Beste voetmassage apparaat 2024
25 januari 2024 

Beste voetmassage apparaat 2024

Er zijn enorm veel verschillende voetmassage apparaten te koop. Maar wat is nou de beste? Wij zochten het uit! In totaal hebben we tien voetmassage apparaten geprobeerd en hier een Beste voetmassage apparaat top vijf van gemaakt. 

Samenvatting beste voetmassage apparaat 2024

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van onze Beste voetmassage apparaat top 5. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we vooral gelet op de extra functies, de prijs, de ervaringen en natuurlijk de werking.

beste voetmassage apparaat

1. El Suvon Shiatsu voetmassage apparaat

Als je op zoek bent naar het beste voetmassage apparaat is dit El Suvon Shiatsu voetmassage apparaat zeker een goede optie! Het voetmassage apparaat bestaat uit twaalf roterende massagekoppen, waardoor je het apparaat ook op verschillende massagetechnieken kunt instellen.

Zo bevat het voetmassage apparaat een shiatsu massage stand (geen trilling), lucht compressie massage stand en infrarood massage. Je kunt iedere soort massage onafhankelijk instellen, waardoor er ook verschillende combinaties mogelijk zijn.

Een ander groot voordeel aan dit voetmassage apparaat is dat er anti-slip pootjes op zitten en een handige timer. Hierdoor hoef je dus niet te bukken om het apparaat uit te zetten. Verder is dit voetmassage apparaat heel makkelijk in gebruik.

Dit geldt trouwens voor veel voetmassage apparaten. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is je voeten in de openingen plaatsen en een programma naar voorkeur instellen. Van alle tien de apparaten die wij hebben uitgeprobeerd, was dit El Suvon Shiatsu voetmassage apparaat de fijnste!

Eigenschappen

 • Vermogen: 30 W
 • Timer: 15, 20 en 30 minuten
 • Aantal massageknopen: 12
 • Massage: shiatsu massage, luchtcompressie en infrarood massage
 • Afstandsbediening: ja

beste voetmassage apparaat

2. Auronic voetmassage apparaat

Ook het Auronic Shiatsu voetmassage apparaat mag zeker niet ontbreken in deze top 5 beste voetmassage apparaten. Het apparaat heeft in totaal zes shiatsu massageknoppen, waarvan iedere massagekop uit drie koppen bestaat. Volg je me nog?    Achttien koppen in totaal dus!

De zes massagekoppen geven een shiatsu-massage die helemaal aanpasbaar is aan je eigen voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld de draairichting van de knoppen aanpassen, maar ook kiezen uit drie verschillende snelheidsstanden. Daarnaast kun je de druk natuurlijk naar voorkeur instellen.

Een groot voordeel aan dit voetmassage apparaat is dat het een warmtefunctie heeft. Welke je overigens ook helemaal uit kunt laten. Warmte in voetmassage apparaten bevordert de bloedstroom, verwijdt bloedvaten en verlicht pijnlijke en gespannen spieren.

Daarnaast kun je voetmassage apparaat ook voor andere lichaamsdelen gebruiken. Zo heb ik het zelf ook meerdere malen als rugleuning gebruikt. Maar je kun het bijvoorbeeld ook onder je bovenbenen leggen. Ideaal! Verder heeft het apparaat een afneembare hoes, waardoor je het fris houdt!

Eigenschappen

 • Vermogen: onbekend
 • Timer: 15 minuten
 • Aantal massagekoppen: 18
 • Massage: shiatsu massage

beste voetmassage apparaat

3. Blije voeten voetmassage apparaat

Heb je vooral veel last van vermoeide voeten en rusteloze benen? Dan is dit Blije Voeten voetmassage apparaat echt heel fijn om te gebruiken! Het design ziet er misschien iets minder luxueus en modern uit, maar het doet wel echt wat het beloofd. Namelijk; vermoeide en rusteloze benen of voeten verminderen.

In tegenstelling tot de voetmassage apparaten hierboven werkt het apparaat niet op basis van shiatsu massage, maar op basis van trillingen die je zelf kunt aanpassen in intensiteit. Een voordeel aan deze trillingen is dat je benen ook meetrillen, waardoor rusteloze benen automatisch worden aangepakt.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je voeten van de plaat trillen, want tot stand 10 gebeurde dit niet! Een groot pluspunt aan het Blije voeten massage apparaat is ook dat het warmte afgeeft in de vorm van infrarood. Welke je ook kunt instellen in intensiteit.

Verder gaat het massage apparaat vanzelf uit via de ingestelde timer én ook geschikt voor je rug en buik. Het apparaat is namelijk super licht en zo gevormd dat je het voor verschillende lichaamsdelen kunt gebruiken. Kortom, een aanrader! De bijgeleverde pot beencrème zou ik trouwens niet smeren....

Eigenschappen

 • Vermogen: 65 W
 • Timer: 10, 20 en 30 minuten
 • Massage: trillingen en infrarood massage
 • Garantie: 2 jaar

beste voetmassage apparaat

4. Cincom voetmassage apparaat (compressie)

Heb je vooral last van zwelling in de voeten en/of onderbenen? Dan kun je beter kijken naar een voetmassage apparaat in de vorm van een compressie systeem zoals dit compressie apparaat van Cincom. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het zijn eigenlijk een soort grote sokken waar je je benen in doet.

Vervolgens vullen de kamers in het compressie systeem zich om en om met lucht, waardoor er een massage stroom naar boven ontstaat. Het grote voordeel hieraan is dat vocht van uit de voeten naar boven kan worden afgevoerd. Ook stimuleert het de kuitspierpomp functie. Wat ook een positief effect heeft op de bloedsomloop.

Dit Cincom voetmassage en beencompressie systeem wordt daarom ook geadviseerd aan mensen met oedeem vorming. Wij konden alleen helaas niet testen of dit ook oedeem klachten verlicht, maar de reviews van anderen klinken veelbelovend!

beste voetmassage apparaat

5. Lifeproducts shiatsu voetmassage apparaat

Ook de Lifeproducts shiatsu voetmassage apparaat verdient zeker een plek in deze Beste voetmassage apparaten top 5! Anders dan het voetmassage apparaat hierboven, plaats je niet je voeten in twee openingen maar gewoon plat op het apparaat. Wat het ook geschikt maakt voor grote voeten.

Een voordeel aan het voetmassage apparaat is dat het niet trilt. Dit klinkt misschien een beetje gek, een massage apparaat zonder trillingen, maar dit is prettig als je voeten snel van massage apparaten aftrillen. In tegenstelling tot trillingen, maakt het voetmassage apparaat gebruik van shiatsu massage.

Daarnaast kun je de intensiteit zelf bepalen en geeft het voetmassage apparaat een lekkere warmte af. Een ander groot voordeel is dat je het apparaat gemakkelijk met je voeten kunt bedienen. Scheelt weer bukken! Kortom, ook het Lifeproducts shiatsu voetmassage apparaat is zeker het proberen waard!

Eigenschappen

 • Vermogen: 30 W
 • Timer: 15 minuten
 • Aantal massagekoppen: 12
 • Massage: shiatsu massage, luchtcompressie en infrarood massage

beste voetmassage apparaat

Wat is een voet massage apparaat?

Een voetmassage apparaat is vaak een elektronisch apparaat dat speciaal is ontworpen om de voeten te masseren. Deze massage apparaten zijn voorzien van verschillende functies en massagetechnieken. Om zo verlichting te bieden aan vermoeide, pijnlijke of gespannen voeten. Vaak door verschillende massagetechnieken te combineren, zoals trillingen, kneden, rollen en warmtetherapie, om de voeten te ontspannen en te revitaliseren.

Zijn er verschillende soorten voetmassage apparaten?

Er zijn enorm veel verschillende massagetechnieken en daarom ook enorm veel verschillende massage apparaten. Ze verschillen niet alleen in merk, uitvoering en kleur. Maar ook in massage techniek. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verschillende voetmassage apparaten op basis van de verschillende massages. Vaak bevatten de apparaten een combinatie:

Compressie voetmassage

Een compressie voetmassage apparaat een veel gebruikte vorm van voetmassage apparaten. Hierbij wordt er druk op de voeten toegepast door middel van luchtcompressie. Voetmassage apparaten met compressiemassage hebben vaak luchtkamers die zich opblazen en leeglopen.

Op die manier ontstaat er een ritmische druk op de voeten. Deze manier van masseren verbetert de doorbloeding en vermindert spanning in de voeten.

Shiatsu voetmassage apparaat

Shiatsu massage is een bepaald soort massage uit Japan waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam om de energiestroom te herstellen en pijn te verlichten. Voetmassage apparaten kunnen ook een heerlijke shiatsu massage nabootsen.

Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door rollende ballen of knedende mechanismen te gebruiken. Die zich dan specifiek richten op bepaalde druk punten in de voeten.

Infrarood voetmassage apparaat

Ook infrarood technologie wordt soms in voetmassage apparaten gebruikt. Met als doel om warmte af te geven. Infrarood massage dringt diep door in de weefsels, bevordert ontspanning en verlicht spierspanning.

Een voetmassage apparaat met infraroodmassage kan helpen bij het verwarmen van de voeten, waardoor spieren ontspannen en de bloedsomloop verbetert.

beste voetmassage apparaat

Elektrische voetmassage

Een elektrische voetmassage apparaat werkt dus op stroom en meestal in de vorm van compressie massage. Als je een elektrische voetmassage apparaat gebruikt heb je als grote voordeel dat je zelf niets hoeft te doen.

Je hoeft alleen maar achterover te zetten en het voetmassage apparaat aan te zetten. In tegenstelling tot een voetmassage apparaat dat handmatig werkt. Denk aan een houten voetmassage roller. Of houten plaatjes met nopjes.

beste voetmassage apparaat

Voordelen van een massage voeten apparaat

Het gebruik van een massage voeten apparaat heeft meerdere voordelen. Hieronder hebben we alle voordelen die wij in een voetmassage apparaat zien, op een rijtje gezet!

Verbeterde bloedsomloop

Een groot voordeel aan een voetmassage apparaat is dat het de bloedcirculatie in je voeten kan verbeteren. Dit kan vervolgens weer zorgen voor een vermindering van zwelling, het verbeteren van de zuurstof en voedingsstoffenstroom naar de weefsels en het bevorderen van een algemene gezonde doorbloeding.

Pijnverlichting

Een voetmassage apparaat kan ook zorgen voor pijnverlichting. Met name vermoeide voeten masseren kan voor veel pijnverlichting zorgen. De druk helpt de spanning van je voeten af te halen, waardoor ze ontspannen en de pijn afneemt. Maar ook bij specifieke aandoeningen aan de voeten kan een voetmassage apparaat uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij plantaire fasciitis of chronische pijnlijke voeten.

Ontspanning van spieren

Een voetmassage apparaat heeft ook als grote voordeel dat het de spieren ontspant. De stimulatie van verschillende massagetechnieken, zoals kneden, rollen of drukpunten, kan helpen bij het ontspannen van gespannen spieren in de voeten en zelfs de kuitspieren.

beste voetmassage apparaat

Verbetering van slaapkwaliteit

Het klinkt misschien een beetje vergezocht, maar door regelmatig met je voeten in een voetmassage apparaat te gaan, kan dit de slaapkwaliteit verbeteren. Dit komt met name omdat de massage eventuele pijn en spanning in je voeten vermindert, waardoor je hier tijdens het slapen geen last van hebt. Maar het helpt onbewust ook om meer rust in je hoofd te krijgen.

Verlichting van voetaandoeningen

Mensen met aandoeningen zoals platvoeten, hielspoor of andere voet gerelateerde problemen kunnen baat hebben bij het gebruik van een voetmassage apparaat, omdat dit kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van het comfort.

Stressvermindering

Voetmassages helpen stress te verminderen door de stimulatie van zenuwuiteinden die ontspanning bevorderen. Het gebruik van een massage voeten apparaat kan helpen bij het ontspannen van gespannen spieren en het verminderen van algemene stressniveaus. Op die manier heb je niet alleen blije voeten, maar ook een ontspannen hoofd!

beste voetmassage apparaat

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetmassage apparaat?

Bij het kopen van een voetmassage apparaat zijn er verschillende punten waar je rekening mee kunt houden. Om de kans op het beste voetmassage apparaat te vergroten! Onderstaande punten hebben wij ook meegenomen in het samenstellen van deze beste voetmassage apparaat top 5.

1. Massagefuncties en technieken

Het beste voetmassage apparaat heeft wat ons betreft in ieder geval verschillende massage functies, zodat je altijd een soort massage vind dat bij jou past. Denk aan een Shiatsu massage met verschillende standen, luchtcompressiemassage, verschillende trilling massages of een combinatie van verschillende technieken.

2. Instelbare instellingen en intensiteit

Het beste voetmassage apparaat is wat ons betreft ook een massage apparaat, waarbij je de intensiteit kunt aanpassen. De intensiteit van een voetmassage apparaat is namelijk heel persoonlijk, dus controleer of het voetmassage apparaat verschillende niveaus in intensiteit heeft. Zodat het goed bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

3. Grootte en pasvorm

Hier wordt niet altijd meteen aan gedacht, maar ook het formaat van een massage apparaat speelt een rol in het vinden van het beste voetmassage apparaat. Ons advies is om vooraf aan je aankoop te bepalen waar je het massage apparaat met name wilt gebruiken. Is dit in je woonkamer? Slaapkamer? Een aparte ruimte? Kijk vervolgens waar je het massage apparaat wilt opbergen. Dan heb je een beetje het idee waar je het voetmassage apparaat makkelijk kunt neerzetten.

4. Mobiliteit en opslaggemak

Sommige mensen geven de voorkeur aan een mobiel voetmassage apparaat. Oftewel een apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen en meenemen naar andere ruimtes of locaties. Het is dan verstandig om voor een compact en draagbaar apparaat te gaan.

5. Extra functies

Het beste voetmassage apparaat heeft wat ons betreft ook een aantal extra functies. Denk aan: infraroodwarmte, verwijderbare bekleding, automatische uitschakelfunctie etc. Overweeg van te voren welke extra functies voor jou van belang zijn.

'Afstandsbediening beste voetmassage apparaat' is vaak waarop Gegoogeld wordt, maar de meeste apparaten beschikken over een timer. Wat eigenlijk hetzelfde effect heeft!

6. Prijs van het voetmassage apparaat

Ook de prijs tussen de verschillende voetmassage apparaten verschilt enorm. Duurdere voetmassage apparaten zijn niet meteen beter. Kijk vooral naar de functies en de ervaringen van anderen. Dit is vaak veel waardevoller.  Wat ons betreft hoeft het beste voetmassage apparaat niet duurder te zijn dan 140 euro.

beste voetmassage apparaat

Relevante bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze lijst met beste voetmassage apparaten, hebben we meer favorieten online staan:

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen