beste wekkerradio
Favoriete slaap producten
Loes
Favoriete slaap producten
01/15/2024
14 min
0

Beste wekkerradio (top 6)

01/15/2024
14 min
0

De wekkerradio is tegenwoordig niet meer zo populair als vroeger. En ook niet meer zo onmisbaar als vroeger. Iedereen heeft tenslotte een wekker op zijn of haar mobiel zitten, dus waarom zou je nog een wekkerradio kopen? Nou, het schijnt geen blauwlicht uit, je hoeft niets op te laden en je wordt wakker met je favoriete radiozender. Maar wat is nou de beste wekkerradio? Je leest het hieronder! 

Samenvatting: beste wekkerradio's van 2024

Geen zin of tijd om de hele blog te lezen? Dat hoeft ook niet! Hieronder lees je een samenvatting van mijn 'Beste wekkerradio van 2024 Top 6':

beste wekkerradio

1. Eagle wekkerradio

Eén van de beste wekkerradio's van 2024 vind ik deze Eagle wekkerradio. Het gaat om een compacte wekkerradio (net zo groot als je hand) dat niet licht of goedkoop aanvoelt. Een groot voordeel aan deze wekkerradio is dat je een dubbelalarm kunt instellen. Als je een partner hebt dat om andere tijden moet opstaan, kun je dus dezelfde wekker gebruiken.

Bovendien kun je met deze wekkerradio zowel gewekt worden door een alarm als door zes natuurlijke geluiden. En met één druk op de knop zet je 's avonds je alarm voor de volgende dag aan. Ideaal! De wekkerradio beschikt verder over een dimbaar display, zodat je het licht 's nachts minder fel kunt zetten. Verder zitten er ook twee USB poorten in de wekkerradio, waarmee je een mobiel kunt opladen.

Daarnaast kun je de wekker ook op batterijen gebruiken. Wel zo handig als de stroom uitvalt! Verder kun je maar liefst zeven verschillende wektijden instellen. Zo kun je voor de zaterdagen en zondagen bijvoorbeeld andere tijden instellen als de doordeweekse dagen. Zonder dat je dit iedere keer weer opnieuw moet instellen.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste wekkerradio van 2024, is de Eagle wekkerradio zeker een goede keuze!

Voordelen

✔ Alarm: 60 radio zenders of zes natuurgeluiden
✔ Aantal wektijden: 7
✔ Werkt op stroom of batterijen
✔ Lengte: 10 cm
✔ Hoogte: 5 cm
✔ Dimbaar display
✔ Twee USB poorten
✔ Laat datum, temperatuur en tijd zien

Nadelen

✖ Geen bluetooth functie

beste wekkerradio

2. Yuccon projectie wekkerradio

Als je op zoek bent naar de beste wekker met klok projectie is deze YUCONN wekkerradio een hele goede optie! De wekkerradio laat de analoge tijd zien op het display, maar dus ook op het plafond of de muur. De wekkerradio schijnt de tijd namelijk ook uit. Wat heel handig is, omdat je dan alleen even naar boven hoeft te kijken om te weten hoe laat het is.

Naast het projecteren van de tijd op zowel het display als de muur, geeft de wekkerradio ook de datum en dag aan. Verder beschikt de wekkerradio over vijftien verschillende radio zenders, twee wektonen, een dimbaar display en een ingebouwde back up batterij. Dit laatste is handig als bijvoorbeeld de stroom uitvalt.

Ook beschikt deze wekkerradio weer over een USB aansluiting, zodat je jouw mobiel kunt opladen. Verder zit er een weekendmodus op, waardoor je jouw alarm in de weekenden later kunt instellen als doordeweekse dagen. Zonder dat je dit ieder weekend opnieuw moet instellen. Wel zo handig!

Kortom, als je op zoek bent naar een wekkerradio dat de tijd op zowel het display als de muur projecteert, vind ik dit de beste wekkerradio van 2024!

Voordelen

✔ Alarm: 15 radiozenders en 2 alarmgeluiden
✔ Aantal wektijden: 1
✔ Breedte: 14,5 cm
✔ Hoogte: 8,4 cm
✔ Werkt op stroom of batterijen
✔ Dimbaar display
✔ Eén USB poort

Nadelen

✖ Je 1 wektijd zetten, maar wel een apart weekend alarm

beste wekkerradio

3. Lenco CR-650BK DAB wekkerradio

Ben je op zoek naar de beste DAB+ radio? Dan is deze Lenco DAB+ wekkerradio echt het proberen waard! De wekkerradio bevat een DAB+ tuner wat ervoor zorgt dat de radio veel beter ontvangst heeft en het radio geluid ook helderder is.

Verder zit er, in tegenstelling tot de overige radio's uit deze lijst met beste wekkerradio's, ook een bluetooth functie op. Hierdoor kun je jouw eigen muziek streamen via de wekkerradio. Daarnaast kun je muziek ook afspelen via een SD kaart of USB stick.

Wat ik zelf fijn vind aan deze wekkerradio is dat je je mobiel op de radio kunt leggen, waardoor het wordt opgeladen. Geen gedoe met snoertjes. Ook beschikt de wekkerradio over een dubbele alarmfunctie, een dimbaar display, vijf sneltoetsen, een koptelefoon aansluiting en een datumaanduiding. In mijn ogen is dit de beste DAB+ wekkerradio van 2024!

Voordelen

✔ Alarm: radio en alarm
✔ Breedte: 18 cm
✔ Hoogte: 7,5 cm
✔ Werkt op netstroom
✔ Met bluetooth functie
✔ Meerdere wekkers zetten
✔ Telefoon opladen op bovenkant

Nadelen

✖ Geen nadelen

beste wekkerradio

4. UPLY wake up light

Wake-up lights worden tegenwoordig door veel mensen als beste wekkerradio gezien. Het is een vrij luxe wekkerradio met enorm veel eigenschappen. Een goed voorbeeld is deze UPLY Wake up light.

De wekkerradio maakt je wakker doormiddel van een licht dat steeds helderder wordt. Het bootst als het waren de zonopgang na, waardoor je op een meer natuurlijke manier wakker wordt. Tegelijkertijd spelen er ook vaak natuurlijke geluiden af, zoals fluitende vogeltjes of de wind. De kans is groot dat je zo meer uitgerust wakker wordt dan een piepende alarm klok.

Verder beschikt de wake up light over een oplaad blok om je mobiel op te laden en natuurlijk over een FM radio. Om die reden worden wake-up lights ook als wekkerradio beschouwd.

Kortom, ben je op zoek naar een wat luxere wekkerradio dat een natuurlijke manier van wakker worden stimuleert? Dan is de UPLY wake up light één van de beste wekkerradio's van dit moment!

Voordelen

✔ Alarm :7 natuurgeluiden of radiozenders
✔ Aantal wektijden: 4
✔ Netstroom of USB aansluiting
✔ Lengte: 16 cm
✔ Hoogte: 16 cm
✔ Oplaadblok mobiel
✔ Inclusief draadloze afstandsbediening
✔ Inclusief handige app om de wekker te bedienen
✔ Stembediening kan ook via Google home of Amazon Alexa
✔ Lichtkleuren: 7 kleuren en 20 helderheidsniveaus

Nadelen

✖ Werkt niet op batterijen

beste wekkerradio

5. Phillips Somneo Wake up light

Als je écht wilt investeren in een goede wekkerradio, en hier budget voor hebt, is de Phillips Somneo wake up light in mijn ogen de beste wekkerradio van 2024. Ook hierbij gaat het weer om een wake-up light. Alleen beschikt deze wekkerradio over enorm veel verschillende functies. Die samen bijdragen aan een betere manier van opstaan.

Allereerst, stimuleert de wekkerradio natuurlijk een zonsopgang. Inclusief natuurlijk geluiden, waardoor je relaxter wakker wordt. Maar wat deze wake up light met name zo uniek maakt, is dat de wekkerradio verbonden is met een speciale slaap app. Deze app registreert jouw slaap en analyseert dit. Op die manier kun je precies zien wat jouw slaapkwaliteit is.

Daarnaast vertelt de wekkerradio ook wat je kunt doen om deze slaapkwaliteit te verbeteren. Er zit namelijk een AmbiTrack-omgevingssensor op. Deze sensor registreert allerlei factoren uit je slaapkamer die van invloed kunnen zijn op jouw slaap en geeft hier feedback over.

Verder zitten er handige ademhalings-en ontspanningsoefeningen op zitten. Doormiddel van speciale piepjes en licht pulsen begeleid de wekkerradio je in een goede ademhaling. Dit kan fijn zijn als je wat angstig bent. Je kunt deze functies trouwens ook gewoon allemaal uitlaten, als je hier niet op zit te wachten.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste wekkerradio wake-up light van 2024, en je hebt een wat ruimer budget, dan is de Phillips Somneo in mijn ogen de beste keuze!

Voordelen wekkerradio

✔ Alarm: natuurgeluiden, radio en sfeermuziek
✔ Aantal wektijden: 3
✔ Werkt op netstroom
✔ Breedte: 22 cm
✔ Hoogte: 12 cm
✔ Inclusief app dat slaapkwaliteit registreert
✔ Inclusief knop met ademhalings- en ontspanningsoefeningen
✔ Lichtkleuren: wit, oranje, geel, amber

Nadelen wekkerradio

✖ Prijzig

beste wekkerradio

6. Yuccon wekkerradio

Een nadeel aan veel wekkerradio's, en wekkers in het algemeen, is dat de letters een beetje klein worden weergegeven. Met name wat oudere mensen kunnen de tijd hierdoor niet altijd even goed lezen. Een wekkerradio met extra grote letters kan hierin uitkomst bieden!

Een goed voorbeeld is deze YUCCON wekkerradio. De wekker beschikt over twintig verschillende radiozenders, een slaaptimer van anderhalf uur en een ingebouwde alarm functie.

Een ander groot pluspunt aan deze wekkerradio is dat je twee verschillende alarmen kunt instellen. Dit is fijn als je partner er bijvoorbeeld eerder of later uit moet dan jij. Maar ook als je doordeweeks een andere wek-tijd wilt instellen als het weekend.

Kortom, als je op zoek bent naar een wekkerradio met goed leesbare letters, is de YUCCON wekkerradio naar mijn mening de beste wekkerradio keuze!

Voordelen

✔ Alarm: radio, alarmgeluid
✔ Aantal wektijden: 2
✔ Breedte: 15,6 cm
✔ Hoogte: 6,3 cm
✔ Stroom: netstroom of batterijen
✔ Dimbaar display
✔ Extra grote letters
✔ Goed geprijsd

Nadelen

✖ Simpele wekkerradio

beste wekkerradio

Wat is een wekkerradio?

Een wekkerradio is voor vele van ons iets vertrouwds en bekends. Maar sinds de opkomst van smartphones gebruiken nog meer weinig van ons een wekkerradio. Terwijl dit soms best handig van pas kan komen.

Een wekkerradio is eigenlijk een wekker met meerdere functies. Het beschikt namelijk over zowel een klok (meestal een analoge klok) als een radio. Je stelt een dag van te voren de alarm tijd van de wekker in. Vervolgens zal de ingebouwde luidspreker jouw favoriete radiozender afspelen op de afgesproken wek-tijd.

Daarnaast beschikken sommige wekkerradio's over een dubbel alarm, een vrolijk muziekje, analoge tuner en een sleep timer die af gaat op de ingestelde tijd.

beste wekkerradio

Welke soort wekkerradio's zijn er?

Daarnaast verschillende de wekker radio's onderling enorm in uiterlijk, functies en werking. Welke wekker je kiest hangt volledig af aan je eigen voorkeuren. Hieronder hebben we de meest voorkomende wekkerradio's gezet:

Simpele wekker radio

Een simpele wekkerradio is eigenlijk een basis wekkerradio. Het gaat om een compacte wekkerradio dat beschikt over een digitale klok, een ingebouwde radio (FM en AM radio) en ingebouwde wekker. Precies de eigenschappen waaraan een goede wekkerradio moet voldoen.

Alleen verder dus geen spannende extra functies of specificaties. Je wordt met je favoriete muziek wakker gemaakt. Als je op zoek bent naar een goedkope wekkerradio is dit vaak de beste optie. Een goed voorbeeld is deze Eagle wekkerradio

Projectiewekkerradio

Een wat modernere wekkerradio zijn de projectiewekkerradio's. Deze wekkerradio projecteert zowel de tijd op de wekker zelf als op het plafond. Op die manier kun je vanuit je bed dus de tijd lezen. Daarnaast hebben projectiewekkerradio's vaak nog andere functies, zoals een USB aansluiting om je mobiel op te laden. Een goed voorbeeld is deze YUCCON wekkerradio.

Wake-up Light wekkerradio

Een vrij nieuwe wekkerradio is de wake-up light. Deze wekker heeft alles te maken met licht. Het bootst namelijk een zonopgang na. De wekker schijnt een licht uit wat geleidelijk helderder wordt. Precies zoals de zon opkomt dus.

Bovendien zitten er ook vaak natuurlijke geluiden bij, zoals vogeltjes die fluiten of het waaien door de bomen. Op die manier creëer je een soort natuurlijke manier van wakker worden, waardoor je fijner en relaxter op staat. Benieuwd naar onze facoriete wake-up lights? Lees dan hier onze Top 5 Beste wake up lights.

Bluetooth wekkerradio

Een bluetooth wekkerradio vind ik niet zo zeer een specifieke wekkerradio, maar meer een functie die sommige wekkerradio's hebben. Als de wekkerradio over een bluetooth functie beschikt, kun je verbinding maken met je mobiel of tablet. En zo muziek luisteren door je radio of muziek afspelen als alarm toon.

Internetradio wekkerradio

Een internetradio is ook weer een digitale wekkerradio. Ze geven je via Wifi toegang tot duizenden online radiostations via wifi. Maar ook toegang tot muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Pandora.

DAB wekkerradio

Een andere populaire wekkerradio is de DAB radio. Deze wekkerradio's maken gebruik van digital audio broadcasting, oftewel DAB. Zo kunnen ze digitale radiozender ontvangen die een betere geluidskwaliteit hebben dan de traditionele FM radio. Een goed voorbeeld is deze Lenco DAB+ radio.

beste wekkerradio DAB

Voordelen wekkerradio

Sinds de opkomst van smartphones, vergeten we bijna hoe handig de ´ouderwetse´ wekkerradio´s zijn. Iedereen heeft tenslotte een wekker op zijn/haar mobiel zitten, dus waarom zou je nog een wekkerradio kopen? Nou hierom!

Dubbele wekker

Een wekkerradio kan heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je een belangrijke afspraak hebt, waar je écht niet te laat voor mag komen. Je kunt dan een dubbele wekker zetten, namelijk zowel je mobiel als radiowekker. De kans dat je je nu nog verslaapt is heel klein.

Lekker wakker worden

Het leuke aan een wekkerradio is dat het je wakker maakt met je favoriete radiozender. Deze kun je van te voren namelijk zelf kiezen. Op die manier wordt je in de ochtend wakker met een goed gesprek of een fijn nummer, waardoor je over het algemeen wat makkelijker en relaxter wakker wordt dan een piepend alarm.

Geen blauwlicht 's avonds

Dat we onze schermtijd 's avonds beter kunnen beperken weet iedereen inmiddels wel. Maar dit is niet altijd mogelijk. Je wilt 's avonds tenslotte nog even je wekker zetten. En dat moet je toch je mobiel pakken, als er geen wekkerradio op je nachtkastje staat.

Vaak zie je dan ook nog een appje voorbij schieten of een leuk Instagram filmpje die je nog even snel bekijkt. Hierdoor worden je ogen toch weer blootgesteld aan het blauwe licht van je scherm, waardoor de kans groot is dat je slechter slaapt.

Ben je benieuwd naar onze favoriete blauwlicht filter brillen? Lees dan hier onze Top 5 blauwlicht filter brillen. 

beste wekkerradio

Waar moet een goede wekkerradio aan voldoen?

Het vinden van een goede wekkerradio is niet super moeilijk. Wel kun je op een aantal punten letten:

1. Goede klok

Een wekkerradio bevat in ieder geval een goed werkende klok. Bij een digitale wekker is dit meestal een analoge klok. Als de klok niet goed werkt, zal het alarm ook niet goed werken. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

2. Duidelijke weergave

Op het display zie je zowel de tijd, de radiozender als vaak de datum staan. Dit led display moet groot genoeg zijn, helder genoeg zijn en duidelijk genoeg zijn om alle informatie af te lezen. Ook als de wekker ver van je af staat. Het liefste beschikt de wekker over een dimbaar display. Zodat je het 's nachts minder fel kunt zetten, waardoor je de tijd afleest zonder direct wakker te worden.

3. Alarmopties

Een goede wekkerradio heeft verschillende alarm opties. De meeste wekkers beschikken over de optie om je favoriete zenders te beluisteren, vooraf ingestelde alarm geluiden of natuur geluiden.

Daarnaast hebben sommige radio's een bluetooth functie, waarmee je gemakkelijk je eigen muziek luistert. De kans is groter dat je vrolijk wakker van een fm wekkerradio dan van een zeurende zoemer. Verder zorgt een meervoudig alarm ervoor dat je op tijd wakker wordt.

4. Geluidskwaliteit

Een goede wekker radio beschikt over een goede geluidskwaliteit zonder ruis. Je moet tenslotte zowel het alarm als het radiogeluid kunnen beluisteren, want het is vervelend om je favoriete radiozender met ruis te moeten aanhoren.

5. Eenvoudige bediening

Je wilt natuurlijke je favoriete radiostation luisteren. Hierin is de juiste frequentie vinden belangrijk. Het vinden van deze frequentie moet gemakkelijk zijn, zodat je het vlak voor het in slaap vallen in één keer kunt instellen.

6. Extra functies

Een goede wekkerradio beschikt, naast een en alarm klok, ook nog over wat extra functies. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kan het handig zijn om extra functies te hebben, zoals een: usb aansluiting om je mobiel op te laden, een snooze-knop om nog even te kunnen liggen, een back-up batterij om de klok te behouden als de stroom uitvalt en/of een automatische dimfunctie om de helderheid van het led scherm aan te passen.

beste wekkerradio

Wat is een dab radio?

Een dab radio maakt gebruik van digital audio broadcasting, oftewel DAB. Zo kunnen ze digitale radiozender ontvangen die een betere geluidskwaliteit hebben dan de traditionele FM radio. De tradioneele FM radio gebruikt namelijk analoge signalen. Terwijl een DAB radiowekker beschikt over de mogelijkheid om digitale signalen te leveren.

Als je een DAB wekkerradio gaat kopen, heb je keuze uit een enorm breed assortiment. Met als grote voordelen: een betere geluidskwaliteit, minder vaak storingen, minder snel ruis en de mogelijkheid om extra info aan te vragen.

Wel is het belangrijk om te weten dat in sommige landen, zoals de Verenigde Staten bijvoorbeeld, een DAB radio niet altijd beschikbaar is. Hier is de FM-radio de norm.

Beste dab wekkerradio

Waaraan moet de beste dab+ wekkerradio aan voldoen?

Als je op zoek bent naar de beste DAB+ wekkerradio dan zijn er verschillende punten die je kunt afgaan. Hieronder hebben we een lijstje gezet met eigenschappen waaraan een DAB wekkerradio naar onze mening moet voldoen.

  • DAB-ontvangst: dit speelt eigenlijk voor zich. De beste DAB+ wekkerradio moet natuurlijk in staat zijn om DAB+ ontvangst (fm tuner) te ontvangen. Dit type radio ontvangst zorgt ervoor dat je digitale radio uitzendingen kunt beluisteren met een helder geluid.
  • Klok: een DAB+ wekkerradio moet natuurlijk ook een tijd aangeven. Het gaat tenslotte om een wekker en radio in één. Het is belangrijk dat deze klok goed af te lezen is, dus dat de letters niet te klein zijn en het led display goed helder is.
  • Wekker: ook is het natuurlijk belangrijk dat de radio verschillende alarm opties biedt. Denk bijvoorbeeld aan zowel een radio, buzzer, natuurlijk geluiden, alarm geluid of zelfs je eigen muziek.
  • Geluidskwaliteit: bij de zoektocht naar de beste DAB radio is het een vereiste dat de geluidskwaliteit goed is. Dit is tenslotte de reden waarom veel mensen voor een DAB+ radio kiezen in plaats van een 'gewone' wekkerradio. Display: Het display moet gemakkelijk af te lezen zijn, zelfs bij weinig licht. Het moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn om de juiste instellingen te maken.
  • Gebruiksgemak: ook moet een DAB+ gemakkelijk in gebruik zijn. Je wilt er 's avonds niet te lang over doen voordat je wekker aan staat.
  • Stroomvoorziening: het is fijn als de wekkerradio zowel op batterijen als op netstroom werkt.

Beste DAB+ radio 2024

Als je op zoek bent naar een digitale wekkerradio, kun je dus op bovenstaande punten letten. Hieronder hebben we de best getest wekkerradio DAB+ gezet:

beste wekkerradio

Gebruikte bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Vond je deze blog interessant? We hebben nog meer favoriete lijstjes online staan!

Reacties
Categorieën