Top 5 Beste voetenwarmer 2024
06 januari 2024 

Top 5 Beste voetenwarmer 2024

Ben je op zoek naar de beste voetenwarmer van 2024? Dan zit je hier goed! Een voetenwarmer is heerlijk om onnodig koude voeten te vermijden, maar heeft ook veel andere voordelen. Namelijk pijnverlichting, verbetering van bloedcirculatie, ontspanning, therapeutisch gebruik en een betere slaapkwaliteit zijn allemaal effecten van een voetenwarmer. In deze blog vertellen we je alles over voetenwarmers. Wat is het precies, verschillende soorten voetenwarmers, waar moet je op letten bij het kopen van een voetenwarmer? Ook vertellen we je alles over onze Top 5 voetenwarmers!


Beste voetenwarmers

Geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje met onze top 5 beste voetenwarmers van 2024. 

 1. Auronic voetenwarmer
 2. Lopoleis voetenwarmer
 3. Alpina voetenwarmer
 4. Medisana voetenwarmer
 5. C-care voetenwarmer
 6. Inventum voetenwarmer

beste voetenwarmers

Meer over de beste voetenwarmers van 2024

Hieronder kun je meer lezen over de beste voetenwarmers. Bij het beoordelen hebben we gelet op aantal warmtestanden, oververhittingsbeveiliging, wasbaarheid, snoerlengte en garantie.

1. Auronic voetenwarmer

De voetenwarmer van Auronic heeft drie verschillende warmtestanden (laag, midden en hoog) en wordt binnen 5-15 minuten warm. De voetenwarmer is beveiligd tegen oververhitting en schakelt dan ook automatisch uit na 1.5 uur. 

De binnenkant van de voetenwarmer kun je los maken en wassen in de wasmachine. De voetenwarmer is unisex en geschikt tot maat 47. 

Over het algemeen zijn de reviews positief over deze voetenwarmer. Gebruikers vinden de voetenwarmer gebruiksvriendelijk, hij is snel op temperatuur en heeft een goede kwaliteit. Toch zijn er ook een paar gebruikers die zeggen dat hij niet echt warm wordt, maar de meeste gebruikers zijn meer dan tevreden over dit product. 

Voordelen

✔ 3 warmtestanden
✔ Snoerlengte 2.4 m
✔ Oververhittingsbeveiliging
✔ 1 jaar fabrieksgarantie
✔ Binnenhoes wasbaar

Nadelen

✖ Maximale schoenmaat 47
✖ Maar in één kleur verkrijgbaar

Auronic beste voetenwarmer

2. Lopoleis voetenwarmer

Deze fijne voetenwarmer van Lopoleis is snel opgewarmd en heeft maar liefst 6 verschillende warmtestanden. Door deze voetenwarmer krijg je heerlijke warme voeten. Het voordeel van deze voetenwarmer is dat je hem niet alleen voor koude voeten kan gebruiken, maar ook voor andere delen van je lichaam. Je kan hem bijvoorbeeld ook op je schoot of op je rug leggen. Dit kan bij andere elektrische voetenwarmers meestal niet. 

De voetenwarmer schakelt na 90 minuten automatisch uit door de hittebeveiliging. Ook kun je hem gebruiken tot schoenmaat 50. 

Het nadeel is dat deze voetenwarmer niet veel reviews heeft. Echter zijn de reviews wel zeer positief. De voetenwarmer werkt naar verwachting en gebruikers zouden hem aanraden aan anderen. Een ander nadeel is dat de voetenwarmer geen fabrieksgarantie heeft. 

Voordelen

✔ 6 warmtestanden
✔ Snoerlengte 2 m
✔ Oververhittingsbeveiliging
✔ Binnenhoes wasbaar
✔ Tot schoenmaat 50

Nadelen

✖ Geen fabrieksgarantie

lopoleis voeten verwarmen

3. Alpina elektrische voetenwarmer

De Alpina voetenwarmer is een elektrische voetenwarmer waar je beiden voeten tegelijkertijd in doet. De voetenwarmer wordt geleverd met een afstandsbediening en heeft drie verschillende warmtestanden waardoor je kan kiezen welke jij het meest fijn vindt. 

De veiligheid van de voetenwarmer is super goed. Hij schakelt na 90 minuten automatisch uit. Hij heeft verder geen timerfunctie. De binnenhoes kun je eruit halen en wassen. 

Over het algemeen zijn de reviews van de voetenwarmer positief. De meeste gebruikers vinden dat hij goed warm wordt, ook al zijn er een paar gebruikers die vinden dat dit minder het geval is. Gebruikers vinden de voetenwarmer handig in gebruik, een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft en dat hij handig in gebruik is. 

Voordelen

✔ 3 warmtestanden
✔ 2 verschillende kleuren beschikbaar
✔ Lage prijs
✔ Oververhittingsbeveiliging
✔ 2 jaar fabrieksgarantie
✔ Binnenhoes wasbaar

Nadelen

✖ Maximale schoenmaat 47
✖ Niet super stevig
✖ Snoerlengte 1 m

Alpina elektrische voetenwarmer

4. Medisana voetenwarmer

De Medisana voetenverwarmer heeft drie verschillende warmtestanden. De voetenwarmer schakelt vanzelf uit na 90 minuten en heeft verder geen timerfunctie. Hij is geschikt tot schoenmaat 46. De binnenhoes kun je eruit halen en in de wasmachine wassen. 

Er zijn nog niet heel veel reviews over deze voetenwarmer. Wel zijn ze allemaal positief. Volgens gebruikers is hij snel op temperatuur. Ook blijft hij nog lang warm als je hij is uitgeschakeld. 

Het nadeel is dat deze voetenwarmer van Medisana wat prijziger is vergeleken met de andere voetenwarmer van dit merk. Wel is deze versie een stuk steviger. 

Voordelen

✔ 3 warmtestanden
✔ Snoerlengte 1.6 m
✔ Oververhittingsbeveiliging
✔ 3 jaar fabrieksgarantie
✔ Binnenhoes wasbaar

Nadelen

✖ Maximale schoenmaat 46
✖ Maar in één kleur verkrijgbaar
✖ Prijzig

Medisana beste voetenwarmer

5. C-Care voetenwarmer

De voetenwarmer van Cresta care heeft drie verschillende warmtestanden en is verkrijgbaar in twee kleuren. Door deze voetenwarmer krijg je heerlijke warme voeten. Hij is gemaakt van Cosy Micro vezel polar fleece. Dit betekent dat hij heerlijk zacht is. De binnenhoes is wasbaar in de wasmachine. 

De voetenwarmer heeft een beveiligingssysteem waardoor hij na 90 minuten gebruik automatisch uitschakelt. Hij is opgewarmd na 5-15 minuten. Het product is TUV GS goedgekeurd en voldoet aan strenge kwaliteitsvoorschriften.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden over dit product. Er zijn 56 reviews geplaatst, waarvan 45 zeer positief. De meeste gebruikers vinden hem eenvoudig in gebruik, ze vinden dat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft en dat de warmte goed is. Toch gaan de meeste minder positieve reviews ook over de warmte. Gelukkig kun je hem binnen 30 dagen gratis retourneren, mocht je vinden dat hij niet warm genoeg wordt. 

Voordelen

✔ 3 warmtestanden
✔ Snoerlengte 1.8 m
✔ Oververhittingsbeveiliging
✔ 3 jaar fabrieksgarantie
✔ Binnenhoes wasbaar
✔ Tot maat 48

Nadelen

✖ Maar in één kleur verkrijgbaar

Cresta care voetenwarmer

6. Inventum voetenwarmer

De Inventum voetenwarmer heeft drie verschillende warmtestanden en een automatische uitschakeling na 90 minuten. Dit is de enige voetenwarmer met een leuk printje. De binnenhoes is wasbaar in de wasmachine.

De voetenwarmer heeft drie verschillende keurmerken: ISS, KEMA-keur en Öko-Tex 100. Dit betekent dat de voetenwarmer extreem veilig is. Ook bieden ze 5 jaar lang garantie. 

Gebruikers zijn zeer positief over deze voetenwarmer. Van de 36 reviews zijn er 31 positief. Hij warmt snel op en blijft goed warm. Ook zijn gebruikers blij met de lange garantie. De negatieve reviews gaan over dat hij niet warm genoeg wordt. Echter zijn hier bij elke voetenwarmer minder goede reviews over te vinden. 

Voordelen

✔ 3 warmtestanden
✔ Snoerlengte 2 m
✔ Oververhittingsbeveiliging
✔ 5 jaar fabrieksgarantie
✔ Binnenhoes wasbaar

Nadelen

✖ Niet geschikt voor grote maten (tot maat 46)

Inventum beste voetenwarmer

Wat is een voetenwarmer precies? 

Een voetenwarmer is een speciaal verwarmingsapparaat dat is ontworpen om warmte te geven aan voeten. Het doel is om de voeten comfortabel en warm te houden, vooral tijdens koude winterdagen. Voetenwarmers kunnen worden gebruikt in verschillende situaties, bijvoorbeeld binnenshuis. Maar sommige voetenwarmers zijn ook geschikt voor buiten. 

Is een voetenwarmer alleen voor koude voeten?

Nee, een voetenwarmer is niet alleen geschikt voor koude voeten. Vaak wordt een voetenwarmer wel geassocieerd met het verwarmen van kouden voeten, maar voetenwarmers kunnen ook nuttig zijn voor andere dingen, zoals: 

 • Pijnverlichting: voetenwarmers kunnen helpen bij bijvoorbeeld pijnlijke voeten, zoals spierpijn of kramp. 
 • Bloedcirculatie: voetenwarmers kunnen de bloedcirculatie verbeteren. Dit kan bijdragen aan het bevorderen van een gezonde bloeding. 
 • Ontspanning: voetenwarmers kunnen bijdragen aan een ontspannen gevoel na een lange dag staan. Ook kan het helpen bij het verminderen van stress en beter slapen. 
 • Therapeutisch gebruik: voetenwarmers kunnen worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een massage om ontspanning te bieden. 
 • Betere slaapkwaliteit: als je 's nachts snel last heb van koude voeten, kan een voetenwarmer bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. 

comfortabele voetenwarmer

Verschillende soorten voetenwarmers

Er zijn verschillende soorten voetenwarmers waar je uit kan kiezen. De populairste voetenwarmers zijn: 

 • Elektrische voetenwarmers: elektrische voetenwarmers worden aangedreven door batterijen of een andere elektrische stroombron. Ze zijn er in verschillende vormen; inlegzolen, sokken of apparaten. 
 • Chemische voetenwarmers: dit zijn wegwerpbare warmtekussentjes. Deze worden geactiveerd door ze te kneden. Ze kunnen warmte genereren door een mengsel van chemicaliën dat een reactie veroorzaakt. Ze blijven vaak een paar uur warm. 
 • USB-voetenwarmers: deze voetenwarmers worden aangesloten op een USB-poort of een draagbare oplader. Ze zijn vaak ontworpen als zachte kussentjes waar je je voeten op kan plaatsen. 
 • Verwarmde sloffen: dit zijn sloffen met ingebouwde verwarmingselementen die je voeten warm houden. 
 • Verwarmde massagematten: deze worden vaak gecombineerd met massagetechnieken om ontspanning voor de voeten te bieden. 

beste voetenwarmer van 2023

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetenwarmer?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je van plan bent een voetenwarmer aan te schaffen: 

 1. Warmte-instellingen: let op de warmte die het product geeft. Sommige voetwarmers geven minder goede warmte dan andere. 
 2. Zuinigheid: let op het verbruik van verschillende apparaten. Sommige verbruiken veel meer energie dan andere. Het zou zonde zijn als je een apparaat koopt die veel energie slurpt. 
 3. Met of zonder snoer: het is een stuk praktischer om een voetenwarmer zonder snoer aan te schaffen. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met een snoer die in het stopcontact moet, maar kun je hem makkelijk overal gebruiken. 
 4. Beveiliging tegen oververhitting: let op beveiliging tegen oververhitting. Zonder timerfunctie is de kans op oververhitting groter. 
 5. Aantal warmtestanden: let op het aantal warmtestanden die de voetenwarmer heeft. Ik kan uit ervaring spreken dat dit iets is wat een voetenwarmer echt moet hebben. 
 6. Maat: sommige voetenwarmers zijn universeel, en bij andere kun je een maat kiezen. Let er dus altijd op of je een maat kunt kiezen en of de voetenwarmer geschikt is voor jou. 

goede voetenwarmer

Is warmte goed voor je voeten? 

Ja, over het algemeen is warmte goed voor je voeten. Warmte is niet alleen lekker voor koude voeten, maar helpt ook bij het verbeteren van bloedcirculatie, pijnverlichting, ontspanning, stressvermindering, verbeterde flexibiliteit. 

Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je voeten niet té heet worden. Overmatige verhitting kan huidverbranding of andere ongewenste effecten veroorzaken. 

Zijn voetenwarmers veilig om te gebruiken?

Ja, voetenwarmers zijn veilig om te gebruiken. Het is extra veilig als een voetenwarmer een oververhittingsbeveiliging hebben. Let daarnaast wel altijd op de volgende dingen: geen huid op huidcontact, vermijd oververhitting, neem regelmatig pauzes, slaap niet met voetenwarmers en lees altijd de instructies voor je de voetenwarmer gebruikt. 

Zijn voetenwarmers milieuvriendelijk?

De milieuvriendelijkheid van voetenwarmers varieert afhankelijk van het type voetenwarmer en de materialen die worden gebruikt: 

 • Wegwerp Chemische Voetenwarmers: Deze warmers bevatten meestal chemicaliën die reageren om warmte te genereren. Ze zijn handig en effectief, maar ze zijn vaak niet milieuvriendelijk vanwege het gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen en het feit dat ze na gebruik als afval moeten worden afgevoerd. 
 • Elektrische Voetenwarmers: Afhankelijk van hoe ze worden aangedreven, kunnen elektrische voetenwarmers een lagere impact hebben dan wegwerpvarianten. Als ze worden gevoed door oplaadbare batterijen of een energiezuinige stroombron, kunnen ze duurzamer zijn. Sommige modellen zijn ook ontworpen met duurzame materialen en energie-efficiëntie in gedachten.
 • Herbruikbare Voetenwarmers: Sommige herbruikbare voetenwarmers bevatten gel of korrels die warmte vasthouden en kunnen worden gereactiveerd door ze te verwarmen in kokend water. Deze kunnen milieuvriendelijker zijn dan wegwerpvarianten, omdat ze meerdere keren kunnen worden gebruikt voordat ze moeten worden vervangen.

Misschien vind je dit ook interessant

Van meerdere slaap gerelateerde producten hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet. Je leest ze hieronder:

Over de schrijver
Hi. Ik ben Odile! Zelf hecht ik veel waarde aan een goede nachtrust. Daarom deel ik bij Slaapmanieren graag mijn reviews en handige tips om jou te helpen beter te kunnen slapen!
Reactie plaatsen