Beste logeermatrassen 2024 (top 5)
27 januari 2024 

Beste logeermatrassen 2024 (top 5)

Blijven er vaak vriendjes of vriendinnetjes bij uw zoon of dochter slapen? Of heb je zelf vaak mensen over de vloer die af en toe blijven logeren? Dan is een logeermatras echt een must have. Zo slaap de logee erg lekker en vinden ze het fijner om bij jou te overnachten. In deze blog vertellen we je wat logeermatrassen zijn en wat de beste logeermatrassen van 2024 zijn. 

Logeermatras kopen? Dit zijn de beste logeermatrassen!

We hebben deze blog geschreven om jou te helpen het juiste logeermatras uit te kiezen voor jouw logees. We hebben deze Beste logeermatras top 5 gemaakt door diverse logeermatrassen te beoordelen. We hebben de matrassen beoordeeld op comfort, duurzaamheid, op hoe makkelijk opklapbaar en opberg baar ze zijn en op de reviews van het product. Uit alle verschillende matrassen die we beoordeeld hebben, kwamen we uiteindelijk tot onderstaande lijst met beste logeermatrassen!

beste logeermatras

1. Loft 25 logeermatras | Beste opvouwbare matras

Als je op zoek bent naar het beste logeermatras, dan is het Loft 25 logeermatras zeker een goede optie! Op dit moment is het volgens velen namelijk het beste matras op de markt. Dit luxe logeermatras is een perfecte metgezel voor de spontane slaper. het is ontworpen met gemak en welzijn in gedachten. Het product heeft draagbaarheid en is lichtgewicht, hierdoor is het te verplaatsen

De flexibiliteit van dit opvouwbare logeer matras is ongeëvenaard. Dat het logeermatras opvouwbaar en opklapbaar is is ideaal voor last-minute slaapfeestjes. Dit bespaart niet alleen tijd bij het opzetten, maar ook ruimte bij het opbergen. Dit voordeel kan je normale matras niet bieden.

Ondanks zijn draagbare karakter, doet dit beste logeermatras niet af aan comfort. Het is gevuld met traagschuim of luchtbedden, wat zorgt voor een heerlijke nachtrust. Het matras is aanpasbaar voor je persoonlijke voorkeuren. Je kunt dus je logeermatras makkelijk voller pompen met lucht als je dat zelf fijner vind.

Het Loft 25 matras heeft een toplaag van polyether waardoor het matras heerlijk zacht is. Ook onderhoud is erg simpel door de afneembare tijk. Kortom, als je op zoek bent naar het beste logeermatras voor kinderen is dit zeker een goede optie!

Voordelen

 Allergievriendelijk: De huisstofmijt werende functie van dit product zorgt voor een ongestoorde nacht. Er is geen noodzaak om je zorgen te maken over mogelijke allergieën. "Dit draagt aanzienlijk bij aan het algehele gemak en comfort dat het biedt."

 Lichtgewicht en draagbaar: Een zeer belangrijk kenmerk is zijn draagbaarheid. Dit maakt het de ideale keuze voor elke situatie. Dit kan zijn als je gaat kamperen in de vrije natuur. Of het kan zijn als je gaat reizen naar bijvoorbeeld het verre noorden.

 Gemakkelijk te onderhouden: Met de afneembare katoenen hoes is het schoonmaken erg gemakkelijk. Hierdoor is het onderhouden van je matras een fluitje van een cent. "Je hoeft de hoezen alleen in de wasmachine te doen en zo houd je je matras fris en schoon met minimale inspanning."

Eigenschappen

 • Breedte van 60 Cm
 • Diepte van 71 cm
 • Hoogte van 50 cm
 • Uitgeklapte lengte: 168 cm
 • Gewicht van 3 Kg
 • Heeft vouwnaden
 • Huisstofmijt werend
 • Maximaal belastbaar gewicht is 150 Kg 
 • Doelgroep is volwassenen
 • Heeft een afneembare tijk
 • Zacht ligcomfort
 • Toplaag van polyester 
 • Tijk van katoen

beste logeermatras

2. Troonz logeermatras | Beste logeermatras en vouwbed

Ook het Troonz logeermatras mag zeker niet ontbreken in deze 'beste logeermatras top 5'. Het gaat in het specifiek om een logeermatras en vouwbed in één. Dit opklapbed is niet zomaar een bed - het is de nummer één keuze onder opklapbedden. 

Uitgerust met een stevige lattenbodem, een robuust metalen frame en een draaggewicht van 100 kg, is dit vouwbed heel handig om in huis te hebben. Het is een volwaardig logeerbed op wielen. Klaar om op te slapen. Het logeerbed heeft een comfortschuimmatras van 10.5 cm dik. Geen krakkemikkige bedden meer; jouw gasten genieten van luxe en comfort alsof ze thuis zijn! 

Ook is het super makkelijk op te bergen. Met een snel vouwsysteem en handige wielen kun je het bed moeiteloos op bergen. En maak je geen zorgen over vuil, gebruik simpelweg de bijgeleverde opberghoes voor bescherming. Kortom, het Troonz logeermatras is een aanrader! 

Voordelen

✔ Binnen een paar seconden een bed
✔ Makkelijk op te bergen
✔ Relatief dik matras van 10,5 centimeter

Eigenschappen

 • Materiaal: hout 
 • Afmeting: 90 x 200 cm
 • Matras: koudschuim
 • Max belastbaar gewicht: 110 kg

beste logeermatras

3. Viking Choice logeermatras | Beste reismatras

Ook het Viking Choice logeermatras verdient zeker ene plek in deze beste logeermatrassen top 5. Het matras wordt beschouwd als het beste reismatras op de markt. Dit logeermatras heeft een breedte van 60 cm, lengte van 168 cm, en een dikte van 14 cm. Het is ontworpen voor kinderen. Het heeft een max. belastbaar gewicht van 60 kg en biedt een comfortabele slaapplaats.

Het matras heeft een oase van ontspanning en rust. Dit zorgt ervoor dat het naast een slaapplek ook goed is voor andere dingen zoals een meditatieplek. De matras kern is van polyether gemaakt en ontworpen voor een diepe slaap. Het zachte matras kan je dus gewoon op de vloer leggen en nog steeds zal je een goede nachtrust hebben. 

Het matras heeft een afneembare tijk van polyester waardoor schoonmaken simpel is. Je kan namelijk de hoezen in de wasmachine wassen. Daarnaast is het een opvouwbaar matras dat kan worden getransformeerd naar een stoel. Het logeermatras is dus multifunctioneel en perfect voor mensen zonder logeerkamer. Het matras is lichtgewicht en erg gemakkelijk om te dragen. Verplaatsen van dit matras is dus ook een appeltje eitje.

Als het Viking Choice logeermatras opgevouwen is als een stoel biedt het net zoveel comfort als een matras.. De prijs kwaliteit verhouding is ook erg goed. Dit matras is dus en goede keus die opzoek is naar een betaalbare multifunctionele logeermatras. Het is een goed alternatief voor een slaapbank en is ook nog eens duurzaam.

Voordelen

 Aanpasbaar en handig: Deze optie is erg flexibel en handig. Dit komt omdat het logeermatras geen permanente installatie nodig heeft.. Het matras is altijd klaar voor gebruik en snel op te zetten.

 Veelzijdig gebruik: Dit matras is niet alleen perfect voor gebruik op de camping. Het kan ook dienen als een handig logeerbed in je eigen huis of andermans huis. Het biedt een comfortabele en praktische slaapoplossing. Dit geldt voor onverwachte gasten of voor jezelf.

 Multifunctioneel: door het innovatieve en aanpasbare ontwerp kun je het comfortabele bed veranderen in een fijne stoel. Super handig! 

Eigenschappen

 • Afmeting: 60 x 168 cm
 • Dikte van matras 14 cm
 • Doelgroep is kinderen
 • Max. belastbaar gewicht is 60 kg
 • Heeft vouwnaden, Matraskern is polyether
 • Beschikt over een afneembare tijk
 • Tijk van polyester, Eenpersoons
 • Is bruikbaar als stoel
 • Hoezen kunnen in de wasmachine

beste logeermatras

4. Kabouter logeermatras | Beste logeermatras kinderen

Het beste logeermatras voor volwassenen en kinderen is het Lidkant logeermatras van Kabouter. Dit luxe logeermatras heeft een hoog niveau comfort en flexibiliteit. het is gemaakt met hoge kwaliteit materialen met polyether voor de toplaag. De tijk van het logeermatras is gemaakt van polyester. Dit zorgt voor langdurig comfort en duurzaamheid

Het logeermatras heeft een dikte van 10 cm en weegt slechts 3 kg. Het matras biedt de perfecte balans tussen stevigheid en lichtheid. Het logeermatras is beschikbaar in 3 maten: 60 bij 120 cm, 70 bij 140 cm, 70 bij 150 cm, hierdoor is het geschikt voor elke lengte. Verder onderscheidt dit logeermatras zich van andere door zijn draagbaarheid. Doordat het matras opvouwbaar is, is het makkelijk op te bergen en te verplaatsen. 

Dit is niet het enige voordeel want het bespaart ook tijd. Het openvouwen is erg gemakkelijk dit bespaart tijd. Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Daarom zijn de logeermatrassen gevuld met traagschuim of luchtbedden. Dit zorgt voor optimale comfort en dus een goede nachtrust. Bovendien is de lidikant zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken. 

Dat zorgt ervoor dat het een goede keus is voor zowel ouder als kind. Het Kabouter matras hoeft natuurlijk niet alleen voor gasten te zijn. Het is dan ook een erg comfortabele matras voor bijvoorbeeld reizen. Het is erg comfortabel, licht en makkelijk mee te nemen. Kortom, als je op zoek bent naar het beste logeermatras voor in een ledikant, is dit zeker een aanrader!

Voordelen

 Tijdbesparend: Het is niet nodig om een permanente installatie uit te voeren. Het is erg makkelijk om op te zetten wanneer je het gaat gebruiken, ook het opvouwen na gebruik is erg simpel.

 Duurzaamheid: Het Logeermatras is specifiek ontworpen voor de lange afstand. Het garandeert een indrukwekkend lange levensduur. Bovendien belooft het een opmerkelijk aanpassingsvermogen aan een afwisseling aan verschillende omgevingen.

 Gemakkelijk mee te nemen: Dit matras heeft een gewicht van 3 kg. Het is uitgerust met een handig handvat. Hierdoor kan het zonder enige moeite of inspanning vervoerd worden. Dit bespaart tijd tijdens reizen.

 KindvriendelijkheidHet logeermatras heeft de ideale afmetingen voor een kind om op te slapen. Het garandeert de veiligheid van het kind en geeft tegelijk comfort. Op deze manier kan elk gezinslid genieten van een fijne en veilige slaapervaring. Bovendien heeft het een maximaal belastbaar gewicht van 40 kg, waardoor het lang mee groeit!

Eigenschappen

 • Beschikbaar in 3 maten: 60x120, 70x140 en 70x150 cm
 • Dikte van 10 Cm
 • Gewicht van 3 Kg
 • Toplaag van polyether
 • Tijk van polyester
 • Kleur is wit
 • Maximaal belastbaar is 40 Kg
 • Polyether matras

5. Beautissu logeermatras | Beste camping matras

Ook het Beautissuc logeermatras is een goede optie als je op zoek bent naar het beste logeermatras. Ondanks de negatieve reviews, gebruiken wij het logeermatras al jaren. Het logeermatras is ontworpen met eenvoud en gebruiksgemak in gedachten. Het lichte gewicht en draagbaarheid maken het verplaatsen erg simpel. Het opvouwbare design zorgt dan weer voor moeiteloos opzetten en opbergen. 

Met een snelle handomdraai kan deze matras worden omgevormd tot een comfortabele slaapruimte. Dit is perfect voor onverwachte gasten of voor het creëren van een gezellig hoekje waar dan ook in huis. Ondanks het gemak van dit logeermatras heeft het een hoge kwaliteit comfort. Dit komt omdat het gevuld is met traagschuim of luchtbedden. Dit zorgt voor een goede nachtrust. 

Ook is het gemakkelijk schoon te maken met een doek en schoonmaakmiddel. Daarnaast heeft het Beautissu matras heeft een breedte van 120 cm, lengte van 195 cm en dikte van ongeveer 7 cm. Dit maakt het ideaal voor volwassenen. Het maximale belastbare gewicht is 90 kg, waardoor hij geschikt is voor bijna iedereen. De matraskern is van polyester, wat zorgt voor een goede lucht- en vochtuitwisseling. De hoes is uitgerust met een draaggreep en een rits voor extra gemak. 

Voordelen

  Ruimtebesparend: Laat beperkte ruimte uw stijl niet belemmeren. Dit opvouwbare matras biedt een ruimtebesparende oplossing voor kleine appartementen of drukke logeerkamers.

✔ Perfecte afmetingen: Het matras is bruikbaar door iedereen. Met een breedte van 120 cm en een lengte van 195 is het alleen voor de grote reuzen te klein. Door de dikte van 7 cm ligt het matras heerlijk zacht. Er is dus voldoende ruimte en comfort voor een goede nacht

 Een regenboog aan opties: Kies uit een breed scala aan kleuren en stijlen die bij elke inrichting passen. Laat je persoonlijke stijl terugkomen zonder dat de functionaliteit vermindert. Pas het matras aan op je eigen voorkeur om zo het perfecte logeermatras te ontwerpen.

 Kosteneffectief comfort: Bespaar geld zonder in te leveren op comfort. Ons beste gastenmatras biedt optimale rust en comfort voor een betaalbare prijs.

Eigenschappen

 • Dikte van ca. 7 Cm
 • Breedte van 120 Cm
 • Lengte van 195 Cm
 • Gewicht van 3 Kg
 • Eenpersoons maat voering
 • Met rits en draaggreep
 • Materiaal van polyester
 • Goede lucht en vocht uitwisseling
 • Max belastbaar gewicht van 90 Kg
 • Matraskern is polyester matras
 • Heeft vouwnaden
 • Doelgroep is volwassenen

beste logeermatras

Wat zijn de voordelen van een logeermatras?

Een logeermatras heeft vele voordelen die het een goede aankoop maken. Voorbeelden van deze voordelen zijn:

Ruimtebesparing:

Een groot voordeel van een logeermatras is dat hij ruimtebesparend is. Als het matras opgevouwen is kan hij in een hoes voor bescherming zo opgeborgen worden. Een opvouwbaar matras is ideaal voor mensen met weinig ruimte in hun huis of appartement.

Eenvoudig:

Een logeermatras is erg makkelijk opklapbaar. De meeste opvouwbare logeermatrassen zijn erg makkelijk opvouwbaar en opzetbaar. Dus of je nu je logeermatras nou opblaast net als een luchtbed of dat je een opvouwbaar logeermatras hebt. Je kunt altijd en heel simpel een extra slaapplek creëren.

Comfort:

De meeste logeermatrassen zijn erg comfortabel. Het voelt aan als een zacht matras. Hierdoor voelt een goed logeermatras aan als een fijn matras in een echt bed. Een luxe logeermatras heeft vaak een dikke schuimkern en is breed genoeg zodat er gebruikt gemaakt kan worden door meerdere personen tegelijk.

Betaalbaar:

In vergelijking met de kosten van een normaal bed of een slaapbank, heeft een logeermatras een goede prijs kwaliteitverhouding. Dit maakt het een goede optie voor extra slaapruimte voor een niet al te hoge prijs als er gasten blijven slapen.

Wat is een logeermatras?

Een logeermatras, ook wel een gastmatras, is ontworpen om gasten een comfortabele slaapplek aan te bieden. Het is een opvouwbaar matras die je kan opblazen hierdoor is het matras geschikt om makkelijk op te bergen als je hem niet gebruikt. Het is een goed logeermatras voor een goede nachtrust als er onverwachte gasten moeten blijven slapen. Voor mensen met kamers die maar kleine ruimtes hebben is een logeermatras een goede keuze omdat het minder ruimte in neemt dan een extra bed met een normaal matras. Een logeermatras is ook veel makkelijker dan om een aparte logeerkamer te maken.

Welke soorten logeermatrassen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten logeermatrassen waaruit je kan kiezen. De meeste logeermatrassen hebben een opvouwbare functie. Deze is erg comfortabel en geeft juiste ondersteuning. Ook is deze makkelijk op te bergen. Je kan ook gaan voor een opblaasbaar logeerbed deze is mega comfortabel maar geeft wat minder ondersteuning. Je zou hem met een luchtbed kunnen vergelijken. Tijdens het kiezen moet je goed opletten op de soort en daarbij nadenken over je eigen voorkeuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een logeermatras?

Bij het kiezen van het beste logeermatras voor jou moet je rekening houden met je eigen behoeftes. Voorbeelden hiervan zijn:

Grootte:

Als je het beste logeermatras voor jou gaat kopen moet je goed letten op de grootte ervan. Het moet groot genoeg zijn om er comfortabel op te liggen, maar ook niet te groot om na gebruik het op te bergen. Logeermatrassen zijn er in verschillende formaten. Je kan er een kopen die erg smal is of juist erg groot. Houd rekening met de afmetingen in je huis en kies op die manier de juiste maat van het logeermatras.

Materiaal:

Het materiaal van het persoonlijke beste logeermatras is ook erg belangrijk. Dit is voor iedereen anders het bepaalt ook de duurzaamheid en comfort van het matras. Een opblaasbaar logeermatras is veel lichter en makkelijker draagbaar dan een opvouwbaar matras of een luxe logeermatras. Alleen geeft een opblaasbaar matras minder ondersteuning en een opvouwbaar matras kan dan weer extra steun geven. Of een matras comfortabel ligt is voor iedereen verschillend dus moet je het aanpassen op jouw voorkeur.

Hygiëne:

Hygiëne is een belangrijke factor in het kiezen van een logeermatras. Kies je voor een matras die je met wat zeepsop en een vochtige doek kan schoonmaken. Of heb je er liever een met een afneembare hoes en wasbare hoes. Goede hygiëne zorgt ook voor een lange levensduur van het logeerbed.

Maximale belasting:

Je moet ook rekening houden met het maximaal belastbaar gewicht van het logeerbed. Een wat vorser persoon zal dus een logeermatras met een hoger maximaal belastbaar gewicht moeten kopen dan een wat lichter persoon.

Wat is het verschil tussen een logeermatras en een gewoon matras?

Het belangrijkste verschil is de draagbaarheid en opslag. Een echt matras is gemaakt om permanent in een bed te blijven liggen en een logeermatras is voor tijdelijke extra slaapruimte en is ook makkelijk op te bergen. Een ander verschil is het niveau van ondersteuning en comfort. Logeermatrassen zijn dan ontworpen om meer comfortabel te zijn, maar het geeft wel minder ondersteuning dan een regulier matras.

Hoe comfortabel is een logeermatras?

Het comfortniveau is bij elke soort logeermatras anders. Het ligt aan het type matras en de kwaliteit ervan. Veel nieuwe modellen logeermatrassen hebben een hoog niveau comfort. Ze zijn vaak gemaakt van schuim wat extra ondersteuning biedt. De logeermatrassen hebben vaak een zachte top laag wat zorgt voor extra comfort. Hoewel een logeermatras niet evenveel comfort en ondersteuning biedt als een echt bed is het wel een goed alternatief.

Hoe maak ik een logeermatras schoon?

Het reinigen van ene logeermatras is erg simpel, vooral als het een wasbare en afneembare hoes heeft. Verwijder eerst de hoes van het matras en volg dan de instructies van de fabrikant om de hoes op de juiste manier te wassen. Voor het matras kan je een zachte, natte doek gebruiken om vlekken en vuil weg te halen. Gebruik reinigingsmiddel en laat het matras goed drogen.

Misschien ook interessant

Over de schrijver
Reactie plaatsen