Beste led kaarsen (top 5)
30 januari 2024 

Beste led kaarsen (top 5)

LED kaarsen zijn afgelopen jaar enorm populair geworden. Wat mij betreft ook niet gek, want ik vind het echt een uitkomst in huis. Niet alleen in je woonkamer,  ook zeker in je slaapkamer of badkamer. Maar wat zijn nou de beste led kaarsen van dit moment? Ik ging op zoek en maakte een top vijf! 

Samenvatting beste led kaarsen 2024

Via deze blog probeer ik je op weg te helpen in de zoektocht naar de beste LED kaarsen. Het zijn er tenslotte zóveel, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Bij iedere kaars ga ik dieper in op het materiaal, uiterlijk van de kaars en last but not least natuurlijk de vlam en eventuele beweging. Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Hieronder heb ik alvast de vijf beste led kaarsen op een rij gezet!

beste LED kaarsen

Beste led kaarsen kopen, wat zijn de beste led kaarsen?

In Nederland zie je het meest de plastic variant en de wax. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste versie. deze lijken het meest op gewone kaarsen en voelt ook echt. En dat heeft denk ik toch de voorkeur. Je hebt ze met een wat grovere textuur, juist heel rustiek of met sjiek uiterlijk. Variatie is groot stompkaarsen, dinerkaarsen en led waxinelichtjes in allerlei diktes en lengtes.

Rustiek is dan meer de kleur van hout, steen en verweerd materiaal passend in bijvoorbeeld Hofzz interieur en Ibiza interieur. Wasachtig is dan bijvoorbeeld met nep kaarsvet langs de kaars hetgeen weer meer past in een klassieker interieur. Echter zijn beide sfeervolle led kaarsen. Hieronder lees je welke LED kaarsen in mijn optiek doorkunnen als beste LED kaarsen!

beste LED kaarsen

1. Deluxe HomeArt led kaarsen

Deze kaarsen van HomeArt worden geproduceerd in Denemarken. De LED kaars heeft een mooie uitstraling en heeft als bijzonderheid dat het lijkt alsof er gesmolten wax rond het lont zit. Deze wetlook pool is gepatenteerd door het bedrijf. Hierdoor krijgt lijkt de led kaars op echte kaarsen. De vlam is zacht flikkerend en is rond gevormd. Met afstandsbediening is deze te regelen.

De kaarsen zijn tevens in heel veel verschillende formaten te krijgen zoals led dinerkaarsen, led theelichtjes, led stompkaarsen en andere vormen (ovaal, spitsvormig etc.) ook zijn de kaarsen in veel kleuren beschikbaar, vaak niet van echte kaars te onderscheiden. Vooral rustieke kleuren zijn volop verkrijgbaar. Denk aan de kleuren grijs, zand en steenkleur. Ook mooi in de slaapkamer!

Verder is de afstandsbediening is makkelijk te bedienen met een timer, zodat je kunt aangeven hoe lang je wilt dat de kaarsen branden of hoe laat ze aan moeten gaan. Helaas werkt de afstandsbediening slecht op de zwarte kaarsen door de donkere kleur. Bij de andere kleuren gaat dit wel goed. Kortom, de Deluxe Homeart kaarsen zijn zeker het proberen waard!

Voordelen

 • Europees
 • Wetlook pool patent lijken hierdoor erg op echte kaarsen
 • Veel kleuren verkrijgbaar
 • Veel vormen en hoogte/breedte beschikbaar

Nadelen

 • Afstandsbediening werkt slecht bij de zwarte kaars en niet bij de zwarte diner LED kaars
 • Niet oplaadbaar
 • Afstandsbediening niet standaard meegeleverd

beste LED kaarsen

2. Kenn led Kaarsen

Ook de Kenn led kaarsen zijn wat mij betreft een hele goede keus qua prijs/kwaliteit verhouding en behoort daardoor ook tot de beste led kaarsen van dit moment. Bij deze led kaars met een wax laag kun je de sterkte van de vlammen, felheid, instellen . je kunt deze aan doen met een afstandsbediening.

Dit merk onderscheidt zich van andere merken doordat dit oplaadbare led kaarsen oplaadbaar zijn. Je hoeft dus nooit batterijen te vervangen en hierdoor is het merk Kenn een duurzame keus. de bredere formaten hebben een vorm met n golf erin.

Voordelen

 • Goedkoper dan andere omdat je een hele set koopt
 • Met afstandsbediening standaard
 • Vlammetje kun je in felheid en beweging aanpassen
 • Oplaadbare kaarsen
 • Super chique in je slaapkamer

Nadelen

 • In minder verschillende kleuren beschikbaar
 • Oplaadstation wat zowel n voordeel als nadeel kan zijn
 • Minder formaten beschikbaar

beste LED kaarsen slaapkamer

3. Uyuni lighting LED kaarsen

Deze Uyuni kaarsen worden geproduceerd in Denemarken en horen zeker bij de beste led kaarsen. De naam komt de van de Zuid-Amerikaanse Uyuni zoutvlakte. Het is een sfeervolle kaars die aan buitenzijde van wax gemaakt is , speciaal aan deze kaars is de gepatenteerde vlam.

De meeste LED kaarsen hebben één lichtje in de vlam maar deze kaars heeft 17 led lichtjes die om de beurt branden waardoor je een uniek effect krijgt wat bijzonder veel lijkt op een echte vlam. Deze zijn gebruiksvriendelijk, je kunt de kaars handmatig bedienen of je gebruikt de timer op de onderkant. Hierdoor brandt de kaars 6 uur en is daarna 18 uur uit en zo elke dag.

Tevens kun je een afstandsbediening gebruiken waardoor er meer mogelijkheden zijn van aantal uren branden. Maar ook een dimfunctie en je kunt meerdere tegelijk uitzetten. Dit maakt het ook handige kaarsen voor in de slaapkamer. Je hoeft tenslotte je bed niet uit! De afstandsbediening moet je er los bijkopen. Uynui heeft eigen batterijen geproduceerd die langer mee gaan dan de standaard batterijen.

Voordelen

 • Europees
 • Gepatenteerde vlammen
 • Dimmen mogelijk, waardoor ook geschikt voor in de slaapkamer
 • Losse kaars heeft handmatig een timer
 • Eigen batterijen met lange levensduur, veel branduren
 • Veel kleuren en formaten verkrijgbaar, groot assortiment

Nadelen

 • Geen afstandsbediening meegeleverd
 • Niet oplaadbaar

beste LED kaarsen

4. Anna's collection led kaarsen

Deze LED kaarsen van Anna's Colelction verdienen ook zeker een plek in deze 'Beste LED kaarse top 5'.  De kaarsen hebben een wax laag en onderscheiden zich van sommige andere kaarsen door de bewegende vlammen. Hierdoor lijken de kaarsen net echt. Verder koop je deze kaarsen met een timer waarbij je de kaarsen continue of voor een paar uur laat branden.

Het assortiment is erg groot dus zoek je aparte kleuren of vormen is dit een goede keus. Zo hebben wij de twisted kaarsen op ons nachtkastje staan, wat super handig is als je nog even wilt lezen in bed. Soms houd ik de kaars dan zelfs vast. De kaarsen zijn overigens niet oplaadbaar. Desalniettemin behoren de Anna's collection kaarsen wat mij betreft zeker tot de vijf beste LED kaarsen van 2024!

Voordelen

 • Bewegende vlammen
 • Inclusief timer
 • Veel kleuren variatie en groot assortiment
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Afstandsbediening werkt alleen op korte afstand
 • Batterijen niet oplaadbaar

Beste led kaarsen

5. PTMD Led kaarsen

De laatste kaarsen uit mijn 'Beste LED kaarsen top 5' zijn de kaarsen van PTMD. Het zijn mooi vormgegeven kaarsen die door het merkje PTMD erop een chique uiterlijk hebben. De buitenzijde is van wax vervaardigd. Deze hebben een bewegende vlam en kunnen met een timer bediend worden. Helaas dus niet met een afstandsbediening.

Toch horen deze kaarsen zeker in mijn 'Beste LED kaarsen top 5' omdat de uitstraling erg mooi is en de assortiment keuze erg groot is. De wax buitenzijde lijken zorgt ervoor dat ze echt niet te onderscheiden zijn van echte kaarsen.

voordelen

 • Mooi chique uiterlijk
 • Veel kleuren verkrijgbaar en formaten
 • Werkt met een timerfunctie

Nadelen

 • Geen afstandsbediening
 • Batterijen niet oplaadbaar
 • Niet iedere led kaars heeft een timerfunctie, opletten dus bij aanschaf

beste LED kaarsen

Hoe kies je beste LED kaars uit?

Wax led-kaarsen, ook wel bekend als LED kaarsen of elektronische kaarsen, zijn erg decoratief en ontworpen om op echte kaarsen te lijken. Ze staan leuk in de woonkamer, maar ook zeker in je badkamer of slaapkamer. Het verschil is dat er geen open vlam is maar dat er LED lampjes worden gebruikt om een vergelijkbaar resultaat te creëren.

Door de diversiteit in de markt is het best moeilijk zoeken. De kaarsen verschillen onderling in kleur en maat, maar je hebt bijvoorbeeld ook een ronde vlam, ovale vlam, langwerpige vlam. Heel veel keuze dus. Uit eigen ervaring en die van vriendinnen weet ik dat je ook een miskoop kan doen door de verkeerde kaarsen aan te schaffen.

Door schade en schande wijs geworden wil ik deze kennis graag delen. Er is dus een groot verschil in de kwaliteit van de verschillende led kaarsen. De prijzen variëren ook enorm maar toch is duurkoop niet altijd de beste koop. Via deze blog hoop ik je enigszins op weg geholpen te helpen om de goede keuze te maken voor een sfeervolle led kaars.


Verschillende soorten led kaarsen: materiaal

Zoals ik aan het begin van de blog ook al aangaf zijn er verschillende soorten LED kaarsen. Ze verschillen zowel in vorm, uiterlijk en materiaal. Hierin is materiaal een belangrijk punt om rekening mee te houden. Led kaarsen zijn doorgaans gemaakt van: plastic, echte waxlaag en glas.

Plastic led kaarsen

Deze LED kaarsen zijn van plastic gemaakt. Ze zitten in het goedkope segment en die zul je waarschijnlijk zelf ook herkennen. Vaak rond kerstmis duiken zij in allerlei winkels op en dit zijn vaak de stompkaarsen. Toch kun je alleen aan de vorm nog zien dat het een kaars is, ze zien er nep uit.

Wax led kaarsen

Sommige zijn gemaakt met een buitenkant van echte wax, dit geeft ze een veel realistischer uiterlijk geeft. De LED’s en elektronica zijn beschermd binnenin de waxlaag. Er zijn er ook die kaarsvet druppels langs de rand hebben lopen. Ik vind wax led kaarsen erg mooi voor in de slaapkamer. Of bijvoorbeeld naast de openhaard.

Glas led kaarsen

Deze hebben een glazen omhulsels en geven een elegante uitstraling. Het licht schijnt door het glas en zorgt voor een gloeiend effect. Lijken minder echt maar zijn wel stijlvol en het lijkt alsof er een kandelaar omheen zit.

beste led kaarsen

Verschillende vlammen

De keuze voor het type vlam hangt af van je persoonlijke voorkeur en de sfeer die je wilt creëren. Sommige LED-kaarsen bieden de mogelijkheid om de vlaminstelling aan te passen, bijvoorbeeld door de beweging of helderheid van de vlam te veranderen. Ongeacht het type vlam dat je kiest, LED-kaarsen zijn sowieso een veilige keus en kun je met een gerust hart aan doen en brengt toch sfeer.

LED-kaarsen zijn dus beschikbaar met verschillende soorten vlammen om een realistisch vlameffect na te bootsen. Deze vlamopties kunnen variëren in de beweging van de vlam, de kleur en de helderheid . Hierdoor kun je dus zelf de ambiance bepalen. Hieronder enkele van de meest voorkomende soorten vlammen die je kunt vinden bij LED-kaarsen:

Trillende vlammetje

Dit type LED-kaarsen hebben een vlammen die zachtjes beweegt of trilt om de schijnbare beweging van een echte vlam na te bootsen. Het zorgt voor een realistische uitstraling .

Dansende bewegende vlam

Bij de dansende beweegt de kaars op en neer, wat lijkt op de manier waarop een echte kaarsvlam kan dansen alsof er een briesje wind langs gaat.

Kleur veranderende vlammetje

Sommige hebben vlammen die andere kleuren dan wit kunnen veranderen, waardoor een sfeervol en aantrekkelijk effect ontstaat. Deze kunnen dus meerdere kleuren weergeven, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid.

Instelbare helderheid vlammetje

Je kunt vaak de helderheid aanpassen, waardoor je de intensiteit van het licht kunt aan passen. Je bepaalt dan zelf of je n helder licht wil zien of wat meer gedempt. je kunt dus zelf bepalen wat je het meest realistisch vindt.

Realistische vlambeweging

Sommige hoogwaardige zijn ontworpen om de beweging van een echte vlam heel nauwkeurig na te bootsen, met subtiele schommelingen op bijvoorbeeld een ronde vlam. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en zou je in n winkel moet zien.

Flikkerende vlammetje

De flikkerende vlammen bootsen het onregelmatige bewegen van een echt lont na. Teveel flikkering kan juist weer erg namaak overkomen. Maar een lichte flikkering kan juist een huis gezellig maken.


Afstandsbediening, timerfunctie of geen van beiden?

Bij bepaalde merken wordt een afstandsbediening geleverd. Dit is op zich erg handig als je meerdere kaarsen wilt aandoen. Ook voor led dinerkaarsen is het ideaal omdat deze in een standaard moeten.

Een timer functie is een eenmalig set up en kan praktisch zijn als je de kaarsen een bepaalde tijd wil laten branden. Zit aan de onderkant en kun je met behulp van knopje instellen.

beste led kaarsen

LED kaarsen in slaapkamer

Ontdek de magie van LED-kaarsen en til de sfeer in je slaapkamer naar een hoger niveau! In vergelijking met traditionele kaarsen bieden LED-kaarsen behoorlijk wat voordelen ten opzichte van 'echte kaarsen. Ze kunnen niet alleen je ruimte opfleuren, maar hebben ook praktische voordelen:

 • Veiligheid boven alles: Met LED-kaarsen in je slaapkamer hoef je je geen zorgen te maken over een open vlam. Dit vermindert aanzienlijk het risico op brand, waardoor je zelfs in slaap kunt vallen.
 • Frisse lucht en geen nare geuren: Zeg vaarwel tegen rook en onaangename geuren! LED-kaarsen produceren geen rook, waardoor de luchtkwaliteit in je slaapkamer niet verslechterd.
 • Langdurige plezier: Geniet van de langere levensduur van LED-kaarsen in je slaapkamer in vergelijking met echte kaarsen.
 • Jouw perfecte ambiance: met veel LED-kaarsen die instelbare helderheidsniveaus bieden, kun je moeiteloos de verlichting aanpassen en een ontspannen sfeer creëren in je slaapkamer.
 •  Kleurrijke slaapkamer: sommige LED-kaarsen bieden de mogelijkheid om de kleur van het licht aan te passen, waardoor je de gewenste stemming in de slaapkamer kunt instellen. Ga voor kalmerend voor het slapengaan of juist voor helderder licht voor leesmomenten.
 • Geen gedoe, geen rommel: Vaarwel druipende was en rommelige resten! LED-kaarsen zijn schoon en onderhoudsvriendelijk, waardoor je meer tijd hebt om van de warme gloed te genieten.
 • Slimme bediening: Ontspan in bed en regel de sfeer met afstandsbedieningen en timerfuncties. Zet de kaarsen aan of uit zonder uit bed te komen. Ideaal!

beste led kaarsen

Conclusie Beste LED kaars

Het is moeilijk op precies de beste led kaars te kiezen. Allereerst moeten je overwegen om led kaarsen met afstandsbediening te nemen of met timerfunctie of geen van beiden. Welke je ook kiest het is een perfecte toevoeging aan je interieur. Bijvoorbeeld op je nachtkastje in je slaapkamer. Ideaal als je in bed nog even een boek leest. Maar ook in de horeca wordt er veel gebruik van gemaakt.

Het staat erg leuk, is gezellig en het geeft een mooi kaarslicht weer en zeker bij meerdere kaarsjes geeft dat een heel gezellig effect. Dit soort led kaarsen gaan lang mee. Als de avond eerder begint doordat het donker wordt is het de beste oplossing het sfeervol te maken in huis. Daarbij is het een veilig product, een stuk veiliger dan de echte variant.

beste led kaarsen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze 'beste led kaarsen top 5' hebben wij meer blogs online staan, met daarin onze favoriete slaapproducten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen