Beste bamboe dekbedden 2024 (top 6)
01 januari 2024 

Beste bamboe dekbedden 2024 (top 6)

Slaap je in de zomer slecht, omdat het te warm is? Dan is een bamboe dekbed ideaal! Bamboe dekbedden zijn namelijk erg luchtig. De dekbedden nemen sneller vocht op dan katoen waardoor je geen last meer hebt van een vochtig bed tijdens warmere nachten. Maar bamboe dekbedden zijn ook in de winter te gebruiken. Je hebt namelijk verschillende warmteklasses. In deze 'Beste bamboe dekbed top 6' laten we onze favoriete bamboe dekbedden zien!

Samenvatting Beste bamboe dekbedden 2024

Bij het maken van deze 'Beste bamboe dekbed top 6' hebben we verschillende populaire bamboe dekbedden getest en beoordeeld. Bij het beoordelen van de dekbedden hebben we gelet op: kwaliteit, luchtigheid, of het vocht opneemt, reviews, gemiddelde beoordeling en van welke soorten materialen het dekbed gemaakt is. Voor alle voorbeelden uit deze lijst met beste bamboe dekbedden geldt dat één van ons er minimaal een week onder geslapen heeft.

Beste bamboe dekbed van 2023

1. Deltex bamboe dekbed (beste bamboe zomerdekbed)

Het bamboe zomerdekbed van Deltex hoort wat ons betreft zeker thuis in deze 'Beste bamboe zomerdekbed top 6'. Dit komt wat ons betreft vanwege de gebruikte materialen maar ook vanwege het ontwerp. Zo gaat het om een 100% natuurlijk bamboe dekbed met een heel licht ontwerp (150 gram/m2).

Verder zorgt de combinatie van de bamboe vulling en de katoenen buitenkant ervoor dat het dekbed heerlijk zacht aanvoelt. Maar ook luchtig! Zowel bamboevezels als katoen hebben namelijk temperatuur regulerende eigenschappen. Dit maakt het geschikt materiaal om als zomerdekbed te gebruiken, maar ook als winterdekbed.

Zowel de temperatuur regulerende als vochtregulerende eigenschappen zorgen er overigens ook voor dat het bamboe dekbed de kans op nachtelijk transpireren vermindert. Daarnaast houd je het dekbed lekker fris, want het mag gewoon gewassen worden in de wasmachine en is zelfs bestand tegen de droger. Kortom, als je op zoek bent naar het beste bamboe dekbed, is het Deltex dekbed een goede optie!

Eigenschappen bamboe dekbed

✔ Super goede vochtregulatie
✔ 100% katoenen hoes
✔ 100% bamboe viscose vulling
✔ Hoge gemiddelde beoordeling
✔ Antischimmel en antibacterieel
✔ Geschikt voor wasmachine en droger
✔ Vulgewicht van 150 gram/m2
✔ 7 Verschillende dekbed afmetingen

Beste bamboe dekbed

2. Bamboo bett (beste bamboe dekbed voor ventilatie)

Ook het dekbed van Bamboo Bett kan wat ons betreft zeker door als beste bamboe dekbed. Zeker als je op zoek bent naar een dekbed met een goede voor ventilatie. Het bamboe dekbed staat er namelijk om bekend om goed lucht te doorlaten, waardoor het dekbed niet te heet wordt. Terwijl de thermo regulerende eigenschappen je koel houden in de zomer en warm in de winter.

Wij hebben zelf niet zo'n last van nachtelijk transpireren, dus kunnen dit niet beoordelen, maar het viel wel op dat het om een luchtig dekbed gaat! Het lichte gewicht van dit bamboe dekbed, wat overigens voor bijna alle bamboe dekbedden geldt, zorgt ervoor dat je het dekbed makkelijk gebruikt en dat het niet te zwaar aanvoelt.

Verder kun je het bamboe dekbed gewoon in de wasmachine doen, waardoor je het lekker fris houdt maar ook de levensduur van het dekbed vergroot. De buitenkant van het dekbed, gemaakt van katoen met een satijnbinding, voelt overigens ook weer lekker luchtig en zacht aan. Volgens het merk gaat het om een warmteklasse 1. Wat het een Dekbed van Bamboo Bett een goed zomer dekbed maakt.

Eigenschappen bamboe dekbed

✔ 100% zuiver bamboe zomerdekbed
✔ 100% fijngeweven natuurlijk katoene buitenhoes in een luxe satijnbinding
✔ Licht zomerdekbed
✔ Vocht absorberend en ventilerend zomerdekbed
✔ Hoge beoordeling
✔ Te wassen in wasmachine
✔ Warmteklasse 1

beste bamboe dekbed ervaringen

3. Litalente bamboe dekbed (beste 4 seizoenen dekbed)

Ga je een bamboe dekbed kopen? En ben je specifiek op zoek naar een 4 seizoenen dekbed? Dan is het  Bamboe dekbed van Litalente een goede optie! De temperatuur regulerende eigenschappen van de bamboevezels houden je namelijk lekker koel in de zomer en warm in de winter. 

Een groot pluspunt is dat er geen gebruik is gemaakt van chemische stoffen tijdens het maken van het bamboe dekbed. Dit maakt het een verantwoorde keuze. Voor zowel jezelf als het milieu! Ook is het bamboe dekbed, net als de meeste bamboe dekbedden, een duurzame optie. Je kunt ook dit dekbed namelijk wassen in de wasmachine, waardoor het langer fris blijft en langer meegaat.

Het bamboe dekbed heeft nog een aantal extra voordelen, zoals: antibacteriële eigenschappen, ventilerende eigenschappen, goede temperatuurregulering, koel dekbed, anti allergie eigenschappen en hypoallergeen eigenschappen. Verder is het bamboe dekbed te koop in zes verschillende maten. Kortom, als je op zoek bent naar een goed bamboe dekbed voor zowel in de winter als zomer, is dit vier seizoenen dekbed wellicht het juiste bamboe dekbed! 

Voordelen bamboe dekbed

✔ 100% bamboe viscose vulling
✔ 100% bamboe tijk
✔ Temperatuur regulerend
✔ Anti allergie eigenschappen
✔ Mag gewassen in de wasmachine
✔ Goede ademende eigenschappen
✔ Beschikbaar in 6 verschillende maten
✔ Warmteklasse 2

beste bamboe beddengoed dons

4. Cinderella dekbed (beste bamboe winterdekbed)

Een bamboe dekbed dat ook in deze lijst met beste bamboe dekbedden hoort is het Cinderella Bamboe DekbedHet gaat specifiek om een goed dekbed voor in de winter, omdat het een warmteklasse 4 heeft. Het dekbed bestaat weer alleen uit natuurlijke materialen, namelijk: een 100% bamboevulling en 100% katoenen tijk.

Deze materialen maken het niet alleen een lekker luchtig en warm dekbed, maar ook een vochtregulerend en hypoallergeen dekbed. En dat merkte je echt tijdens het slapen. Een ander voordeel van dit bamboe dekbed is de goede vochtregulatie. Bamboe staat sowieso natuurlijk bekend om de absorberende eigenschappen, waardoor vocht snel wordt opgenomen en afgevoerd.

Hierdoor blijft het dekbed lekker droog en fris. Onderhoud is ook bij dit bamboe dekbed weer gemakkelijk, want het Cinderella bamboe dekbed mag gewoon in de wasmachine gewassen worden. Door de duurzaamheid van bamboe gaan deze soort dekbedden lang mee. Kortom, ook weer een goede optie!

Voordelen bamboe dekbed

✔ 100% bamboe vulling
✔ 100% katoenen tijk
✔ Niet te snel warm of koud
✔ Goede nachtrust
✔ Antibacteriële werking
✔ Warmteklasse 4
✔ Luchtig dekbed
✔ Mag in wasmachine

beste bamboe dekbed review

5. LILLA bamboe dekbed 

Wil je een bamboe dekbed kopen dat je eerst even rustig kunt uitproberen? Dan is het LILLA bamboe dekbed wellicht een goede optie! Je mag namelijk een maand onder dit dekbed proefslapen en het daarna gewoon weer terugsturen als het niet bevalt.

Eén van de eerste dingen die ons opviel aan dit bamboe dekbed was ook weer het lichte gewicht. Dit draagt bij aan veel comfort, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid van het bamboe dekbed. Maar de vulling, gemaakt van 100% bamboe, zorgt niet alleen voor comfort. Het is natuurlijk ook een duurzame en milieuvriendelijke optie.

Overigens is niet alleen de vulling van bamboe. Het heeft ook een bamboe tijk. Dit maakt het een luchtig en goed ademend dekbed.  Daarnaast mag ook dit bamboe dekbed in de wasmachine gewassen worden en zelfs in de droger gedroogd. Kortom, ook het LILLA bamboe dekbed is naar onze mening het proberen waard!

Eigenschappen bamboe dekbed

 100% bamboe vulling
✔ 100% katoenen tijk
✔ Gratis 30 dagen proberen
4 seizoenen dekbed bamboe
Warmte klasse 4
✔ Antibacteriële werking
Voorkomt overmatig zweten
✔ Mag in wasmachine en in de droger
✔  In 7 Verschillende maten beschikbaar

beste bamboe beddengoed

6. Slaapvaak zomer bamboe dekbed

Ook het Slaapvaak Bamboe zomerdekbed kan wat ons betreft door als 'beste bamboe dekbed'. Zeker als je op zoek bent naar het beste zomerdekbed van bamboe. Het gaat namelijk om een licht en luchtig bamboe dekbed. Wat perfect afgestemd is op warme zomernachten.

De vulling van het dekbed bestaat uit koel en zuiver bamboe viscose. Wat, zoals je inmiddels denk ik wel weet, bekend staat om de ademende en vocht absorberende eigenschappen. Gecombineerd met katoenen tijk. Wat ik heerlijk zacht vond  aanvoelen als je eronder ligt.

We hebben het dekbed ook getest tijdens een hele warme nacht (31 graden) en zelfs toen voelde het dekbed niet broeierig of te warm aan. Verder is het bamboe zomerdekbed antibacterieel, wasbaar en eenvoudig te onderhouden, waardoor het lekker schoon en fris blijft. Het gaat overigens over een 100% Nederlands productie. Wat meespeelt in de duurzaamheid ervan. Kortom, ook weer het proberen waard!

Eigenschappen bamboe dekbed

✔ 100% bamboe dekbed
✔ 100% katoenen tijk
✔ Goed zomerdekbed
✔ Blijft luchtig en koel
✔ Beschikbaar in 7 maten
✔ Zowel een,- als tweepersoons dekbed

beste bamboe dekbed

Wat is een bamboe dekbed?

Een bamboe dekbed is een bepaald type beddengoed dat gevuld is met bamboe viscose. Een materiaal dat wordt verkregen uit natuurlijke bamboevezels. De bamboevezels worden uit de stengels van de bamboeplant gehaald. Bamboe is een plant die snel groeit en maar weinig water nodig heeft. 

Bamboe dekbedden zijn vaak hypoallergeen. Wel is hypoallergeen geen beschermde term, dus ieder merk mag zelf beoordelen of het dekbed hypoallergeen is of niet. Daarom zouden we hier nooit teveel waarde aan hechten. Maar van bamboe is wel bekend dat het van nature anti allergisch is en zelden reacties uitlokt. Minder snel dan traditionele dekbedden, zoals een wollen dekbed of katoenen dekbed.

Het gebruik van bamboe viscose als vulling biedt verschillende voordelen. Zo staat bamboe bekend om de ademende eigenschappen, waardoor een bamboe dekbed goed ventileert en overtollig vocht afvoer. Dit maakt bamboe dekbedden vaak ook geschikt als vier seizoenen dekbed. Afhankelijk natuurlijk van de warmte klasse. Maar het heeft ook antibacteriële eigenschappen, biedt een uitstekende vochtregulatie en is zowel geschikt voor de warme zomermaanden als de koude nachten.

beste bamboe dekbed

Voordelen van bamboe dekbed: onze bamboe dekbed ervaringen

Bamboe dekbedden bieden wat ons betreft een scala aan voordelen ten opzichte van andere dekbedden. Wel kunnen onze bamboe dekbed ervaringen natuurlijk anders zijn dan die van jou, het blijft tenslotte een persoonlijke ervaring. Hieronder hebben we de voordelen van onze slaapervaringen onder een bamboe dekbed op een rijtje gezet!

Ademend en vochtregulerend

De microscopische structuur van bamboevezels zorgt voor een goede lucht- en vochtcirculatie. Dit zorgt ervoor dat het dekbed tijdens warme nachten niet te snel warm wordt. Wat vooral heel fijn is als je 's nachts last hebt van transpireren. Het bamboe dekbed blijft lekker luchtig en koel.

Hypoallergeen (anti allergie) en antibacterieel

Ook hebben bamboe dekbedden hypoallergene en antibacteriële eigenschappen. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. Topkwaliteit bamboe dekbedden zijn namelijk bijzonder resistent tegen huisstofmijt en bacteriën.

Duurzaam en milieuvriendelijk materiaal

Bamboe staat ook bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Mede dankzij zijn snelle groei met minimale waterbehoefte. Bamboe dekbedden zijn dus puur natuurlijke producten. Ze hebben een lange levensduur. Wat betekent dat je er jarenlang plezier van zult hebben. Bovendien is het natuurlijk een milieuvriendelijke keuze.

beste bamboe dekbed

Waar op letten beste bamboe dekbed kopen?

Als je op zoek bent naar het beste bamboe dekbed, dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Hieronder hebben we een aantal punten gezet die wij zelf ook gebruikt hebben tijdens het samenstellen van deze lijst met beste bamboe dekbedden. 

Percentage bamboevezels

Een erg belangrijke factor is het percentage van bamboevezels in het dekbed. Dit heeft effect op de kwaliteit en hoogte van de bamboe voordelen. Hoe hoger het percentage bamboevezels hoe beter het dekbed.

Dikte van het bamboe dekbed

Voor de dikte van het dekbed heeft iedereen een eigen voorkeur. Het ligt eraan in welk seizoen je het wilt gebruiken. Een dikker dekbed is warmer, terwijl een dunner dekbed koeler is. Maar ook luchtdoorlatende eigenschappen spelen een rol. Bovendien zijn er bamboe dekbedden die geschikt zijn voor alle seizoenen. 

Onderhoudsinstructies

Het is ook goed te letten op de manier van wassen. Kan het bamboe dekbed in de wasmachine of moet het met de hand? Controleer dus de onderhoudsinstructies om het juiste dekbed te kiezen. Alle voorbeelden uit onze lijst met beste bamboe dekbedden zijn geschikt voor in de wasmachine!

Warmteklasse bamboe dekbed

Bamboe dekbedden zijn vaak verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. Deze warmte klasse geeft aan hoe warm het dekbed is. Voor een zomerdekbed kies je bijvoorbeeld een lage warmteklasse, terwijl je voor een winterdekbed een hogere warmteklasse nodig hebt.

bamboe beddengoed hoog scoort

Is een bamboe dekbed geschikt als 4 seizoenen dekbed?

Het antwoord is simpelweg ja. Een bamboe dekbedden is geschikt voor alle seizoenen. Vandaar dat er vaak de naam 4 seizoenen dekbed aan wordt gekoppeld. Echter hangt dit wel af van de dikte van het dekbed en jouw persoonlijke voorkeuren. Een dunner dekbed is in de warme zomermaanden erg fijn. Het zorgt voor goede verluchting en een koele nacht. 

Voor de wintermaanden is een dik dekbed erg fijn. Dit dekbed is warm en heeft een betere isolatie. Er bestaat ook een 4-seizoenen dekbed. Deze heeft een zomerdeel en een herfst/lente deel. Door deze combinatie is het dekbed geschikt voor het hele jaar. Dit dekbed met een goed matras zorgt dus voor jarenlang plezier en optimale slaap.

beste bamboe dekbed

Wat zijn de voordelen van een bamboe kussen?

Naast bamboe dekbedden en bamboe beddengoed zijn er natuurlijk ook nog de bamboe kussens. Deze hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere kussens. Hieronder lees je de algemene voordelen van bamboe kussens!

Antibacteriële werking

Bamboe staat bekend om zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen. De antibacteriële eigenschappen zorgen ervoor dat het kussen fris en hygiënisch blijft. Dat is ook zo als je hem langdurig al in gebruik hebt.

Anti allergie 

Naast dat de antibacteriële eigenschap ervoor zorgen dat het kussen fris en hygiënisch blijft, helpt het ook nog tegen allergieën. Wanneer je last hebt van huisstofmijt, kan een bamboe kussen uitkomst bieden omdat je zo minder snel allergisch reageert op prikkels van buitenaf. 

Temperatuur regulerend

Vooral in de warme zomermaanden biedt een bamboe kussen verkoeling dankzij het ademende vermogen van het materiaal. Daardoor kam je comfortabel bij elke soort weer.

Optimale nachtrust

Het traagschuim past zich aan aan jouw natuurlijke houding. Dat is erg fijn voor een betere nachtrust bevordert. Ook zorgt traagschuim voor een afname van lichamelijke klachten zoals nekpijn en rugpijn. Bekijk onze lijst met favoriete bamboe kussens hier! Beste bamboe kussen.

beste bamboe kussen

Relevante studies

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze 'Beste bamboe dekbed top 6' hebben we meer lijsten online staan met daarin onze favoriete slaapproducten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen