoeling om een etherische olie in het water te druppelen. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de capaciteit van de diffuser, maar natuurlijk ook jouw eigen persoonlijke voorkeur. Hoe meer etherische olie je gebruikt, hoe groter de geursterkte.

Stap 3. Ultrasone technologie

Veel aroma diffusers maken gebruik van ultrasone technologie. Dit is een ultrasone plaat in de aroma diffuser dat trilt met ultrasone geluidsgolven. Hierdoor worden zowel het water als de etherische olie omgezet in kleine, microscopisch kleine, Dit zorgt voor een fijne nevel die in de lucht wordt verspreid.

Stap 4. Verneveling instellen

Vervolgens wordt deze opgewekte nevel de lucht in geblazen. Dit geeft de ruimte een heerlijke geur. Daarnaast zijn er ook diffusers die je zelf kunt instellen op intensiteit van de verneveling (dus hoeveel eruit komt) en de duur ervan (hoe lang de aroma diffuser aanstaat). Door deze timerinstellingen kun je zelf bepalen hoelang de aroma diffuser actief blijft voordat deze automatisch wordt uitgeschakeld.

beste aroma diffuser

Welke soorten aroma diffusers zijn er?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende aroma diffusers te koop. Ieder weer met zijn eigen voordelen. Het juiste type aroma diffuser voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Kijk vooral naar de eigenschappen die jij het belangrijkst vindt. Hieronder hebben we de verschillende aroma diffusers gezet. Er zijn ook aroma diffusers die een combinatie van onderstaande punten zijn.

1. Ultrasone diffusers

Ultrasone diffusers zijn heel populair. Ze gebruiken ultrasone trillingen om een fijne nevel van water en etherische oliën te creëren. Deze diffusers zijn meestal stil en voegen ook vocht toe aan de lucht, waardoor ze als luchtbevochtigers kunnen dienen.

2. Verdamping aroma diffusers

Er zijn ook zogeheten verdampingsaroma diffusers. Deze aroma diffuser verdampt de etherische olie door het op een katoenen pad of wattenstaafje te plaatsen. Een ventilator blaast vervolgens lucht over het katoenen pad om de geur door jouw ruimte te verspreiden. Dit type aroma diffuser maakt meer geluid dan de ultrasone diffuser waar ik het hierboven over had.

3. Warmte diffusers

Warmte diffusers gebruiken warmte in plaats van een ventilator of ultrasone trillingen om de etherische oliën te verdampen. Vaak wordt hiervoor gebruik gemaakt van een kaartje met daarboven een bakje. In het bakje doe je wat water met etherische olie en de kaars zet je hieronder. Vervolgens verwarmt deze kaars de water en etherische olie op, waardoor de geur zich verspreid. Deze diffusers zijn eenvoudig in gebruik, maar ze kunnen de chemische samenstelling van sommige etherische oliën veranderen.

4. Oplaadbare aroma diffuser

Een oplaadbare aroma diffuser is een draadloze variant die je van te voren oplaadt waardoor het flexibel in gebruik is. Deze aroma diffusers zijn handig voor gebruik op verschillende locaties of plekken waar je geen stopcontact hebt. Je bent namelijk niet afhankelijk van stroom.

5. Nevel aroma diffuser

Nevel aroma diffusers werken op basis van perslucht om nevel van de etherische olie te verspreiden. Ze zijn vergelijkbaar met ultrasone diffusers, maar gebruiken luchtdruk in plaats van ultrasone trillingen. Verder zit er weinig verschil tussen beide diffusers.

7. Reed aroma diffuser

Reed aroma diffusers zijn passieve diffusers die geen stroom nodig hebben. Ze bestaan uit een glazen fles gevuld met een draagolie en etherische oliën, samen met rietstokjes. De geur verspreidt zich door de rietstokjes en wordt in de lucht afgegeven. Auto diffusers: Deze compacte diffusers zijn ontworpen om in de auto te gebruiken. Ze worden meestal aangedreven via de sigarettenaansteker en verspreiden geuren in de auto.

8. Slimme aroma diffusers

Een slimme aroma diffuser is eigenlijk een soort moderne variant op alle verschillende soorten diffusers. Je kunt het meer zien als een extra functie. Wanneer je namelijk een slimme aroma diffuser koopt, kun je het apparaat op afstand bedienen doormiddel van een app op je mobiel. Ook is het vaak mogelijk om de aroma diffuser te programmeren, zodat het op specifieke tijden geuren te verspreid.

9. Aroma diffuser met LED-verlichting

Net als de slimma aroma diffuser hierboven is een aroma diffuser met LED verlichting ook meer een extra kenmerk. De LED-verlichting kan worden ingesteld op verschillende kleuren en creëert een sfeervolle ambiance. Dit kan helpen bij het ontspannen en creëren van een rustige sfeer in de ruimte. Je kunt vaak de kleur en helderheid van de verlichting aanpassen.

beste aroma diffuser

Voordelen van een aroma diffuser

Het inzetten van een aroma diffuser brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet. Het gaat vooral om voordelen die wij zelf ervaren in het gebruik van een aroma diffuser!

Verbeterde Luchtkwaliteit

Wat veel mensen niet weten is dat aroma diffusers bijdragen aan het verhogen van de luchtvochtigheid in een ruimte. Dit is met name gunstig als het erg droog is binnen. Bijvoorbeeld in de wintermaanden als we de verwarming aan hebben staan en de ramen veel dicht hebben. De luchtvochtigheid in huis neemt dan automatisch af, waardoor je last kunt krijgen van een droge huid, droge lippen en zelfs een droge keel of ademhalingsproblemen wanneer je hier gevoelig voor bent.

Aromatherapie

Aroma diffusers worden tegenwoordig ook veel ingezet als aromatherapie in salons, welness centra maar ook thuis in slaapkamers en badkamer. In een aroma diffuser gebruik je tenslotte etherische olie. Deze etherische olie verspreid vervolgens door de ruimte en dit kan kalmerend en ontspannend werken. Zeker als je etherische olie gebruikt dat geassocieerd wordt met ontspanning. Denk aan lavendel, eucalyptus, citrus en bergamot. Een aroma diffuser gebruiken kan zo zelfs stress verminderend werken.

Verbeterde slaapkwaliteit

Zoals ik hierboven ook al schreef, kan er in een aroma diffuser etherische olie worden gebruikt die een ontspannend werking hebben. Dit kan ook een positief effect hebben op je slaapkwaliteit. Zo is bijvoorbeeld van lavendelolie bekend dat het slaapbevorderende eigenschappen heeft.

Maar ook pepermunt en eucalyptus kunnen mogelijk ook de slaapkwaliteit bevorderen. Zeker als je verkouden bent of hoofdpijn hebt. Zo heb ik vorige week, toen ik snot verkouden was, pepermuntolie als etherische olie gebruikt. Ik had echt het idee dat ik hierdoor makkelijker kon ademen!

Natuurlijke geurverfrisser

Naast bovenstaande voordelen heeft een aroma diffuser gebruiken natuurlijk vooral het grote voordeel dat het een heerlijke geur afgeeft. Het is een soort modern alternatief op de bekende luchtverfrissers. Alleen dan doormiddel van natuurlijke stoffen. Etherische olie is namelijk gemaakt van natuurlijke geurstoffen. Geen chemische stoffen. Ze geven een frisse geur af, waardoor je huis of werkruimte altijd lekker ruikt!

beste aroma diffuser

Welke soorten oliën kan ik gebruiken?

Hoewel er verschillende soorten oliën in een aroma diffuser kunnen, is het aan te raden om voor een natuurlijke olie te gaan. Natuurlijke oliën zijn namelijk beter voor je gezondheid en zijn bovendien ook het meest effectief en veilig. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant van je aroma diffuser op te volgen voor de juiste dosering.

Voorbeelden van bekende oliën die in een geur diffuser gebruikt worden heb ik hieronder gezet. Je kunt natuurlijk ook altijd experimenteren met het mengen van verschillende etherische oliën. Om zo je eigen unieke geurcombinaties te creëren!

Welke geuren zijn er voor aromatherapie?

 • Lavendelolie: Lavendel staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het is ideaal om te gebruiken voor stressvermindering en het bevorderen van een goede nachtrust.
 • Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verfrissende en opwekkende geur. Het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn, het verbeteren van de concentratie en het verminderen van vermoeidheid.
 • Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft een verkoelende en verfrissende geur. Het is nuttig bij het verlichten van verstopte neuzen, congestie en ademhalingsproblemen.
 • Tea tree-olie: Tea tree-olie staat bekend om zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het kan worden gebruikt om de lucht te zuiveren en om de ademhaling te ondersteunen.
 • Rozemarijnolie: Rozemarijnolie heeft een opwekkende en verfrissende geur. Het kan de mentale helderheid en concentratie mogelijk verbeteren.
 • Bergamotolie: Bergamotolie heeft een lichte, citrusachtige geur. Het kan mogelijk helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming.

beste aroma diffusers

Waar moet ik op letten als ik een aroma diffuser ga kopen?

Er zijn behoorlijk wat verschillende aroma diffusers te koop van uiteenlopende merken. Denk aan de Bay Aroma diffuser, Gadgy aroma diffuser en Happyhaves aroma diffuser. Stuk voor stuk populaire diffusers. 

Maar wat is nou de beste aroma diffuser? En wat moet je op letten bij het kopen van een aroma diffuser? Hieronder heb ik de belangrijkste punten gezet waar ik op gelet heb bij het samenstellen van deze lijst met beste aroma diffusers:

 • Prijs: persoonlijk zou ik niet voor een aroma diffuser boven de 80 euro gaan. Dit is namelijk niet nodig om een goede diffuser te krijgen. 
 • Energieverbruik: een aroma diffuser kan behoorlijk veel energie slurpen. Koop het liefste een aroma diffuser dat niet meer dan 15,6 Watt per uur verbruikt. 
 • Geluid: let ook op het geluid dat de diffuser maakt. Een diffuser onder de 30 db is goed te doen. 

beste aroma diffusers

Hoe maak ik een aroma diffuser schoon?

Het schoonmaken van een aroma diffuser is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken en om de verspreiding van geuren schoon en hygiënisch te houden. Hier zijn stappen om een aroma diffuser schoon te maken:

Stap 1. Voorbereiden

Voordat je begint met schoonmaken, zorg ervoor dat de diffuser is uitgeschakeld en losgekoppeld van het stopcontact om elektrische veiligheid te waarborgen. Giet ook eventueel overgebleven water uit het waterreservoir van de aroma diffuser.

Stap 2. Maak onderdelen schoon

Demonteer vervolgens de verschillende onderdelen van de aroma diffuser, zoals het deksel, het waterreservoir en de ultrasone plaat (indien aanwezig). Raadpleeg de handleiding van je specifieke diffuser voor instructies over hoe je deze onderdelen veilig kunt verwijderen.

Stap 3. Reinig het waterreservoir

Spoel het waterreservoir grondig af onder stromend water om eventuele resten van essentiële oliën te verwijderen. Je kunt ook een mild reinigingsmiddel gebruiken om hardnekkige vlekken of aanslag te verwijderen. Zorg er wel voor dat je het reservoir goed afdroogt voordat je het weer in de diffuser plaatst. Reinig ook de deksel en andere afneembare onderdelen van de diffuser op dezelfde manier.

Stap 4. Reinig de ultrasone plaat

Als je diffuser een ultrasone technologie gebruikt, zorg ervoor dat je voorzichtig de ultrasone plaat schoonmaakt met een zachte borstel of een wattenstaafje om eventuele olieresten of mineraalafzettingen te verwijderen. Veeg vervolgens de buitenkant van de diffuser schoon met een zachte, vochtige doek. Op die manier haal je stof en eventuele vingerafdrukken weg. Hierna is de aroma diffuser en klaar voor gebruik!

beste aroma diffuser

Wat kost een aroma diffuser?

De prijs van een aroma diffuser kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder merk, functies en kwaliteit. Over het algemeen kun je aroma diffusers vinden in een prijsklasse van ongeveer 20 tot 100 of zelfs meer. Dit hangt onder af van:het type model, de grote van de diffuser (watercappiciteit) en de aanwezigheid van extra functies, zoals LED verlichting of draadloze bediening. Houdt er in ieder geval rekening mee dat wanneer je de beste aroma diffuser kopen niet alleen om de prijs draait!

Misschien vind je dit ook interessant! 

Naast deze beste aroma diffuser top 4, hebben we meer lijsten online staan met daarin onze favoriete slaapproducten. Hieronder vind je er een aantal!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen