Last van rugklachten? Top 5 beste matrassen voor rugklachten in 2024
03 januari 2024 

Last van rugklachten? Top 5 beste matrassen voor rugklachten in 2024

Hoe kom jij af van die vervelende rugklachten? Binnen no time afzijn van rugklachten kan tegenwoordig. En het begint allemaal bij het beste matras tegen rugklachten uitkiezen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste matrassen die rugklachten verhelpen. Dankzij gebruik van dit soort matrassen heb je geen last meer van slaapproblemen, moeite met bewegen en ga je vol energie de dag tegemoet. In deze blog vertellen we je welk type matras het beste matras tegen rugklachten is, wat rugklachten veroorzaakt en hoe jouw rugklachten verminderd worden. Ook hebben we verschillende matrassen getest die rugklachten verhelpen. Hiervan hebben we een top 5 beste matrassen tegen rugklachten gemaakt.

Het beste matras tegen rugklachten van 2024

Geen zin om heel de blog te lezen? Dat is niet erg. Zie hieronder de 5 beste matrassen tegen rugklachten van 2024. 

Beste matrassen voor rugklachten en orthopedische matrassen

1. Cool motion M Line matras

Mocht je chronische rugklachten hebben of lage rugpijn? Dit matras helpt je het te verminderen! De Cool motion hybrid premium 8 matras is op dit moment het beste matras bij rugklachten. Het is een hybride matras. Het matras bestaat is uit 7 pocketvering zones en de toplaag bestaat is van traagschuim materiaal. Dit is een van de beste materialen voor bij rugklachten.

Het is een super goed matras. De makers hebben de perfecte balans gevonden tussen een stevig matras dat ondersteuning biedt voor je rugklachten en een zacht matras voor de comfort. Ook is het matras in 19 maten beschikbaar, waardoor er voor iedereen een passend matras is.

Naast dat het bed super is voor rugklachten heeft het ook een erg goede ventilatie. Door de uitstekende ventilatie lucht het bed erg snel. Het vocht en de warmte worden snel en efficient afgevoerd door het matras. Hierdoor heb je geen last meer van een vochtig bed en geen last meer van nek of rugklachten.

Voordelen

✔ Traagschuim matras
✔ Erg goede ventilatie
✔ Vormt naar je lichaam
✔ Beschikbaar in 19 verschillende groottes
✔ 7 Pocketvering zones
✔ Uitstekende ondersteuning
✔ Beste matras rugklachten
✔ 10 Jaar garantie
✔ Anti allergie
✔ Afneembare tijk

Nadelen

✖ Redelijk duur, maar wel het geld waard als je het hebt.

Beste matras voor rugklachten en wellness matras.

2. Wave Light M line matras

Het volgende matras dat rugklachten voorkomen helpt of oplossen. Is het Wave Light M line matras. Wanneer je dit matras koopt heb je het beste matras voor een goede prijs. Dit matras geeft een goede ondersteuning aan je rug, waardoor je rugklachten verminderd worden. Het matras is van koudschuim materiaal gemaakt en dat zijn samen met traagschuim matrassen de beste matrassen voor rugklachten.

Er zijn maarliefst 9 verschillende maten waarin je dit matras kunt kopen. Je kunt zo de perfecte maat vinden voor jou. Mocht je niet in 1 keer de juiste maat hebben gevonden en je had liever een grotere maat gehad? Maakt dit niet uit, want je kunt maar liefst 125 dagen proefslapen. Hierdoor heb je zat tijd om je mening over het matras te vormen en om te testen of dit wel het juiste matras voor rugklachten is voor jou.

Ook zijn er 7 cofortzones in het matras. Hierdoor is het matras goed ingesteld op de comfort die jij fijn vindt. Het matras heeft ook nog eens 10 jaar garantie. Er zijn alleen helaas niet veel reviews over dit matras te vinden, waardoor we niet precies weten wat de mening van verschillende mensen zijn over het matras. Maar de mening van de men waarvan we het wel weten is erg positief.

Voordelen

✔ 125 Dagen proefslapen
✔ Anti allergie
✔ Goede ondersteuning
✔ Stevig matras
✔ 7 Verschillende comfortzones
✔ 10 Jaar garantie
✔ Heel erg scherp geprijsd
✔ Afneembare tijk

Hard matras en het beste matras voor rugklachten

3. M line Medic Motion matras

Dit geweldige matras kon zeker niet uit onze top 5 beste matrassen voor rugklachten ontbreken. Het M line Medic Motion matras heeft uitstekende drukverdeling. Dat komt doordat het matras van koudschuim materiaal is gemaakt met verschillende lagen schuim. Ook heeft het 7 comfortzones. Dit matras biedt jou door die kenmerken een comfortabele nachtrust.

Mocht je de meeste M line matrassen te stevig vinden dan heb ik goed nieuws voor je. Dit is een medium matras. Het is een niet te stevig matras en ook niet te zacht matras. Het zit er goed tussen in wat voor een goede nachtrust zorgt.

De aantal reviews die over dit matras te vinden zijn zijn erg positief. Dat komt doordat het matras voor rugklachten erg goed verhelpt en het maar liefst in 12 maten beschikbaar is. Voor iedereen is er een juist formaat beschikbaar of je kamer nou groot of klein is. 

Voordelen

✔ Koudschuim matras
✔ Goede ondersteuning
✔ 12 Maten beschikbaar
✔ 7 Verschillende comfortzones
✔ Optimale drukverdeling
✔ 10 Jaar garantie

Nadelen

✖ Gemiddelde ligcomfort. Meeste mensen met rugklachten vinden een steviger matras fijner.
✖ Niet Antiallergisch

Voor rugklachten beste matras in natuurlijke houding ligt

4. Nora Sleep traagschuim matras

Ookal is dit Nora Sleep traagschuim matras geen M line matras. Kon hij zeker niet missen uit onze top 5. Het is een hybride matras voor rugklachten. Dat betekent dat u de juiste ondersteuning zelf kunt bepalen bij het matras. Dit zorgt ervoor dat het matras perfect wordt afgesteld voor jouw specifieke rugklachten of nek klachten.

De beste matras bij rugklachten zijn koudschuim of traagschuim matrassen. Dit matras is een traagschuim matras. Dat helpt ideaal voor de drukverdeling van het lichaam. Ook heft dit matras 100 steun punten. Dit geeft perfecte balans en de optimale drukverdeling.

Het enige nadeel aan dit matras is dat het matras maar 1 jaar garantie heeft, terwijl meeste matrassen 10 jaar garantie hebben. Ook kan je het een nadeel vinden dat het matras een medium matras is. Dit betekent dat hij niet super stevig is maar als een gewoon matras ligt. Het is meer een persoonlijke voorkeur wat je fijner vind liggen. Wij vinden een normale hardheid matras precies de juiste hardheid voor ons Maar meeste mensen met rugklachten hebben een steviger matras nodig.

Voordelen

✔ 100 Steun punten
✔ Traagschuim matras
✔ Aanpasbaar matras
✔ Antiallergeen
✔ Afneembare tijk
✔ Hybride matras

Nadelen

✖ Geen M Line matras
✖ 1 Jaar garantie

Dit is een zachter matras en het beste matras voor rugklachten

5. Wave Smart M line matras

Het laatste matras in onze top 5 is het Wave Smart M line matras. Dit matras voor rugklachten is ideaal om het te verhelpen. Het is een koudschuim matras met pocketveren. Ook heeft het matras 7 comfortzones wat jou de juiste ondersteuning geeft.

Het matras is allergie vrij en erg hygiënisch. Het weert huisstofmeid af en is latex, wol en rubber vrij. Ook heeft het matras een ademende functie door de pocketvering. De lucht kan daardoor vrij in het matras rondgaan en blijf het matras frisser en gaat het niet ruiken.

Door de uitstekende drukverdeling kun je een goede nachtrust tegemoet gaan. Je voelt je rugklachten een stuk minder door dit goede matras voor rugklachten.

Ook heb je nog 10 jaar garantie bij dit matras en kan je 125 nachten proefslapen. Je hebt zat tijd om te bepalen of dit het juiste matras voor jou is en of je rugklachten verminderen.

Voordelen

✔ Uitstekende ondersteuning
✔ 125 Proef nachten slapen
✔ Super prijs kwaliteit
✔ Anti allergie
✔ Goede ventilatie
✔ Koudschuim matras
✔ pocketvering
✔ 10 jaar garantie

Beste matras voor rugklachten en moeite waard om rugklachten verergeren

Wat is het beste soort matras tegen rugklachten?

Er zijn veel verschillende soorten rugklachten waar je last van kan hebben. Het kan van lichte rugklachten tot chronische rugklachten oplopen. Het type matras dat je hebt heeft een aanzienlijke invloed op je rugklachten en andere pijntjes die je hebt bij het wakker worden. Het belangrijkste bij het kiezen van een matras is om je eigen persoonlijke voorkeur goed te kennen.

M line matrassen

In het algemeen zijn de M line matrassen de beste soort matras voor rugklachten. De m line matrassen zijn speciaal ontworpen voor verlichting van drukpunten en om nek en rugklachten verminderen. 

De matrassen zijn zo goed, omdat het de perfecte gewichtsverdeling geeft. Hierdoor is je ruggenwerver altijd recht wanneer je gaat liggen. Nu je altijd in de goede slaaphouding ligt nemen je rugklachten of nekklachten vanzelf een stuk af. Ook zijn de matrassen zo ontworpen dat ze niet alleen de juiste ondersteuning bieden, maar ook nog eens een goede comfort hebben.

De matrassen bestaan uit meerdere lagen waardoor de perfecte balans tussen ondersteuning en comfort gevonden wordt. Ook is het een koudschuim of traagschuim matras. Dit materiaal maakt het een steviger matras dan andere matrassen. Het materiaal past zich ook aan aan je slaaphouding, waardoor je altijd goed ligt. 

M line matrassen zijn er voor elke soort slaper of je nu op je zij, rug of buik slaapt. 

Ook zijn M line matrassen van erg hoge kwaliteit. Ze worden met het beste materiaal gemaakt waardoor ze erg lang mee gaan. M line matrassen gaan makkelijk 10 jaar lang mee, waardoor ze een erg goede investering zijn in je slaap. Ook zijn M line matrassen meer duurzaam, wat beter is voor het milieu. Dan gaan je rugklachten weg, slaap je lekkerder en ben je nog eens goed bezig voor het milieu.

nieuwe matras biedt juiste hardheid voor rugklachten

Oorzaken van rugklachten tijdens het slapen?

Hoe ontstaan die lichamelijke klachten wanneer je wakker wordt? Dat gebeurt voornamelijk in je slaap en dat kan om verschillende redenen tot stand komen. 

Verkeerde slaaphouding

De meest voorkomende oorzaak van rugklachten is een slechte slaaphouding. Je hebt een avond in verkeerde houding gelegen en dan word je stijf of met pijntjes wakker. Wanneer je in een positie ligt die je wervelkolom niet goed ondersteunt bouwen er spanning op in spieren en rug. Hierdoor wordt je in de ochtend met pijntjes wakker. Slaaphoudingen die problemen kunnen veroorzaken, zijn onder andere het slapen op je buik en het slapen in een foetushouding. Een foetushouding is slapen met gebogen knieën. Wij raden je aan om te proberen op je rug of zij te slapen. Op je zij slapen met een kussen tussen je knieën kan al een heel stuk helpen met het oplossen van rugklachten.

Oud matras

Een matras dat zijn beste tijd heeft gehad, kan je nachtrust verstoren en rugklachten veroorzaken. Na verloop van tijd verliezen oude matrassen hun veerkracht en ondersteuning. Hierdoor heeft je lichaam niet de juiste steun die het nodig heeft. Wij raden je aan om je matras eens in de zoveel tijd te vervangen. Je matras hoeft gelukkig niet vaak vervangen te worden. Ongeveer eens in de zeven tot tien jaar. Wanneer je hem moet vervangen hangt ook natuurlijk af wat voor type matras je hebt en hoe goed je voor je matras zorgt. Het is erg slim om te investeren in een kwaliteitsmatras. Kijk bij de aankoop naar een matras die de juiste ondersteuning biedt aan jouw specifieke behoeften en slaapvoorkeuren.

Slecht kussen

Het kussen dat je gebruikt, kan een aanzienlijke impact hebben op de gezondheid van je rug. Een verkeerd kussen kan voor een verkeerde houding zorgen. hierdoor krijg je meer rugklachten. Bijvoorbeeld een te hoog kussen duwt je hoofd en nek in een opwaartse positie en een te laag kussen biedt niet genoeg ondersteuning. Het doel van een goed kussen is om je hoofd en nek in een neutrale positie te houden, zodat je wervelkolom in 1 lijn blijft. Overweeg om een kussen te kiezen dat past bij je slaaphouding en die de natuurlijke kromming van je nek en rug ondersteunt.

Stress

Stress en spanning zijn sluipende boosdoeners als het gaat om rugklachten tijdens het slapen. Wanneer je gestrest bent, spannen je spieren zich automatisch meer aan. Dit leidt tot rugpijn en ongemak in gewrichten en spieren. Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of yoga. Dit verminderd stress en helpt je lichaam in een betere staat te stellen. Dit zorgt ervoor dat je in de avond beter kunt ontspannen en goed slapen kunt.

Aandoeningen

Soms kunnen rugklachten tijdens het slapen worden veroorzaakt door onderliggende medische aandoeningen. Dit kunnen aandoeningen zijn zoals: hernia's of osteoporose. Als je vermoedt dat een medische aandoening de oorzaak is van je rugklachten is het het beste om naar de dokter te gaan. Mocht je rugklachten hebben en je weet niet of het een medische aandoening is? Ga na wat voor medische aandoeningen er in de familie zitten of bezoek voor de zekerheid de huisarts. Een arts stelt dan de juiste diagnose en een behandelingsplan om de rugklachten te verlichten. Ook als het een medische aandoening is helpt het heel erg als je alsnog het beste matras voor rugklachten uitzoekt. Een verkeerd matras maakt je rugklachten namelijk alleen maar erger.

juiste hardheid en goed matras slapen

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras tegen rugklachten?

Ondersteuning

Het belangrijkste kenmerk van een goed matras voor rugklachten is de van ondersteuning die het biedt. Je wilt een matras dat je ruggengraat in een neutrale positie houdt. De neutrale positie voor je ruggengraat is in een rechte lijn. Om je ruggengraat in een rechte lijn te krijgen moet het matras je lichaamsgewicht gelijkmatig verdelen. Je moet een matras hebben dat niet doorzakt, want dan is je ruggengraat niet meer in een rechte lijn.

Comfort

Ondersteuning is erg belangrijk bij een goed matras die rugklachten tegen gaat. Maar dat betekent niet dat je op een houten plank hoeft te slapen. Je matras moet natuurlijk ook lekker zacht liggen. Kies een matras met de juiste balans tussen stevigheid en comfort. Het moet comfortabel aanvoelen zonder dat het matras te zacht is. Een te zacht matras zakt teveel in en dat helpt niet tegen rugklachten. Het helpt niet, omdat je ruggengraat dan niet meer in een rechte lijn ligt.

Materialen

Je moet ook op de materialen letten waaruit het matras is gemaakt. Er zijn verschillende soorten matrassen zoals: binnenvering, traagschuim, latex en hybride matrassen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, dus kies degene die het beste bij jou past. Je kunt het beste een Latex en traagschuim matrassen voor rugklachten kiezen.

Slaaphouding

Zoek uit welke slaaphouding je hebt. Iedereen slaapt op verschillende manieren. Sommige matrassen zijn beter geschikt voor specifieke slaaphoudingen. Zorg ervoor dat het matras aansluit bij jouw voorkeur. Je vind je slaapvoorkeur door te kijken hoe je de meeste avonden in slaap valt en hoe je ligt als je wakker wordt.

Proefperiode en garantie

Een nieuw matras kopen is een goede investering. Zorg ervoor dat je matrasleverancier een proefperiode en garantie biedt. Dit stelt je in staat om het matras uit te proberen en te zien of het echt helpt bij je rugklachten. Test verschillende matrassen uit. Zo kom je achter het beste matras die jou van je rugklachten afhelpt.

juiste houding met beste matras voor rugklachten

De voordelen van een matras tegen rugklachten

Een speciaal matras voor rugklachten kopen heeft erg veel voordelen. Naast dat het helpt bij het verminderen van pijntjes en nek en rugklachten in de ochtend. Helpt het ook met hoe goed je in de nacht slapen kunt.

Een matras ontworpen voor rugklachten biedt doorgaans de juiste ondersteuning voor je ruggengraat. Het zorgt ervoor dat je wervelkolom in een natuurlijke positie blijft de hele nacht door. Dit helpt om pijn en spanning in de rug te verminderen.

De matrassen zijn vaak voorzien van materialen zoals: koudschuim, traagschuim en pocketveren. Deze materialen zorgen ervoor dat het matras zich aan jouw lichaam aanpast. Op deze manier worden lichamelijke klachten en rugklachten voorkomen. Het aanpassen vermindert de druk op specifieke punten, waardoor pijnlijke drukpunten en dingen zoals rugpijn verminderen.

Met rugklachten kan het soms moeilijk zijn om in slaap te vallen of in 1 positie te blijven liggen. Speciale matrassen helpen je om comfortabel te liggen en verminderen het draaien en woelen de hele nacht. Hierdoor slaap je rustiger en kom je in een diepere slaap. Hierdoor krijg je een goede nachtrust en ben je elke dag lekker fris.

De matrassen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan. Dit betekent dat je investering in een matras voor rugklachten zich op de lange termijn zal terugbetalen.

Bij sommige matrassen voor rugklachten kun je het zelf aanpassen. Dit geeft je de luxe om de stevigheid en ondersteuning aftestemmen op jouw persoonlijke behoeften.

Het verminderen van rugpijn verbeterd je leven aanzienlijk. Een goede nachtrust is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn. Een matras voor rugklachten helpt je helpen om 's ochtends frisser en pijnvrij wakker te worden. Hierdoor ben je niet alleen frisser, maar heb je ook nog eens meer energie en ben je vrolijker.

Hard matras met doede ondersteuning

Misschien vind je dit ook interessant

Over de schrijver
Reactie plaatsen