Beste topmatras 2024 (top 5)
02 december 2023 

Beste topmatras 2024 (top 5)

Het vinden van een goed topmatras kan behoorlijk lastig zijn. Het matras moet tenslotte niet te hard zijn, maar ook zeker niet te zacht. En niet te dun, maar ook weer niet te dik. In deze blog lees je onze Top 5 beste topdekmatrassen van 2024!

Samenvatting van de beste matras toppers 2024

Heb je geen zin, of tijd, om de hele blog door te lezen? Dat hoeft ook niet! Hieronder lees je een samenvatting van mijn beste topdekmatras top 5:

beste topper

1. Luxe matras topper van Anno 1588

Het beste topmatras van 2024 vind ik deze matras topper van het merk Anno 1588. Wij hebben de topper een jaar geleden gekocht en zijn er nog steeds heel enthousiast over. Het gaat om een stevige topper dat gemaakt is van koudschuim.

Wij waren specifiek op zoek naar een koudschuim topper, omdat onze slaapkamer behoorlijk warm kan worden in de zomer door het platte dak. Koudschuim ventileert goed en reageert op je lichaamstemperatuur. Dit effect wordt extra versterkt door de verntillatieband die de topper bevat. Het maakt het matras koeler en laat lucht gemakkelijker door.

Daarnaast mag de ventilatie band in de wasmachine gewassen worden. Dit maakt het ook een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar de beste topper bij allergieën. Kortom, als je van een wat dikkere topper houdt, kan ik dit topdekmatras zeker aanraden!

Voordelen topdekmatras

✔ Afmeting: beschikbaar in 27 maten
✔ Materiaal buitenkant: tenzel vezel
✔ Materiaal binnenkant: koudschuim
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Een SG van (hoe hoger de SG hoe beter de elasticiteit en veerkracht)
✔ Dikte: 10 centimeter dik, valt onder de dikkere topmatrassen
✔ Bevat een ventilatieband, wat warmte reguleert
✔ Anti allergisch en anti bacterieel door wasbare ventilatieband

Nadelen topdekmatras

✖ Een koudschuim topper moet om de 3 weken omgedraaid worden, om de levensduur te behouden

beste topmatras

2. Matras topper van Droomslapen

Een matras dat ook een plekje verdient in deze Beste Topdekmatras Top 5 is deze topper van het merk DroomslapenWij gebruiken dit topmatras op de logeerkamer. Hier staat geen boxspring, maar een bed met een 'normaal' matras. Alleen dit matras is iets te hard. Daarom hebben we destijds een topper gekocht en we krijgen altijd positieve reacties van logees!

Het gaat om een drie zijdig topdekmatras met een lage tegendruk. Dit laatste houdt in dat zodra je op het matras gaat liggen, het traagschuim zachter wordt. Het geeft zo een druk verlagend effect, wat fijn is als je rugklachten hebt. Zo heeft mijn vader, met nek,- en rugklachten, ooit heel lekker op dit matras geslapen.

De SG, oftewel soortelijk gewicht, van dit topdekmatras is 50. SG staat voor het aantal kilogram materiaal dat de topper per kubieke meter bevat. Hoe hoger de SG hoe beter de elasticiteit en veerkracht. Een SG van 50 is vrij stevig. Kortom, een fijn topdekmatras als je op zoek bent naar een stevige maar zachte topper1

Voordelen topdekmatras

✔ Afmeting: 140 cm x 200 cm
✔ Materiaal buitenkant: polyester
✔ Materiaal binnenkant: traagschuim
✔ Stevigheid: gemiddelde topper
✔ Een SG van 50 (hoe hoger de SG hoe beter de elasticiteit en veerkracht)
✔ Dikte: 6 centimeter
✔ Wasbaar op 60 graden
✔ Anti allergisch en anti bacterieel

Nadelen topdekmatras

✖ Geen nadelen gevonden

beste topmatras

3. Matras topper van Zavelo

Ben je op zoek naar het beste topdekmatras om een té hard matras zachter te maken? Of om een spleet tussen twee losse matrassen op te vullen? Dan kan ik deze topper van Zavelo echt aanraden!

Het topmatras zit er iets anders uit dan de toppers hierboven. Het gaat namelijk meer om een soort aanvulling en toevoeging op de hardheid van je huidige matras. Het is een relatief dunne, maar enorm zachte topper. Die met name geschikt is als jouw eigen matras te hard vind, maar geen nieuw matras wilt kopen. De topper geeft net het missende comfort. Ik vind het vergelijkbaar met slapen op een donzen dekbed.

Een ander groot pluspunt aan deze topper is dat het bevestigingsbanden bevat. Deze banden kun je aan de hoeken van het matras eronder bevestigen, waardoor de topper niet verschuift. Ideaal als je een glad matras hebt, waar toppers snel op verschuiven. Of als je een tweepersoons topmatras over twee losse eenpersoons matrassen wilt leggen om zo een soort tweepersoonsbed te vormen.

Kortom, vind je je eigen matras té hard of heb je last van een spleet tussen twee matrassen? Dan is dit topmatras echt een goede oplossing!

Voordelen topdekmatras

✔ Afmeting: 14 verschillende maten
✔ Materiaal buitenkant: katoen
✔ Materiaal binnenkant: polyether matras
✔ Stevigheid: zacht
✔ Dikte: 5 centimeter
✔ Ideaal als je huidige matras te hard aanvoelt
✔ Ook handig om een spleet tussen twee matrassen te verhelpen

Nadelen topdekmatras

✖ Niet geschikt als je niet van een zachte topper houdt

beste topdekmatras

4. Topdekmatras van Bedrest Bedden

Een wat duurdere, maar zeker goede topper is dit topdekmatras van het merk Bedrest Bedden. Ik heb dit topdekmatras zelf niet geprobeerd, maar mijn ouders slapen er inmiddels bijna een jaar op en zijn super tevreden.

Het gaat om een relatief dikke topper, namelijk twaalf centimeter dik. Dit maakt het een geschikte topper voor mensen die op zoek zijn naar een zacht maar stevig matras. Ik vind de kwaliteit van deze topper zelf een beetje vergelijkbaar met hoe de matrassen uit veel hotels aanvoelen.

Een ander groot pluspunt aan deze topper is dat het een Ecolabel draagt. Het gebruikte materiaal wordt namelijk gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout. Dit is 100% natuurlijk en duurzaam. Voor elke gebruikte boom wordt een nieuwe boom geplant!

Kortom, als je wat meer wilt en kunt uitgeven aan een topdekmatras, dan zou ik zeker voor deze topper gaan!

Voordelen topdekmatras

✔ Afmeting: 14 verschillende maten
✔ Materiaal buitenkant: stof
✔ Materiaal binnenkant: koudschuim (nasa schuim)
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 12 centimeter

Nadelen topdekmatras

✖ Prijzig

beste topdekmatras

5. Matras topper van Bestrest

Ben je op zoek naar het beste topmatras voor een verstelbaar bed? Dan kan ik deze topper van Bestrest aanraden! In tegenstelling tot de toppers hierboven, heb ik deze topper niet zelf uitgetest. Ik heb namelijk geen verstelbaar bed. Maar uit verschillende testen komt dit topdekmatras er enorm goed uit.

Zoals je op de foto hieronder kunt zien, gaat het om een split topper. Hierdoor kun je de topper gewoon blijven gebruiken als één kant van het bed omhoog wordt gezet en één kant niet. Het is een dikke en stevige topper van 12 centimeter.

Een groot pluspunt aan deze topper is het gebruikte koudschuim. Het schuim staat bekend om het de goed ventilerende en tempertuur regulerende eigenschappen. Bovendien ligt het ook nog heerlijk zacht! Ben je ook benieuwd naar onze favoriete verstelbare lattenbodems? Bekijk dan deze blog: Beste elektrische lattenbodem.

Voordelen topdekmatras

✔ Afmeting: 14 verschillende maten
✔ Materiaal buitenkant: stof
✔ Materiaal binnenkant: koudschuim
✔ Stevigheid: gemiddeld
✔ Dikte: 12 centimeter
✔ Een split topper
✔ Wasbaar op 60 graden

Nadelen topdekmatras

✖ Prijzig

beste topmatras

Wat is een topmatras?

Een topmatras, ook wel matras topper genoemd, is een dun matras dat je over het 'echte' matras legt. Als een soort toplaag dus. Het wordt voornamelijk gebruikt op boxsprings, maar kan ook zeker op 'normale' matrassen gebruikt worden. Zelfs voor eenpersoons matrassen kan een topper uitkomst bieden.

Verder kan een topmatras van verschillende materialen gebruikt worden. De meest voorkomende topmatrassen zijn: het traagschuim topmatras, latex topmatras, veren topmatras en koudschuim toppers.

Om jouw beste topmatras te vinden is belangrijk om je van te voren goed in te lezen over de eigenschappen van deze specifieke materialen. Zo wordt een traagschuim topper vaak als beste topmatras gezien bij mensen met nek en rugklachten. Terwijl een latex topdekmatras juist weer wordt gezien als beste topmatras voor mensen met allergieën.

beste topdekmatras

Voordelen topmatras

Het gebruiken van een topper heeft super veel voordelen. Ik vind persoonlijk dat deze voordelen vaak onderschat worden. Met name mensen zonder box spring leggen de keuze sneller bij het kopen van een nieuw matras, dan bij een topper. Terwijl een goede topper ook uitkomst kan bieden!

Voordeel 1. Matras langer fris

Een topmatras leg je dus over je matras heen. Hierdoor creeër je automatisch een soort beschermlaag over je matras. Welke vaak aanzienlijk duurder is dan de topper zelf. Door een matrastopper te gebruiken zorgt je ervoor dat je matras langer fris blijft en verleng je de duur van het onderliggende matras.

Voordeel 2. Verbeteren hygiëne

Een ander groot voordeel aan het gebruiken van een matras topper, is dat het de hygiëne in bed verbetert. Een matras topper zorgt er namelijk voor dat stof en vuil minder snel ophopen. Daarnaast is het natuurlijk lastig om je matras goed te reinigen. Je stopt het nou niet bepaald makkelijk in de wasmachine. Een topper daarentegen pak je veel sneller op om schoon te maken. Of laat je eventueel een nachtje buiten luchten.

beste topdekmatras

Voordeel 3. Minder kostbaar

Ondanks dat de aanschaf van zowel een matras als een topper in eerste instantie kostbaar is, zal het op lange termijn juist kostenbesparend zijn. Een topper is over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan losse matrassen. Je kunt daarom beter om de zoveel jaar een topper vervangen dan je huidige matras. Op lange termijn zorg je er zo voor dat je huidige matras veel langer meegaat. Wat kostenbesparend zal zijn.

Voordeel 4. Extra comfort

Naast de hygiënische en financiële voordelen die een topper uiteindelijk zal geven, is het natuurlijk vooral bedoeld om extra comfort te geven. Door een stevige topper over je gewone matras te leggen, zorg je ervoor dat je bed nóg lekkerder ligt. Je kunt namelijk precies de stevigheid van je bed bepalen.

Vind je dat je een te stevig matras hebt? Dan kun je hier een zacht topmatras opleggen, waardoor het matras zachter aanvoelt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw beste topmatras een dikke topper is dat goed ventileert. Ook deze toppers zijn er.

beste topmatras

Voordeel 5. Voegt twee losse matrassen samen

Een topdekmatras past ook goed op twee eenpersoonsmatrassen. Maken jullie gebruik van twee aparte matrassen, die in de nacht constant verschuiven? Dan kan een tweepersoons topmatras ervoor zorgen dat de eenspersoonsbedden beter bij elkaar gehouden worden gedurende de nacht.

Voordeel 6. Je vind sneller het beste topmatras dan normale matras

Het vinden van het beste matras is knap lastig. Daarnaast kunnen je voorkeuren per periode en situatie ook enorm verschillen. Maar ja, om nou regelmatig van matras te wisselen doe je ook niet zo snel. Het is tenslotte een flinke investering.

Het beste topmatras vinden is daarom vaak makkelijker dan het vinden van het beste 'normale matras'. Het aanzienlijk goedkoper, waardoor je wat meer kunt experimenteren en wisselen. Zo kun je in een bepaald periode behoefte hebben aan een dun en zacht topdekmatras. Terwijl je andere maanden misschien juist houdt van een steviger topdekmatras.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat jij liever op een hard matras ligt en je partner op een zachter matras. Het is lastig om dan voor beide het beste matras te vinden. Een topmatras kan hierin uitkomst bieden. Je kunt namelijk beide een eigen eenpersoons matras uitkiezen en vervolgens het beste topmatras uitkiezen en hier overheen leggen.

Voordeel 7. Temperatuur en vocht

Het laatste voordeel aan het gebruik een topmatras, is het feit dat een topper goed ventileert. Veel beter dan het matras eronder. Daarnaast is een goede topper ook in staat om vocht voldoende af te voeren en geluid te dempen. Met name dit laatste kan fijn zijn als je een piepend of krakend bed hebt. Kortom, als je jouw beste topmatras hebt gevonden, bied dit ontzettend veel voordelen!

beste topdekmatras

Welke verschillende topdekmatrassen zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende soorten topmatrassen. Ze verschillen zowel in vorm, dikte, stevigheid als in materiaal. Met name dit laatste is bepalend voor de beleving. Als je jouw beste topmatras wilt vinden, is het van te voren dus belangrijk om te kijken welk materiaal jouw voorkeur heeft. Hieronder heb ik de meest voorkomende type toppers gezet:

1. Latex topmatras

Een latex topdekmatras is een matras dat, logischerwijs, gemaakt is van latex. Dit kan op twee manieren gemaakt worden. Natuurlijke latex wordt gemaakt van het sup uit de rubberboom. Terwijl synthetische latex gemaakt wordt van aardolie.

De voordelen van een latex topdekmatras is dat het veel ondersteuning bied. Een latex topdekmatras past zich namelijk, net als een traagschuim topdekmatras, aan de vormen van je lichaam aan. Op die manier wordt dit type topdekmatras ook wel gezien als een ergonomisch matras.

Verder heeft latex, in tegenstelling tot latex kleding, de eigenschap om goed te ventileren. Hierdoor blijft het topmatras lekker fris en blijft er minder gemakkelijk stof en vuil achter. Het is anti allergeen en anti bacterieel. Om die reden wordt een latex topmatras ook wel gezien als het beste topmatras voor mensen met allergieën, als: huisstofmijt allergie, astma en hooikoorts.

Wel heeft een latex topmatras ook nadelen. Zo is het een erg zwaar matras. Dit kan voor sommige mensen juist als een voordeel worden gezien, omdat het matras zo minder snel verschuift. Maar het verschonen van het bed of het eventueel verplaatsen van de topper, gaat hierdoor wel lastiger.

Daarnaast worden latex topdekmatrassen over het algemeen sneller warm. Dit maakt het een minder geschikt matras voor mensen die het 's nachts snel (te) warm hebben of veel transpireren.

beste topmatras

2. Koudschuim topper

Koudschuim toppers zijn gemaakt van schuim. Dit schuim is heel veerkrachtig en past zich zo gemakkelijk aan de vormen van je lichaam aan. Op die manier vermindert de druk op pijnlijke punten, waardoor een goede nachtrust wordt gestimuleerd.

Daarnaast is koudschuim heel goed in vocht en warmte reguleren. Je zal het daarom niet snel té warm krijgen op een koudschuim topdekmatras. Bovendien is dit materiaal ook nog duurzaam en gaat het relatief lang mee.

Koudschuim lijkt een beetje op traagschuim, nummer drie hieronder. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat koudschuim wat steviger is dan traagschuim. Het wordt ook wat minder snel zacht dan wanneer je op traagschuim gaat liggen. Dit maakt een koudschuim topper met name het beste topdekmatras voor mensen die op zoek zijn naar een steviger topper.

beste topmatras

3. Traagschuim topdekmatras

Veel toppers zijn gemaakt van traagschuim. Een traagschuim topper biedt namelijk allerlei voordelen voor zowel je lichaam als je algehele nachtrust. Deze toppers zijn gemaakt van visco-elastisch schuim.

Dit betekent dat het schuim zich aanpast naar de contouren van je lichaam, zodra er druk op het schuim komt te staan. Als deze druk afneemt, vormt het schuim weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Het stimuleert zo een meer natuurlijke slaaphouding, waardoor ook dit type matras als een ergonomisch topdekmatras wordt gezien.

Het traagschuim vormt zich dus precies naar jouw lichaam. Dit maakt het vaak de beste topdekmatras keuze voor mensen met spier,- en gewrichtsklachten. Bovendien zorgt het kussen er ook voor dat je minder snel wakker wordt van de bewegingen van je partner.

Daarnaast reguleert het de temperatuur. Met name als er ook gebruik gemaakt is van een extra gel laag (hieronder vertel ik daar meer over). Op die manier zorgt een traagschuim topdekmatras op meerdere manieren voor een goede nachtrust!

beste topper

4. Gel topmatras

Een gel topmatras is eigenlijk niet echt één type topmatras, maar een extra toevoeging aan een ander topmatras. Je moet het dus echt als een combinatie zien. Zo wordt een gel topmatras vaak gezien in combinatie met traagschuim of latex.

Het topdekmatras bestaan dan voor het overgrote deel uit traagschuim of latex, maar bevat bovenop nog een extra gel toplaag. Deze gellaag heeft meerdere voordelen. Allereerst, zorgt het ervoor dat het matras wat koeler aanvoelt. De gel laag heeft namelijk automatisch een verkoelend effect. Dit maakt het vaak het beste topdekmatras voor mensen die het snel warm hebben 's nachts.

Daarnaast bied de gel laag ook extra ondersteuning en verlichting van drukpunten. Dit maakt een traagschuim topdekmatras in combinatie met een gel laag vaak de beste topper voor mensen met pijnlijke drukpunten. Zowel het traagschuim als de gel-laag vangen deze drukpunten namelijk op.

beste topmatras

5. Veren topper

Een ander materiaal voor toppers zijn veren. Deze vulling zie je minder vaak, maar kan zeker het proberen waard zijn. Me name als je op zoek bent naar een zachte topper is een veren topper een goede optie!

De topper is gemaakt van veren met daaromheen vaak schuim. Vaak gaat het om donzen veren die ook aan hoofdkussens worden toegevoegd. Ze zijn licht, enorm zacht en super goed ventilerend. Met name deze laatste is een eigenschap waar veren toppers in uitblinken. Dit doen ze beter dan de gemiddelde topper.

De luchtstroom in dit soort topdekmatras is heel goed, waardoor het de topper niet snel warm wordt. Je lichaamswarmte, maar ook vocht, wordt snel afgevoerd. Dit maakt het een goed matras voor mensen die het 's nachts snel warm hebben.

Wel is het om te weten dat deze lucht,- en vochtafvoer kan verminderen, wanneer er langere tijd op gelegen wordt. De veren drukken dan samen, waardoor de ruimte tussen de veren afneemt en het topdekmatras minder goed ventileert. Gelukkig zijn deze toppers vaak relatief goedkoop in aanschaf. Je vervangt het makkelijker dan een gewoon matras.

beste topper

6. Wollen topper

Een minder bekend soort topdekmatras is de wollen topper. Dit topdekmatras is gemaakt van wol. Wol staat bekend om de isolerende eigenschappen. Het wordt enorm snel warm en is vochtregulerend.

Bovendien is wol natuurlijk heel zacht, waardoor het automatisch extra comfort biedt. Met name als je het 's nachts snel koud hebt en maar lastig warm krijgt, is een wollen topper een optie als je op zoek bent naar het beste topmatras.

Verder bied de topper natuurlijk bescherming tegen het gewone matras eronder, waardoor je minder snel een nieuw matras hoeft te kopen. Een wollen topper wordt vaak gebruikt in de koude wintermaanden en vervangen als het buiten weer wat warmer wordt.

beste topdekmatras

Wat is een goede topper?

Wat een goede topper is, is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Wel zijn er een aantal factoren waar je op kunt letten als je een topper gaat kopen. Zo is het belangrijk om naar de dikte van de topper te kijken, de stevigheid, de prijs en de extra kenmerken. Zelf vind ik dat onderstaande punten een vereiste zijn als je op zoek bent de beste topper.

1. Materiaal

Toppers worden van verschillende materialen gemaakt. Denk aan, latex, wol, veren, koudschuim of traagschuim. Zelf vind ik koudschuim en traagschuim toppers het fijnste, omdat ze genoeg stevigheid en comfort bieden. Houd je meer van een zachte topper? Dan is polyeter topper een goede keuze.

2. Dikte van topper

Ook de dikte van de topper is super belangrijk. Deze dikte hangt vooral af van je huidige situatie. Ben je blij met de stevigheid en hardheid van je huidige matras? Dan is het niet nodig om voor een dik topdekmatras te gaan. Een dikte van vijf centimeter zal voldoende zijn. Hetzelfde geldt voor mensen die alleen op zoek zijn naar een topper om een spleet tussen twee matrassen op te vullen. Ook dan is een dik topdekmatras niet nodig.

Ben je ontevreden over je huidige matras, omdat deze te hard light? Dan kun je beter wel voor een wat dikker topdekmatras gaan. Kies dan bij voorkeur voor een topper tussen de acht en twaalf centimeter.

3. Goed ademend

Net als een goed ademend matras, is ook een goed ademende topper belangrijk. Als het materiaal namelijk niet goed ventileert, zal de topper te warm worden en gaat het topdekmatras ook minder lang mee. Bovendien zal je nachtrust er ook op achteruit gaan. Zo heb ik ooit zelf een matras gehad dat enorm warm werd 's nachts. Met name in de zomermaanden lag ik hier vaak wakker door..

beste topper

Hoe onderhoud je een Topdekmatras het beste?

Wanneer je een topdekmatras koopt wil je het liefste dat hij zo lang mogelijk in goede staat blijft. Het is redelijk makkelijk om je topdekmatras goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat hij zijn vorm en comfort behoud.

1. Luchten en Keren

Om je topdekmatras in z'n goed mogelijke staat te behouden voor een zo lang mogelijke tijd, is het belangrijk dat je je matras topper regelmatig laat luchten en dat je hem eens in de zoveel tijd omdraaid. Je kunt hem 180 graden omdraaien of omflippen. Het beste is om je topdekmatras elke maand 180 graden te draaien en hem omflippen. Hierdoor behoud hij het langste zijn vorm en comfort.

Het helpt ook om af en toe een frisse wind er door heen te laten waaien. Dit kan opgebouwde vocht en geurtjes wegnemen, waardoor de matras topper frisser wordt.

2. Matrasbeschermer

Je kunt ook een matrasbeschermer gebruiken op je topdekmatras. Dit dient als een schild voor je topdekmatras. Het voorkomt dat vuil, vocht en vlekken doordringen tot de kern van het topdekmatras. Dit is vooral handig als je per ongeluk een kopje koffie morst, als je huisdier besluit om op het bed te springen en ook als je een spontane bloedneus hebt. Een matrasbeschermer houdt je topdekmatras fris en als nieuw. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit matrasbeschermer uitkiest voor je topdekmatras, zodat hij zo goed mogelijk beschermd en het fijnste ligt. Ook kun je je matrasbeschermer in een zijdestof nemen. Dit is onder andere anti allergisch en antistatisch.

3. Behandel Vlekken en Vloeistoffen zo Snel Mogelijk

Het is een ongelukje dat snel kan gebeuren: een glas water dat omvalt of een klein ongelukje met een snack in bed. Als het gebeurt, aarzel dan niet. Behandel vlekken en vloeistoffen zo snel mogelijk met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor je topdekmatras. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het reinigen om schade te voorkomen.

4. Regelmatig Stofzuigen

Regelmatig stofzuigen kan stof en vuil verwijderen dat zich in de loop van de tijd kan ophopen op je topdekmatras. Gebruik een zachte borstel en zet de stofzuiger op een lage stand om voorzichtig te zijn met het materiaal.

5. Volg de Fabrikant instructies voor Reiniging

Elk type topdekmatras kan unieke verzorgingsbehoeften hebben. Van traagschuim tot latex, zorg ervoor dat je de specifieke instructies van de fabrikant volgt voor het schoonmaken en onderhouden van je topdekmatras. Dit helpt om de levensduur te verlengen en de prestaties te behouden.

Welke topper is het beste bij rugklachten?

Als je last hebt van rugklachten, kun is een traagschuim of koudschuim matras vaak de beste topper. Dit schuim vormt zich namelijk naar de contouren van je lichaam, waardoor drukpunten en pijnpunten verminderen.

Gebruikte bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze Top 5 beste topmatrassen, hebben we nog wat meer lijstjes online staan met daarin onze favoriete producten!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen