goed hoofdkussen

Alles over kussens

Welk hoofdkussen past het best bij jou? 

goed hoofdkussen

Alles over kussens


Nieuw kussen kopen?

Ben je toe aan een nieuw goed hoofdkussen? Maar vind je het lastig om te bepalen welk kussen je nou moet kopen? Dan zit je hier helemaal goed!

Er zijn zoveel verschillende soorten kussens, dat we begrijpen dat het lastig is om een geschikt kussen te vinden. Daarom zijn wij al 2 jaar bezig met het uittesten van verschillende kussens. Hier schrijven we reviews over en maken we handige lijstjes van. In deze lijstjes staan uiteraard alleen maar de beste kussens.

Wat een fijn kussen is, is uiteraard afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur. Daarom beschrijven we in onze lijstjes de specificaties, voor-en nadelen van alle kussens. Hierdoor kan jij makkelijker een keuze maken. 

Onze favoriete blogs over kussens

beste anti snurk kussen

Beste anti snurk kussens

Snurk jij of je partner? Hier lees je de 7 beste anti snurk kussens. Ook lees je waar een goed anti snurk kussen aan moet voldoen en wat de voordelen zijn.
beste kussen nekklachten

Beste kussens nekklachten

Heb jij vaak nekklachten? Hier lees je de top 10 beste kussens voor nekklachten. Ook lees je hoe een kussen kan helpen bij het verlichten van nekklachten.
beste kussen zijslaper

Beste kussen zijslaper

Slaap jij op je zij? Hier lees je de top 5 beste kussens voor zijslapers. Ook lees je wat de voordelen zijn van een kussen speciaal voor zijslapers. 
kussen kopen

Kussen voor een goede nachtrust

Kussens zijn veel meer dan alleen een comfortabele plek om je hoofd op te leggen. Ze spelen een belangrijke rol in zowel de kwaliteit van je slaap als je hele gezondheid. Een goed kussen zorgt voor de ideale ondersteuning van je nek en wervelkolom. Het juiste kussen kan ook helpen je slaapkwaliteit te verbeteren. Het ligt niet alleen comfortabel, maar helpt ook bij het vinden van een juiste slaaphouding. Dit resulteert in een diepere slaap. Het is belangrijk dat je een goed passend hoofdkussen vindt.


Soorten kussens

Er zijn verschillende soorten kussens die je kunt kopen. Dit zijn de meest voorkomende soorten hoofdkussens: 

  • Verenkussens: deze zijn gemaakt van pluizige veren van eenden of ganzen.
  • Donzenkussens: een donzen hoofdkussen is gevuld met lichte veren van vogels. Een donzen kussen is extreem licht en zacht.

  • Wollen kussen: deze zijn gevuld met wol. Een wollen kussen staat bekend om zijn natuurlijke ademend vermogen.

  • Traagschuim hoofdkussens: traagschuim hoofdkussens passen zich aan de vorm van je  hoofd en nek aan. Ze kunnen ook gevuld zijn met vast schuim. 

  • Latex kussen: een latex kussen is gemaakt van rubberboom sap. Ze zijn stevig en ondersteunend.

  • Orthopedische kussens: deze zijn ontworpen om specifieke slaapproblemen aan te pakken. 

  • Bamboe hoofdkussen: bamboe hoofdkussens hebben vaak een hoes die gemaakt is van bamboevezels. Deze staan bekend om hun ademende en hypoallergene eigenschappen.

juiste hoofdkussen

Alle blogs over kussens

beste anti snurk kussen

Beste anti snurk kussen

Snurk jij of je partner? Hier lees je de 7 beste anti snurk kussens. Ook lees je waar een goed anti snurk kussen aan moet voldoen en wat de voordelen zijn.
beste kussen nekklachten

Beste kussens nekpijn

Heb jij vaak nekklachten? Hier lees je de top 10 kussens voor nekklachten. Ook lees je hoe een kussen kan helpen bij het verlichten van nekpijn.

beste kussen zijslaper

Beste kussen zijslaper

Slaap jij op je zij? Hier lees je de top 5 beste kussens voor zijslapers. Ook lees je wat de voordelen zijn van een kussen speciaal voor zijslapers.

beste zijden kussensloop

Beste zijden kussensloop

Hier lees je de top 4 zijden kussenslopen. Ook lees je welke voordelen een zijden kussen sloop heeft en welke soorten zijden er precies zijn.
beste traagschuim kussen

Beste traagschuim kussen

Hier lees je de top 5 beste traagschuim kussens. Ook lees je de voor- en nadelen van een traagschuim kussen en over de verschillende soorten.
beste kussen buikslaper

Beste kussen buikslaper

Slaap je graag op je buik? Hier lees je de top 4 beste kussens voor buikslapers. Ook lees je waar een kussen voor buikslapers aan moet voldoen.
beste massagekussen

Beste massagekussen

Massagekussen nodig? Hier lees je de beste 5. Ook lees je hoe een massagekussen werkt en wat de voordelen zijn.
beste hoofdkussen

Beste hoofdkussen

Heb je een nieuw kussen nodig? Hier lees je de beste 5. Ook lees je alles over hoe jij kan bepalen wat het beste kussen voor jou is. 

beste zwangerschapskussen

Beste kussen zwangerschap

Ben je op zoek naar een zwangerschapskussen? Hier lees je de beste 5. Ook lees je alles wat je moet weten over een zwangerschapskussen.
beste ergonomische kussen

Ergonomische kussens

Op zoek naar een ergonomisch kussen? Hier vind je de beste 5. Ook lees je wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen.
beste waterkussen

Beste waterkussen

Op zoek naar een goed waterkussen? Hier vind je de beste 8. Ook lees je hoe een waterkussen werkt en de voor- en nadelen.
beste kinderkussen

Beste kinderkussens

Heb je een nieuw kussen nodig voor jouw kindje? Hier vind je de beste 5. Ook lees je waar je op moet letten bij het kopen van een kinderkussen. 
beste kniekussen

Beste kniekussen

Heb je veel last van je knieën? Hier vind je de 5 beste kniekussens. Ook lees je de voordelen en waar een goed kniekussen aan moet voldoen.
beste leeskussen

Beste leeskussen

Lees je graag? Hier vind je de 6 beste leeskussens. Ook lees je welke voordelen een leeskussen heeft en waar je op moet letten bij aanschaf. 
beste warmtekussen

Beste warmtekussen

Op zoek naar een warmtekussen? Hier vind je de beste 5. Ook lees je wat de voordelen van een warmtekussen zijn en over de verschillende soorten.