Beste muggenlamp (top 5)
16 april 2024 

Beste muggenlamp (top 5)

Een goede muggenlamp kan muggen en andere insecten die je liever niet bij je in de buurt hebt op afstand houden. Toch zit er wel een groot verschil in kwaliteit tussen deze lampen onderling. Sterker nog, een groot deel van de lampen werkt helemaal niet. Daarom hebben wij meerdere muggenlampen uitgeprobeerd en hier uiteindelijk deze 'Beste muggenlamp' top 5 van gemaakt!

Samenvatting beste muggenlampen 2024

Geen zin om de hele blog te lezen? Begrijpelijk! Hieronder vind je een samenvatting van onze 'Beste muggenlamp top 5'. In totaal hebben wij tien verschillende muggenlampen uitgeprobeerd en hieruit de vijf beste gekozen. Hierbij hebben we vooral gelet op de volgende punten: werking, stroomverbruik, gebruiksgemak, onze ervaring, ervaringen van anderen, uiterlijk en prijs.

beste muggenlamp

1. JML muggenlamp (Beste muggenlamp binnen en buiten)

Een lamp dat zeker thuis hoort in deze beste muggenlamp top 5, is de JML commerce muggenlamp. De lamp heeft een bereik van maar liefst 50 vierkante meter en is zowel geschikt voor buitengebruik als binnenshuis. Zo hebben wij de muggenlamp getest op ons terras (ongeveer 25 m2), maar ook in onze slaapkamer (12 m2).

En vooral dat laatste was echt een uitkomst, want je hebt tijdens het slapen helemaal geen last meer van dat vervelende muggen geluid. Je kunt de muggenlamp namelijk instellen op drie verschillende standen. Ook heeft het een automatische lichtsensor, waardoor het muggen en andere insecten aantrekt en doodt. Je hebt dus geen gedoe met handmatig in,- en uitschakelen.

Verder zit er een geruisloze ventilator in, waardoor je tijdens het slapen niet wakker wordt. Dit maakt het een ideale muggenlamp om ook in de slaapkamer te gebruiken, zoals wij gedaan hebben. Verder hoef je geen batterijen te kopen. Je kunt de lamp eenvoudig gebruiken met een USB poort. Daarnaast vinden wij de lamp er zelf strak uitzien. Dit is natuurlijk niet het belangrijkste, maar wel mooi meegenomen. Kortom een aanrader!

Eigenschappen muggenlamp

 • Type: elektrische vliegenlamp en muggenlamp
 • Werking: blauw uv licht en stroom
 • Gebruik: binnen en buiten
 • Bereik: 50 m2
 • Extra: strak design, automatische lichtsensor
 • Slaapkamer: ook geschikt voor in de slaapkamer

beste muggenlamp

2. Beper elektrische muggenlamp

Ook de Beper elektrische muggenlamp kwam goed uit onze test! Niet alleen vanwege de effectiviteit, maar ook vanwege het gebruiksgemak. Het gaat namelijk om een elektrische muggenlamp die je op afstand kunt bedienen doormiddel van een afstandsbediening. Je kunt dus gewoon blijven zitten of liggen om de lamp aan en uit te zetten! De muggenlamp maakt gebruik van een uv lamp dat uv-a licht uitstraalt.

Dit licht trekt insecten aan, waardoor de lamp ze hierna kan doden. Dit laatste doet de lamp doormiddel van elektrische stroom met een voltage tussen de 3500-4200. Wat het ook een krachtige effectieve vliegenlamp maakt. Zelfs om dikke grote blauwe bromvliegen te doden. Het externe rooster zorgt er overigens voor dat dieren en kinderen niet in contact kunnen komen met de elektrische stroom. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!

Verder zit er een handig, verwijderbare opvangbakje op die je kunt legen. Zo houdt je de lamp schoon. Daarnaast kun je de muggenlamp zowel ophangen als neerzetten, waardoor je het in verschillende ruimtes kunt installeren. Ook je slaapkamer. Een ander pluspunt is dat het merk, in tegenstelling tot vergelijkbare apparaten, geen gebruik heeft gemaakt van chemische stoffen waardoor het ook niet stinkt bij gebruik. Kortom, ook weer het proberen waard!

Eigenschappen muggenlamp

 • Type: Elektrische vliegenlamp en muggenlamp
 • Werking: UV licht en stroom
 • Bereik: 80 m2
 • Gebruik: binnen en buiten
 • Extra: Op afstand bedienbaar, makkelijk schoonmaken
 • Slaapkamer: ook geschikt voor in de slaapkamer

beste muggenlamp

3. Perel insectenverdelger (Beste insectenlamp)

Als je op zoek bent naar de beste muggenlamp is ook de Perel insectenverdelger een lamp die we kunnen aanraden. De lamp maakt ook weer gebruik van UV-licht om insecten als muggen en vliegen aan te trekken. Zodra ze in contact komen met de lamp en dus ook het spanningsrooster worden ze geëlektrocuteerd en zo gedood.

Verder is er gebruik gemaakt van een brandwerend ABS-behuizing. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de muggenlamp schadelijk is voor jou, eventuele huisdieren en/of andere huisgenoten. Ook vonden wij dat de muggenlamp vrij makkelijk schoon te maken is. Er zit namelijk ook weer een uitneembaar opvangbakje onder. Die je alleen maar eruit hoeft te halen en te legen.

Een ander pluspunt is dat je de lamp zowel hangend als staand kunt gebruiken. Wat het geschikt maakt om in verschillende ruimtes te gebruiken. Wel lazen wij in de reviews dat je de lichtbron in de lamp niet zelf kunt vervangen. Dit is dus wel een nadeel. Overigens zit er wel twee jaar garantie op, dus ik verwacht dat dit geen problemen gaat geven.

Het is wat ons betreft overigens niet alleen een geschikte optie als je op zoek bent naar de beste muggenlamp, maar ook een krachtige vliegenlamp. Dit geldt voor alle lampen uit deze lijst!

Eigenschappen muggenlamp

 • Type: elektrische vliegenlamp en muggenlamp
 • Werking: uv licht en stroom
 • Gebruik: binnen en buiten
 • Bereik: 100 m2
 • Extra: staand en hangend gebruiken
 • Slaapkamer: ook geschikt voor in de slaapkamer

beste muggenlamp

4. Platinet lamp (beste muggenlamp slaapkamer)

Als je op zoek bent naar de beste muggenlamp, maar dan een wat simpeler model dat niet zoveel ruimte in beslag neemt, is deze Platinet lamp een goede optie. In het specifiek gaat het om een oplaadbare LED-lamp met ingebouwde 'muggenkiller'. Geschikt om zowel buiten als binnen te gebruiken. Ook weer ideaa voor in de slaapkamer, omdat het vrijwel geen ruimte in beslag neemt!

De lamp bevat een effectieve muggenvanger, namelijk blauw licht, dat insecten aantrekt. Zodra de insecten het metalen net raken, worden ze snel bestreden door een elektrische schok. Zowel de lantaarnfunctie als de muggenlamp kunnen gelijktijdig worden gebruikt.

Dankzij de ingebouwde oplaadbare batterij (5 uur) en de universele micro-USB-connector, kun je de lamp overal gebruiken en ook makkelijk meenemen. Verder maakt de lamp geen geluid en is het ook niet schadelijk voor dieren. Het bereik is wel iets lager dan de andere lampen hierboven, namelijk 30 tot 40 m2 (ga uit van 30m2). Maar hierdoor is de lamp wel lekker compact!

Eigenschappen muggenlamp

 • Type: elektrische vliegenlamp en muggenlamp
 • Werking: blauw uv licht en stroom
 • Gebruik: buiten
 • Bereik: 30 m2
 • Extra: compact, goedkoop
 • Slaapkamer: ook geschikt voor in de slaapkamer

beste muggenlamp

5. Venecon Goods insectenlamp

Je hebt compact en je hebt deze muggenlamp van Venecon 😜. Het is nog kleiner dan de lamp hierboven en is hierdoor heel eenvoudig in gebruik. Bovendien zie je dit ook terug in de prijs, want het is de goedkoopste optie uit deze lijst 'Beste muggenlamp top 5'. Ideaal voor in kleinere ruimtes! Bijvoorbeeld in je slaapkamer.

Het gaat in dit geval specifiek om een insectenlamp die je alleen maar in het stopcontact hoeft te stoppen. Het licht van de lamp trekt muggen, fruitvliegen en motten aan. Die vervolgens snel en effectief worden geëlimineerd door de spanning in de lamp. Ook aan veiligheid is gedacht. Direct contact met de uv-lamp en het hoogspanningsraster is namelijk niet mogelijk.

Verder zitten er twee lampen in de verpakking. Wat handig is voor grotere ruimtes of om een reserve bij de hand te hebben. Ook worden twee reinigingsborstels meegeleverd, waardoor het onderhoud van de lamp lekker gemakkelijk gaat!

Eigenschappen muggenlamp

 • Type: elektrische vliegenlamp en muggenlamp
 • Werking: led licht
 • Gebruik: binnen
 • Bereik: 10 m2
 • Extra: compact, goedkoop, in stopcontact gebruiken
 • Slaapkamer: ook geschikt voor in de slaapkamer

beste vliegenlamp

Muggenlamp beste getest en slechtste getest

Naast bovenstaande 'Beste muggenlamp top 5' zijn er ook muggenlampen die we getest hebben en juist niet aanraden. Hieronder vind je een lijstje:

 • MaxxHome vliegenlamp: ondanks de magnetische transformator is het geen krachtige effectieve vliegenlamp. Het ving in ons geval zelfs geen één vlieg of mug
 • Flystopper vliegenlamp: deze lamp dreef onze energierekening enorm de lucht in. Bovendien was de lamp niet alleen niet-energiezuinig, maar ook niet effectief.
 • Hoftronic vliegenlamp: hielt muggen en andere vliegende insecten niet op afstand.

beste muggenlampen

Muggenlamp is de beste muggenvanger

Als je op zoek bent naar een handig hulpmiddel om muggen en andere insecten op afstand te houden, kan een goede muggenlamp helpen! Je het ook wel een insectenlamp of insectenvanger. Meestal gaat het om een elektrische muggenlamp dat speciaal ontworpen is om muggen (en andere vliegen insecten) aan te trekken (d.m.v. uv licht, led licht, geuren), maar ook te doden (doormiddel van elektriciteit of lijm).

De muggenlamp maakt hierbij gebruik van verschillende methodes. Afhankelijk van het specifieke ontwerp. Hierin zitten namelijk grote verschillen. Om die reden is het ook heel belangrijk om naar de muggenlamp review te kijken. Een lamp kan er op papier uit zien als de beste muggenlamp, maar vervolgens in de praktijk helemaal niet goed werken, waardoor je nog onder de muggenbulten zit...

beste mugegnlamp

Hoe werkt een goede muggenlamp

Het doel van een muggenlamp is natuurlijk muggen vangen. Hierin werkt een goede muggenlamp eigenlijk op meerdere manieren om vervelende muggen ver bij je vandaan te houden. De meeste muggenlampen doen dia via speciaal lokmiddelen, een elektrisch rooster en/of speciale lijmplaten.

Lokmiddel dat muggen aantrekt

Om vervelende muggen weg te houden, maken muggenlamp gebruik van lokmiddelen. Oftewel bepaalde middelen die muggen triggeren om naar de lamp te komen. De vliegende insecten moeten tenslotte wel naar de lamp toe komen. Eén van die lokmiddelen is een uv lamp dat uv licht of led lamp dat led licht uitstraalt.

De vervelende insecten trekken naar het uv licht of led licht toe, waardoor je ze gemakkelijk vangt. Een ander hulpmiddel is het afgeven van bepaalde warmte. Ook dit is een hulpmiddel dat insecten aantrekt. Net als muggen en andere insecten lokken met geurstoffen.

Elektrische rooster (elektrische muggenlamp)

Naast een speciale uv lamp, geurtjes en/of het afgeven van warmte, is het ook nodig om de insecten te doden wanneer je ze hebt binnengelokt. Een anti muggenlamp maakt hierbij vaak gebruik van een elektrisch rooster. Dit rooster staat onder spanning. Wanneer muggen of andere vliegende insecten door de anti muggenlamp zijn aangetrokken worden de insecten geëlektrocuteerd en zo gedood.

Lijmplaten

Naast een elektrisch rooster om muggen en andere vervelende insecten te doden, maken sommige insecten lampen ook gebruik van lijmplaten in plaats van elektrische roosters. Deze lijmplaten zijn bedekt met een kleverige substantie die insecten vasthoudt nadat de insecten aangetrokken zijn.  Zodra een mug op de lijmplaat landt, blijft hij plakken en kan hij niet meer ontsnappen. Ook dit zal zorgen voor veel dode muggen.

muggenlamp

Waarom is een muggenlamp de beste muggenvanger

Waarom wordt een muggenlamp beschouwd als de beste muggenvanger? Hieronder heb ik alle voordelen op een rijtje gezet!  Wel is het belangrijk om te onthouden dat niet alle muggen in een gebied gevangen, vooral niet als er een grote populatie muggen aanwezig is. Het gebruik van meerdere muggenlampen in combinatie met andere methoden voor muggenbestrijding, zoals het gebruik van horren en het elimineren van stilstaand water, kan helpen om de muggen in huis te verminderen.

Effectiviteit muggenlamp

Muggenlampen zijn over het algemeen effectief in het aantrekken en vangen van muggen en andere vliegende insecten. De combinatie van lokmiddelen zoals UV-licht en het elektrische rooster of lijmplaten zorgt voor een effectieve vangst.

Veiligheid muggenlamp

In vergelijking met insecticiden en sprays zijn muggenlampen over het algemeen veiliger voor gebruik binnenshuis, omdat ze geen chemicaliën verspreiden en geen giftige dampen afgeven.

Gemak muggenlamp

Muggenlampen zijn meestal eenvoudig in gebruik en vereisen geen constante monitoring zoals bij bijvoorbeeld sprays. Ze kunnen continu worden ingeschakeld om muggen te vangen, zonder dat er veel handelingen nodig zijn.

muggenlamp

Waarom muggenlamp in de slaapkamer?

Al met al kan het plaatsen van een muggenlamp in de slaapkamer helpen om een comfortabele en rustige slaapomgeving te creëren, vrij van de hinderlijke aanwezigheid van muggen. Hieronder heb ik alle voordelen van een muggenlamp in de slaapkamer op een rijtje gezet:

Verbeterde slaapkwaliteit

Muggen zijn niet erg irritant, zeker als je wilt slapen. Je hoort constant gezoem. Door een muggenlamp in de slaapkamer te plaatsen, kun je ervoor zorgen dat je niet meer wakker ligt van dit gezoem en zo beter kan slapen.

Bescherming tegen beten tijdens slapen

Muggen zijn vooral actief in de nacht, waardoor ze 's nachts vaak het meest actief zijn in de slaapkamer. Een muggenlamp in de slaapkamer kan helpen om muggen weg te houden van je bed, waardoor je minder snel last hebt van muggenbeten tijdens het slapen.

Gezondheidsvoordelen

Muggen kunnen ziekten zoals malaria overdragen. Door muggen weg te houden uit de slaapkamer met een muggenlamp, verminder je het risico op ziekten die door muggen worden verspreid. Dit geldt vooral in het buitenland.

Betere nachtrust

Het hebben van een muggenvrije slaapkamer draagt bij aan je algehele comfort tijdens het slapen. Je kunt rustiger slapen en wordt niet gestoord door het gezoem van muggen of de jeuk van muggenbeten.

beste muggenlamp slaapkamer

Beste muggenlamp slaapkamer

De beste muggenlamp voor de slaapkamer moet aan een aantal eisen voldoen om effectief te zijn en een goede nachtrust te garanderen:

 • Beste muggenlamp slaapkamer moet muggen doden: het belangrijkste is natuurlijk dat de lamp muggen effectief aan trekt en doodt. Meestal gebeurt dit doormiddel van UV-licht, dat muggen aantrekt. En een elektrisch rooster dat de muggen doodt zodra ze in contact komen met de lamp.
 • Beste muggenlamp slaapkamer moet veilig zijn: Veiligheid is van groot belang, vooral in de slaapkamer. De muggenlamp moet zo zijn ontworpen dat hij veilig is voor gebruik in de slaapkamer, met bescherming tegen direct contact met de UV-lamp en het elektrische rooster. Dit voorkomt ongelukken en verwondingen, vooral als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.
 • Beste muggenlamp is stil: De muggenlamp moet stil en geruisloos zijn tijdens gebruik, zodat het de slaap niet verstoort. Dit betekent dat het elektrische rooster stil moet werken en geen storende geluiden mag maken tijdens het doden van de muggen.
 • Beste muggenlamp is veelzijdig: De beste muggenlampen zijn veelzijdig in hun plaatsingsopties. Ze kunnen worden opgehangen aan de muur, neergezet op een vlakke ondergrond of zelfs aan het plafond worden gemonteerd, afhankelijk van de indeling van de slaapkamer en de voorkeur van de gebruiker.
 • Beste muggenlamp is makkelijk te reinigen: Ten slotte moet de muggenlamp gemakkelijk te schoon te maken zijn. Het is tenslotte niet fijn als er een lamp in je kamer staat dat vol insecten zit. Een goede muggenlamp bevat meestal een verwijderbare opvangbak.

beste muggenlamp slaapkamer

Bronnen

Muggenlamp review

Voor deze 'Beste muggenlamp' blog hebben wij verschillende lampen getest om zo over ieder product een eerlijke muggenlamp review te kunnen schrijven. Wel zijn we hierin geholpen. Zo zijn de twee laatste muggenlampen door vrienden van ons getest. Hieronder vind je nog even een samenvatting van onze 'Beste muggenlamp top 5'

beste muggenlamp

Misschien ook interessant

Naast deze 'Beste muggenlamp top 5' staan er meer blogs online met daarin onze favoriete producten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen