beste koudschuim topper
Favoriete slaap producten
Loes
Favoriete slaap producten
01/17/2024
9 min
0

Beste koudschuim topper (top 5)

01/17/2024
9 min
0

Wil je graag een koudschuim topper kopen, maar weet je niet zo goed welke? Ik ga je helpen! Ik heb in totaal twaalf koudschuim toppers uitgeprobeerd en hier een top 5 'Beste koudschuim topper' van gemaakt. 

Samenvatting beste koudschuim toppers 2024

Het vinden van een goed topmatras kan lastig zijn. Daarom ging ik op onderzoek uit. Hieronder vind je een samenvatting van mijn top 5 beste koudschuim topmatrassen. Bij het samenstellen van deze lijst heb ik vooral gelet op: dikte, de hr waarde, de recensies van het topmatras en de veerkrachtigheid.

beste koudschuim topper

1. Dreamlab topper 

As je op zoek bent naar de beste koudschuim topper van dit moment, is deze Dreamlab topper wat mij betreft echt het proberen waard. Het gaat hierbij om een topper met orthopedische eigenschappen. Dit houdt in dat de topper zich precies vormt naar de vormen van je lichaam, waardoor (pijnlijke) drukpunten worden opgevangen en ondersteunt. 

Wel moet ik zeggen dat de meeste koudschuim toppers deze eigenschap hebben, maar omdat de topper gemaakt is van hoog HR koudschuim is de veerkrachtigheid en stevigheid ook hoog. Dit betekent trouwens niet dat de topper hard aanvoelt. Ik vond het heerlijk zacht slapen, omdat het als het waren op de juiste plekken inzakt. 

Verder is de hoes van de topper afritsbaar, waardoor je het kunt wassen en je de topper lekker fris houdt. Ook heeft de topper een soort antislip laag, waardoor het goed op je matras blijft liggen. Dit vind ik zelf een groot pluspunt, want ik heb ook toppers gehad die verschoven. Kortom, als je op zoek bent naar de beste koudschuim topper is de Dreamlab topper een goede optie om uit te proberen! 

beste koudschuim topper

2. Torros Bedden koudschuim topmatras

De Torros Bedden koudschuim topper is wat mij betreft zeker een goede optie als je op zoek bent naar de beste koudschuim topper. In de titel van het topdekmatras staat aangegeven dat het om een vier seizoenen topper gaat, maar dit geldt eigenlijk voor iedere topper. Je gaat een topper niet per seizoen vervangen, zoals je met je dekbed misschien wel doet.

Ondanks dat is het wel een goed en kwalitatief topmatras. Het voelt stevig aan, veert goed terug naar de oorspronkelijke vorm en wordt niet te warm. Ook wordt het geadviseerd aan ieder type slaper. Verder is ook de hoes weer afritsbaar en wasbaar. Daarnaast zit er een garantie van één jaar op. Wat voor een topper relatief hoog is. Kortom, ook weer een goed en kwalitatief topmatras! 

beste koudschuim topper

3. Toros Bedden koudschuim topper

Deze koudschuim topper is ook van het merk Toros Bedden en een goede optie. Zeker gezien de prijs-kwaliteit verhouding. Het gaat hierbij om een topper van ongeveer acht centimeter dik en een afneembare hoes, waardoor je de topper fris houdt en de kans groot is dat het langer mee zal gaan. 

Verder is er gebruik gemaakt van purschuim en geeft het merk aan dat de topper anti allergeen en anti bacterieel is. Deze beloftes zou ik persoonlijk een beetje met een korreltje zout nemen. De term anti allergeen is namelijk niet beschermd. 

Dit betekent dat fabrikanten zelf mogen bepalen of een product anti allergeen is of niet. Desalniettemin is het een topper met een goede kwaliteit voor een relatief betaalbare prijs! Ook de online ervaringen zijn positief. 

beste koudschuim topper

4. Matras-express koudschuim splittopper

Het koudschuim topdekmatras van het merk Matras Express is ook zeker een goede topper om te proberen als je op zoek bent naar de beste koudschuim topper van 2024. Zoals je op de foto hieronder kunt zien is de topper qua uitvoering een beetje anders dan de toppers hierboven. 

Het gaat namelijk om een splittopper. Wat speciaal bedoeld is voor bedden waarbij de hoofdeinden in hoogte verstelbaar zijn. Verder is ook dit koudschuim topmatras relatief dik. Het heeft een koudschuim kern van 8 centimeter en is in totaal ongeveer 10 centimeter dik. 

Wel moet je de topper weer even een dag uitleggen, zodat het de juiste dikte kan halen. Daarnaast is ook de hoes van deze topper afritsbaar, waardoor je het gewoon in de wasmachine kunt wassen. Kortom, wat mij betreft is deze splittopper een goede optie als je op zoek bent naar de beste koudschuim topper voor een bed dat in hoogte verstelbaar is.

beste koudschuim topper

5. Ada sleep topper review

Ook de ADA sleep topper verdient zeker een plekje in deze lijst met beste koudschuim toppers. Een stevig maar veerkrachtige topper. Die zich aanpast aan je lichaam zodra je op de topper gaat liggen. De topper werd opgerold geleverd en lag eigenlijk in tien seconden op mijn bed. Appeltje eitje!

Wat ik met name zo goed vind aan de ADA sleep topper is dat het stevig aanvoelt, maar tegelijkertijd ook heel zacht. Aan het begin was ik wel een beetje bang dat het om een wat dunnere topper zou gaan, maar toen de topper een tijdje op mijn bed lag werd het steeds dikker. Binnen anderhalve dag had de topper de juiste dikte (10 centimeter) behaald. 

Ze verkopen trouwens ook dunnere varianten: eentje van zes centimeter en acht centimeter. Dikkere toppers zijn over het algemeen wat steviger. Daarom gaat mijn voorkeur hiernaar uit, maar dit is natuurlijk helemaal persoonlijk! Kortom, ook weer een goede koudschuim topper

beste koudschuim topper

Wat is een koudschuim topper?

Een koudschuim topper is een bepaald type matras dat gemaakt is van (logischerwijs) koudschuim. Met koudschuim wordt een bepaald type schuim bedoeld dat met name bekend staat om de veerkracht en ondersteuning die het schuim geeft. 

Een koudschuim topper leg je, net als andere matrassen, op je huidige matras. Je hoeft hiervoor geen koudschuim matras te gebruiken. In tegendeel; een koudschuim topper kan juist uitkomst bieden als je geen koudschuim matras hebt maar wel graag van de voordelen van koudschuim wilt profiteren. 

Koudschuim toppers verschillen onderling ook in eigenschappen. Ze verschillen in dikte, hr waarde, kwaliteit schuim, aanwezigheid van open celstructuur, hardheid, stevigheid. Wel is een goede koudschuim topper over het algemeen duurzaam en hebben ze daarom ook een lange levensduur. 

beste koudschuim topper

Wat zijn de voordelen van een koudschuim topper?

Een koudschuim topper heeft meerdere voordelen. Welke hangt dit natuurlijk helemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die koudschuim toppers helemaal niets vinden. Over het algemeen worden onderstaande voordelen aan koudschuim toppers gekoppeld:

Een koudschuim topper biedt drukverlichting

Een groot voordeel aan een koudschuim topper is dat koudschuim de eigenschap heeft om zich aan de vorm van het je lichaam aan te passen. Zodra je op de koudschuim topper gaat liggen, zakken de drukpunten van je lichaam in het matras. Een topper gemaakt van traagschuim zorgt er zo voor dat er een natuurlijke slaaphouding wordt gestimuleerd. 

Een koudschuim topper geeft een goede ventilatie

Een koudschuim topper heeft ook als grote voordeel dat het goed ventileert. Het is, zoals de naam koudschuim al zegt, gemaakt van schuim dat temperatuur regulerend (koud) werkt. Het schuim laat veel lucht door, waardoor het niet snel opwarmt tijdens het slapen. Dit maakt koudschuim toppers ook heel geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk transpireren. 

Een koudschuim topper is duurzaam

Een koudschuim topper wordt ook gezien als een duurzame optie als je op zoek bent naar een nieuwe topper. De aanschaf is misschien relatief hoog, maar het topmatras houdt over het algemeen heel lang zijn veerkracht en vorm. Het schuim gaat lang mee, waardoor de levensduur van het koudschuim matras ook relatief lang is.

beste koudschuim topper

Wat is beter koudschuim of traagschuim topper?

Het is lastig om te zeggen of je het beste voor een koudschuim topdekmatras of een traagschuim topdekmatras kan gaan. Beide hebben hun voor,- en nadelen en de keuze hangt vooral af van je eigen persoonlijke voordelen. Hieronder heb ik alle eigenschappen van zowel de koudschuim topper als traagschuim topper op een rijtje gezet!

Eigenschappen koudschuim topper

Eén van de eigenschappen van een koudschuim topper is de veerkrachtigheid. Dit betekent dat een koudschuim topper goed indrukt als er druk op komt te staan, maar ook weer makkelijk terugkeert naar de oorspronkelijk vorm wanneer deze druk afneemt. Het biedt een goede ondersteuning zonder hard aan te voelen. 

Waar een koudschuim topper ook om bekend staat is het ademend vermogen. De open celstructuur zorgt ervoor dat de topper een goede ventilatie en luchtcirculatie biedt. Hierdoor helpt de koudschuim topper de temperatuur te reguleren tijdens het slapen. 

De veerkracht en ondersteuning zorgen ervoor dat het koudschuim topper geschikt is voor zowel zij-slapers, rug-slapers en buik-slapers. Als je op zoek bent naar een goede topper met veel veerkracht en een koeler slaapoppervlak, kan koudschuim een goede keuze zijn. 

beste koudschuim topper

Eigenschappen traagschuim topper

En dan de traagschuim topper. Wat zijn daarvan de eigenschappen? De belangrijkste eigenschap van een traagschuim topper is denk ik het drukverlagende vermogen. Een traagschuim topper is gemaakt van schuim dat reageert op lichaamswarmte. Zodra het warm wordt, vormt de traagschuim topper zich naar de contouren van je lichaam. Dit is extra fijn als je gevoelig bent voor drukpunten of gewrichtspijn.

Traagschuim toppers staan er ook om bekend dat ze goed warmte vast houden, waardoor je matras in de winter lekker warm blijft. Een ander verschil met koudschuim toppers is dat een traagschuim topper minder snel terugkeert in de oorspronkelijk vorm wanneer de druk afneemt. Het heeft een langzamere veerkracht. 

Als je op zoek bent naar drukverlichting en het niet erg vind als de topper warmte vasthoudt, is een traagschuim topper waarschijnlijk een betere optie dan een koudschuim topper. In onze 'Beste topmatras' blog staat een fijne traagschuim optie. 

beste koudschuim topper

Waar moet je op letten als je een koudschuim topper gaat kopen?

Bij het kopen van een koudschuim topper zijn er verschillende punten waar je op kunt letten. Om zo de kans op een goede aankoop te vergroten en je lekker slaapt. Hieronder heb ik een aantal punten gezet waar je op kunt letten: 

Dikte koudschuim topmatras

Koudschuim toppers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van enkele centimeters tot enkele tientallen centimeters. Een dikkere topper biedt over het algemeen meer demping en comfort.

Dichtheid celstructuur 

De dichtheid of densiteit van het koudschuim is belangrijk. Een hogere dichtheid duidt vaak op betere duurzaamheid en ondersteuning. Een hogere dichtheid kan geschikt zijn voor mensen met meer lichaamsgewicht, terwijl een lagere dichtheid comfortabeler kan zijn voor lichtere personen.

Hardheid koudschuim topmatras

Koudschuim toppers zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden, zoals zacht, medium en stevig. Kies op basis van je persoonlijke voorkeur en slaapstijl. Mensen met rugklachten kunnen bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een stevigere topper voor extra ondersteuning. Je kunt dan beter voor een wat dikkere topper gaan. 

Ventilatie koudschuim topmatras

Let op de ventilatie-eigenschappen van de topper. Koudschuim staat bekend om de goede ventilatie en luchtcirculatie. Wat kan helpen bij het reguleren van de temperatuur tijdens de slaap. Maar er zit wel een groot verschil tussen de koudschuim toppers onderling. 

HR waarde van de topper

De HR-waarde staat voor High Resilience (HR) en wordt gebruikt om de kwaliteit en dichtheid van schuimmaterialen, zoals HR koudschuim, aan te geven. Het geeft een indicatie van de veerkracht en duurzaamheid van het schuim. De beste koudschuim topper heeft over het algemeen een HR waarde van 45, 50, 55 of 60.  

beste koudschuim topper

Beste koudschuim matras

Naast de beste koudschuim topper, zijn er natuurlijk ook koudschuim matrassen. Ook deze matrassen verschillen enorm in kwaliteit en prijs. Wat de zoektocht naar het beste koudschuim matras lastig maakt. In onze lijst met Beste matrassen staan een paar goede opties! 

beste koudschuim topper

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze lijst met beste koudschuim toppers, heb ik meer lijsten online gezet met daarin mijn favorieten. Hieronder vind je er een aantal! 

Reacties
Categorieën