Beste Tempur matras (top 4)
13 januari 2024 

Beste Tempur matras (top 4)

Wil je een Tempur matras kopen, maar ben je er nog niet helemaal uit welke je dan het beste kunt kiezen? Wij hebben een aantal Tempur matrassen uitgeprobeerd en maakte een Top 4 'Beste Tempur matras'. Hierbij hebben we gelet op prijs-kwaliteit verhouding, geschikt op verschillende slaaphoudingen en positieve ervaringen. Hieronder lees je welke Tempur matrassen wat ons doorkunnen als beste Tempur matras!

Samenvatting beste Tempur matrassen 2024

Heb je geen tijd, of zin, om de hele blog door te lezen, maar ben je wel benieuwd naar onze beste Tempur matrassen Top 4? Hieronder lees je een samenvatting! We geven voorbeelden van: het beste zachte Tempur matras, het beste stevige Tempur matras, het beste medium stevige Tempur matras en het beste betaalbare Tempur matras.

beste tempur matras

1. Tempur Cloud matras

Ben je op zoek naar een zacht matras? Dan zou ik voor het Tempur cloud matras gaan. Het is een zacht matras, dat wel genoeg ondersteuning biedt. Het matras is namelijk gemaakt van zowel het kenmerkende Tempur materiaal (visco elastisch traagschuim) als een extra zachte bovenste laag.

Dit materiaal vormt zich naar de contouren van je lichaam, waardoor alle drukpunten goed worden opgevangen. En het matras, ondanks de zachtheid, genoeg ondersteunt. Een ander groot voordeel is dat het matras een afneembare hoes heeft die je kunt wassen op 60 graden. Op die manier houd je het matras dus lekker fris!

Wij hebben dit matras zelf een halfjaar mogen uitproberen en vonden het heerlijk slapen. Ik houd sowieso van een wat zachter matras en vond het echt precies goed qua stevigheid. Het is niet zo dat het inzakt, wat ik ook wel eens gehad heb bij een zacht matras. Verder bleef het matras goed op onze boxspring liggen en werd het niet warm in de zomermaanden. Kortom, wil je dat jouw nieuwe matras zacht ligt maar wel voldoende stevigheid biedt? Dan is het Tempur Cloud matras zeker het proberen waard!

Kenmerken

 • Materiaal matras: traagschuim matras
 • Materiaal buitenkant: 99.9% polyester en 1% elastaan
 • Afneembare hoes: ja
 • Hardheid: zacht
 • Slaaphouding: rug, zij, buik
 • Hoogte: 19 cm

beste tempur matras

2. Tempur original matras Elite Cooltouch

Ben je op zoek naar een wat steviger matras? Dan zou ik voor dit Elite Cooltouch matras van Tempur gaan. Het materiaal reageert op jouw gewicht, temperatuur en lichaamsvorm. Hierdoor biedt het matras comfort en steun dat precies op jouw slaaphouding is afgestemd! Een ander groot voordeel aan dit Tempur matras is dat het goed ventileert. Vandaar ook de naam cooltouch. Wat het een extra geschikt matras maakt voor als je het 's nachts snel heet hebt. 

Mijn ouders hebben dit Tempur Original matras op de logeerkamer liggen, waardoor ik het matras een weekendje kon uitproberen. Zelf vind ik zachte matrassen vaak lekkerder slapen dan harde matrassen. Maar tegelijkertijd word ik ook vaak wakker met een zere rug als het matras té zacht is en hierdoor inzakt. Ik was daarom ook heel benieuwd. 

Wat mij meteen opviel aan het Tempur original Elite matras, was de stevigheid. Zodra je op het matras gaat liggen is het niet zo dat het matras erg inzakt, maar toch voelt het zacht aan. Wanneer je namelijk op het matras ligt, ontstaat er een soort afdruk van je lichaam. Het Tempur matras past zich als het waren aan. Hierdoor zakt het matras eigenlijk precies op de goede plekken in. Wat mij betreft dus een fijn matras als je houdt van een wat steviger matras! 

Kenmerken

 • Materiaal matras: traagschuim matras
 • Materiaal buitenkant: 99.9% polyester en 1% elastaan
 • Afneembare hoes: ja
 • Hardheid: stevig
 • Slaaphouding: rug, zij, buik
 • Hoogte: 25 cm

beste tempur matras

3. Tempur Sensation matras

Ben je er nog niet helemaal uit of je nou de voorkeur geeft aan een zacht matras of stevig matras? Dan is het Tempur Sensation matras een goede optie! Het gaat namelijk om een matras dat niet te hard is, maar ook niet te zacht. Het zit er eigenlijk precies tussenin met een medium hardheid.

Wat het heel geschikt maakt voor mensen die niet per se de voorkeur geven aan hard of zacht. Of niet goed weten wat het beste bij hun slaaphouding past. Het matras bestaat uit meerdere lagen van verschillende materiaal. Namelijk: traagschuim van DuraBase technology, Tempur Support traagschuim en nog een toplaag. Hierdoor profiteer je ook van de verschillende hardheden en voordelen van de materialen. 

Ik las ook dat het matras door de Nederlandse en Belgische consumentenbond verkozen is tot het beste matras van 2021. Met name omdat het matras past bij verschillende voorkeuren en slaaphoudingen. Kortom, ook het Tempur Sensation matras verdient zeker een plek in onze beste Tempur matrassen Top 4. En is met name geschikt voor mensen die niet met 100% zekerheid weten of ze van een zacht matras of hard matras houden.

Kenmerken

 • Materiaal matras: traagschuim matras
 • Materiaal buitenkant: 99.9% polyester en 1% elastaan
 • Afneembare hoes: ja
 • Hardheid: medium
 • Hoogte: 25 cm

beste tempur matras

4. Tempur Ease matras

Ben je op zoek naar een betaalbaar matras uit het Tempur assortiment? Dan zou ik voor het Tempur Original Ease matras gaan. Dit is het goedkoopste Tempur Matras uit het assortiment dat wel aan al onze eisen voldeed. 

Het Tempur Ease matras is gemaakt van hetzelfde NASA traagschuim, net als alle andere Tempur matrassen. Alleen is het matras wat dunner. Maar doordat het matras uit twee afzonderlijke traagschuim lagen bestaat plus een toplaag, biedt het matras wel voldoende ondersteuning en stevigheid.  

En daarom een goede budget optie! Althans de matrassen van Tempur blijven natuurlijk prijzig, maar ten opzichte van de rest wel een verschil in prijs. Daarnaast mag je ook op dit matras weer proefslapen, waardoor je dus kunt uitproberen of het matras past bij jouw slaaphouding en voorkeuren. 

Kenmerken

 • Materiaal matras: traagschuim matras
 • Materiaal buitenkant: 99.9% polyester en 1% elastaan
 • Afneembare hoes: ja
 • Hardheid: medium 
 • Hoogte: 18 cm

beste tempur matras

Wat zijn Tempur matrassen?

Tempur-matrassen is een specifiek type matras dat oorspronkelijk is ontwikkeld door Tempur-Pedic. De matrassen zijn genoemd naar het belangrijkste materiaal waaruit ze zijn gemaakt, namelijk: TEMPUR-schuim. Een merknaam voor visco-elastisch schuim. De Tempure matrassen zijn wereldwijd populair. Net als de tempur boxsprings, andere Tempur bedden en Tempur kussens. Typische kenmerken van Tempur-matrassen zijn:

Traagschuim

Tempur-matrassen bestaan uit visco-elastisch schuim. Een visco elastische matras past zich aan de contouren van je lichaam, zodra er druk op het matras wordt uitgeoefend. Dit zorgt voor een goede ondersteuning en vermindert drukpunten. Wat kan resulteren in een betere nachtrust.

Duurzaam

Over het algemeen zijn Tempur-matrassen duurzaam. Wat betekent dat ze gedurende vele jaren comfort en ondersteuning kunnen bieden, zonder in te zakken. En dus ook langer mee gaan. Ze zijn weliswaar wat duurder in aanschaf, maar op lange termijn valt de prijs hierdoor vaak mee. 

beste tempur matras

Beperkte bewegingsoverdracht

Het visco-elastische schuim in Tempur-matrassen heeft de eigenschap om beweging op het matras te verminderen. Dit betekent dat de bewegingen van je partner 's nachts minder merkbaar zijn aan jouw kant van het bed, waardoor je minder snel wakker wordt. Ideaal voor de lichte slapers onder ons! 

Allergievriendelijk

Tempur-matrassen zijn doorgaans hypoallergeen. Volgens het merk betekent dit ze minder gevoelig zijn voor huisstofmijt en andere allergenen in vergelijking tot traditionele matrassen. Wel is het goed om te weten dat merken zelf mogen bepalen of iets hypoallergeen is of niet. Het is namelijk een onbeschermde term. Dit maakt de belofte natuurlijk veel minder geloofwaardig. Wel hebben vrijwel alle matrassen van Tempur een wasbare hoes, waardoor je kunt stellen dat ze hier zeker rekening mee houden!

Veel verschillende modellen

Een ander typisch kenmerk is dat Tempur verschillende matrasmodellen aanbiedt. Om zo ook aan diverse voorkeuren en slaapbehoeften te voldoen, waaronder opties met verschillende mate van stevigheid, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Tegelijkertijd maakt dit het vinden van het perfecte matras natuurlijk ook lastig. Hopelijk kan onze Top 4 Beste Tempur matrassen hierbij helpen!

beste tempur matras

Waarop letten Tempur matras kopen?

Net als bij andere matrassen geldt ook bij het kopen van een Tempur matras dat je op een aantal dingen kunt letten. Om zo de kans op een goede koop te vergroten. Hieronder hebben wij een aantal punten gezet, waar wij op zouden letten bij het kopen van een nieuwe Tempur matras. Deze punten hebben wij ook meegenomen in het samenstellen van deze Top 4 Beste Tempur matrassen.

Bepaal je slaaphouding

Iedereen heeft weer een andere slaaphouding voorkeur. Het is belangrijk om van te voren even na te gaan hoe je meestal slaapt. Is dit je rug? Zij? Vooral je buik? Of lig je eigenlijk altijd anders? Door dit van te voren te bepalen, kun je ook precies een matras kiezen dat bij jouw slaaphouding past. Zo geven zijslapers vaak de voorkeur aan een matras met zachtere delen met drukverlagende eigenschappen. Terwijl rugslapers juist vaak baat hebben aan een steviger matras.

Stevigheid

Ook de stevigheid van het matras is ontzettend belangrijk. Je hebt zachte matrassen, maar ook hele stevige. Je persoonlijke voorkeur speelt hierin een belangrijke grote rol. Probeer matrassen uit in de winkel of kies voor een matras waarop je mag proefslapen. Bij Tempur geldt vrijwel altijd een aantal nachten proefslapen. De Tempur Original matrassen uit het assortiment zijn de beste keuze als je graag wilt kiezen voor een stevige variant. Of bekijk dan hier onze top 3 Beste stevige matrassen.

Lichaamsgewicht

Ook je lichaamsgewicht kan van invloed zijn op het type matras dat het meest geschikt is voor jou. Zo hebben mensen met een wat hoger lichaamsgewicht baat bij een steviger matras. Om zo voldoende ondersteuning te krijgen. Terwijl mensen met een lager lichaamsgewicht juist vaak lekkerder slapen op een zacht matras.

Type matras

Naast het meenemen van je slaaphouding, lichaamsgewicht en stevigheid is het ook belangrijk om van te voren je type matras te bepalen. Wil je een traagschuim matras, latex matras, luchtmatras etc. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten matrassen, met allemaal ook weer hun eigen voor,- en nadelen. De Tempur matrassen staan vooral bekend om hun schuim.

Onderhoud en reiniging

Overweeg hoe gemakkelijk het matras schoon te maken is en of het bijvoorbeeld een afritsbare hoes heeft die gewassen kan worden. Als je allergieën hebt, is het fijn om voor een matrashoes te gaan dat van materiaal is gemaakt dat allergenen makkelijker tegenhoudt.  

Budget

Ook je budget is natuurlijk belangrijk. Bepaal je daarom van te voren wat je aan je matras wilt uitgeven. Matrassen variëren namelijk sterk in prijs, dus er zijn opties beschikbaar voor verschillende budgetten. Een Tempur matras is over het algemeen niet het meest goedkope matras, maar ze gaan we ontzettend lang mee. Op die manier is de prijs kwaliteit verhouding op lange termijn wel erg goed.

Proefperiode en garantie

Controleer of de fabrikant of verkoper een proefperiode of retourbeleid aanbiedt, zodat je het matras thuis kunt uitproberen. En natuurlijk kunt beslissen of het aan je verwachtingen voldoet. Let ook op de garantievoorwaarden om ervoor te zorgen dat je gedekt bent in geval van fabricagefouten. Op de Tempur matrassen geldt geen garantie periode van 10 jaar. 

Ondersteuning en comfort

Zorg ervoor dat het matras de juiste balans biedt tussen ondersteuning en comfort. Een goede ondersteuning helpt om rug- en gewrichtspijn te voorkomen, terwijl comfort bijdraagt aan een goede nachtrust.

beste tempur matras

Hoe lang gaat een Tempur matras mee?

Tempur-matrassen hebben doorgaans de reputatie van duurzaamheid en gaan over het algemeen langer mee dan veel andere matrassen. Toch kan de exacte levensduur van een Tempur-matras variëren. Dit wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het specifieke model van het matras, de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de intensiteit van het gebruik en de mate van zorg die eraan wordt besteed.

In het algemeen mag je verwachten dat een Tempur-matras ergens tussen de 7 en 10 jaar meegaat voordat het aan vervanging toe is. Als je echter goede zorg draagt voor je matras, is het mogelijk dat het langer meegaat dan deze typische levensduur. Daarnaast zijn er ook dingen die je kunt doen om het Tempur matras langer mee te laten gaan.

Bijvoorbeeld door een matrasbeschermer te gebruiken, vlekken voorzichtig schoon te maken, het matras niet te buigen of knikken, het matras op een stevig onderstel te leggen en het matras niet om te draaien. Tempur matrassen kun je beter van hoofd,- naar voeteneinde draaien. En niet helemaal om te draaien, zoals je met veel andere matrassen wel doet.

beste tempur matrassen

Voordelen Tempur matras

Tempur-matrassen hebben zowel voor,- als nadelen. En welke matras keuze het beste voor jou is, hangt af van je individuele voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele van de voordelen van Tempur matrassen. Dit zijn de voordelen die wij zelf zien: 

Goede drukverlichting

Tempur-matrassen passen zich aan de contouren van je lichaam aan en bieden gelijkmatige ondersteuning, waardoor drukpunten verminderen. Dit kan heel comfortabel zijn voor mensen met gewrichts- of rugproblemen.

Demping beweging

Een ander groot voordeel aan de Tempur-matrassen is het feit dat ze beweging isoleren. Dit betekent dat ze de overdracht van beweging verminderen. Hierdoor zal je veel minder snel opmerken dat je partner 's nachts beweegt, waardoor je ook minder snel verstoord wordt. Dit maakt de Tempur matrassen extra fijn voor lichte slapers.

Duurzaam

Tempur-matrassen staan bekend om hun duurzaamheid en kunnen vele jaren meegaan zonder merkbare kwaliteitsvermindering. Veel Tempur-matrassen zijn hypoallergeen en minder vatbaar voor huisstofmijt en allergenen dan traditionele matrassen.

Diverse modellen

Het laatste voordeel aan de Tempur matrassen is dat het onwijs veel verschillende matras modellen aanbiedt. Op die manier is er voor bijna iedereen een geschikt model te vinden dat precies past bij jouw persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften.

tempur matras

Nadelen Tempur matras

Ondanks de voordelen van een tempur matras en het opstellen van deze Top 4 Beste Tempur matrassen, zijn er natuurlijk ook nadelen. Hieronder lees je een aantal nadelen. Dit zijn nadelen die wij zien en zijn dus ook persoonlijk:

Relatief hoge prijs

Tempur-matrassen hebben een relatief hogere prijs. Wat voor sommige mensen een belemmering kan vormen voor de aanschaf. Daar tegenover staat wel dat de matrassen van Tempur relatief lang mee gaan en er een garantie van minimaal 10 jaar op zit. Hierdoor is de aanschaf relatief duur, maar op lange termijn is de prijs-kwaliteit verhouding wat ons betreft erg goed.

Gewenning

Sommige mensen moeten wennen aan het gevoel van traagschuim. Waar de Tempur matrassen van gemaakt zijn. Vooral omdat traagschuim de neiging heeft zich naar het lichaam te vormen. Dit is wennen, omdat het anders aanvoelt dan een 'standaard' zacht matras of stevig matras. Voor je lichaam en slaaphouding is dit wel beter. 

Gewicht

Tempur-matrassen zijn doorgaans zwaarder dan traditionele matrassen. Dit kan het draaien en verplaatsen van het matras lastiger maken. Wel vinden wij dat dit ook meteen een voordeel heeft. Namelijk; het matras verschuift hierdoor niet en blijft zelfs op onze boxspring goed op z'n plaats liggen.

tempur matras

Moet je een Tempur matras draaien?

Een groot verschil met veel andere matras merken is dat je een Tempur-matras niet hoeft te draaien. De Tempur matrassen zijn namelijk ontworpen om eenzijdig te worden gebruikt. Dit betekent dat je ze niet periodiek hoeft om te draaien of te keren om zo de levensduur van het matras te behouden.

In plaats van draaien, kun je het Tempur-matras wel af en toe van hoofdeinde naar voeteinde te verplaatsen. Dit kan helpen om de slijtage gelijkmatiger te verdelen en de levensduur van het matras te verlengen. Maar dit is volgens het merk niet noodzakelijk.

Het is wel belangrijk om te weten dat de specifieke onderhoudsinstructies kunnen variëren. Afhankelijk van het specifieke model van je Tempur-matras en de aanbevelingen van de fabrikant. Daarom is het raadzaam om de gebruiksaanwijzing van je Tempur-matras goed te lezen voor specifieke verzorgingsinstructies die van toepassing zijn op jouw model. Over het algemeen vereisen Tempur-matrassen echter veel minder onderhoud dan traditionele matrassen, dus dat is een pluspunt!

beste tempur matras

Wat kost een Tempur matras?

De kosten van een Tempur-matras kunnen aanzienlijk verschillen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het exacte model, de matrasgrootte, prijsverschillen per regio en eventuele extra functies of accessoires die ermee worden geleverd.

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat Tempur Original matrassen tot de duurdere opties behoren in vergelijking tot andere matrassen merken. De beste Tempur matrassen kosten snel al 2000 euro. Toch vinden wij Tempur matrassen kopen het zeker waard, omdat ze lang mee gaan en onwijs lekker liggen. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke optie? Dan is het Tempur Ease matras wat ons betreft de beste keuze. 

beste tempur matras

Onze Tempur matras ervaringen

We hebben helaas geen Tempur matras ervaringen met alle matrassen, maar wel een aantal waarvan twee verschillende Tempur matrassen deze top 4 gehaald hebbeen. Namelijk: het Tempur Original Elite Cooltouch matras en Tempur Original Cloud matras. Beide zijn traagschuim matrassen en bieden een uitstekende lichaamsondersteuning. Zonder hierbij te hard aan te vullen.

Helaas heb ik nog geen andere Tempur producten getest. Maar zodra ik dit wel gedaan hebben, zal ik hier zeker weer een blog over online zetten. Denk bijvoorbeeld aan een Tempur topper, Tempur boxspring, Tempur bed of Tempur kussen.

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze Top 4 Beste Tempur matrassen hebben we meer lijstjes met favoriete slaapproducten online gezet: 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen