Beste traagschuim topper (top 6)
11 maart 2024 

Beste traagschuim topper (top 6)

Vind je een topper vaak te hard aanvoelen? Of heb je het 's nachts snel warm? Dan kan een traagschuim topper een goede oplossing zijn! Voor deze blog hebben wij de tien meest populaire traagschuim toppers van dit moment uitgeprobeerd en hier een 'Beste traagschuim topper' top 6 van gemaakt. 

Samenvatting beste traagschuim toppers 2024

Heb je geen zin om de hele 'Beste traagschuim topper' blog door te lezen, maar ben je wel benieuwd naar onze favorieten? Hieronder vind je een samenvatting! Bij het samenstellen van deze lijst met beste traagschuim toppers, hebben we vooral gelet op de volgende punten: prijs-kwaliteit, ervaringen van onszelf en anderen, stevigheid, materiaal buitenkant en extra voordelen.

beste traagschuim topper

Cozysense traagschuim topper

De Cozysense traagschuim topper is wat ons betreft veruit de beste traagschuim topper van dit moment! De topper zorgt niet alleen voor veel slaapcomfort, maar houdt je ook de hele nacht lekker koel. Dit is ook meteen wat deze traagschuim topper zo uniek maakt. Namelijk de toevoeging van verkoelende gel.

Dit zorgt ervoor dat de topper zelfs tijdens de warmere zomermaanden lekker koel blijft! Om dit effect te versterken heeft het merk gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Verder gaat het om een ergonomische topper. Speciaal ontworpen om rug- en nekklachten te verminderen.

Wat ons ook opviel, is dat de traagschuim topper redelijk zwaar is en ruw aan de onderkant, waardoor het super goed op je eigen matras blijft liggen. Wel zo fijn, want het is irritant als een topper constant verschuift. Verder mag je de traagschuim topper 100 dagen uitproberen. Je kunt dus zelf testen of deze topper ook voor jou de beste traagschuim topper is. Of niet, dat stuur je het gewoon terug!

Eigenschappen traagschuim topper

Afmeting: zes verschillende afmetingen
✔ Materiaal buitenkant: microvezel
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim en verkoelende gel
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 7 centimeter dik
✔ Extra: anti allergie hoes, luxe topper

beste traagschuim topper

Bedrest traagschuim topper

Als je op zoek bent naar de beste traagschuim topper en hier ook wat meer geld aan kunt uitgeven, is de Bedrest Bedden traagschuim topper wat ons betreft de investering 100% waard. Hoewel wij deze topper zelf niet hebben uitgeprobeerd, slapen mijn ouders er nu bijna een jaar op en zij zijn nog steeds super tevreden.

Onder andere omdat het om een vrij dikke traagschuim topper gaat. Dit maakt het een hele fijne optie voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van zachtheid en stevigheid. Zij vonden de kwaliteit van dit topdekmatras vergelijkbaar met die van toppers die je vaak in hotels aantreft.

Een ander belangrijk pluspunt van deze traagschuim topper is dat het een Ecolabel draagt. Het materiaal, gemaakt van cellulose uit eucalyptushout, is volledig natuurlijk en duurzaam. Voor elke gebruikte boom wordt er zelfs een nieuwe geplant! Kortom, een zacht, stevig en duurzame traagschuim topper!

Eigenschappen traagschuim topper

Afmeting: 27 verschillende afmetingen
✔ Materiaal buitenkant: polyeter
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 12 centimeter dik

beste traagschuim topper

Nirwana traagschuim topper

Ook deze traagschuim topper van Nirwana hoort zeker thuis in deze 'Beste traagschuim topper top 6'. Het gaat om een stevig, maar zachte topper gemaakt van 100% traagschuim. Hierdoor geeft de topper een gevoel luxe plus natuurlijk comfort. Bovendien is het een duurzame keuze.

De traagschuim topper is namelijk volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Zo bestaat de binnenkant uit 100% traagschuim, afkomstig van hernieuwbare bronnen. En de buitenkant van de traagschuim topper uit 100% biologisch katoen. Deze buitenhoes is overigens ook afneembaar en wasbaar, waardoor je de topper lekker fris houdt!

Verder ligt de traagschuim topper echt héérlijk. Ik denk dat dit vooral komt, omdat het merk gebruik heeft gemaakt van zeven zones. De belangrijkste punten van je lichaam worden het beste ondersteunt. Denk hierbij aan je rug, schouders en bekken. Hierdoor ligt je 's nachts in een betere slaaphouding. Wat zorgt voor meer slaapcomfort.

Dit effect wordt extra versterkt door de massageknoppen met verschillende profielen die in deze comfortzones zitten. Bovendien is de traagschuim topper zeven centimeter dik en een dikke topper biedt meer stevigheid en ondersteuning dan een dunne topper. Het is overigens niet té stevig, want dan hadden we het niet in deze lijst met beste traagschuim toppers gezet. Kortom, ook weer een goede optie!

Eigenschappen traagschuim topper

Afmeting: vier verschillende afmetingen
✔ Materiaal buitenkant: polyester + wasbare hoes van 100% katoen
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 7 centimeter
✔ Extra: zeven comfort zones met massageknoppen, afneembare hoes

beste traagschuim topper

Twin motion traagschuim topper

Het traagschuim topmatras van Twin Motion heeft traagschuim en koudschuim gecombineerd om je de beste slaapervaring ooit te bieden. Althans dat zegt het merk zelf. Toch vonden wij dit het proberen waard. In het specifiek gaat het om Hybrid Gel traagschuim met High Resilience koudschuim. Dit klinkt interessanter dan het is   maar dit zorgt er wel voor dat je zowel stevig, zacht als koel ligt!

De Hybrid Gel traagschuimlaag van twee centimeter neutraliseert namelijk je lichaamstemperatuur. Terwijl de HR Koudschuimlaag van vijf centimeter ervoor zorgt dat het drukverlagende eigenschappen heeft en zo de juiste ondersteuning geeft. Ook is het traagschuim topmatras gemaakt van natuurlijke en goed ventilerende materialen, waardoor de traagschuim topper geschikt is voor warme maanden.

Ook opvallend vonden wij de bewegingsoverdracht. Oftewel, in hoeverre absorbeert het topmatras beweging als je beweegt. Hier verschillen de traagschuim toppers onderling behoorlijk in. Deze traagschuim topper beweegt bijna niet. Wat het ook een goede optie maakt voor lichte slapers! Jij en je eventuele partner kunnen zo ongestoord slapen. Zelfs als één van jullie vroeg op moet. Of 's nachts naar de wc gaat.

Eigenschappen traagschuim topper

Afmeting: vijf verschillende afmetingen
✔ Materiaal buitenkant: biologisch katoen
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim en koudschuim
✔ Stevigheid: stevig
✔ Dikte: 8 centimeter
✔ Extra: afneembaar en wasbaar tijk, traagschuim gel én koudschuim

beste traagschuim topper

Top M. Traagschuim topper

Ook de Infinity Visco NASA Gel topper is een topper die we zeker kunnen aanbevelen als je op zoek bent naar de beste traagschuim topper! De topper bevat namelijk niet alleen traagschuim, maar ook nog een gelkern. Dit heeft als grote voordeel dat het de topper lekker koel houdt. Traagschuim toppers hebben namelijk de eigenschap om warmte vast te houden, wanneer het niet goed ventileert.

Dit kan worden opgelost met ventilatie openingen en dus een verkoelende gellaag. Wat in dit geval beide is toegevoegd. Een groot pluspunt dus! Daarnaast heeft het merk gebruik gemaakt van zeven verschillende comfortzones. Hierdoor biedt de traagschuim topper een goede ondersteuning op de belangrijkste punten van je lichaam.

Verder is ook deze traagschuim topper voorzien van een wasbare hoes, waardoor de topper lekker fris blijft. Volgens de reviews geeft de Infinity Visco NASA gel matrastopper je slaap een flinke upgrade en ook wij zelf hebben er heerlijk op geslapen. Kortom, een aanrader!

Eigenschappen traagschuim topper

Afmeting: 47 verschillende afmetingen
✔ Materiaal buitenkant: 
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 8 centimeter
✔ Extra: afneembaar en wasbaar tijk

beste traagschuim topper

Bedrest traagschuim split topper

Ben je op zoek naar de beste traagschuim topper voor een verstelbaar bed? Dan kunnen we de Bedrest traagschuim topper adviseren! Hoewel we deze traagschuim topper zelf niet hebben kunnen proberen (vanwege het ontbreken van een verstelbaar bed) heeft de topper wel goede specificaties en bovendien veel positieve reviews online.

Op de afbeelding hieronder is te zien dat het om een traagschuim topper met split gaat. Dit betekent dat je de topper kunt blijven gebruiken, zelfs wanneer één kant van het bed omhoog wordt gebracht en de andere niet. Met een relatief hoge dikte van 12 centimeter biedt deze topper een solide en comfortabele ondersteuning.

Een ander belangrijk voordeel aan deze traagschuim topper is het gebruik van koudschuim. Materiaal dat bekend staat om de goede ventilatie- en temperatuur regulerende eigenschappen. Daarnaast zorgt het traagschuim voor heerlijk zachte, maar ook stevige eigenschappen. Kortom, een aanrader!

Ben je ook benieuwd naar onze favoriete verstelbare lattenbodems? Bekijk dan deze blog: Beste elektrische lattenbodem.

Eigenschappen traagschuim topper

Afmeting: vier verschillende afmetingen
✔ Materiaal buitenkant: microvezel
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim, memory foam
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 12 centimeter
✔ Extra: split topper

beste traagschuim topper

Wat is een traagschuim topmatras?

Beeld je even in dat je in bed ligt en in het matras nestelt, alsof het zich helemaal naar jouw lichaam vormt. Dat is zo'n beetje wat een traagschuim topmatras doet! Het is gemaakt van een speciaal soort schuim dat reageert op je lichaamstemperatuur en -gewicht. Wanneer je op een traagschuim topper gaat liggen, wordt het lekker zacht en vormt het zich naar de contouren van je lichaam.

Dot zorgt ervoor dat je een beetje het gevoel hebt dat je in een knusse omhelzing ligt. Het is alsof het matras je helemaal begrijpt en precies weet waar je wat extra ondersteuning nodig hebt. Een geweldige manier om comfort toe te voegen aan je bed en een betere nachtrust te krijgen!

traagschuim topper

Traagschuim topper ervaringen

De traagschuim topper ervaringen zijn over het algemeen positief, maar kunnen natuurlijk variëren afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en behoeften. Hieronder hebben we een aantal voordelen en nadelen gezet die de meeste mensen in het gebruik van traagschuim toppers zien:

Verbeterde comfort traagschuim toppers

Veel mensen vinden dat een traagschuim topdekmatras ervoor zorgt dat je in een heerlijke positie ligt. Dit valt vooral te verklaren aan het feit dat het schuim zich aanpast aan de contouren van je lichaam. Hierdoor wordt de druk op drukpunten verminderd en ontstaat er een soort gevoel van gewichtloosheid.

Pijnverlichting traagschuim topper

Zoals ik hierboven ook al aangaf, vangt een traagschuim topper (net als een traagschuim matras en traagschuim kussen overigens) drukpunten op. Waaronder ook eventuele pijnlijke drukpunten. Bijvoorbeeld als je last hebt van rug-, nek- of gewrichtspijn. Dan kunnen traagschuim toppers echt een verschil maken. Daarom zijn ze ook zo geschikt om op een stevig matras te leggen. Het is tenslotte goedkoper om je topper te vervangen dan je matras.

Warmte gevoeligheid traagschuim topper

Sommige mensen ervaren slapen op traagschuim toppers als te warm. Traagschuim toppers hebben namelijk de neiging om warmte vast te houden. Maar dit geldt lang niet voor alle traagschuim toppers. Sterker nog, een goede traagschuim topper bevat wat ons betreft ventilatie openingen en/of verkoelende gel om een traagschuim topper ook fijn te maken voor mensen die het snel te warm hebben tijdens het slapen. Of last hebben van nachtelijk transpireren.

Bewegingsisolatie traagschuim topper

Een heel groot voordeel van slapen op een traagschuim topper is dat het de beweging kan absorberen. Dit betekent dat het in staat is om beweging op te vangen, waardoor je minder snel wakker wordt als bijvoorbeeld je partner beweegt. Dit maakt traagschuim topdekmatrassen vaak een goede optie voor lichte slapers.

Geur traagschuim topper

Bij het uitpakken van een nieuwe traagschuim topper kan dit een lichte geur afgeven. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Je kunt traagschuim toppers daarom het beste even in een kamer uitleggen met de ramen open. En er pas op gaan slapen, wanneer de geur weg is. Vaak dus binnen twee a drie dagen.

traagschuim topper

Verschil traagschuim topper en koudschuim topper

Traagschuim toppers en koudschuim toppers lijken behoorlijk op elkaar in eigenschappen. Zo zijn ze beiden: anti allergisch, bieden ze een goede drukverdeling en worden ze gezien als een luxe topper. Het onderscheid tussen een traagschuim topper en een koudschuim topper zit vooral in hun eigenschappen en hoe ze reageren op druk en lichaamswarmte.

Topper traagschuim

Traagschuim staat bekend om zijn "memory foam" eigenschap. Dit betekent dat het langzaam reageert op druk. Het past zich geleidelijk aan de contouren van je lichaam aan en keert langzaam terug naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer je opstaat.

Bij traagschuim wordt het zachter en soepeler bij lichaamswarmte, waardoor het een knus gevoel kan geven. Dit kan als prettig worden ervaren, maar sommige mensen vinden het te warm. Verder bieden traagschuim toppers over het algemeen goede drukverlichting en contourondersteuning. Wat met name heel fijn is voor mensen met pijnlijke gewrichten of spieren.

Topper traagschuim

Koudschuim reageert sneller op druk dan traagschuim en heeft meer veerkracht. Het keert snel terug naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer je van het matras afkomt. Ook staat een koudschuim topper erom bekend om zijn goede ventilatie en luchtdoorlatendheid, waardoor het een koeler slaapoppervlak kan bieden dan traagschuim.

Verder zijn koudschuim toppers over het algemeen duurzaam en behouden ze hun vorm en ondersteuning gedurende langere tijd. Het wordt daarom gezien als een duurzame optie. Met name NASA traagschuim wordt veel gebruikt. Bekijk hier onze favoriete koudschuim toppers: Beste koudschuim topper.

traagschuim topper

Eisen beste topper traagschuim

Als je op zoek bent naar de beste traagschuim topper, zijn er verschillende belangrijke eisen waaraan je kunt denken om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

Dikte traagschuim topper

Een goede traagschuim topper moet dik genoeg zijn om comfort en ondersteuning te bieden. Over het algemeen wordt een dikte van minimaal vijf centimeter aanbevolen, maar sommige mensen geven de voorkeur aan een dikke topper voor extra comfort. Waaronder wij!

Dichtheid traagschuim topper

De dichtheid van het traagschuim speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid en ondersteuning van de topper. Hoe hoger de dichtheid, hoe steviger en duurzamer de topper zal zijn. Als je op zoek bent naar de beste traagschuim topper zou ik uit gaan van een dichtheid van minimaal 50 kg per m³.

Warmtegevoeligheid traagschuim topper

Zoals eerder in de blog ook al besproken, staan traagschuim er wel om bekend dat warmte gevoelig zijn. Dit betekent dat het zachter wordt bij lichaamswarmte. Dit kan een voordeel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een knus gevoel, maar kan voor sommige mensen ook te warm aanvoelen 's nachts. . Wat ons betreft biedt de beste traagschuim topper daarom in ieder geval goede ventilatie. Eventueel in combinatie met een verkoelende gel.

Ondersteuning traagschuim topper

De beste traagschuim topper moet wat mij betreft ook het gewicht van je lichaam gelijkwaardig verdelen en ondersteunen. Let op traagschuim toppers met verschillende comfortzones die zijn ontworpen om specifieke delen van het lichaam te ondersteunen.

Duurzaamheid traagschuim topper

Het is ook goed om te kijken naar een traagschuim topper dat gemaakt is van hoogwaardige materialen  om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat en zijn vorm behoudt. Kijk bijvoorbeeld ook naar de buitenkant van de topper. Hierin scoren bamboe en biologisch katoen vooral goed op duurzaamheid. Dit geldt ook voor een traagschuim matras.

traagschuim topper

Relevante studies

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze 'Beste traagschuim topper top 6' hebben we meer blogs online staan met daarin onze favoriete slaapproducten. Hieronder hebben we een aantal voorbeeld blogs gezet!


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen