Top 5 Beste daglichtlampen van 2024
08 januari 2024 

Top 5 Beste daglichtlampen van 2024

Stel je het gevoel voor dat je op een heerlijk warme zomerdag wakker wordt en het zonlicht lekker in je kamer schijnt. Dat heerlijke gevoel van wakker worden kon je eerst alleen in de zomer hebben. Maar dankzij de daglichtlamp kan dat nu ook tijdens de donkere winterdagen. Daglichtlampen bootsen het spectrum van natuurlijk zonlicht na. Dit heeft een aantal voordelen. Zo zorgen daglichtlampen ervoor dat je productiever bent, een vrolijker humeur krijgt, een goede nachtrust hebt en ook in een gezellige leefomgeving leeft. Lees verder voor de 5 beste daglichtlampen!

De beste daglichtlamp van 2024

Mocht je geen zin of tijd hebben om het hele artikel te lezen? Geen probleem! Zie hieronder een overzicht van de top 5 beste daglichtlampen van 2024.

Lichttherapie lamp kopen om depressieve gevoelens te vermijden.

Waar wij op hebben gelet bij onze top 5

Hieronder kun je onze top 5 beste daglichtlampen van 2024 zien. Bij het beoordelen van alle daglichtlampen hebben we op een aantal dingen gelet. We hebben gelet op kwaliteit van het licht, de hoeveelheid oppervlakte die het kan belichten, het energieverbruik, het aantal lux en lumen, de prijs, garantie en reviews.

1. LIROMA® Daglichtlamp

Mocht je op zoek zijn naar een daglichtlamp met verschillende kleuren? Dan is de Liroma daglichtlamp echt iets voor jou! Deze lamp heeft maar liefst 3 verschillende kleuren en 10.000 lux. Hierdoor werkt hij beter voor lichttherapie. Dat is omdat hij makkelijk echt daglicht kan nabootsen op verschillende momenten van de dag.

De daglichtlamp heeft ook nog eens een dimbare functie, waardoor er 6 verschillende helderheid standen zijn. Ook heeft de lamp LED licht en zit er een timer op. De lamp is erg mooi gedesigned in een ronde vorm waardoor hij een toevoeging aan de stijl van de ruimte geeft. Ook kun je je telefoon in de lamp opladen dankzij de usb poort die in de lamp zit.

Het enige nadeel van de daglichtlamp is dat hij niet verstelbaar is. Dit maakte ons niet uit bij het uittesten van de lamp. Wij vonden hem erg fijn om te gebruiken en hielp ons erg met onze slaapkwaliteit.

Voordelen

Onze favoriete daglichtlamp
✔ Energieklasse A+
Usb poort
  Drie verschillende kleuren
Zes verschillende helderheid standen
10.000 Lux
Timer functie
UV en flikker vrij

Nadelen

Niet verstelbaar
Niet beschikbaar in meerdere kleuren

Lamp beschikt LED daglicht lamp en gelijkmatige lichtverdeling.

2. BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

De BrellaVio lamp is een van de beste daglichtlampen om voor lichttherapie te gebruiken. Het is een goede daglichtlamp voor lichttherapie, omdat hij maar liefst 12.000 lux heeft en LED lichten. Het is ook een compacte lamp. Dit zorgt ervoor dat je hem erg eenvoudig kunt gebruiken en meenemen naar verschillende plekken. Zo'n lamp kun je gebruiken voor op je nachtkastje, maar daarna ook meenemen naar kantoor.

Een van de nadelen van de lamp is dat hij redelijk duur is (79,85 euro) en dat hij geen verschillende standen heeft om de kleur aan te passen.

Ben je opzoek naar een super goede lichttherapie lamp? Dan is de BrellaVio daglichtlamp de ideale lamp voor jou. Hij heeft 12.000 lux en mooie fel LED licht wat ervoor zorgt dat hij zuiver daglicht kan nabootsen. Weinig daglichtlampen kunnen dit doen.

Voordelen

Vrij van schadelijke uv straling
Energieklasse A+
Eenvoudig te gebruiken
12.000 Lux
Compact
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Erg goed voor lichttherapie
Timer functie
Verstelbaar

Nadelen

1 jaar garantie
Geen verschillende kleur standen

Lichttherapie daglichtlamp voor oplossen winterdepressie met intensief licht.

3. Enlune Daglichtlamp Lichttherapie

Dit is de duurste daglichtlamp in ons lijstje en ook een van de beste daglichtlampen die nu te koop is. De daglichtlamp van Enlune is een geweldige daglichtlamp om op je bureau te gebruiken. Je kunt hem ook op je nachtkastje gebruiken, maar de mooie stijl van de lamp past erg goed op je bureau.

De daglichtlamp is ook zeker geschikt voor lichttherapie. Het helpt je uit een winterdip en verhoogt je productiviteit. Dit komt doordat de lamp 4 lichtsterktes heeft en uv straling vrij is. De 4 lichtsterktes zorgen ervoor dat er een gepaste lichtsterkte is voor elk moment van de dag.

Hij is wel redelijk prijzig voor een daglichtlamp, maar dan krijg je wel een lamp die van erg goede kwaliteit is. Ook is het nog eens een mooie toevoeging aan het uiterlijk van de ruimte waar je hem zet. Wat wij wel jammer vonden is dat de lamp alleen maar warm wit licht heeft. We hadden gehoopt dat er bij een wat duurdere lamp ook verschillende kleur standen bij kwamen.

Voordelen

Energieklasse A
10.000 Lux
360 graden draaibaar
Vier verschillende lichtsterktes
Timer functie
Mooi design
Erg goed voor lichttherapie
Verstelbaar

Nadelen

Geen verschillende kleur standen
1 jaar garantie
Redelijk duur

Hoge lichtintensiteit met helder licht en ingebouwde timer.

4. Breurer TL 30 lichttherapielamp

Deze compacte daglichtlamp van Breurer is erg fijn te gebruiken. De daglichtlamp komt in een tabletvorm en is daarom eenvoudig te gebruiken. Het is ook een lichttherapie lamp dat komt met 10.000 lux. Hij is verstelbaar en heeft wit licht.

Mocht je op zoek zijn naar een makkelijk te gebruiken daglichtlamp voor op je bureau of op je nachtkastje is dit de beste daglichtlamp voor jou. Dat is omdat hij van erg compact formaat is en je hem overal neer kan zetten. Je kunt hem ook makkelijk meenemen naar andere ruimtes waardoor je op meerdere plekken van je lamp kunt genieten. De daglichtlamp geeft fel licht dat ervoor zorgt dat je goed wakker wordt en meer energie hebt gedurende de dag.

Het nadeel van de daglichtlamp is wel dat je hem niet kunt dimmen. Ook heeft de lamp maar 1 kleur. Wij hadden hiervan geen last en hij werkte voor ons perfect met het helpen wakker worden. Het verbeterde onze productiviteit gedurende de dag. Ook is de lamp erg goedkoop voor een goede daglichtlamp.

Voordelen

Goedkoop
Lichttherapie lamp
Compact formaat
Makkelijk te gebruiken
3 jaar garantie
10.000 Lux
Verstelbaar

Nadelen

Geen dimbaar licht
Geen verschillende kleuren

Zet verticaal neer met warm wit licht voor uitgerust gevoel in de ochtend.

5. Silvergear Daglichtlamp

De Silvergear daglichtlamp is de laatste lamp in ons lijstje van de top 5 beste daglichtlampen van 2024, maar hij is zeker niet de minste. Hij is erg goedkoop, maar ondanks dat hij zo goedkoop is heeft de lamp nog wel 3 lichtstanden en 10.000 lux. Hierdoor kan hij makkelijk het echte daglicht nabootsen en is er een lichtstand voor elk moment van de dag.

Wij vonden de timerfunctie die op de daglichtlamp zit ook erg fijn en hadden niet verwacht dat het bij een goedkope daglichtlamp zou zitten. Ook dachten we dat hij erg zou tegenvallen van wat je in de beschrijving leest als je hem koopt, maar de lamp is van erg goede kwaliteit. En daarom is het ook de beste prijs-kwaliteit daglichtlamp uit onze top 5.

Het nadeel aan de daglichtlamp is dat hij maar een snoer van een meter heeft en dat kan nog maar net bij ons nachtkastje. Hij heeft helaas geen verschillende kleur standen, maar dat kan je ook niet verwachten bij een goedkopere daglichtlamp.

Voordelen

Beste prijs kwaliteit daglichtlamp
10.000 Lux
Drie verschillende lichtstanden
Erg compact
Timer functie
Goedkoop
Verstelbaar

Nadelen

Geen verschillende kleur standen
Kort snoer

beste kwalitatieve daglichtlamp, goed alternatief voor duurdere daglichtlampen.

Hoe werkt een daglichtlamp?

Het Spectrum van Zonlicht: Ons zonlicht is als een regenboog vol met verschillende kleuren. Elk van deze kleuren heeft een unieke golflengte en energie. Daglichtlampen bevatten meerdere LED's (licht emitterende diodes) die speciaal zijn ontworpen om deze kleuren na te bootsen. Deze LED's zijn kunnen zowel de helderheid als de kleurtemperatuur aanpassen. Dit zorgt ervoor dat er een indrukwekkende variatie aan licht mogelijk is.

Het Cruciale Blauwe Licht: Één kleur in het spectrum dat werkt voor lichttherapie verdient een speciale vermelding: blauw. Het blauwe licht heeft de kracht om je biologische klok te reguleren en je energieniveau op te peppen. Daglichtlampen hebben vaak een gezonde dosis blauw licht om je wakker en alert te houden. Dat is vooral fijn tijdens die gezellige regenachtige dagen waarop je anders het liefst in bed zou blijven liggen.

Regelbare Intensiteit en Kleurtemperatuur: Hier komt de magie om de hoek kijken. De meeste daglichtlampen zijn uitgerust met instelbare helderheid niveaus en kleurtemperaturen. Wat betekent dit? Het betekent dat je de intensiteit van het licht kunt aanpassen, of je nu helder wit licht wilt om te lezen, of warmer licht om te ontspannen. Je kunt de sfeer creëren die perfect bij je stemming past.

Het Verrukkelijke Effect op Je Humeur: Het zonnige geheim van daglichtlampen is hun vermogen om je humeur te beïnvloeden. De straling van deze lampen stimuleert je hypothalamus. Dat is een gebied in je hersenen dat je stemming en alertheid reguleert. Met daglichtlampen om je heen voel je je meteen energieker, blijer en klaar om de wereld te veroveren.

Beter in slaap vallen en wakker worden met daglichtlamp.

Hoe kun je een daglichtlamp het beste gebruiken?

De perfecte plek

Wanneer je een daglichtlamp koopt wil je er wel optimaal gebruik van maken. Zoek daarom de perfecte plek om je lamp te plaatsen. Je kunt de perfecte plek vinden door te bedenken waar je de meeste tijd van de dag bent. Is dat in de woonkamer? Bij je bureau? In je slaapkamer? Het maakt niet uit waar het is als je er maar in die ruimte voor de meeste tijd van de dag bent. Op die manier geniet je optimaal van de voordelen van de beste daglichtlamp.

Timing

Om de dag zo goed mogelijk te beginnen, zet je de daglichtlamp aan wanneer je wakker wordt. Dit helpt met je humeur. Doordat je interne klok denkt dat het ochtend is en tijd om in actie te komen, krijg je meer energie. Nu je meer energie hebt, ben je vrolijker en sta je productiever voor de dag.

Sfeer

Jouw daglichtlamp, jouw regels! Pas de helderheid aan op basis van je stemming en activiteit. Stel hem bijvoorbeeld lichter en feller in als je gaat werken, zodat je een betere concentratie op het werk hebt. Mocht je een chill avondje op de bank hebben, stel hem dan warm en met gedimd licht in. Wanneer je het licht op de activiteit afstelt, gaat je lichaam eraan en kun je de activiteit optimaal doen.

Match met ramen

Als je daglichtlamp naast een raam kan staan, is dat als een match made in heaven. Combineer het natuurlijke licht van buiten met het schijnsel van je lamp voor een verbluffend heldere omgeving.

Consistentie

Laat je daglichtlamp deel uitmaken van je dagelijkse routine. Gebruik hem consequent op hetzelfde tijdstip en met dezelfde instellingen van het licht. Hierdoor raakt je lichaam en biologische klok gewend aan welk licht bij welke activiteit hoort. Waardoor je die activiteit beter kunt uitvoeren of er meer van kunt genieten.

Avondmodus

Sommige daglichtlampen hebben een zachte avondmodus die je kan helpen om je voor te bereiden op een zalige nachtrust. Gebruik dan deze modus om je dag kalm af te sluiten.

Daglicht nabootst met daglichtlamp.

Waar moet je op letten bij het kopen van een daglichtlamp?

Mocht je op zoek zijn naar de beste daglichtlamp voor jou, kan het soms moeilijk kiezen zijn. Dat komt door de hoeveelheid verschillende daglichtlampen die nu beschikbaar zijn. We vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een daglichtlamp. Ons doel is dat jij het ideale type daglichtlamp voor jezelf koopt en geen miskoop hebt.

Intensiteit

Wanneer je een daglichtlamp koopt, wil je ervoor zorgen dat hij voldoende helder is om het zonlicht na te bootsen. Je moet bijvoorbeeld op de eenheid lumen letten. Door een daglichtlamp te hebben met minimaal 5000 lumen of lux heb je een krachtige daglichtlamp die dezelfde sfeer geeft als natuurlijk daglicht. Het geeft je omgeving een verfrissende gloed en zorgt ervoor dat je productiever bent. Mocht je nu aan het leren, lezen of aan het werk zijn, het mooie daglicht zal er altijd zijn op het moment wanneer je het nodig hebt.

Verstelbaarheid

Het zonlicht verandert gedurende de dag. Het is daarom erg belangrijk dat je een lamp kiest met instelbare kleurtemperaturen. Je kunt dan de helderheid en warmte aanpassen voor hetgeen wat je aan het doen bent en op het moment van de dag. Het is erg handig dat je het kunt aanpassen voor het moment van de dag, want dit helpt met je biologische klok. Het is erg slim om je daglicht lamp niet op een ochtend wakker worden stand te zetten aangezien dit de verkeerde signalen doorgeeft aan je biologische klok. Doordat je biologische klok de verkeerde signalen door krijgt kun je een slechtere nachtrust hebben.

Kleurweergave

Probeer er ook op te letten dat de lamp de juiste kleuren laat schijnen zoals ze buiten ook zijn. Een daglicht lamp met een hoge CRI (Colour Rendering Index) doet dat bijvoorbeeld. Zoek daarom een daglichtlamp met een CRI van 90 of hoger, zodat de lamp de ware kleuren van de wereld om je heen behoudt. Hierdoor geeft de daglichtlamp namelijk de omgeving/ruimte om je heen ook meer kleur en sfeer.

Energie kosten

Terwijl je je huis opfleurt, wil je niet dat je energierekening door het dak gaat. Dankzij de LED-technologie van daglichtlampen kun je de helderheid en het warmte-gevoel krijgen die je wilt zonder je zorgen te maken over hoge energiekosten. Hierdoor kun je optimaal genieten van je daglichtlamp zonder je zorgen te maken over de energierekening of het milieu.

Dimbaar

Een daglichtlamp moet ook dimbaar zijn. Doordat een daglicht lamp dimbaar is kun je ook de sfeer van de ruimte veranderen naar de juiste setting. Komt er voor het eerst visite langs, komt er iemand bij je thuis eten, borrelen of ga je een avondje wat bij je thuis drinken? Door middel van de dimfunctie en een goede CRI kun je de juiste sfeer creëren.

Stijl

Je daglichtlamp moet niet alleen licht brengen, maar ook een glimlach op je gezicht toveren elke keer als je hem ziet. Ga voor een lamp die past bij je interieur en persoonlijke stijl. Er zijn talloze ontwerpen, van strakke moderniteit tot gezellige vintage vibes. Je daglichtlamp wordt een blikvanger in je huis en draagt bij aan de look van je huis.

Uitgerust wakker door beste daglichtlamp.

Wat zijn de voordelen van daglichtlampen?

Daglichtlampen zijn ideaal om te gebruiken tijdens de sombere grauwe dagen voor wanneer de zon niet schijnt. Helaas schijnt de zon in Nederland vaker niet dan wel. Gelukkig is er de daglichtlamp die je ermee helpt om het in huis minder somber te maken, terwijl het wel buiten somber en grauw is.

Verbeter je humeur

De daglichtlamp helpt je met je humeur. Ik en de meeste mensen hebben last van minder energie en vrolijkheid wanneer het buiten regent en donker is. Door middel van het gebruik van een daglichtlamp lijkt het binnen alsof het gewoon mooi weer is. Hierdoor denken je hersenen dat het goed weer is en heb je niet last van die humeur dip die je hebt met slecht weer.

Betere productiviteit

Productiviteit wordt ook beter door het gebruik van de daglichtlamp. Dat komt doordat je hersenen beter aanstaan als het goed licht is in je werk omgeving. De daglichtlamp zorgt voor dit goede licht en daardoor kun jij je beter concentreren en focussen.

De dag lichtlamp is dus erg handig om te gebruiken op een dag waar het buiten wat minder mooi weer is terwijl je wel moet leren of werken. Doordat het minder mooi weer is, staan je hersenen minder goed aan en kun je slechter leren of werken. Gebruik dan een daglichtlamp, zodat je productiviteit omhoog gaat en je goed kunt onthouden wat je leert en je werk juist kunt uitvoeren.

Goede nachtrust

Een daglichtlamp zorgt ook voor een verbetering van nachtrust. Elk mens heeft een interne klok in zich. Deze klok houdt je lichaam in balans door te vertellen wanneer het tijd is om op te staan en naar bed te gaan. In de koudere donkere wintermaanden heeft je lichaam erg veel moeite met vroeg wakker worden, omdat het nog donker is. Dan kun je de daglichtlamp in je omgeving gebruiken om je lichaam te vertellen dat het tijd is om actief te worden. Doordat het in je omgeving licht is, denkt je lichaam dat het dag is. Dan geeft hij een signaal aan de interne klok waardoor je goed wakker wordt om naar school of werk te gaan.

Gezellige omgeving

Ook geeft een daglichtlamp je huis meer kleur. Je huis of appartement heeft meer kleur doordat het beter licht is. Je huis lijkt daardoor gedurende de dag een stuk mooier ondanks het weer buiten. Dit is helemaal fijn als je tijden donkere dagen visite langs hebt. Doordat je huis dan een stuk opgefleurd lijkt geeft dat een erg goede eerste indruk.

Meer vitamine D

Daglichtlampen zijn ontworpen om het natuurlijke zonlicht zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. Hoewel ze geen UV-straling bevatten die nodig is voor vitamine D-synthese, kunnen ze nog steeds indirect helpen. Een daglichtlamp gebruiken stimuleert de hypothalamus in de hersenen. Deze stof zorgt ervoor dat je interne klok en hormonen balans reguleert. Doordat dit reguleert kan het helpen met de natuurlijke productie van vitamine D. Ook al zijn het geen echte zonnestralen.

Het kan vooral helpen tijdens de donkere wintermaanden wanneer de zon niet schijnt. De vitamine D aanmaak die daglichtlamp produceert kan je niet vergelijken met de aanmaak die je van natuurlijk daglicht en zonnestralen krijgt. Ook al krijg je meer vitamine D van natuurlijk daglicht en zonnestralen. Een daglichtlamp helpt wel met het stimuleren van vitamine D.


Daglichtlampen voor lichttherapie gebruiken?

Wat is lichttherapie?

Bij lichttherapie stel je je lichaam bloot aan een soort kunstlicht dat het natuurlijk daglicht moet nabootsen. Dit doen mensen, omdat in de donkere wintermaanden het daglicht afneemt en mensen dan in een winter depressie kunnen komen. Daglichtlampen bootsen het natuurlijke daglicht na. Ook al kan het nooit de echte zonnestralen vervangen. Kan het wel helpen met het oplossen van een winterdepressie, omdat je lichaam dan denk dat je genoeg zonlicht krijgt.

Voordelen van lichttherapie

  • Boost voor je stemming: Wanneer je jezelf regelmatig trakteert op lichttherapie, kun je een enorme boost in je stemming en energieniveau verwachten.
  • Slaapverbetering: Lichttherapie kan je interne klok resetten en je helpen een gezond slaapwaakritme te behouden.
  • Stressvermindering: Die lichtstralen zijn eigenlijk kleine stresskillers. Ze helpen je cortisolniveaus te reguleren en laten je ontspannen.
  • Focus en concentratie: Door het gebruik van een daglichtlamp bij lichttherapie worden je focus en concentratie een stuk beter. Doordat het beter wordt helpt het ook met je productiviteit, waardoor je beter kunt presteren op school, werk of in je sport.

Misschien vind je dit ook interessant

Over de schrijver
Reactie plaatsen