Beste elektrische lattenbodem (top 5)
04 maart 2024 

Beste elektrische lattenbodem (top 5)

Elektrische lattenbodems hebben wat mij betreft meerdere voordelen ten opzichte van niet verstelbare bedbodems. Zo kun je je bed 's avonds in een wat rechtere positie zetten, zodat je makkelijker een boek kunt lezen. Of juist 's nachts het voeteneind wat hoger zetten, zodat je knieën in een fijnere positie gezet worden. Maar wat is nou de beste elektrische lattenbodem? Ik zocht het uit!

Samenvatting beste elektrische lattenbodem 2024

Hieronder vind je een samenvatting van mijn 'Beste elektrische lattenbodem top 5'. Bij het samenstelen van deze lijst, heb ik vooral gelet op de volgende punten: stevigheid, mate van ondersteuning, materiaal, aanwezigheid van krachtige motoren en ervaringen van anderen. De meeste elektrische lattenbodems zijn eenpersoons, dus twee lattenbodems zijn nodig om het als tweepersoons bed te gebruiken.

beste elektrische lattenbodem

Novio lattenbodem

Als je op zoek bent naar de beste elektrische lattenbodem, is de Novio lattenbodem zeker een goede optie! De elektrisch verstelbare lattenbodem biedt zowel stevigheid, ondersteuning, gebruiksgemak en natuurlijk aanpasbaarheid, omdat de bedbodem in hoogte verstelbaar is.

De elektrische lattenbodem bestaat uit 28 verschillende latten. Stuk voor stuk bevestigt met kunststof kappen. Hierbij zijn zowel het hoofdeinde als het voeteneinde van de bedbodem (afzonderlijk) elektrisch verstelbaar, waardoor je heel eenvoudig de perfecte slaap positie instelt!

Of je nu op zoek bent naar extra ondersteuning voor je rug of verlichting voor je benen, het kan met deze lattenbodem allemaal. Een ander voordeel is dat de elektrische lattenbodem beschikbaar is in verschillende maten, waardoor de kans groot is dat het in jouw bed past.

Bovendien is de elektrische lattenbodem compatibel met verschillende soorten matrassen, waaronder pocketvering matrassen, latex matrassen en polyether matrassen. Verder is het frame van metaal wat voor extra stevigheid zorgt. Kortom, de Novio lattenbodem is wat mij betreft zeker een aanrader!

Eigenschappen

 • Type: elektrische lattenbodem
 • Materiaal: kunststof, hout en metaal
 • Maximaal gewicht: 120 kg
 • Lattenbodem: 28 latten
 • Afmeting: 200x70 cm, 200x80 cm, 200x90 cm
 • Extra: erg lange fabrieksgarantie van 5 jaar, mooi afgewerkt,

beste elektrische lattenbodem

Beddenreus Flexus 4200 Lattenbodem

Een lattenbodem dat naar mijn mening ook thuis hoort in deze 'beste elektrische lattenbodem top 5' is de Flexus 400 lattenbodem. De lattenbodem is niet alleen elektrisch verstelbaar in slaaphouding, maar ook in mate van ondersteuning én vering bij je heupen.

Met 42 verende latten en een praktische schuiftechniek bij de heupen, kun je precies bepalen hoeveel ondersteuning je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Op die manier pas je jouw bedbodem helemaal aan naar je eigen persoonlijke voorkeuren. Verder heeft de elektrische lattenbodem een draagvermogen van maar liefst 120 kg.

Daarnaast vond ik de installatie van deze elektrische bedbodem erg makkelijk gaan. De lattenbodem wordt thuis bezorgd en er staat duidelijk beschreven hoe je de lattenbodem bevestigd. Het schuifsysteem van de lattenbodem zorgt ervoor dat dit vrij snel gaat. Kortom, ga je een elektrische lattenbodem kopen? Dan is de Flexus 4200 lattenbodem het overwegen waard.

Eigenschappen

 • Type: elektrische lattenbodem
 • Materiaal: hout
 • Maximaal gewicht: 120 kg
 • Afmeting: negen verschillende afmetingen
 • Lattenbodem: 42 latten
 • Extra: aanpasbare ondervering en ondersteuning van latten

beste elektrische lattenbodem

Beter Bed Bossflex 600 Lattenbodem

Een bedbodem dat ook zeker de titel beste elektrische lattenbodem verdient, is de Beter Bed Bossflex lattenbodem. Naast de elektrische verstelbaarheid, biedt de bedbodem een optimale ondersteuning aan je gehele lichaam. De bedbodem bestaat namelijk uit 42 zwevende latten met geveerde rubberen kappen. Plus extra steun bij heupen en schouders wat zorgt voor extra comfort.

Een ander voordeel aan deze elektrische lattenbodem is dat het beschikbaar is in elf verschillende afmetingen en zo geschikt is voor enorm veel verschillende bedden, maar ook matrassen. Denk aan: pocketveting matrassen, traagschuim, latex matrassen, HR schuim matrassen, noem maar op!

Het hoofd- en voeteneinde zijn onafhankelijk te verstellen, zodat je de perfecte slaaphouding kunt vinden voor een optimale nachtrust.  Kortom, de Bossflex lattenbodem is ook weer een goede optie. Met specificaties zoals 11 cm hoogte, comfortzones voor heup- en schouderondersteuning en een gewichtsklasse tot 120 kilo, vergroot het de kans op een goede nachtrust.

Eigenschappen

 • Type: elektrische lattenbodem
 • Materiaal: hout
 • Maximaal gewicht: 120 kg
 • Afmeting: elf verschillende afmetingen
 • Lattenbodem: 42 latten
 • Extra: comfortzones voor heup- en schouderondersteuning

beste elektrische lattenbodem

Mahoton elektrische lattenbodem

Ook de Mahoton bedbodem hoort zeker in deze lijst met beste elektrische lattenbodems. Met name de uitgebreide verstelmogelijkheden van de bedbodem en de gebruikte duurzame materialen, maakt dit voor mij een goede elektrische lattenbodem.

Wat onder andere opviel is dat je de 28 latten in de bedbodem kunt aanpassen. Dit betekent dat je kunt kiezen tussen een zachte of harde instelling, afhankelijk van jouw voorkeuren. Daarnaast zijn ook de voeten, knieën, rug en nekzones in vijf verschillende standen in hoogte verstelbaar, waardoor de kans op een goede nachtrust groter is.

Een ander opvallend kenmerk is dat de latten uit kunststof en glasvezel bestaan, maar ook kleine openingen hebben. Dit zorgt ervoor dat de latten goed ventileren en je zelfs in de warme zomermaanden lekker fris slaapt. Verder zorgt de hoogte van tien centimeter ervoor dat de bedbodem in vrijwel elk bed past.

Ook zit er een spanningsbegrenzer en noodstroomaccu op, waardoor je de elektrische lattenbodem zelfs werkt als de stroom uitvalt. Kortom, het Mahoton bodembed is ook het proberen waard als je op zoek bent naar de beste elektrische lattenbodem!

Eigenschappen

 • Type: elektrische lattenbodem
 • Materiaal: kunststof met glasvezels
 • Lattenbodem: 28 latten
 • Afmeting: 90x220 cm
 • Extra: noodaccu,  flexibele veerelementen, latten verstelbaar in hardheid

beste elektrische lattenbodem

Easybedden draadloze motor lattenbodem

Ben je op zoek naar een losse motor voor een elektrische lattenbodem? Dan is deze draadloze motor van het merk Easybedden wat mij betreft de beste optie. Het gaat om een duaal motor systeem met 6000 newton kracht per motor. Wat relatief hoog is voor losse motoren voor lattenbodems.

De motor is overigens niet alleen geschikt voor lattenbodems, maar ook voor elektrisch verstelbare boxsprings, elektrische verstelbare onderstellen en andere elektrische verstelbare bedden. Eén van de grootste voordelen aan deze motor is het draadloze ontwerp. Je kunt je matras in hoogte verstellen zonder dat je hiervoor uit bed hoeft te stappen. De afstandsbediening zorgt voor moeiteloze bediening.

Ook is het installeren van de motor heel makkelijk. Bovendien wordt de motor geleverd inclusief batterij, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over extra aankopen. Al met al is de Universeel ER60-R1 draadloze dual motor naar mijn mening een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar wat meer gemak tijdens het verstellen van je lattenbodem of bed.

Eigenschappen

 • Type: losse motor voor boxspring, bed en lattenbodem
 • Extra: geschikt voor 130 kilo, draadloos, draadloze afstandsbediening

beste elektrische lattenbodem

Wat is een lattenbodem?

Een lattenbodem is een bepaald type bedbodem dat bestaat uit een frame van latten. Meestal gaat het om stevige houten latten van beukenhout of eikenhout die horizontaal over het frame geplaatst zijn. Alle latten zijn aan de zijkant bevestigd en bevatten dezelfde ruimte ten opzichte van de volgende lat.

Doordat de lattenbodem bestaat uit verschillende latten biedt het ondersteuning aan het matras dat erop wordt gelegd. Het gewicht van de slaper wordt namelijk gelijkmatig verdeeld over het slaap oppervlakte. Ook kan de lattenbodem een beetje meebewegen met eventuele beweging.

Tenminste, als het om een goede lattenbodem gaat. Bij vrij goedkope lattenbodems kunnen de latten er gemakkelijk uitvallen bij beweging. Lattenbodems zijn sowieso verkrijgbaar in allerlei soorten en matten. Zo heb je een vaste lattenbodems en verstelbare lattenbodems.

Verstelbare lattenbodems zijn een goede bedbodem als je bijvoorbeeld af en toe wat rechterop wilt liggen. Je kunt namelijk verschillende delen van de bedbodem verhogen of verlagen. Bijvoorbeeld je rug of schouders. Je hebt hierin zowel handmatig verstelbare lattenbodems als elektrische bedbodems.

Al met al wordt een lattenbodem beschouwd als een duurzame en goed ondersteunende optie om je matras op te leggen. Het type matras maakt niet uit. Wel zie je met name binnenvering matrassen, traagschuim matrassen en latexmatrassen op lattenbodems liggen.

bedbodem

Wat is een elektrische lattenbodem?

Een elektrische lattenbodem is eigenlijk gewoon een moderne variant op de traditionele lattenbodems. Ze zien er bijna precies hetzelfde uit, maar bevatten een elektrisch aangedreven mechanismen, zodat je verschillende delen van de lattenbodem in hoogte kunt verstellen.

In tegenstelling tot een standaard lattenbodem, waarbij de latten vast zijn gemonteerd, biedt een elektrische lattenbodem op die manier de mogelijkheid om je lighouding aan te passen. Vaak gebeurt dit doormiddel van een een afstandsbediening of een bedieningspaneel dat op het bed of de lattenbodem bevestigd zit.

beste elektrische lattenbodem

Kenmerken elektrisch verstelbare lattenbodem

Zoals de naam al aangeeft, zijn elektrische bedbodems elektrisch verstelbaar. Toch hebben elektrische lattenbodems meer specifieke kenmerken dan dat. Hieronder heb ik de belangrijkste op een rijtje gezet:

Verstelbare zones

Een elektrische lattenbodem heeft vaak meerdere verstelbare zones, zoals hoofd-, rug-, heup- en beenzones. Hierdoor kun je specifieke delen van je lichaam ondersteunen en zo je lighouding aan te passen naar een houding waar jij behoefte aan hebt. Met als doel een goede nachtrust. Of een fijn moment voordat je gaat slapen. Zo leest een boek bijvoorbeeld lekkerder als je rug

Elektrische motoren

Het belangrijkste kenmerk aan een elektrische lattenbodem, is dat het elektrisch wordt aangedreven. Er zijn namelijk ook handmatig verstelbare lattenbodems te koop. De elektrische motoren in een elektrische bedbodem worden bediend via een afstandsbediening of een bedieningspaneel dat naast het bed is gemonteerd.

Gebruiksgemak

Een ander kenmerk van elektrische lattenbodems is dat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Je hoeft er tenslotte niet eens je bed voor uit. Het enige wat je hoeft te doen is de lattenbodem in hoogte verstellen via een knopje op het bed of een (vaak draadloze) afstandsbediening. Hierdoor zijn elektrische lattenbodems ook vaak een uitkomst voor mensen met mobiliteit problemen.

Ergonomisch comfort

Sommige elektrische lattenbodems hebben nog wat extra functies. Denk hierbij aan instelbare hardheid, instelbare zachtheid van de latten, massagefuncties en geheugeninstellingen voor gepersonaliseerde slaapvoorkeuren. Dit met als doel: optimaal slaapcomfort én optimaal gebruiksgemak.

elektrische bedbodem

Voordelen elektrische lattenbodems

Deze specifieke kenmerken zorgen ervoor dat elektrische lattenbodems verschillende voordelen kunnen bieden. Zowel voor goede als slechte slapers en zowel voor mensen met klachten als mensen zonder klachten. Hieronder heb ik alle voordelen van elektrische lattenbodems op een rijtje gezet.

Slaappositie veranderen

Een elektrische lattenbodem is een verstelbare lattenbodem. Oftewel, je kunt de positie van de bedbodem veranderen in hoogte. Zo kun je de rugleuning omhoog zetten als je een boek wilt lezen. Of bijvoorbeeld je heupen wat hoger zetten, om bepaalde klachten te verminderen. Het kan allemaal.  De elektrische bedbodem is zo in staat om drukpunten goed te ondersteunen. Dit kan klachten en/of slaapproblemen verlichten.

Makkelijk in gebruik

In tegenstelling tot een niet elektrische lattenbodem zijn elektrische lattenbodems heel makkelijk in gebruik. De meeste elektrische lattenbodems bevatten namelijk een draadloze afstandsbediening die je vanuit je bed kunt besturen. Je hoeft hiervoor dus niet je bed uit. Dit biedt gemak voor mensen met mobiliteitsproblemen of als je regelmatig van lighouding wilt wisselen zonder uit bed te hoeven stappen.

Persoonlijke instellingen

Sommige elektrische lattenbodems hebben geheugenfuncties. Dit is super handig, want op die manier kun je je eigen voorkeuren opslaan. Je hoeft dan alleen op een één knop te drukken om jouw favoriete slaappositie te voorschijn te halen. Dit zorgt voor extra comfort en gezonde slaap.

Compatibiliteit met verschillende matrassen

Elektrische lattenbodems kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten matrassen, waaronder traagschuim matrassen, latex, pocketvering en hybride matrassen. Dit maakt elektrische lattenbodems veelzijdig en maakt het mogelijk om de perfecte combinatie van lattenbodem en matras te vinden.

Langdurige duurzaamheid

Een goede elektrische lattenbodem is gemaakt van duurzame materialen en heeft een robuuste constructie die langdurig comfort en ondersteuning biedt. Ze zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan en zijn een langetermijninvestering in slaapcomfort.

elektrische lattenbodem

Relevante bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze Beste elektrische lattenbodem top 5, hebben we meer blogs online staan met daarin onze favoriete slaapproducten. Hieronder vind je er een aantal!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen