Beste boxspring 2024 (top 5)
01 januari 2024 

Beste boxspring 2024 (top 5)

Ben je klaar met slecht slapen doordat je een slecht bed hebt? Of heb je een nieuw bed nodig, maar je wilt wel elke nacht een heerlijk slapen? Wij hebben de beste boxsprings van 2024 getest en er een top 5 van gemaakt. Boxsprings zijn in 2024 de beste keuze voor een bed. Dat is omdat ze heerlijk liggen.

Door het aanschaffen van een boxspring heb je geen last meer van een slechte slaap kwaliteit of pijntjes. Bijvoorbeeld pijntjes in rug, nek of last van drukpunten bij het wakker worden. Je wordt elke dag uitgerust wakker vol met energie, wat voor een productievere en vrolijkere dag zorgt. Ook is een goede nachtrust beter voor je gezondheid.

In deze blog vertellen we meer over de top 5 beste boxsprings van 2024 en kun je lezen wat een boxspring precies is. Ook vertellen we je over de voordelen van boxsprings in vergelijking met normale bedden.

Overzicht van de 5 beste boxsprings in 2024

In deze blog behandelen we wat de beste boxsprings zijn om te kopen in 2024. We hebben verschillende boxsprings getest en beoordeeld. Van die resultaten hebben we deze top 5 beste boxsprings van 2024 gemaakt. Mocht je geen zin hebben om de hele blog te lezen is hier een samenvatting van de 5 beste boxsprings van 2024:

Beste boxsprings met bedbodem1. Boxspring Bravo

De eerste boxspring van de top 5 beste boxsprings van 2024 is de boxspring Bravo. De boxspring is van zeer hoge kwaliteit. Hij is gemaakt van mooie zwarte stoffen, waardoor het bed een toevoeging aan de stijl van je kamer geeft. 

De boxspring is beschikbaar in 3 verschillende formaten. 160 cm x 200 cm (Queensize bed), 180 cm x 200 cm (Kingsize bed) en 90 cm x 200 cm (eenpersoonsbed). Verder is de boxspring is 58 cm hoog en wordt geleverd met 2 pocketvering matrassen, 2 frames, 1 hoofdbord, 1 topdekmatras en 12 poten. De boxspring word met alle materialen geleverd die je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Over het algemeen zijn de reviews over de boxspring erg goed. Gebruikers vinden het een comfortabel bed van goede kwaliteit. Een minder puntje is dat sommige gebruikers last hebben van de lever tijd van het bed. 

Zo kan het bijvoorbeeld lang duren voordat hij geleverd wordt en vind men de communucatie over de lever datum slecht. Verder is de boxspring Bravo een erg goed bed. Voor relatief weinig geld krijg je een comfortabel, stabiel bed die van goede kwaliteit is.

Voordelen

✔ Goede kwaliteit boxspring
✔ Drie verschillende maten beschikbaar
✔ Twee pocketvering matrassen
✔ Vier verschillende kleuren
✔ Wordt geleverd als volledig bed (frame, matrassen, topmatras en hoofdbord)

Nadelen

✖ Sommige mensen hebben slechte ervaring met levertijd
✖ Sommige mensen hebben last van slechte communucatie met leverancier.

Beste boxspring en geeft een goede ondersteuning

2. Anno elektrische boxspring LUXA

Onder de top 5 beste boxsprings kan de Anno elektrisch verstelbare boxspring niet ontbreken. De boxspring is zo ontworpen dat het een erg chique stijl uitstaalt. Door de luxe boxspring die gestoffeerd is met de beste stoffen en een mooi hoofdbord met knopen. Is het een echte toevoeging aan de stijl van je slaapkamer.

De boxspring is verkrijgbaar in 4 verschillende maten. 90 cm x 200cm (Eenpersoonsbed), 140 cm x 200 cm (Tweepersoonsbed), 160 cm x 200 cm (Queensize) en 180cm x 200 cm (Kingsize). Ook is het bed elektrisch verstelbaar en heel erg comfortabel. Hierdoor lig je altijd perfect, of je nu een boek wilt lezen, tv wilt kijken of heerlijk wilt slapen.

Iedereen is zeer positief over deze boxspring van Anno. Ook is men erg blij met de montage die je bij aankoop van het bed krijgt. Hierdoor hoef je geen moeite te doen wanneer je je bed nieuw binnen krijgt en kun je wachten totdat hij staat. En dan kan je wanneer hij staat heerlijk in je nieuwe perfecte bed ploffen. Ondanks dat de boxspring redelijk duur is. Is deze boxspring is misschien wel de beste boxspring uit ons lijstje, omdat je ook echt meer dan waard krijgt voor je geld.

Voordelen

✔ Elektrisch verstelbare boxspring
✔ Heerlijke comfort
✔ Montage bij de prijs inbegrepen
✔ Beschikbaar is vier verschillende maten
✔ Wordt geleverd als volledig bed (frame, matrassen, topmatras en hoofdbord)
✔ Pocketvering

Nadelen

✖ De boxspring is wat duurder dan andere boxsprings, maar dat is omdat hij elektrisch verstelbaar is


3. Anno boxspring pocketvering met kussens en dekbed

De volgende boxspring uit ons lijstje is de Anno boxspring die wordt geleverd met kussens en dekbed. Ook komt er bij de boxspring een heerlijk zacht pocketvering matras. Wat echt superfijn ook is aan boxspring is dat het beschikbaar is in maar liefst 12 verschillende maten

De maten gaan van 90 cm x 200 cm tot 180 cm x 220 cm. Hierdoor is er een bijpassende maat voorin elke soort kamer. Mocht je nu een grote of kleine kamer hebben, kun je altijd genieten van dit heerlijke matras.

Wanneer je hem besteld word hij ook geleverd met een heerlijk topmatras. Het topdekmatras is van koudschuim gemaakt. Het vormt heerlijk om je lichaam heen wanneer je gaat slapen en zorgt voor extra comfort.

Over de Anno boxspring zijn bijna alleen maar positieve reviews te vinden. Met maar liefst 32 5 sterren reviews en een handje vol negatieve reviews. Bijna het enige waar de mensen last van hebben met negatieve reviews is de bezorging. Voorderest is het een heerlijk bed dat super comfortabel is. 

Ook is dit bed een goede investering, omdat hij erg lang in goede kwaliteit blijft. Mocht je een goed bed willen waar je nog jaren van kan genieten? Dan is deze Anno pocketvering boxspring zeker iets voor jou!

Voordelen

✔ Wordt geleverd als volledig bed en met dekbed en kussens (frame, matrassen, topmatras en hoofdbord)
✔ Super prijs kwaliteit
✔ Heerlijk zacht en comfortabel bed
✔ Beschikbaar in twaalf verschillende maten
✔ Beschikbaar in acht kleuren
✔ Gaat erg lang mee

Nadelen

✖ Een klein handje vol mensen hebben last van de lever tijd of met de levering.


4. Boxspring Malaga met extra opbergruimte

Mocht je een boxspring willen met extra opbergruimte? Dan is de boxspring Malaga zeker iets voor jou. De boxspring word als compleet bed geleverd. Ook is het bed beschikbaar in verschillende boxsprings: 120 cm x 200 cm (Twijfelaar), 160 cm x 200 cm (Queensize) en 180 cm x 200 cm (Kingsize).

Het is erg fijn dat de boxspring veel extra opbergruimte heeft. Dit is vooral handig voor mensen met een kleine kamer of als je erg veel spullen hebt. De levertijd van de boxspring is erg snel. Ook is de leverancier telefonisch en via sms bereikbaar, mocht er iets niet goed zijn.

De reviews over het bed zijn allemaal erg positief en dat is ook wel begrijpelijk. Het bed is erg mooi en comfortabel. Ook is de extra opbergruimte super fijn. En dat maakt de boxspring van malaga zeker een aanrader.

Voordelen

✔ Drie verschillende maten
✔ Pocketvering
✔ Koudschuim topmatras
✔ Extra opbergruimte
✔ Wordt geleverd als volledig bed en met dekbed en kussens (frame, matrassen, topmatras en hoofdbord)
✔ Redelijk goedkoop
✔ Goede boxspring

Nadelen

✖ Niet beschikbaar in verschillende kleuren

Nieuwe boxspring met beste boxspring matras

5. Flanny boxspring, elektrisch verstelbaar van Olympic Life

De laatste boxspring uit ons lijstje is de Flanny boxspring van Olympic Life. Ondanks dat het de laatste boxspring is maakt het dat zeker niet de minste. Wat ideaal is aan deze boxspring is dat die elektrisch verstelbaar is. Ook is de boxspring is 6 kleuren en 12 verschillende maten beschikbaar.

Hij wordt geleverd als een volledig bed voor de perfecte slaap ervaring en ziet er erg mooi uit. Hij ziet er erg mooi uit door de stijl waarin hij gemaakt is en door de stoffen die gebruikt zijn. Doordat hij wordt geleverd met de beste matrassen: pocketvering matrassen. Ligt het bed heerlijk en kan je zo inslaap vallen. Ook kun je heerlijk tv kijken of je boekje lezen, omdat het een elektrisch verstelbare boxspring is.

Reviews over het bed? Die zijn er zeker en die zijn allemaal zeer positief. Iedereen is het er over eens dat dit bed echt een super bed is. Ondanks dat het een redelijk dure boxspring is is hij het geld wel waard. Deze boxspring is echt een investering aagezien hij ook jaren lang mee gaat. Heb je wat geld en wil je een heerlijk bed? dan is de Flanny elektrisch verstelbare boxspring zeker iets voor jou!

Voordelen

✔ Elektrisch verstelbaar
✔ Perfecte boxspring
✔ Gaat jaren lang mee
✔ Volledig bed voor perfecte slaap
✔ Twaalf verschillende boxspring maten
✔ In Zes kleuren beschikbaar

Nadelen

✖ Redelijk duur

Tweepersoons boxspring, deluxe boxspring en de beste boxspring

Wat is een boxspring precies?

Een boxspring staat ook wel bekend als een boxspringbed of boxspringmatras. Het is een luxueus en veelzijdig slaapsysteem dat uit meerdere lagen bestaat. Het is speciaal ontworpen voor comfort en ondersteuning. In tegenstelling tot gewoon bed, die vaak bestaan uit een matras op een eenvoudig frame. Heeft een boxspring een uitgebreidere en technisch geavanceerde opzet.

Het hart van een boxspring is de "box" zelf, die functioneert als de basis. De box is meestal gemaakt van een stevig houten frame en bevat een speciaal veersysteem. Dan moet je denken aan pocketveren of bonellveren. Dit veringssysteem is ontworpen om optimale ondersteuning te bieden aan het matras en de slaper. Ook is het bedoeld om bewegingsisolatie te verbeteren. Je hebt hierdoor geen last meer van je partner als hij of zij onrustig slaapt.

Bovenop de boxspring komt het matras, dat kan variëren in dikte en materiaal. Voor het matras heb je keuze uit verschillende materialen, zoals schuim, latex of hybride. Bij het kiezen van je matras moet je letten op je eigen voorkeuren. Het matras voegt extra comfort en aanpassingsvermogen toe aan het geheel. Het werkt samen met de boxspring om een perfecte slaapervaring te creëren.

Daarnaast kunnen boxsprings worden aangevuld met een topdekmatras of matrastopper. Dit is een extra laag die bovenop het matras wordt geplaatst. Het draagt bij aan zowel comfort als bescherming van je huidige matras.

boxspring combinatie van nieuwe boxspring en beste boxspring

Voordelen van een boxspring

Wat is een van de eerste dingen waar je aan denkt bij een goede nachtrust? Dan komt waarschijnlijk een goed en comfortabel bed meteen in je gedachten.

Comfort

Boxsprings staan bekend om hun heerlijke comfort. Door de combinatie van pocketveren, schuimlagen en zorgvuldig gekozen materialen. Creëert dit een heerlijk zachte en ondersteunende slaapomgeving. Het resultaat daarvan is een bed waar je moeiteloos in wegzinkt. Je ontwaakt hierdoor elke dag fris en met vernieuwde energie.

Beste Ondersteuning

Dankzij de geavanceerde veringssystemen van boxsprings geniet je van optimale ondersteuning. Je hebt de juist ondersteuning ongeacht je slaaphouding. De veerkrachtige constructie verdeelt je gewicht gelijkmatig. Dit geeft een drukverlagend gevoel op je lichaam. Dit betekent minder draaien en woelen gedurende de nacht en een betere slaapkwaliteit.

Duurzaamheid en Levensduur

Boxsprings zijn ontworpen om erg lang mee te gaan. De stevige constructie en duurzame materialen zorgen ervoor dat je door je investering jarenlang slaapcomfort hebt. Dit maakt boxsprings niet alleen een luxe, maar ook een slimme keuze op lange termijn. Dat komt doordat boxsprings van alle frames de meeste lange levensduur hebben.

Bewegingsisolatie

Als je de slaapkamer deelt, zijn boxspring een bijzonder waardevol voordeel. Boxsprings verminderen de bewegingsoverdracht aanzienlijk. Je hebt daardoor geen last van de bewegingen van je partner. Nu kun je rustig slapen zonder dat je partner je slaap verstoort. Je kunt genieten van een ongestoorde nachtrust, zelfs als je partner beweegt.

Diversiteit

Boxsprings zijn verkrijgbaar in diverse hardheidsniveaus en stijlen. Of je nu de voorkeur geeft aan een steviger oppervlak of juist wilt wegzakken in een zacht nest. Door de vele verschillende soorten boxsprings er is altijd een boxspring die perfect is vor jou.

Niet alleen zijn boxsprings functioneel, maar ze voegen ook een elegantie aan je slaapkamer toevoegen. Met verschillende ontwerpen, stoffen en afwerkingen. Is er altijd een boxspring beschrikbaar die bij jouw interieurstijl past.

Hygiëne

Goede ventilatie is essentieel voor een gezonde slaapomgeving. Boxsprings met ademende materialen zorgen voor een optimale luchtcirculatie. Dit draagt bij aan een fris en aangenaam slaapklimaat. Ook helpt het met geurtjes te verminderen die van je bed afkomen.

Beste boxspring met beste matras

Verschillende soorten boxsprings

In de zoektocht naar het perfecte bed is er geen tekort aan opties. Boxsprings zijn de populairste keuzes onder men die een goede slaap ervaring wilt. Ondanks die informatie zijn er nog erg veel verschillende soorten en modellen boxsprings.

Traditionele boxspring

De klassieke keuze die nog steeds populair is deze tijd is de traditionele boxspring. Dit is waarschijnlijk door zijn simpele ontwerp en stevige basis van het bed. Traditionele boxsprings bestaan uit een houten frame met bonellveren of pocketveren als de basis. Ze worden vaak gecombineerd met een veerkrachtig matras. Ze kunnen ook nog worden aangevuld met een comfortabele topdekmatras voor extra zachtheid.

Gestoffeerde boxspring

Als stijl net zo belangrijk voor je is als comfort, dan zijn gestoffeerde boxsprings een uitstekende keuze. Deze boxsprings hebben een beklede buitenkant, meestal gemaakt van duurzame materialen zoals: stoffen of leer. Dit geeft het bed een luxe uitstraling. Het is nu ook mogelijk om te kiezen uit een groot verschil van kleuren en texturen die bij je slaapkamer passen.

Pocketvering boxspring

De moderne variant van de boxspring maakt gebruik van individueel verpakte pocketveren. Dit zit zowel de box als in het matras. Deze veren bewegen onafhankelijk van elkaar, wat zorgt voor betere ondersteuning en bewegingsisolatie. Pocketvering boxsprings zijn ideaal voor stellen, omdat ze de impact van bewegingen minimaliseren.

Hybride boxspring

Een combinatie van de beste eigenschappen van verschillende materialen maakt hybride boxsprings aantrekkelijk. Ze kunnen bijvoorbeeld pocketveren en schuimlagen combineren. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen ondersteuning en comfort. Deze boxsprings zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende slaapvoorkeuren.

Elektrisch verstelbare boxspring

Voor de mensen die houden van een aanpasbare slaapervaring. Voor jullie zijn elektrisch verstelbare boxsprings perfect. Met een druk op de knop kun je het hoofd- en voeteneinde van het bed verstellen. Doordat de elektrische boxspring verstelbaar is is het ook erg fijn voor mensen die van lezen of tv kijken houden in bed. Nu het bed elektrisch vertelbaar is kan het ook nog helpen met verlichting van pijn tjes zoals rugpijn.

Goede boxspring kopen en helpt voor lichamelijke klachten

Waaruit bestaat een boxspring?

Een boxspring is veel meer dan alleen een matrasverhoger. Het bestaat uit een systeem van verschillende lagen en materialen. Deze lagen en materialen werken samen om het beste slaapcomfort te creëren.

De Boxspring Basis

De basis van de boxspring vormt het fundament van het hele systeem. De boxspring basis is een stevig houten frame die meestal bedekt is met stof. Het biedt niet alleen ondersteuning voor de matras. Het helpt ook schokken en bewegingen te absorberen. Hierdoor heb je een stabiele slaapomgeving en merk je het niet als je partner veel beweegt.

De Binnenvering

Een laag van siraalvormige veren geeft veerkracht en duurzaamheid aan de boxspring. De binnenvering zorgt voor gelijkmatige gewichtsverdeling en ondersteunt de contouren van je lichaam. Hierdoor worden drukpunten verlicht.

Comfortabele Schuimlagen

Bovenop de binnenvering bevinden zich comfortabele lagen van schuim. Deze schuimlagen kunnen variëren in dikheid en type. Schuimlagen zoals traagschuim, latex of gewoon polyurethaanschuim worden hiervoor vaak gebruikt. De schuimlagen bieden zachtheid en aanpassingsvermogen. Je lichaam krijgt hierdoor een goede nacht rust.

De Matrastopper

Sommige boxsprings worden geleverd met een afneembaar topdekmatras. Deze topper voegt nog een laagje zachtheid toe en beschermt de matras tegen slijtage. Het kan gemaakt zijn van materialen zoals traagschuim, gel-infused schuim of natuurlijke vezels. Het materiaal dat ideaal voor jou is is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Ademende Bekleding

De buitenkant van een boxspring is vaak bekleed met ademende stof. Deze stof verbeterd de luchtcirculatie van je bed. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur terwijl je slaapt. Ook is je bed frisser, waardoor je bed minder snel geurtjes oploopt.

Stijl

Naast alle voordelen die boxspring bieden. Zijn ze ook beschikbaar in een veel verschillende ontwerpen en stoffen. Hierdoor passen ze bij elke verschillende soort kamer inrichting. De combinatie van functionaliteit en stijl maakt boxsprings tot een populaire keuze. Het is vooral een populaire keuze bij mensen die lekker willen slapen, maar ook nog tegelijker tijd een mooie kamer willen hebben

Luxe boxsprings en goede boxsprings kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde. De juiste boxspring kan zorgen voor die goede nachtrust. Je slaap kan erg verschillen, tussen gewoon slapen, genieten van een diepe slaap en herstellende slaap. Maar met zoveel opties op de markt, hoe kies je nu de boxspring die perfect bij jouw behoeften past?

Het Type Vering

De vering van een boxspring vormt de basis van je slaapervaring. Er zijn twee hoofdtypen vering om uit te kiezen. Je hebt de traditionele binnenvering en de modernere pocketvering. Traditionele binnenvering bestaat uit een netwerk van met elkaar verbonden veren. Dit biedt stevigheid en duurzaamheid. Pocketvering daarentegen bestaat uit individueel verpakte veren. De veren bewegen onafhankelijk van elkaar. Dit resulteert in betere gewichtsverdeling en minder bewegingsoverdracht. Kies het type vering dat aansluit bij je slaapvoorkeur en comfortniveau. Mocht je een partner hebben die veel beweegt kun je het beste voor pocketvering kiezen.

De Juiste Stijl

Een boxspring is niet alleen een functioneel meubelstuk. Ook is het een toevoeging aan de look van je slaapkamer. Van stoffen bekleding in verschillende kleuren tot diverse hoofdbordontwerpen, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Overweeg een stijl die past bij je slaapkamerinrichting en persoonlijke smaak. Een mooi ontworpen boxspring kan de algehele look van je slaapkamer versterken.

Boxspring en Matras

Een perfecte match tussen de boxspring en de matras is van erg belangrijk. De juiste combinatie zorgt voor een de juiste ondersteuning en comfort. Overweeg de mate van stevigheid van zowel de boxspring als de matras. Als je een stevig matras kiest, is is een stevige boxspring nodig ook nodig. Wanneer ze even stevig zijn zorgt dit voor een consistente ondersteuning. Bij zachtere matrassen kan een boxspring met enige flexibiliteit meer comfort bieden.

Stof en Onderhoudsgemak

De bekleding van de boxspring beïnvloedt niet alleen het uiterlijk, maar ook het onderhoud ervan. Kies voor duurzame materialen en gemakkelijk te reinigen stoffen. Ook is het handig dat de stoffen bestand zijn tegen dagelijkse slijtage en gemakkelijk schoon te maken zijn. Wanneer je dit beide hebt blijft je bed een stuk langer goed en frisser. Denk na over de kleur en textuur van de bekleding. De kleur en textuur hebben een invloed op je slaapkamer. Kies daarom de juiste uit die bij je stijl passen, zodat je kamer er mooier uitziet.

Extra's bij boxsprings

Sommige boxsprings worden geleverd met extra functies. Deze functies kunnen de comfort verbeteren. Denk aan functies die bij een elektrische boxspring komt. Zoals: verstelbare hoofd- en voeteneinden en ingebouwde massagefuncties. Bij sommige zitten zelfs slimme technologieën die je slaapgewoonten volgen. Overweeg welke extra's voor jou belangrijk zijn en welke kunnen bijdragen aan een verbeterde slaapervaring voor jou. Wij vinden extras niet perse nodig, want met een goede boxspring slaap je al perfect.

Beste boxspring en erg goede boxspring

De verschillen tussen een bed en een boxspring

Hoewel een boxspring meestal duurder is dan een normaal bed. Biedt een boxspring aanzienlijk veel voordelen. Voordelen op het gebied van comfort, ondersteuning en stijl. Mocht je opzoek zijn naar een nieuw bed waardoor je beter kunt slapen? Dan is een boxspring perfect voor jou!

Ondersteuning

Een van de grootste verschillen tussen een gewoon bed en een boxspring is de ondersteuning. Een gewoon bed bestaat vaak uit een eenvoudig frame met een matras er bovenop.

Een boxspring daarentegen is ontworpen om veel meer ondersteuning te hebben. Door de constructie van verschillende lagen wordt je lichaam veel beter ondersteunt. De verschillende lagen zorgen voor gelijke gewichtsverdeling en verminderd het gevoel van drukpunten. Hierdoor heb je een ontspannende slaap.

Stijl

Een ander opvallend verschil is de stijl. Een gewoon bed kan functioneel zijn, maar het mist vaak de verfijnde uitstraling die een boxspring aan je slaapkamer kan geven. Boxsprings zijn verkrijgbaar in een verschillende stijlen, kleuren en stoffen. Door dit te matchen met je kamer geeft dit je kamer net een wat mooiere look.

Minimaliseer Bewegingsoverdracht

Een bijkomend voordeel van boxsprings is de manier waarop ze bewegingsoverdracht minimaliseren. In een normaal bed kunnen bewegingen gemakkelijk worden doorgegeven aan je partner. Dit kanleiden tot een verstoord slaappatroon, omdat je wakker wordt van je partner. Met een boxspring is dit niet. Het is vooral niet met een boxspring die pocketvering heeft. Door pocketvering worden bewegingen geïsoleerd. Hierdoor kan je ongestoord rusten, zelfs als je bedgenoot erg veel beweegt in zijn of haar slaap.

Misschien vind je dit ook interessant:

Over de schrijver
Reactie plaatsen