Beste verduisterende gordijnen 2024
25 januari 2024 

Beste verduisterende gordijnen 2024

Het aanbod aan verduisterende raamdecoratie is enorm. Wat de zoektocht naar de beste verduisterende gordijnen lastig maakt. Zeker als je op zoek bent naar zogeheten black out gordijnen is dit vaak een uitdaging. Daarom ging ik op zoek! In deze blog vind je vier gordijnen die wat mij betreft zeker doorkunnen als de beste verduisterende gordijnen van dit moment. 

Samenvatting beste verduisterende gordijnen

Heb je geen zin of tijd om mijn hele blog door te lezen? Geen probleem! Hieronder heb ik een samenvatting gezet. Bij het zoeken naar de beste verduisterende gordijnen, heb ik vooral gelet op: materiaal van de stof, de verduisteringsgraad, de prijs en ervaringen van anderen. 

beste verduisterende gordijnen

1. Mesa Living verduisterende gordijnen

Het verduisterende gordijn van Mesa Living verdient zeker een plek in deze 'beste verduisterende gordijnen top 5'. Het gordijn biedt niet alleen een goede nachtrust, maar geeft ook weer een vleugje luxe aan je kamer. De hoge dichtheid van de gebruikte stof zorgt voor een goede blokkering van het licht, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor vroege zonnestralen.

Maar het verduisterend gordijn heeft niet alleen een verduisterende werking. Ook een isolerende werking en geluid dempende werking. De verduisterende stof zorgt namelijk automatisch dat geluid van buitenaf beter wordt tegengehouden, maar ook warmte wordt weggehouden. 

Daarnaast maakt het kant-en-klare ontwerp de installatie van deze verduisterende gordijnen ook weer snel en eenvoudig, waardoor je direct kunt genieten van de voordelen van optimale verduistering. De toevoeging van 20 metalen haken maakt de installatie ook eenvoudig. Kortom, ook weer een aanrader! Houd er rekening mee dat de gordijnroede niet is inbegrepen bij dit verduisterend gordijn.

Eigenschappen verduisterend gordijn

 • Patroon: effen verduisterende gordijnen
 • Afwerking: semi-glans
 • Afmeting: 150 x 250cm en 300 x 250cm
 • Kleuren: 4 verschillende kleuren
 • Lichtdoorlaatbaarheid: Semi Verduisterend
 • Verduisteringsfactor (1-10): onbekend
 • Samenstelling materiaal: 100% polyester

beste verduisterende gordijnen

2. Maroyathome verduisterende gordijnen

Ook verduisterende gordijnen van Maroyathome zijn zeker de moeite waard als je op zoek bent naar de beste verduisterende gordijnen! Met name de George-lijn scoort hierin erg goed. Zo hebben de gordijnen een verduisteringsfactor van 9,2. Wat echt hoog is voor verduisterende gordijnen. Het zijn bijna black out gordijnen. Deze hebben een score van 10.

De hoge mate van verduistering komt met name door de zwarte achterkant. Dit blokkeert het licht, maar heeft ook een isolerende functie. Zowel voor temperaturen als voor geluid. Ideaal als je een lichte slaper bent en snel last hebt van omgevingsgeluiden. 

Het is overigens niet zo dat gordijnen het geluid van enkelglas volledig kunnen tegengaan, maar ze compenseren het weldegelijk. Daarnaast zou je ook kunnen zeggen dat de isolerende wering van het verduisterende gordijn, bijdraagt aan een meer energiezuinige leefomgeving. 

Verder gaat het ook hierbij weer om een verduisterend gordijn dat kant-en-klaar wordt geleverd. De plooiband maakt het makkelijk te installeren. Ook is het gordijn zowel op een rail als roede te bevestigen. Wat natuurlijk handig is. Kortom, ook deze gordijnen van Maroyathome zijn wat mij betreft een aanrader! 

Eigenschappen verduisterend gordijn

 • Patroon: effen verduisterende gordijnen
 • Afwerking: glans
 • Afmeting: 150x250 cm
 • Kleuren: 8 verschillende kleuren
 • Lichtdoorlaatbaarheid: verduisterend
 • Verduisteringsfactor (1-10): 9,2
 • Samenstelling materiaal: 100% polyester (4 laags)

beste verduisterende gordijnen

3. Home of Curtins verduisterend gordijn

Het laatste gordijn uit deze 'beste verduisterende gordijnen top 5' is ook weer van het merk Home of Curtins. Alleen gaat het om een andere lijn. Namelijk de Elsa-lijn. Met een indrukwekkende verduisteringsfactor van 8,5 biedt dit gordijn een goede bescherming tegen ongewenst licht. En creëert zo een fijne, donkere (slaap)kamer.

De drielaags geweven structuur van het gordijn, hoge draaddichtheid en  A+++ kwaliteit (260 GSM) staan garant voor duurzaamheid en effectieve verduistering. Bovendien is het gordijn nagewassen om krimp te minimaliseren. Daarnaast is ook dit gordijn weer OEKO TEX 100 gecertificeerd. Wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen.

De afwerking met blinde lussen aan de achterkant van de plooiband maakt het ophangsysteem makkelijk en voor verschillende systemen beschikbaar. Kortom, ook het Home of Curtains ELSA gordijn combineert stijl, functionaliteit en veiligheid, waardoor het een goede optie is als je op zoek bent naar de beste verduisterende gordijnen van dit moment!

Eigenschappen verduisterend gordijn

 • Patroon: effen verduisterende gordijnen
 • Afwerking: Semi-glans
 • Afmeting: 300x250 cm
 • Kleuren: 16 verschillende kleuren
 • Lichtdoorlaatbaarheid: Semi Verduisterend
 • Verduisteringsfactor (1-10): factor 6
 • Samenstelling materiaal: 100% polyester

verduisterend gordijn

4. Bloom the Room Verduisterend rolgordijn

Ben je specifiek op zoek naar verduisterend rolgordijnen? Dan kan ik de rolgordijnen van Bloom The Room aanraden! Niet alleen omdat de rolgordijnen heel makkelijk te monteren zijn (zelfs mij lukte het) maar ook omdat ze een hele chique uitstraling geven. 

Wij hebben ze vaak een beetje half naar beneden hangen, wat een strakke uitstraling aan onze slaapkamer geeft. Daarnaast doen ze ook zeker wat ze beloven, namelijk: verduisteren. Dit komt deels door de kleur, maar ook zeker door de stof. Verder is het rolgordijn relatief laag geprijsd als je kijkt naar verduisterende raamdecoratie in het algemeen. 

beste verduisterend rolgordijn

5. Home of Curtains verduisterende gordijnen

Als je op zoek bent naar de beste verduisterende gordijnen zijn deze gordijnen van Home of Curtains zeker een goede optie! Ik heb specifiek de Ruben-serie uitgekozen, omdat dit kant-en-klare verduisterende gordijnen zijn met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zo is de stof van het gordijn gemaakt van hoogwaardig 100% polyester met een semi-glanzende afwerking. De verduisterende stof scoort 8 op een schaal van 10. Daarnaast is het gordijn in drie lagen geweven, waarbij de middelste verduisterende voering zwart is. Dit absorbeert de lichtinval voor 70%. Maar heeft tegelijkertijd ook een isolerende werking, tocht werende werking én geluidwerende werking

Ideaal voor in de slaapkamer dus! Daarnaast ziet het verduisterende gordijn er wat mij betreft ook chique uit. Het gordijn heeft een dubbele plooi en is voorzien van ringen waarmee het eenvoudig kan worden opgehangen aan een roede of stang. Het geeft een luxe uitstraling aan je (slaapkamer) en ik denk ook dat het in vrijwel ieder interieur past, omdat het in veel verschillende kleuren te koop is!

Eigenschappen verduisterend gordijn

 • Patroon: effen verduisterende gordijnen
 • Afwerking: Semi-glans
 • Afmeting: 300x250 cm
 • Kleuren: 17 verschillende kleuren
 • Lichtdoorlaatbaarheid: Semi Verduisterend
 • Verduisteringsfactor (1-10): factor 6
 • Samenstelling materiaal: 100% polyester

verduisterend gordijn

Wat zijn verduisteringsgordijnen?

Als je op zoek bent naar een vrij makkelijke manier om je slaapkamer lekker donker te maken, zijn verduisterende gordijnen vaak dé oplossing! Een verduisterend gordijn is speciaal ontworpen met één doel voor ogen: het tegenhouden van zoveel mogelijk licht.

Of je nu een vroege vogel bent die overdag wil slapen of gewoon op zoek bent naar een manier om hinderlijk zonlicht te vermijden, verduisteringsgordijnen bieden een praktische oplossing. De gordijnen bestaan uit relatief dichte stoffen of materialen die licht blokkeren. De gevoerde verduisterende stof zorgt zo voor een donkere kamer. Zelfs midden op de dag.

Verduisterende gordijnen zijn zowel verkrijgbaar als kant-en-klare gordijnen als verduisterende gordijnen op maat. Wanneer je voor verduisterende gordijnen op maat kiest, ben je vrijwel altijd duurder uit. Ook kun je kiezen uit verduisterende gordijnen die een deel van de lichtinval blokkeren als het gehele licht (black out gordijnen). Of voor verduisterende rolgordijnen. 

beste verduisterende gordijnen

Voordelen verduisterende gordijnen

Maar de voordelen achter verduisterende gordijnen stoppen hier niet. Er zijn nog meer voordelen die verduisterende gordijnen zo populair maken. Hieronder heb ik er een aantal gezet! Onderstaande punten gelden eigenlijk voor vrijwel alle vormen van verduisterende raamdecoratie. Ook voor rolgordijnen bijvoorbeeld. 

1. Lichtblokkering

Verduisteringsgordijnen zijn slim ontworpen om zoveel mogelijk licht buiten te houden. Oftewel, te verduisteren. Perfect voor diegenen die willen genieten van een goede nachtrust waar fel zonlicht gewoonweg storend is. Je hebt zelf verduisterende gordijnen die 100% lichtinval blokkeren. Deze noem je ook wel black out gordijnen.

2. Isolatie

Naast het blokkeren van licht, geven verduisterende gordijnen automatisch ook thermische isolatie. Oftewel, ze beschermen de kamer tegen kou van buitenaf, maar houden de verwarmingswarmte in de kamer ook langer vast. Is het erg warm buiten? Dan zorgen de verduisterende voor het koel houden van de slaapkamer, omdat felle zonnestralen worden geblokkeerd.

3. Privacy

Gordijnen en raamdecoratie in het algemeen hebben natuurlijk ook een privacy werking. Ze zorgen er tenslotte voor dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Toch laten sommige gordijnen nog wel wat door, zodra het licht aan staat. Bij gordijnen met een 100% verduisterende voering (black out) is dit niet het geval. Ook met het licht aan, laten zij niets zien.

4. Geluidsabsorptie

Wat ik zelf een groot voordeel vind aan verduisterende gordijnen is dat de verduisterende voering ook kan zorgen voor een geluidsabsorberende werking. Ze zorgen er voor dat storende geluiden van buitenaf minder makkelijk naar binnen komen. Ideaal als je in de stad woont of aan een drukke straat.

De keuze in stijlen, kleuren en maten van verduisterende raamdecoratie maakt het gemakkelijk om verduisteringsgordijnen te vinden die in jouw interieur past. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze look of een meer eigentijds design, verduisteringsgordijnen bieden een veelzijdige en functionele oplossing voor elke kamer in huis!

beste verduisterende gordijnen

Witte verduisterende gordijnen

Ben je op zoek naar een manier om je ruimte te voorzien van zowel stijl als functionaliteit? Dan zijn witte gordijnen met een verduisterende stof misschien een goede optie! Witte verduisterende gordijnen bieden de perfecte combinatie van zowel verduistering als een frisse uitstraling in je slaapkamer. 

Deze specifieke variant van verduisteringsgordijnen zijn speciaal ontworpen om niet alleen effectief licht tegen te houden, maar ook om een heldere en lichte kamer te creëren. Net als andere verduisterende gordijnen zijn witte varianten verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en ontwerpen. 

Dit geeft je de mogelijkheid om ze aan te passen aan je persoonlijke smaak en de algehele inrichting van de ruimte. Bij het maken van de juiste keuze is het wel belangrijk om extra aandacht te besteden aan de mate van verduistering. Bij witte verduisterende raamdecoratie is de effectiviteit van verduistering namelijk minder vanzelfsprekend dan bij donkere gordijnen. 

beste verduisterende gordijnen

Voordelen witte verduisterende gordijnen

Persoonlijk vind ik witte gordijnen super mooi. Zeker in je slaapkamer, omdat ze automatisch een soort fris en ´clean´ gevoel uitstralen. Hieronder heb ik een aantal voordelen gezet van witte verduisterend gordijnen! 

1. Neutrale basis

Wit is natuurlijk een hele neutrale kleur. Dit heeft als grote voordeel dat witte verduisterende gordijnen vrijwel met alle kleuren te combineren zijn. Dit geldt voor zowel de kleuren van je muren, maar bijvoorbeeld ook je bed, lakens en andere meubels. Witte raamdecoratie vormt zo een veelzijdige basis voor diverse interieurkeuzes.

2. Reflectie van zonlicht

Net als andere verduisterende raamdecoratie reflecteren ook witte gordijnen zonlicht. Hierdoor verlichten ze niet alleen je (slaap)kamer, maar helpen ze ook om de temperatuur koeler te houden. Dit is vooral handig tijdens warme zomerdagen.

3. Lichte uitstraling

De heldere en frisse uitstraling van witte gordijnen voegt een gevoel van ruimtelijkheid en lichtheid toe aan de kamer. Wat eigenlijk in iedere kamer staat. Of je nu een moderne uitstraling, klassieke uitstraling of eclectisch uitstraling in je slaapkamer hebt, wit past bij verschillende interieurstijlen. Zeker ook als je een wat kleinere ruimte hebt. 

4. Privacy

Ondanks de lichte kleur bieden witte verduisterende gordijnen nog steeds privacy. De gebruikte gevoerde stof is zorgvuldig ontworpen om het zicht van buiten naar binnen te beperken, waardoor je ongestoord van je ruimte kunt genieten.

beste verduisterende gordijnen

Goedkope verduisterende gordijnen

Als je op zoek bent naar goedkope verduisterende gordijnen, zijn er verschillende mogelijkheden om een betaalbare oplossing te vinden. Let bij het kiezen van goedkope verduisterende gordijnen met name op de gebruikte stof en de verduisteringsgraad. Kies hiervoor bij voorkeur een verduisteringsgraad van minimaal 6. Maar hoe hoger, hoe beter de verduistering. 

Daarnaast is mijn advies om bij goedkope verduisterde gordijnen altijd voor een donkere kleur te gaan. De kwaliteit van de verduisterende voering zal doorgaans minder goed zijn in vergelijking tot een gordijn dat in verhouding duurder is. Door voor een donkere kleur te gaan, vergroot je de kans op een goede aankoop. 

verduisterend gordijn

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze 'Beste verduisterende gordijnen top 5' hebben we meer lijstjes online staan met daarin onze favoriete producten. Hieronder heb ik er een aantal neergezet! Of bekijk de overzichtspagina: Favoriete slaapproducten.

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Loes en voor Slaapmanieren test ik allerlei slaap-gerelateerde producten uit. Ik ben zelf een makkelijke, maar oppervlakkige slaper. Hopelijk geven mijn reviews en slaaptips jou een betere nachtrust!
Reactie plaatsen